Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 261 039
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 1 950
  • София
ами, то и при нас в училище е така - има някои родители, които са по-възрастни от мен, но се оказва, че това дете им е второ или трето, дори имаме една майка, която в момента има и внуче. Сигурно поне половината са малко по-млади от мен, останалите сме горе-долу сходни набори. С бащите е същата работа - горе-долу на възрастта на съпругите си.

# 1 951
Младостта е единствената възраст на съзнателния индивид, по която той въздиша и е готов да направи всичко, за да си я върне или поне да изглежда по-млад. Какво да се прави, така сме устроени - младостта да е златният период!

точно така, и затова няма нищо чудно, че все повече жени и мъже желаят да я прекарат като млади и необременени хора, а не изгърбени между деца, учене и ипотека. Което си е много изхабяващо и психически, и физически. Кога, ако не през младостта да е човек свободен - явно никога  Laughing

# 1 952

Силно се надявам синът ми като стане на около 20 да си вземе хляба в ръце и да си поеме по негов път. Аз ще съм на около 45 - тоест в прекрасна възраст - да отделя време за себе си, ама наистина за себе си - и евентуално на мъжа си. Сега ще кажете - ама сега не го ли правиш...правя го, но е нещо съвсем различно  Laughing

И това, че някои хора са решили това време за себе си, ама наистина за себе си да е в прекрасната възраст до 35 години , а не след 45 какъв проблем е за теб?  Laughing 

# 1 953
Разни хора- разни гледни точки- за мен най- добрият ми период настъпи след 30 г.- няма вече ипотеки /платено е/, няма стартиране в бизнес и работа, семейството и отношенията улегнаха и сега ми е доста по- спокойно.
Лично за себе си- след 35 не бих раждала тепърва, като допълнение на горното децата ми попораснаха и са доста по- самостоятелни, което ми е част от облекченията. Ама и преди 25 също не бих.
За възрастта преди 30 не ми се е случвало да въздишам.  Simple Smile Напротив.
То затова и изборите лични си остават различни.

# 1 954
Че да не би да е задължително да имаш деца? Може цял живот да си прекараш необременен. Кофти става обаче като се сетиш, че искаш да раждаш прекалено късно.

# 1 955
  • София
ами, то и при нас в училище е така - има някои родители, които са по-възрастни от мен, но се оказва, че това дете им е второ или трето, дори имаме една майка, която в момента има и внуче. Сигурно поне половината са малко по-млади от мен, останалите сме горе-долу сходни набори. С бащите е същата работа - горе-долу на възрастта на съпругите си.
Ако отидеш пред някоя от по- скъпите детски градини или частни училища повечето хора, които ще видиш ще са над 30. Ето това е разликата.

Въобще не виждам за какво се спори тук. Средната възраст на хората, които стават родители за пръв път вероятно е под 30, но се покачва по съвсем обективни причини. Да имаш дете е скъпо удоволствие.

Че да не би да е задължително да имаш деца? Може цял живот да си прекараш необременен. Кофти става обаче като се сетиш, че искаш да раждаш прекалено късно.
Представи си, че има хора, които до това "прекалено късно" не са срещнали половинката си. Трябва ли на моите приятелки, които са сами и самотни да им кажа, че се минават и трябва да родят дете на някого, че после ще е късно?

# 1 956
Младостта е единствената възраст на съзнателния индивид, по която той въздиша и е готов да направи всичко, за да си я върне или поне да изглежда по-млад. Какво да се прави, така сме устроени - младостта да е златният период!

точно така, и затова няма нищо чудно, че все повече жени и мъже желаят да я прекарат като млади и необременени хора, а не изгърбени между деца, учене и ипотека. Което си е много изхабяващо и психически, и физически. Кога, ако не през младостта да е човек свободен - явно никога  Laughing

Тоест като млад се гърбиш, а като удъртееш - е песен вече  Laughing
Ипотеката вероятно очакваш за 5-6 години да изплатиш или?

Оф, Бояна - глупости пишеш, какъв показател са заможните хора и частните училища? Отчиташ, че създават по-читаво поколение ли? Или ако не сме заможни, за да пратим в скъпо училище - да не раждаме?

# 1 957
  • София

Оф, Бояна - глупости пишеш, какъв показател са заможните хора и частните училища? Отчиташ, че създават по-читаво поколение ли? Или ако не сме заможни, за да пратим в скъпо училище - да не раждаме?
Не, просто ти казвам къде са по- дъртите родители. А скъпите училища никой не казва, че са по- добри. Поне у нас не може да се твърди такова нещо.
Не ми изопачавай думите, моля те.

# 1 958
Цитат
Представи си, че има хора, които до това "прекалено късно" не са срещнали половинката си. Трябва ли на моите приятелки, които са сами и самотни да им кажа, че се минават и трябва да родят дете на някого, че после ще е късно?
Разбира се, че освен съзнателен избор има и други причини. Но това не спира часовника.... за съжаление.

# 1 959

Не, просто ти казвам къде са по- дъртите родители. А скъпите училища никой не казва, че са по- добри. Поне у нас не може да се твърди такова нещо.

Питам само.
Просто аз казах, че не виждам масово възрастни родители, ти написа - ето къде са, прозвуча ми сякаш опонираш.

# 1 960
  • София
Цитат
Разбира се, че освен съзнателен избор има и други причини. Но това не спира часовника.... за съжаление.
Не го спира, но много хора след 30 трудно срещат половинка по ред причини, които всички знаем. така че и да са сетили, че часовника цъка полза няма.

Питам само.
Просто аз казах, че не виждам масово възрастни родители, ти написа - ето къде са, прозвуча ми сякаш опонираш.
Не ти опонирам, даже съм написала по- долу, че е ясно масовата възраст за раждане на първо дете каква е, че се покачва и защо. Просто е все по- трудно са си позволиш чисто финансово да родиш на 20- 25, ако и мъжът ти е на същата възраст. Хората тепърва завършват университет на тия години.

# 1 961
  • София
за кои частни училища и градини говориш, Бояна? за всичките или само за някои от тях? Сега в частни градини и училища се дават деца, които не са се класирали за държавните градини и за добрите държавни училища, така че и да си на двайсет и пет, и на четирсет и пет, ако няма кой да ти гледа детето, го записваш в частна градина, че и ушите ти пукат! В София добрите училища се броят на пъстите на двете ръце и затам е голямото висене по нощите и списъците, точковите системи и подмазването, а като минаваш покрай тези училища, ще видиш конвейер от доста скъпи коли, от които излиза по едно дете. Така че, като си говорим за обективности - ето ти обективност! Горна баня е емблематичен пример - всички се натискат да са в държавното училище, включително всякакви заможни или откровено богати използват всички възможни лостове, за да си набутат децата там, и чак като не ги огрее за държавното, тогава се принуждават да се ръсят за дублиращото го частно. А кои са добрите държавни училища се вижда по списъците от олимпиадите и състезанията за децата до седми клас - все се въртят едни и същи, чат-пат има някоя бяла лястовица от някое по-обикновено и нехитово училище.

# 1 962
Честно казано, колкото и да се плюе по модела - мама и тате помагат на порасналите "деца" у нас, това се оказва единствения вариант май. Дали ще е с жилище наследствено, дали с гледане на детето, дали с буркани и пълнене на фризера - все тая. Ето защо на 25-27 масово се ражда и се стартира с малко помощ просто.

# 1 963
  • София
Честно казано, колкото и да се плюе по модела - мама и тате помагат на порасналите "деца" у нас, това се оказва единствения вариант май. Дали ще е с жилище наследствено, дали с гледане на детето, дали с буркани и пълнене на фризера - все тая. Ето защо на 25-27 масово се ражда и се стартира с малко помощ просто.
Еми ето още една причина за тези над 30, на някои родителите не могат да помогнат с нищо, дори самите те имат нужда от помощ.

за кои частни училища и градини говориш, Бояна? за всичките или само за някои от тях?
Казах го по- горе, по- скъпите. Отиди пред Френския лицей, например.

А и за добрите училища казах, че нямат нищо общо със скъпите. Нито с Горна баня.
Това важи и за градините, но е друга тема.

# 1 964
 newsm78
Значи аз съм зле, родителите ми зле, затова чакам да стана над 30, за да родя?

Общи условия

Активация на акаунт