Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 254 372
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 105
Романтика не означава само рози, пухчета и поезия.
То си е като начин на живот и на мислене и не, не се губи през годините, напротив -
установява се трайно.
И като не се срещнеш с подходящия, оставаш сам с романтичната си нагласа.
Тъжно, но е така.
И все пак е по-добре (за мен) от редица компромиси с "половинката", т.е. с този, набеден за "половинка".

Пцилютно! Peace

А още по-тъжното е, че много хора карат по инерция, с компромисите. Но страхът от неизвестното е огромен. И с годините - все по-страшен. Познавам много хора не приели компромиса, но в крайна сметка осъзнали, че споделен компромис е по-добре от самотна романтика - и това го има, уви.

Но когато си с правилния човек няма възраст, няма срок на годност, няма захабяване, няма битовизми. Категорично! Нищо не може да ме убеди в противното. Случва се рядко, обаче, това го признавам.

# 106
  • София
Прочитайки последните две страници стигнах до извода, че няма грешка в моя телевизор. След определен брой години на съвместно съжителство, брак, натрупани битовизми, няма как да ти пърхат още пеперуди в стомаха. Туй то. Обич, любов, да, ама да припадаш като чуеш превъртането ан ключа в ключалката - трудна работа.  Confused

# 107
  • сред маслини и портокалов цвят
Прочитайки последните две страници стигнах до извода, че няма грешка в моя телевизор. След определен брой години на съвместно съжителство, брак, натрупани битовизми, няма как да ти пърхат още пеперуди в стомаха. Туй то. Обич, любов, да, ама да припадаш като чуеш превъртането ан ключа в ключалката - трудна работа.  Confused

Но пък ако е останало нетърпението, с което чакаш това превъртане на ключа в ключалката, все пак си струва. Въпреки отлетелите пеперуди. Simple Smile

# 108
  • София
Що бе, пърхат, но не постоянно, а периодично! Има такива много емоционални моменти и периоди, когато сякаш се връщаш в началото на връзката. Един неприятен страничен ефект на дългия брак е, че има твърде много време, и твърде много обстояталества, в които положителният образ на партньора доста се издрасква, може дори да се пропука, няма как човек да е все бял и добър, наяве излизат и някои тъмни страни от характера.

# 109
Зависи и колко си романтичен по принцип.

# 110
  • София
то това се знае вече, когато двамата са се загаджвали, макар да е възможно човек да претърпи някаква промяна в романтичността. Аз, например, съм си дърво откъм романтика, но съм способна да оценя роментичните жестови, които са проявявани към мен от гаджетата и мъжа ми. Промяната ми е в това, че имам изблици на романтичност, може би покрай децата и омекотяването на характера ми.

# 111
  • София
Какво общо има романтиката в брака с влюбването, което те тряска по главата и ставаш почти неадекватен?  Rolling Eyes
Аз не намирам сходства.
Романтиката в брака може да поддържа чувството за взаимност, за споделеност, да се чувстваш значим за другия и така да поддържа огъня в камината, нооо категорично нишо общо не виждам с влюбването.  Laughing

# 112
Обикновено по-малко склонните към романтичност рядко биват спохождани от състояние на " влюбване, което те тряска по главата и ставаш почти неадекватен".

# 113
  • София
Е, това е така. Но от друга страна, по-рядко не означава никак. Пък и само веднъж да те е споходило, някога, някъде  - все си спомняш какво е.  Grinning

# 114
Не напразно, когато някой обяснява как след 20 години брак, с половинката си са все така влюбени и романтично настроени, почти никой не му вярва.
За справка- Краси.

# 115
  • София
Възможно е, ако и преди 20 години са били все толкова "невлюбени" по моите разбирания.  Laughing Друг начин аз не виждам, с което не изключвам да няма.  Joy

# 116
  • София
Не знам да има някаква зависимост, като се замисля. Пак да дам пример със себе си, колкото и да съм влюбена, направо без акъл, пак съм си била същото дърво откъм измисляне на романтични жестове. Добре че гаджетата и мъжът ми го приемаха.

# 117
Имам позната, която няма 30 и е супер нещастна, че няма сериозен партньор. Трансформира нещастието си в завист и злоба и това я прави още по-отблъскваща. Темата наистина е много интересна. Любопитна съм как ще се стече живота и.
Имах една учителка-стара мома. Голямо зло. Тогава да е била около четиридесетака. После чух, че се омъжила.. ама останала същата осойница, че станала и по-надута.

Интересно ми е кое е по-правилно: самотен => злобен  или по-скоро злобен => самотен   Thinking

Разбира се, че това се отнася само за част от необвързаните. Далеч съм от мисълта, че всички са злобни..

# 118
  • София
за мен последователността е самотен-злобен, поне в повечето случааи. Много чувствителни и раними хора, дори добри до глупост, биват доста наранявани и лъгани, и в един момент чисто от инстикт за самосъхранение си построяват стена и потъват в самота. А от самотата до злобата може да има малко.

# 119
Все си мисля, че ако си финансово независим и необременен+добър приятелски кръг - няма как да си озлобен, дори и да нямаш постоянна половинка..
В края на краищата - ако се чувстваш успешен и реализиран във всичко останало, не вярвам за дълго да лиспва наличието на връзка..

Общи условия

Активация на акаунт