Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 261 284
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 1 830
Няма такива  забрани. Има единствено условие за  разлика във възрастта, която не може да е по-малка от 15 години м/у осиновяващ/осиновен. Глава 8 от СК.
Осиновителите не са малоумни и не е вярно, че всички се натискат за новородени.

# 1 831
Според мен е добре, ако искаш да имаш собствени деца някъде на 35 вече да се ориентираш и да вземеш решение.
Ако искаш да осиновиш най- късно до 40+ - също.
За брак/ без деца/ граница няма. Пък и днес болшинството хора не се омъжват.

# 1 832
За мен пък 35 тепърва да си мислиш и да се чудиш - е прекалено късно.

# 1 833
Е да, ама ако тепърва ти е щукнало и нямаш проблеми, не е нужно да се отказваш, защото е късно - какво ти късно, то народа масово ражда второ след 35...

# 1 834
Е да, ама ако тепърва ти е щукнало и нямаш проблеми, не е нужно да се отказваш, защото е късно - и по две си раждат хората след 35.
 какво ти късно, то народа масово ражда второ след 35...

Абе света е пълен с ненормални работи.
Всеки може да прави каквото си иска.
Един познат чукаше братовчедка си, разделиха се като забременя.

# 1 835
Ай са... Признай си, не те ли кефи опцията, че на  35 може да решиш да родиш второ, и никой няма да те гледа като шантава, а напротив, половината ще сте такива?

# 1 836
35 години за съвременните условия не са много. Достатъчно време да се установиш на работа, да създадеш нещо. До пенсия още / за сега/ 28 години - също достатъчно да отгледаш и изучиш децата. Годините след пенсия не ги броя. Те са си твой. 35 години е средата на продължителността на човешкия живот.

# 1 837
Може и на 50 да родя, ако се намери кавалер, който да ме излъже  Laughing
Идеята е друга тук.

Снежа, за мен на 35 вече е добре да имаш ученик. Да се установиш на работа - ако чакаш 35 ....

# 1 838
  • София
Никак не е трудно забременяването след 40 години и много жени "изгоряха" точно в тази възраст.

това категорично не е вярно.

има си статистики бе, хора - на един Гугъл разстояние са. потърсете, па прочетете какви са процентите.

# 1 839
  • София
Не познавам жена, която в днешно време да мисли, че детето ще я гледа на старини.

във Франция може и да не познаваш, но в България това е масовият случай.

# 1 840
Снежа, за мен на 35 вече е добре да имаш ученик. Да се установиш на работа - ако чакаш 35 ....
Говоря за стабилно установяване / доколкото нещо е стабилно/. Все пак човек трябва и малко да си поживее.
Не възприемам много от ученическата скамейка директно създаване на семейство.
Да си на пълни обороти цял живот - също.
Да живееш на 50 не е като на 20.
Никак не е трудно забременяването след 40 години и много жени "изгоряха" точно в тази възраст.
това категорично не е вярно.
Може и да има, но тези около мен са извън тези статистики. Та не зная как се прави статистиката или по- точно стъкмистика.

# 1 841
  • София
Според мен е добре, ако искаш да имаш собствени деца някъде на 35 вече да се ориентираш и да вземеш решение.

Не знам какво означава над 35 вече да се ориентираш към решение, за мен това е безкрайно късно време за първо дете. За второ 0 как да е, бива. Според мен доста хора просто не осъзнават какво означава това за пръв път да станеш родител над 35, и когато детето ти  отиде в гимназия, вече да гониш петдесетака. И психически промяната е голяма. ако мога да дам пример със себе си, на моменти имам чувството, че децата ми вече трябва да завършват гимназия, а не тепърва да кандидатстват в гимназия, сякаш съм влак, който се движи със закъснение и няма никакъв шанс да навакса. А времето, когато ще трябва да правя абитуриентски балове дори не мога да си го представя, тогава ще бъда на... най-малко 46!

# 1 842
  • Колибите

Не знам какво означава над 35 вече да се ориентираш към решение, за мен това е безкрайно късно време за първо дете. За второ 0 как да е, бива. Според мен доста хора просто не осъзнават какво означава това за пръв път да станеш родител над 35, и когато детето ти  отиде в гимназия, вече да гониш петдесетака. И психически промяната е голяма. ако мога да дам пример със себе си, на моменти имам чувството, че децата ми вече трябва да завършват гимназия, а не тепърва да кандидатстват в гимназия, сякаш съм влак, който се движи със закъснение и няма никакъв шанс да навакса. А времето, когато ще трябва да правя абитуриентски балове дори не мога да си го представя, тогава ще бъда на... най-малко 46!

E, аз пък съм на 45 и съм вписана в регистъра на мамите-осиновителки. И не се притеснявам, че ще правя абитуриентски бал, когато ще съм на около 60.

Това неистово желание да се омъжа, ми изигра лоша шега - нали колкото повече се вкопчваме в дадена мисъл, толкова повече осъществяването се изплъзва.  Ами сега, каквото - такова.  Животът продължава, пък е хубав, пустият му. Нищо, че има и трудности.

# 1 843
  • Колибите
Няма такива  забрани. Има единствено условие за  разлика във възрастта, която не може да е по-малка от 15 години м/у осиновяващ/осиновен. Глава 8 от СК.
Осиновителите не са малоумни и не е вярно, че всички се натискат за новородени.

Мерси. Знаех си аз, че не съм малоумна hahaha.

# 1 844

Ама защо всички трябва да мислят точно така е смисълът на цялата тема, нали?  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Или всичко по-различно е лошо ...

Общи условия

Активация на акаунт