Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 254 415
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 75
  • на брега на морето
Дейв, защо се ожени за жена си? Че си я обичал, то е ясно. Какви бяха другите ти мотиви? Пропусни удобството да спите в едно легло,  деца и т.н. Имаше ли едно желание да се ожениш за точно тази жена, защото искаше да се ожениш именно за нея и за никоя друга?

Ей това ме накара да те питам:

...за секс има много жени. За женитба - доста по-малко.
...Наречете ме смотан, но аз вярвам в тези неща. Особено ако ще се будя до тази жена всеки ден и ще живея с нея. Не мога да правя компромиси с този, който ще е до мен - или който обичам,
или никой.

И досега твърдо стоя на позицията, че за да се ожениш/омъжиш трябва да е проява на изключителна отговорност.

# 76
  • София
в днешно време кой се жени просто, защото трябва? Дори става обратното - изживяват се като 20-годишни и на 40, и после започват "ах, биологичният ми часовник направо се скапа от цъкане, ще му увиснат стрелките, а няма подходящ мъж за баща и съпруг на хоризонта, баси, всички са женени  Cry"

# 77
едно е да спиш с нея, да живееш с нея, да си влюбен с нея, и съвсем друго е да се ожениш за нея

е ако спя с нея, влюбен съм в нея и живея с нея, на някакъв етап ще се оженя за нея.
говоря за себе си, не знам ти с какви мъже общуваш.

но деца и аз не искам.
да, и аз не искам рев и памперси, сори. такъв ли е грях голям че предпочитам
собственото си спокойствие пред това да направя поредното дете за планетата?

както и да, май казахме всичко. и най-важното - за всеки разботи различна схема.

аз реагирам бурно на всичко, дето не са мислили като се женят, пък после само мрънкат къв е гаден семейния живот .  Защото аз съм бил щастлив и женен!  Laughingили пък на тия, дето сега са си направили дете
и почват да ми подмятат "айде и ти бе, мноого е готино, време ти е за второ". Ти па ще ми кажеш кога за какво ми е време.  Laughing
И ето ти паника - време ми било, пък намям другарче, я да пусна на Минчо, че и без тва по-млада не ставам.... и ето на приказка без край....

# 78

е ако спя с нея, влюбен съм в нея и живея с нея, на някакъв етап ще се оженя за нея.

Специално при тебе когато мама ти каже.

# 79
  • София
И кога ще се ожениш, когато започнат да сее обаждат болежките от възрастта?  Peace А ако тя иска деца, защото й е последната възможност?

Повечето мислят катосе женят, особено докато минат през всички ритуали на запознанства с родители, годежи, подготовки... Неприятното е, че понякога човек я мисли по един начин, пък то излиза криво.

# 80
Дейв, защо се ожени за жена си? Че си я обичал, то е ясно. Какви бяха другите ти мотиви? Пропусни удобството да спите в едно легло,  деца и т.н. Имаше ли едно желание да се ожениш за точно тази жена, защото искаше да се ожениш именно за нея и за никоя друга?

...Наречете ме смотан, но аз вярвам в тези неща. Особено ако ще се будя до тази жена всеки ден и ще живея с нея. Не мога да правя компромиси с този, който ще е до мен - или който обичам,
или никой.

И досега твърдо стоя на позицията, че за да се ожениш/омъжиш трябва да е проява на изключителна отговорност.

Ами не знам как да ти отговоря без да прозвучи сладникаво.
Май няма как.
Ами обичах я (аз още си я обичам, разбира се  Grinning) и исках да си изживея дните с нея  Grinning
Исках тъкмо тя да е майка на децата ми и ето че така стана. Имах нужда от нея, да е наоколо, за да се чувствам добре.
Както казах, ние и днес се уважаваме и обичаме - познавам съпруга й, чудесен мъж,
Така се случи просто. Не е имало скандали при раздяла, нито нищо.
Понякога след години заедно, когато страстта си е казала думата вече, виждаш,
че човекът е прекрасен, но ти просто не си влюбен в него. ДА, обичаш го, но няма вече романитка, няма я идеята , че това ти е 'половинката'.

Когато тя се омъжи за втория си мъж, това ми каза:
и двата ви обичам (не едновременно разбира се  Laughing), но той сякаш ме допълва и успокоява, освен че ме развълнува.

Май не обясних готино. Както и да е Simple Smile

# 81
  • в рока
Много добре го обясни даже.Понякога просто така се случва

# 82

Специално при тебе когато мама ти каже.

Ама да. И за развода е същото  Laughing
Овца  Laughing

Андариел, много задълбаваш  Peace
Всичко е спред зависи, ебаси, аз никога не бих се обвързал с отчаяна жена, дето нещо си гони и нещо й цъка. Напрягат ме тези женски истерии, а , повярвай ми, мъжете ги долавят тия неща доста точно  bowuu

# 83

или никой.

Ами не знам как да ти отговоря без да прозвучи сладникаво.
Май няма как.
Ами обичах я (аз още си я обичам, разбира се  Grinning) и исках да си изживея дните с нея  Grinning
Исках тъкмо тя да е майка на децата ми и ето че така стана. Имах нужда от нея, да е наоколо, за да се чувствам добре.
Както казах, ние и днес се уважаваме и обичаме - познавам съпруга й, чудесен мъж,
Така се случи просто. Не е имало скандали при раздяла, нито нищо.
Понякога след години заедно, когато страстта си е казала думата вече, виждаш,
че човекът е прекрасен, но ти просто не си влюбен в него. ДА, обичаш го, но няма вече романитка, няма я идеята , че това ти е 'половинката'.

Когато тя се омъжи за втория си мъж, това ми каза:
и двата ви обичам (не едновременно разбира се  Laughing), но той сякаш ме допълва и успокоява, освен че ме развълнува.

Май не обясних готино. Както и да е Simple Smile

Аз те разбрах прекрасно.

И знаеш ли,Дейв, много от семейните стигат до тази задънена улица, просто съвсем не всички са готови да следват мечтите си.
И предпочитат сигурността пред собственото си щастие.
От страх.

# 84
  • София
разгеле,  най-накрая ми схвана основната мисъл отпреди не знам колко поста - че точно тези жени, на които им цъка, точно от тях бягат мъжете, и после се оплакват, че мъжете не стрували. И точно потвърждаваш думите ми, че който веднъж се е развел, по-рядко е готов да се жени за мома-наборка с пориви за раждане и брак.  Peace

# 85
разгеле,  най-накрая ми схвана основната мисъл отпреди не знам колко поста - че точно тези жени, на които им цъка, точно от тях бягат мъжете, и после се оплакват, че мъжете не стрували. И точно потвърждаваш думите ми, че който веднъж се е развел, по-рядко е готов да се жени за мома-наборка с пориви за раждане и брак.  Peace

аз съм готов  Laughing дал съм се  Laughing (или както ще го прочете грозноватия водолей - мама ме е дала, мама ми е разрешила, мама ми е наредила  Laughing)
просто не ме кефи нашата държава и сме решили да живеем и да се бракуваме другаде  Peace

# 86
  • София
разгеле,  най-накрая ми схвана основната мисъл отпреди не знам колко поста - че точно тези жени, на които им цъка, точно от тях бягат мъжете, и после се оплакват, че мъжете не стрували. И точно потвърждаваш думите ми, че който веднъж се е развел, по-рядко е готов да се жени за мома-наборка с пориви за раждане и брак.  Peace
Те и неразведените хора имат лимит за това колко деца могат да отгледат. Нормално е. Затова и малко хора имат 3-4-5 и деца. Повечето имат едно или две и след това си достигат лимита на възможностите.

# 87
  • София
Те не само до необвързаните мъже не могат да се докопат, ами и до разведените.
Пълна трагедия. Laughing

# 88
Пълна трагедия. Laughing
Сега ще кажеш, че и до някой щастливо женен не могат!  Grinning

# 89
  • София
Пълна трагедия. Laughing
Сега ще кажеш, че и до някой щастливо женен не могат!  Grinning
Ау, и такива дами ли имало... Че къде ще му излезе краят?
А онези, които "подмамват по-млади мъже", ужас...
Голямо притеснение и пазене ще падне на мъже и синове.

Общи условия

Активация на акаунт