Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 254 354
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 3 000
punky90, ти ли си на снимката в подписа?

# 3 001
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
  Много забавна тема.Стигнах до страница 80.Всъщност не темата ми е забавна,а хората.То винаги е така...                                                                                                                                                                           В началото пише една Мишона и после спира.Тя е единствената,дето ми стана симпатична.За съжаление повечето хора са сиви,душите им са сиви,мислите им са сиви,и затуй е сив и живота им...А иначе правила няма,всеки с късмета си...                                                                                                 Старата френска камарад Виролан престанах да чета още след третата история за третата и братовчедка/или съседка/ Joy                                                                                                               Тойкоооо,ей бурсук,ела да ме черпиш една биричка бе! Joy                                                                        Пък есетата на козето5 са голям майтап.Хем Едипов комплекс,хем желание да го убие/комплекса/.Хем с по- стара жена,хем иска ''да и даде да се разбере''.Не си мъжко момче Козето!Ето ти един букет,да не се обидиш!  bouquetА,още нещо ,Козето,прочети "По пътя'',мястото,дето Мориарти пуши някаква силна трева и светът му се изяснява.Виж там,разпитай,може да получиш просветление...  Wink                                                                                                                                        Ще прочета още и може пак да пиша.Някой би ли ми казал как се слага нов ред?                                                                                                                                                                                                                                  
Не и по този начин по които ти го предлагаш. Оплю всички които са писали дотук.

# 3 002
  • София
ще бъде номинирана за болезнена дефлорация, комай!  Wink

# 3 003
  • София
Тук масата хора се чувстват провалени ако останат в своя град, ако не завършат висше образование, ако не опитат да направят бизнес. Стремят се към същите неща и за децата си. Някакви изкривени представи за престиж, някакви трудно постижими цели се гонят.

не са никак изкривени за тукашната реалия и би трябвало да си наясно защо са такива представите.

защото тук, човек със средно образование и обикновена професия е обречен на бедност. заплащането на труда в България е ужасно ниско и изкривено. в Германия, в Холандия, във Франция, никой не се напъва да учи десет години след гимназия, защото не му е това единственият шанс да си осигури нормален живот. докато тук, ако нямаш престъпни наклонности и не си авантюристичен тип със способности за плуване в супата, която спомена Андариел - нямаш друг шанс, освен да учиш много и да се преместиш в град, където има работа.

ако, подобно на Германия, заплатата на касиерката и ремонтьора на хладилници бяха достатъчни да живеят нормално, да осигурят на себе си и децата си прилично съществуване - нямаше да се пънат нито да учат особено много, нито да емигрират, нито да се отделят с години от семействата си като гастарбайтери по света.

то много социология, ама понякога прави погрешни изводи, Боянче. това е. няма никакви изкривени представи за престиж. има изкривено заплащане на труда.

# 3 004
ще бъде номинирана за болезнена дефлорация, комай!  Wink

Явно е масова практиката- зашиване на девствена ципа.

jam, права си, но се чудя, докога тази тенденция ще продължи? Защото "всички са висшисти" изиграва лоша шега на всички на пазара на труда.

# 3 005
  • София

то много социология, ама понякога прави погрешни изводи, Боянче. това е. няма никакви изкривени представи за престиж. има изкривено заплащане на труда.
Нищо по- различно не казвам, прочети по- горе. Съвсем логично у нас нещата са както са, но това не променя факта, че не носят добро на никого.

Хубаво би било да има нормална средна класа и хората да не се чувстват провалени, ако не направят чудеса от храброст, защото биха могли да живеят нормално и с професии като готвач и сервитьор.

# 3 006

Нищо по- различно не казвам, прочети по- горе. Съвсем логично у нас нещата са както са, но това не променя факта, че не носят добро на никого.

Хубаво би било да има нормална средна класа и хората да не се чувстват провалени, ако не направят чудеса от храброст, защото биха могли да живеят нормално и с професии като готвач и сервитьор.

Проблем (един от мнгото) през последните 20 години в България е, 4е инженерите не могат да живеят нормално със "заплатите " ´си или са безработни (просто липсват служби, институти и пр. нормални работодатели) , докато доколкото съм забелязала готва4ите и сервитьорите си живеят добре за в Б-лгария???
Или поне до скоро поне те нямаха проблем.
Остана ли някоя фирма в България в която да има работа за високо квалифицирани кадри или освен таксиджии на летището да 4акаме 4ужденците и да ги водим по дестинации и обслужващ персонал и такъв за забавления ... то за друг има ли работа ???

# 3 007
  • София
в сто теми го казвам,  ама нещо на хората не им се вярва - в икономика на сервитьори, шивачки и таксиметрови шофьори, няма нужда от инженери. Няма как и при такава икономика да се появи средна класа. Лично аз очаквам да се получат две социални класи, като по учебниците - една относително богата или заможна класа, и останалото от работещи бедни.

А, да кажа за момите на 35+ - хващайте овреме всеки нормален мъж, който има някакви положителни качества и сносно образование, макар да не е заможен или кой знае колко доказал се, защото или някоя друга ще го хване, или той ще се изнесе в чужбина! Най-добронамерено ко пиша, сега да не се обиди някой!

Последна редакция: нд, 13 май 2012, 16:28 от Andariel

# 3 008
  • София

Проблем (един от мнгото) през последните 20 години в България е, 4е инженерите не могат да живеят нормално със "заплатите " ´си или са безработни (просто липсват служби, институти и пр. нормални работодатели) , докато доколкото съм забелязала готва4ите и сервитьорите си живеят добре за в Б-лгария???
Или поне до скоро поне те нямаха проблем.
Остана ли някоя фирма в България в която да има работа за високо квалифицирани кадри или освен таксиджии на летището да 4акаме 4ужденците и да ги водим по дестинации и обслужващ персонал и такъв за забавления ... то за друг има ли работа ???

Нали това казвам, тук всичко е сбъркано, инженерите карат такси, а телохранителите стават премиери.

# 3 009

А, да кажа за момите на 35+ - хващайте овреме всеки нормален мъж, който има някакви положителни качества и сносно образование, макар да не е заможен или кой знае колко доказал се, защото или някоя друга ще го хване, или той ще се изнесе в чужбина! Най-добронамерено ко пиша, сега да не се обиди някой!
Стига де, ти ги оправи Joy

# 3 010

И тук влизаме в параграф 22. Изключително трудно е да се намерят качествени специалисти за работа в България. Особено пък инженери.Работни места със заплата над 2000лв. стоят незаети с месеци. Няма къде да се обучат качествени кадри у нас и няма къде да натрупат опит.

Ето сега ББ разправя, че има хляб за доста хора по тези магистрали, дето ги строи.  Joy Joy

Колко адвокати има у нас - хиляди. Но всички искат да хванат големите риби, на никой не му се занимава с монополистите например. Има работа за адвокати да се съдят с Топлото, с Електрото, с Водата, с Мобилните и т.н. Работа до пенсия ще имат.

Някой спомена за нотариусите. Там пък работата е много дебела. Само "наши" хора стават нотариуси. Тяхната е сигурна! Затова като ми потрябва нотариус за нещо по-дребно (пълномощно, заверка, прехвърляне на кола и т.н.) ми се случва да ми откажат. Някои от тези нотариуси не отварят преди 11 на обяд и изповядват само сделки над 200 000лв. примерно. Ако тези услуги се либерализират, това ще приключи за няколко дни.В един момент нотариусите ще станат толкова много, че клиентът ще определя цената и работното време, както е нормално да бъде.

Примери има хиляди.

# 3 011
Moмичета, с риск да ме оплюете ще попитам, ако съдя по коментарите 90% от пишещите тук сте женени и то отдавна, с какво тогава темата в заглавието предизвиква толкова голям интерес у вас? Малко ми е странно. Защо почти не пишат неженени ми е ясно Simple Smile

# 3 012
  • София
Moмичета, с риск да ме оплюете ще попитам, ако съдя по коментарите 90% от пишещите тук сте женени и то отдавна, с какво тогава темата в заглавието предизвиква толкова голям интерес у вас? Малко ми е странно. Защо почти не пишат неженени ми е ясно Simple Smile
Laughing Те неженените вече са отишли някъде да си теглят ножа още след коментарите в първите 100 страници. А аз пиша от любопитство. Социолог съм по образование и ми е интересна логиката зад стереотипите в момента.

# 3 013
  • София
чешем си клавиатурите, нищо особено! Тук-там има нещо казано насериозно и ценно, но като цяло сме се събрали на раздумка и песен. Някои бистрят сапунките и се вълнуват от Стефани Форестър, ние тук бистрим тази тема. Така да се каже, гореща, актуална и неумираща тема, която след няколко години ще звучи като "Толкова ли е трудно да се омъжиш на 43+?".  Wink

# 3 014
  • София
чешем си клавиатурите, нищо особено! Тук-там има нещо казано насериозно и ценно, но като цяло сме се събрали на раздумка и песен. Някои бистрят сапунките и се вълнуват от Стефани Форестър, ние тук бистрим тази тема. Така да се каже, гореща, актуална и неумираща тема, която след няколко години ще звучи като "Толкова ли е трудно да се омъжиш на 43+?".  Wink
Много точно. Сега виждам, че моят отговор вероятно звучи претенциозно и невярно, но той уточнява само защо точно по тази тема си чеша клавиатурата в случая. Не провеждам изследване, няма да пиша книга по темата и тн.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт