Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 254 582
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 150
Ехоо, аз съм щастливо разведена - т.е официално сингъл..)
За протола - на 39 г..
Не се оплквам нито от липса на ухажори, нито от липсата на брачни перспективи.
Ти пък къде се слагаш постоянно?
Тук май става въпрос ,както и в другата тема ,за жени на 35 + ,които никога не са се женили, нямат деца и дори нямаха  дълга връзка!
А ти,с брак,сключен на около 25,че и с дете,нищо общо със спряганите сингълки.
Не влизаш в класацията,сори!    Laughing

# 151
Вродената ми скромност заговори, Краси..))

Все пак - официалният ми статут е такъв..
И кой е фиксирал в темата, че става дума само за не-бракували се жени над 35?
Ами ако съм имала 10 г връзка, без да се стигне до брак - значи ли това, че съм от даденият от теб пример?
 Laughing

# 152
Изобщо никъде нищо такова не е казано.
Но в представите на някои хора, ако си на 30+, в тази тема на 35+ и не си в графа семеен + деца , значи  - нямал си връзки,не си се женил и нещо ти куца.
Това е просто една интерпретация.

# 153
  • sofia
Едни имат склоността да обвиняват себе си за несполуките си,други обвиняват другите, трети обвиняват лошия си късмет и съдбата,четвърти ... - това не е ли свързано със самооценката и донякъде с характера да ?
Каква е разликата между тези хора ?
Защо едни се учат от предишния си опит, а други озлобяват от него ?

Защото е въпрос на ценностна система Peace Познавам и двата типа хора. Първите осмислят проблема, разбират го и се опитват да го решават. Вторите си карат по старому , все едно всички са им длъжни. Докато не попаднат на самите себе си и пак отначало....Първите са по-внимателни и по-взискателни, не за друго, ами за да не наранят и "половинката" . "Не питай старило, питай патило" са казали старите хора и се прави.

Случая, за който аз говоря е типичен пример на мъж, който е лъгал, после е бил лъган.......завлечен и използван. Научил си е урока, има си кусурите , но е стабилен емоционално и преценката му е правилна за собствената му ситуация. Внимава, но и остарява, иска, но не бърза.....Въпроса за него и тези като него е ......до кога? Казвала съм му " млад си още, не си стар за семейство". Е, не ми вярва много, но аз наистина го мисля. Хората просто се срещат в един момент.
Според мен не бива да се сравняват разведените с никога не женилите се хора над 35 г. Първите са много различна порода. Това са хора, на които им се е налагало да правят компромиси и да се съобразяват , умеят по друг начин да се нагаждат, да прецезират ситуациите, отсяват плявата ......Другите са много различни и умението за преценка е различно. Смятам, че разведените са по-реалисти от неженилите се и по-лесно си намират повторно сериозен партньор .

Последна редакция: вт, 31 яну 2012, 15:03 от lavender

# 154
  • България-Швейцария
Ами ако съм имала 10 г връзка, без да се стигне до брак - значи ли това, че съм от даденият от теб пример?
 Laughing
Е, моята такава връзка е на 23 г. и ако някой все още ме брои за сингъл направо ще падна възнак Laughing

# 155
 Laughing
Е, моята такава връзка е на 23 г. и ако някой все още ме брои за сингъл направо ще падна възнак Laughing

Ами ако се приближаваш до 35+ като нищо  Laughing
Пак ако нямаш деца - със сигурност.
Хората обичат да говорят за други хора като за стадо.
Само,че от сама жена на 35+ до сама жена на 35+ има пропаст разлика.
Въпросът е да не ти излезе славата,после ..върви обяснявай,че нямаш сестра  Laughing

# 156
Като чета задълбочено, че темата ми е много актуална, ми прави впечатление, че се изхожда винаги и само от собствената гледна точка: аз- така, аз - онака. Прочетох внимателно Дейв Ломбардо и въпреки че често подминавам с несъгласие и дори отвращение мненията му по други теми, сега ми направи силно впечатление. И си правя извод: явно мъже, които са минали една възраст стават все по-осъзнати егоисти, независимо дали са имали или не съжителства, бракове, деца, те просто търсят задоволяване на собствени потребности, без да си дават сметка, че човекът отсреща Е човек с чувства и мисли. Посягат, получават, захвърлят. Тази става за е..не и за нищо друго, другата е тъпа, третата така, но пък и тъпата и грозната и т.н. - те са хора имат чувства. Може би и жените на тази възраст са така.

Т.е. егоизмът пречи на повечето хора след една широко определена възраст 35+ да намерят партьор в живота.

Друго също ми прави впечатление. Вече изхождайки и от собствен опит мога да кажа, че ако липсва емоционална взаимност деца много трудно се отлеждат в брак. Но емоционална взаимност за отглеждане на дете, човек може да получи и от приятел, от хора, които не са му романтично интересни...Всъщност, ако една жена наистина иска да има дете и да го отгледа като истинска майка, е добре да има емоционалната подкрепа на обкръжанието си, а мъж като че ли /особено пък някой смукач като Дейв/ не и трябва. Затова може би и доста жени, които рано са имали деца, са на етап развод. Просто осъзнават, че не им трябва търтей вкъщи, който да им образува нерви освен всичко друго.

Такива, пък, дето им цъка нещо, мъже и жени, също са егоисти. Да родиш дете заради себе си, да се докажеш, че и това можеш. Да, но нали после трябва и да му дадеш от себе си, да си нарушиш покоя и еманципацията...
Не знам, много сложно става.

# 157
  • София
Ехоо, аз съм щастливо разведена - т.е официално сингъл..)
За протола - на 39 г..
Не се оплквам нито от липса на ухажори, нито от липсата на брачни перспективи.

Тц, ти не се броиш. Доколкото зная, на всичко отгоре имаш и поне едно дете, което пък хич не те прави сингъл, защотоо най-малкото имаш семейство от теб и детето.

# 158
 Laughing
ами реално погледнато - връзката ти ако не е законен брак, значи си сингъл Laughing

дейв ме изненада с начина си на мислене, силно положително при това Simple Smile.

няма какво да се лъжем - мома след 35 -  гони вятъра само. за ерген - по има шанс да го хванат  на хорото Laughing

# 159
Тази тема би била изключително тъпа и предвидима, ако не беше намесата на Дейв Ломбардо.
приятно съм изненадана, браво, браво

# 160
За някои от вас женитбата явно е идея фикс. Да се чуди човек в кой век живеете.
Ако някой толкова държи да се ожени все ще намери за кой.

# 161
Да каже някой, който се е оженил след 35, дали е лесно или е трудно.

# 162

Съвсем скоро четох една тема,в която всички сингълки на 35+ убеждаваха останалите,че са  свободни,независими,смели,дръзки,неотчаяни и как мъжете падат  в краката им,желайки ги за съпруги и майки на децата им.
Пък въпросните дами избираха ли,избираха....

Самоуспокоението си е вид терапия. Но пък ще е много жалко "омъжването" да е самоцел. И ако това е така, то шансът е малък, да. Минимален е. Мъжете също имат интуиция, все пак. А и от многогодишни наблюдения знам, че масово мъжете харесват млади жени.
Така че е трудно, много трудно.

# 163
Илияна, тази тема може и да ти е полезна   http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=630609.0 !

Hug

# 164
Давам пример - имам братовчедка, вече минаваща 50-те..
На 20  беше омъжена за по-малко от 2 г - следващите 20 г  - сама..
На 43 се омъжи и е щастлива и до днес..
И винаги е тежала към 150 кг..

Общи условия

Активация на акаунт