Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 254 382
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 90
  • на брега на морето
Ами не знам как да ти отговоря без да прозвучи сладникаво.
Май няма как.

Ами обичах я (аз още си я обичам, разбира се  Grinning) и исках да си изживея дните с нея  Grinning
Исках тъкмо тя да е майка на децата ми и ето че така стана. Имах нужда от нея, да е наоколо, за да се чувствам добре.

Понякога след години заедно, когато страстта си е казала думата вече, виждаш,
че човекът е прекрасен, но ти просто не си влюбен в него. ДА, обичаш го, но няма вече романитка, няма я идеята , че това ти е 'половинката'.

Май не обясних готино. Както и да е Simple Smile

Много добре го обясни, много добре те разбрах; това са и моите усещания.

# 91
Дейв, сигурен ли си, че след една определена възраст човек е способен на "романтика", както през младостта? Дали причината е разлюбването или просто романтиката е за младите и не може да очакваме да е вечна?

# 92
  • София
Не съм Дейв, но мисля че романтиката човек я носи в себе си. Виждала съм възрастна двойка, която продължава да си прави романтични жестове (цвете без повод, следобедно кафе с торта в сладкарница и от този род) и да се вълнуват един от друг. Много е мило и явно не зависи от възрастта. Но не е често срещано явление май.. Thinking

# 93
Романтика не означава само рози, пухчета и поезия.
То си е като начин на живот и на мислене и не, не се губи през годините, напротив -
установява се трайно.
И като не се срещнеш с подходящия, оставаш сам с романтичната си нагласа.
Тъжно, но е така.
И все пак е по-добре (за мен) от редица компромиси с "половинката", т.е. с този, набеден за "половинка".

Ако мечтая за шоколад, а всяка сутрин някой ми оставя марципан на възглавницата,
няма как да не трупам ярост вътрешно.
Отното тъп пример, но, днес е понедленик, мамка му, не мога още да включа Simple Smile

# 94
Не говоря само за жестовете- те са лесни за правилно възпитан човек. Говоря за способността да загубим известна критичност към човека, така че той наистина да "стане" половинката.

Не се ли става след определена възраст малко циничен към който и да е подходящ?

# 95
Естествено, че ставаме цинични - и това е най-големият бонус към "остаряването" според мен.

Дейв, кефиш ме искрено! Wink  bouquet

# 96
Е, може ли едновременно да сме цинични и романтични? Според мен Дейв не може да се влюби така, както на младини, най-малкото защото показва, че вече не го одобрява от рационална гледна точка.

# 97
  • София
Е, може ли едновременно да сме цинични и романтични? Според мен Дейв не може да се влюби така, както на младини, най-малкото защото показва, че вече не го одобрява от рационална гледна точка.
То на влюбването, да знаеш, много не му дреме за рационалната гледна точка.

# 98
Мамасита, аз съм тежка романтичка..Но и реалистка..И цинизмът адски ми помага да се справя с това..Намирам го за слабост като цяло и се старая всячески да го набутам навътре в душата си..
Справям се..))

# 99
  • София
няма как на 40 да се влюби човек по същия начин като на 20, защото са минали двайсет години опит, времената са се променили. Човек на 40 се влюбвва като на 40 - с друга романтика, с други очаквания и възможности.

# 100
Не съм стигнала още до 40 и 50,за да говоря от собствен опит но разни хора на по 40,че и по 50 са ми казвали,че влюбването тогава не само,че съществува но е и много,много вълнуващо  Grinning
Може би колкото повече расте човек толкова повече изключва възможността да хлътне с двата крака някъде,та затова когато се случи е много по-силно изразено отколкото на 20.

# 101
  • Русе/София

То на влюбването, да знаеш, много не му дреме за рационалната гледна точка.
така е

# 102
  • София
Дейв, сигурен ли си, че след една определена възраст човек е способен на "романтика", както през младостта?

Пффф, способен е и още как! Да видиш с мъжа ми като се залюбихме на по 30+ каква романтика, какви емоции - вече трета година,че и с деца, котки и баби се сдобихме, битовизми отвсякъде и все още се държим като изтървани от гимназията  Laughing

# 103
Ако бяхте обаче заедно от 20-годишни, вече щяхте да сте си останали само с битовизмите.  Peace

Не романтиката изчезва с възрастта на човека, а с възрастта на връзката му. Романтичен можеш да бъдеш и на 60, ако сте партньора ти сравнително отскоро. Не че няма романтика и в 40-годишни бракове, но е рядкост, както влюбването, силата и интензитета на любовта константа.

# 104
  • София
Ако бяхте обаче заедно от 20-годишни, вече щяхте да сте си останали само с битовизмите.  Peace

Разбира се  Peace Просто аз разбрах въпроса в смисъл способни ли сме да се влюбваме романтично след определена възраст по начина, по който и в младежките години.
Може и да не съм схванала правилно въпроса, разбира се, мозъкът ми хем спи, хем е замръзнал  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт