Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 254 477
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 30
Аз мисля, че точно възрастта 33-39 е изключително благодатна за намиране на партньор. Горе-долу по това време се осъществява едно "прегрупиране на силите". Много двойки, които имат ранен брак /около 20те си години/ на тази възраст точно се развеждат. И в пространството започват да щъкат свободни елементи - и от мъжки, и от женски пол. Въпросът е само да се поогледаш и да се бухнеш надолу с главата така, както би го направил на 20 г. Ако пропуснеш този шанс, ще трябва да чакаш следващото прегрупиране, а то за жалост е твърде късно - около 60те. Такива са моите наблюдения.
Лошото на това "второ класиране" е, че в него участват не само жени над 30 г. и затова конкуренцията е изумително яростна. А, ако един мъж се захласне по жена над 30 г, то той трябва веднага да бъде прибран и обгрижен. Явно е достатъчно зрял и надежден.

# 31
Аз мисля, че точно възрастта 33-39 е изключително благодатна за намиране на партньор. Горе-долу по това време се осъществява едно "прегрупиране на силите". Много двойки, които имат ранен брак /около 20те си години/ на тази възраст точно се развеждат. И в пространството започват да щъкат свободни елементи - и от мъжки, и от женски пол. Въпросът е само да се поогледаш и да се бухнеш надолу с главата така, както би го направил на 20 г. Ако пропуснеш този шанс, ще трябва да чакаш следващото прегрупиране, а то за жалост е твърде късно - около 60те. Такива са моите наблюдения.
Лошото на това "второ класиране" е, че в него участват не само жени над 30 г. и затова конкуренцията е изумително яростна. А, ако един мъж се захласне по жена над 30 г, то той трябва веднага да бъде прибран и обгрижен. Явно е достатъчно зрял и надежден.

Много мъдър пост.  Peace 

# 32
Я да поизместя малко посоката на разсъждение ( от капризите и претенциите:))

Човек 'нормално' създава връзка м/у 25 и 35 години ( говоря за края на 20ти век и 21ви) - времето, когато вече не сме студенти и сме си 'взели хляба в ръцете' и сме сред свои, т.е хора като нас. Когато балансът започне да се измества много хора ( не казвам мъже или жени, горе долу е еднакво) се оказват на ничия територия. В един момент се оказва, че едната (по-голяма) част от приятелите ти са вече семейни и с деца и съответно нямате вече кой знае какви допирни точки, а другата част е сингъл, който се събира със себеподобни, за да има среда, не за да намери някого в нея. Аз се омъжих на 31, но от 26-7 докато се омъжих водих този начин на живот.
Хората които бяха по двойки не ме искаха в компанията си ( а  и кого да срещна там, освен да разведа някого),  а хората с които се виждах бяха като мен. Изобщо, ама ИЗОБЩО не е ставало въпрос за капризи, установен начин на мислене и претенции и подобни  глупави клишета, а за проста липса на среда.

Около 30 процента от моя клас са в капана на тази реалност, вече сме на 37 -  гледам ги и във Фейсбук се събират 'на по бира' само те, разменят си линкове и поздрави само те и т.н.
Това е вкопчване в 'приятелството', като алтернатива и напълно го разбирам.

Така че на хора без среда и начин на живот предполагащ нови срещи/хора им е трудно, не защото не искат да имат до себе си човек с едни или други навици. А защото няма къде да го срещнат. Ето затова в момента има бум на интернет дейтинг и какви ли не форми, за да се увеличи шанса за срещане. От там насетне - време и късмет

# 33
  • София
Тъй де, ама тези елементи са с багаж, който ще си мъкнат цял живот. И тук не говоря за наличието на деца, а за всичко, което им тежи в главите - съмненията, горчилката, подозренията, едното-наум, дори и някои неособено добри качества. А нашите моми не си падат много по бивши жени и деца.

Хубаво си го написала, 10с, ама не щат да слушат нашите сигнъглки! Отричат като комунисти на разпит.

# 34
  • София
baibibi, права си за прегрупирането - само трябва да се отчете, че в този момент свободните елементи вече не са чак толкова свободни, в смисъл, че обикновено има и деца в картинката. А да приемат деца от предишен брак,  по мои впечатления, по-лесно се справят мъжете, отколкото жените. Жените масово тръбят, че не искат мъж с дете. Това последното го разбрах във форума и за мен беше тотален потрес, но е факт.

Пфу, Андариел ме изпревари Simple Smile

# 35

аз дето понякога ме е жал, че съм се дала съвсем млада - на 22 г., сега изведнъж се почувствах като късметлийка, че толкова години вече се оправям с деца, работа и слугинаж около печката.
Е то пък това е върха на сладоледа...няма що Tired

# 36
да, поради липса на подходяща социална среда.

затова и има/поне аз така си го обяснявам/ такова 'избуяване' на сайтове за запознанства.

# 37
Е, хайде сега, всеки има право да иска едно или друго нещо, да има 'претенции', както ги наричате.
Иначе би било ужасно да се женим за който ни е под носа защото 'е време', или 'защото така трябва', това ми се струва ужасна грешка и може би на това се дължи и основно 'прегрупирането', за което говори баибиби. Аз ако нямам идея какво искам за себе си на 20г как да е, ама на 35 по-добре ми дайте един пистлет да се гръмна.
"От кал да е, мъж да е" за мен е тотално невалидна максима.

# 38
Ами, Бърди, да му мислят гнусливите. Аз не съм гнуслива и си взех мъж при второто раздаване, втора употреба, при това с багаж /дете/. Не виждам с какво пречи. То, ако не е дете от предишен брак, ще те дразни майка му, или сестра му. Примери в този форум - бол! Ако си си раздразнителен по природа, и девствен мъж да си вземеш, пак ще ти е криво.
Жена да търси "неопетнен" ерген на около 40 г. е все едно мъж да търси девственица на тази възраст. Със сигурност и при двамата /ерген и девственица/ има нещо гнило. Аз лично бих се замислила.

# 39
  • София
Писала съм го и друг път  - на 20 се разсъждава като на 20, а в момента тук се разсъждава от гледната точка на 35+ и се очаква, че 20-годишните трябва да разсъждават така. А какво ли би казала една жена на 60 за 35+-годишните? Сигурно и тя ще каже, че на тази възраст не знаят какво искат. Затова нека да оставим човек да си разсъждава като на възрастта, пък нека да не знае какво иска, как го иска и по колко го иска! На мен сега 30-годишните могатт да ми изглеждат вятърничави, защото аз на тяхната възраст вече бях с две деца, ама това не ги прави незрели, а само на мен така ми се струва.
А това за калта и мъжа много жени си го мислят, ама не го споменават, за да не ги заподозрат в паникьосване. Една жена, която започва да наближава 40-те и няма ни дете, ни коте не може дълго да се самозалъгва, че мъжете ще започнат да падат в краката й и ще я искат за майка на децата си. Няма нужда да намесваме примери с разни селебритита, те и без това си имат забежка, нека се ограничим с обикновените хора. Един мъж, който иска деца, е по-вероятно да се ориентира към доста по-млада жена, а ако се ориестира към нашата сингълка, то ще е просто да си живеят, особено ако той вече има дете от предишен брак. Ама нашата мома едва ли ще я удовлетворява подобно положение.

Последна редакция: пн, 30 яну 2012, 10:03 от Andariel

# 40
Слава Богу, че животът вече не се обгражда с дете, коте и мъж,  за да е пълен, смислен и щастлив.
Към първият ми пост - това наблюдавам като мега-разлика с България. Другата е, че мъжете са различни. Улеснени са повече жените тук, по-лесно живеят и сякаш по-лесно намират партньори ( за женитби не говоря, подозирам, че ако спомена  на някой за брака  и децата ще се смее дълг о и не ми се рискува).

/аз лично не исках разведен мъж с дете и слава богу този, в когото се влюбих нямаше подобна история, иначе не съм убедена, че щях да се отдам на връзка с него, пък нека съм претенциозна мома:)/

# 41
Една моя съквартирантка навремето го обобщи - с годините нарастват критериите към евентуалния партньор. Вече не сме млади, зелени, наивни. И затова става по-трудно.

Иначе в днешно време е и до късмет: присъединявам се към 10 c's - социалният фактор не е за подценяване. И особено въпроса - къде? Повечето в тази възр. група са стабилни, работещи до късно вечер или пък вечер изморени за излизане и т.н.
За интернет-дейтинг  не всеки има смелост. Аз знам за 2 успешни запознанства, завършили с брак. Но моя приятелка е попадала на женени мачовци с деца, търсещи разнообразие в и-нет.

# 42
  • София
Изобщо, ама ИЗОБЩО не е ставало въпрос за капризи, установен начин на мислене и претенции и подобни  глупави клишета, а за проста липса на среда.

точно!

# 43
  • София
   И да се ожениш е трудно, не само да се омъжиш...

# 44
  • на брега на морето
Като чета всичко това започвам да се тревожа дали моите момичета ще се омъжат.
Имам роднини стари моми, тъжно е.

Общи условия

Активация на акаунт