Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 254 632
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 120
  • София
е, то "ако, ако, ако", ама и това не е гаранция. Можеш да имаш всички това, и пак да се озлобиш, защото ти липсва нещо. За мен лично всичко, което  изброяваш са клишета, които в реалния живот не играят, твърде голямоо е разнообразието на човешки животи и обстоятелства, водещи до определени ефекти.  Peace

# 121
Един човек,независимо дали е мъж или жена,до определена възраст (около 35 ) не успее ли да създаде семейство /връзка,значи нещо му е сбъркано в мисленето.Не може пък чак толкова да не му се намери достоен и подходящ.
И да ви говори колко иска-нищо не предприема по въпроса.За съжаление имам много такива приятели-готини,добронамерени,отговорни...Но всички те чакат някой да дойде на бял кон да им потропа на вратата.И винаги в някой друг е причината.
Най-яркият ми пример е в офиса ми-ерген над 50,но той е минал границата,в която може да пречупи навика си да живее сам и никой да не му се пречка.Той е безнадежден случай.
Това е въпрос на избор,не понеже не се е намерил подходящ.И сбъркано мислене.

# 122
Andariel,
всичко може разбира се.. Laughing
Но ако са налични другите постижения в живота - няма да е толкова драматично, съответно злобата е почти сигурно, че ще се спести..
Освен това - една успешна и уверена в себе си жена, със сигурност привлича доста повече, отколкото подтиснатата и нещастна/неудовлетворена..

# 123
  • на брега на морето

И отровен език.

# 124
  • Пловдив / София
Трудно е, да. Макар че го казвам не от опит.

Но си мисля, че е трудно, защото човек колкото по-дълго живее сам, по-трудно се примирява с навиците на други.
Соц. ти кръг се стеснява или поне в него почти няма необвързани.
Трудно правиш компромиси и т.н.

От др. страна пък разведени, че и с деца на тази възраст успяват да срещнат подходящия мъж.

Понякога съм наблюдавала жени. Например, едната на нищо не прилича, че и досадна, "успяла" да се омъжи и да роди. Другата такава хубавка, умна, приятна - "не успяла". Малко и до късмет в живота работата да срещнеш точния за теб човек.

# 125

Аз не мисля,че днешните хора като цяло са щастливи.Едни заменят самотата и неудовлетвореността с купуване на излишни вещи,други в алкохол,трети-в работа...
Какво означава реализиран?!?!?!-с добри доходи и сам?Не мога да го допусна за вярно!!!
Консуматорското ни общество създаде изродено мислене и фалшиви ценности ,които повлякоха много хора в този омагьосан кръг.

# 126
Трудно е, да. Макар че го казвам не от опит.

Но си мисля, че е трудно, защото човек колкото по-дълго живее сам, по-трудно се примирява с навиците на други.
Соц. ти кръг се стеснява или поне в него почти няма необвързани.
Трудно правиш компромиси и т.н.

От др. страна пък разведени, че и с деца на тази възраст успяват да срещнат подходящия мъж.

Понякога съм наблюдавала жени. Например, едната на нищо не прилича, че и досадна, "успяла" да се омъжи и да роди. Другата такава хубавка, умна, приятна - "не успяла". Малко и до късмет в живота работата да срещнеш точния за теб човек.
За мен е непонятна и грозна новата мода на арогантни,злобни  и безпардонни жени.Но факт-отново в подкрепа на скромната ми теория.Жените отдавна не носят топлота и любов,а притежават мъжки качества и за съжаление,това се оценява като позитивно.

# 127
  • София
Andariel,
всичко може разбира се.. Laughing
Но ако са налични другите постижения в живота - няма да е толкова драматично, съответно злобата е почти сигурно, че ще се спести..
Освен това - една успешна и уверена в себе си жена, със сигурност привлича доста повече, отколкото подтиснатата и нещастна/неудовлетворена..

На двайсет гоодини колко хора имат финансова независимост, стабилен приятелски кръг и др.? Сега, нека да уточним нещо, тук повечето хора пишат от гледната точна на 35-40-годишни хора, а за толкова години повечето хора са имали време да постигнат или да им дадат възможност за финансова независимост (то и това е под въпрос, ако си се набълбукал с кредити), че и  имат по 10-15 години брак и 1-2 деца почти изгледани. В живота на човека поне половината фактори са извън контрола му, а всякакви обстоятелства могат да превърнат лъчеззарния младеж или девойка в нещастни и завстливи възрастни. Да има си характерови особености, сещама се в момента за повече от един познат или познато дете, които най-вероятно ще имат сериозни проблеми с връзките, но не е само това.  Peace

# 128
Е, нали темата за около и след 35 годишните..затова се предполага, че вече има някакъв стабилен бекграунд..

# 129
  • в рока
Забелязвали ли сте,че разведените дори след 35 да речем много по-лесно намират партньор?
Според мен причината е ,че са наясно с собствените си нужди,цели,очаквания към другия.Готови са на повече компромиси в една връзка може би.Късметът също има роля.

# 130
  • София
по0лесно си намират разведените, защото вече са се поочупили в съвместно съжителство, разбрали са поне отчасти, че освен за себе си и собствените си нужди, е добре да помислят и за очакванията и нуждите на партньора и децата, били те свои и/или негови. А хората, които са сингъли до късна възраст така и не успяват да натрупат опита на изграждане на сериозна връзка и съвместно живеене с всичките му битовизми. Твърде много в сравнение с опитните, са центрирани в себе си и какво искат и очакват те, още малко и по каталог ще си избират.

# 131
  • София
Е, нали темата за около и след 35 годишните..затова се предполага, че вече има някакъв стабилен бекграунд..

На каква основа може да се направи такова заключение? От твоята гледна точка на образован и дръпнал напред човек? Ами, 99% от хората не са такива и нямат никакъв стабилен бекграунд, а едва се справят в живота, но пак съумяват по някакъв начин да създават семейство и деца. Затова бих казала, че стабилността във финансово отношение няма връзка с наличието на семейство.  Peace

# 132
Според мен е въпрос на адекватна самооценка - това дали един човек ще озлобее.
Ако индивидът има погрешна завишена оценка за себе си , ако очаква прекалено много отвън,а не осъзнава,че всъщност това може да е епросто кофти стечение на обстоятелства , ако въпреки всичко не е склонен на компромиси / заслепен естествено от себе си / , ако е песимист и му се превърне във фикс идея да надене хълката - тогава да,може и да стане злобен .
Но мен ако питате - такива хора са си злобни малко или много и от преди това.
Просто това кристализира когато попаднат в една лоша житейска ситуация и се почувстват ощетени.

Проблеми от друго естество,които биха могли пак да му попречат в живота би имал и при занижена самооценка.

Човек,който има реална самооценка много по-лесно може да се нагоди към обстоятелствата,които животът му поднася. Дори към несправедливостта на живота . Много по-лесно може да превъзмогне насгодите, без да упреква прекалено себе си и без да драматизира. Дори може да остане оптимист . И да не озлобее. Пък може и мъж да си намери.

Това само на теория, на прима виста ..

Последна редакция: вт, 31 яну 2012, 12:27 от *Dreaming

# 133
стабилността във финансово отношение няма връзка с наличието на семейство.  Peace
Естествено, че няма..Но има огромно значение за личното себеусещане, себеуважение и самочувствие..И не казвам, че трябва да си богат - а удовлетворен от това, което правиш и получаваш срещу него..

Да, *Dreaming, нещо подобно се опитвам и аз да кажа..))

# 134
  • София
Погрешна според кого? Ако попиташ сто човека за това как оценяват твоята самооценка, и ако са искрени в отговорите си, ще се изненадаш от резултатите. Няма такова чудо като реална самооценка, но пък е много популярна заблуда.

стабилността във финансово отношение няма връзка с наличието на семейство.  Peace
Естествено, че няма..Но има огромно значение за личното себеусещане, себеуважение и самочувствие..И не казвам, че трябва да си богат - а удовлетворен от това, което правиш и получаваш срещу него..

Да, *Dreaming, нещо подобно се опитвам и аз да кажа..))

А какво лично себеусещане имат хора, които живеят в мизерия, обаче имат семейства? Какво общо има удовлетворението? По тази логика би трябвало всички хора, които не са в горните 20 процента по стабилност и успялост, да нямат ни семейства, ни деца, ни съжителства, защото каква самооценка може да има човек, който живее в някое забутано село в кирпичена къща? Повечето  бедни хора са неудовлетворени, но не са самотни.
Аз лично по-скоро стигам до извода, че точно тези, дето ужким са много постигнали и удовлетворени, те са си вирнали носовете и не признавата кандидати от принц или милионер надолу. (образно казано)

Общи условия

Активация на акаунт