Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 258 251
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 45
Като чета всичко това започвам да се тревожа дали моите момичета ще се омъжат.
Имам роднини стари моми, тъжно е.
Ти само недей да им го споделяш много настойчиво.  Grinning  Че не е като да няма случаи на задомили се с някой простак само и само да угодят на мама, дето чака внучета.

# 46
Моите наблюдения са, че в последно време си е просто трудно да си намериш партньор за брак. Имам приятелки от около 25 до към 33 годишна възраст и до сега нищо, симпатични са, с хубаво образование, но не могат да си намерят точният човек.

# 47
  • София
и на мъжете не им е лесно - наборките им са от голямото добрутро с големите претенции, а по-младите изглеждат незрели и искат дундуркане. мен повече би ме притеснявало каква жена ще доведе синът ми вкъщи, че хич не ща да  ме разнасят из теми за свекърви.

# 48
и на мъжете не им е лесно - наборките им са от голямото добрутро с големите претенции, а по-младите изглеждат незрели и искат дундуркане. мен повече би ме притеснявало каква жена ще доведе синът ми вкъщи, че хич не ща да  ме разнасят из теми за свекърви.
Laughing Абсолютно същото ме вълнува и мен, само като чета от какво се оплакват  Mr. Green А и покрай Коледната тема с подаръците реших, че аз подарък няма да и купувам един ден като се появи на хоризонта, защото така или иначе няма да и хареса  Mr. Green

# 49
Не е трудно, ако е за едното омъжване, лесна работа, но когато не го смяташ за нужно и съществено, като мен, си е направо невъзможно.

# 50
Една жена, а и мъж, се женят когато срещнат подходящ човек.
Ако няма подходящ, наричайте го както искате - ма много изисквания, пък не знам си кви критерии - значи просто НЯМА подходящ.
Или искате от хората да се женят просто защото трябва да се вземат непременно с някого?
Абсурд. По-добре сам, отколкото с кофти компания.

Според мен жените над 35, които са сами никак не съжаляват за отхврълените кандидати. Или има любов, или не. Ако не си харесал някого на 29 няма да го харесаш на 35, просто ще действаш по-отчаяно и ще съдадеш семейство с последния влак. Ама колко щастие има само в това....

Явно не на всеки е писано и най ме дразят клявки, дето са се бракували на 20 и вече гледат неомъжените все едно са залежала стока  Laughing

Казвам го като мъж, ценител на дамите на средна възраст, които не тичат след потенциални съпрузи постоянно.

# 51
  • София
а ти самият на колко години се ожени и на колко години беше жена ти?
Да ти кажа, всеки мъж е ценител на жените, ама за секса, не за жененето, особено ако въпросните жени не търсят съпруг. Дето викат, сексът не е повод за женитба.

# 52
  • София
Заставам зад мнението на Дейв, с уточнението, че то е валидно за тези, които не са си поставили женитбата като самоцел.
Иначе да се омъжиш/ожениш не е толкова трудно - но за много хора е важно и за какъв човек  Peace

# 53
Трудно е за тези,за които се е превърнало във фикс идея.На подобни хора много им личи,че са отчаяни,и е нормално поведението им да отблъсква околните.

# 54
  • в рока
Цитат
Явно не на всеки е писано и най ме дразят клявки, дето са се бракували на 20 и вече гледат неомъжените все едно са залежала стока 

Съгласна.Щото както си на двайсет омъжена,на трийсет и може пак да си на свободния пазар,само,че с 1,2 ремаркета

# 55
Нищо не мога да кажа по темата , но да се оплача.

Все по-често ми се случва да отварям врати на мъже и да им давам път. Имам чувството, че ако им подам ръка на слизане от автомобил, ще я приемат и ще препърхат с мигли от благодарност.

Последна редакция: пн, 30 яну 2012, 13:23 от Летящата крава

# 56
И на мен всички ми обясняваха колко трудно ще бъде след всяка една изминала година да се нагодя за съвместен живот с някого. Нищо подобно! Аз бях на 37, той на 39 когато се запознахме. Той с един брак зад гърба си, а аз с 0. Точно 3 месеца след като се запознахме заживяхме заедно и така вече година и половина се чувстваме много щастливи.
Изобщо не съм имала какъвто и да е дискомфорт от съжителството!

Има един такъв момент при хората, които са си поживяли - знаят какво искат и знаят къде и какви компромиси могат да направят.

Колкото хора - толкова и ситуации. На някои и на 20 ще им е трудно, а на други и на 50 - няма.

# 57
  • София
Като чета всичко това започвам да се тревожа дали моите момичета ще се омъжат.
Имам роднини стари моми, тъжно е.
Ти само недей да им го споделяш много настойчиво.  Grinning  Че не е като да няма случаи на задомили се с някой простак само и само да угодят на мама, дето чака внучета.
А, баш!

Пак ли трябва да ръкопляскаме на бракуваните 20 годишни и да жалеем по необвързаните над 30? Rolling Eyes

А по темата - Явно на въпросните дами и между 25 и 35 не им е било лесно да се омъжат, ако изхождаме от позицията, че това им е основната цел в живота. Иначе - да, трудно е и по-зле ще става.

# 58
  • София
И на мен всички ми обясняваха колко трудно ще бъде след всяка една изминала година да се нагодя за съвместен живот с някого. Нищо подобно! Аз бях на 37, той на 39 когато се запознахме. Той с един брак зад гърба си, а аз с 0. Точно 3 месеца след като се запознахме заживяхме заедно и така вече година и половина се чувстваме много щастливи.
Изобщо не съм имала какъвто и да е дискомфорт от съжителството!

Има един такъв момент при хората, които са си поживяли - знаят какво искат и знаят къде и какви компромиси могат да направят.

Колкото хора - толкова и ситуации. На някои и на 20 ще им е трудно, а на други и на 50 - няма.

Сори, ама едното няма нищо общо с другото! Какво означава да знаеш  какво искаш? И 3-годишните деца знаят какво искат, когато се тръшкат и реват за новата количка на другарчето! Какво толкова знаят 40-годишните относно искането, което не го знаят 20-годишните?  Знаеш ли колко 20-годишни изкарваат такива връзки - запознават се загаджват се, и след няколко месеца вече живеят заедно и така по няколко години, докато се разделят! Или се оженят, докато или се раздеват след десет-пенайсет-двайсет години брак, или си изживеят и старините заедно?

# 59
  • София
Една жена, а и мъж, се женят когато срещнат подходящ човек.
Това е. Възрастта няма нищо общо.
Познавам хора, които на 50 се женят за 6-ти път, а други неженени нито веднъж.

Но самотата далеч не е български проблем. Самотата мори навсякъде по света, а създаването на семейство е някаква застраховка срещу самота, предполагам и това кара хората да драматизират твърде омъжването и оженването.

Общи условия

Активация на акаунт