Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 261 039
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 1 965
  • София
newsm78
Значи аз съм зле, родителите ми зле, затова чакам да стана над 30, за да родя?
Защо трябва да изведем някакво правило от тази тема? Просто ти давам обяснения с примери от живота защо е логично определени хора да родят над 30.

Ако искаш ще ти го опиша по- подробно. Девойка живее с майка си, татко си и брат си, а с последния спи в една стая. Любимият и е в сходна ситуация. И двамата помагат финансово на родителите. Как по- точно да се оженят и да имат деца преди 30?

# 1 966
  • София
Ха, точно пък за Френския лицей, познавам няколко човека, чиито деца учат там, и о, изненада, бащите в общия случай гонят петдесетака, вече са с големи деца за женене, а въпросното първокласниче е дете или от любовницата, или от втори брак, или мъжът е бил дълго време стар ерген, а жената е младичка и родила под 30-тата си година.  Laughing Децата ми имат приятелчета включително от тези училища, с родителите на тези деца сме провисяли и провисяванме часове заедно, та сме си говорили доста какъв е профилът на родителите в тези училища. Впечатленията са, че майките хич не са дрямали да чакат да раждат на 35 първо дете.

# 1 967
  • София
Ха, точно пък за Френския лицей, познавам няколко човека, чиито деца учат там, и о, изненада, бащите в общия случай гонят петдесетака, вече са с големи деца за женене, а въпросното първокласниче е дете или от любовницата, или от втори брак, или мъжът е бил дълго време стар ерген, а жената е младичка и родила под 30-тата си година.  Laughing Децата ми имат приятелчета включително от тези училища, с родителите на тези деца сме провисяли и провисяванме часове заедно, та сме си говорили доста какъв е профилът на родителите в тези училища. Впечатленията са, че майките хич не са дрямали да чакат да раждат на 35 първо дете.
Добре, Андариел, твоите трима познати са представителна извадка за въпросното училище.
И само за протокола, родих на 31 водя ли се дремала или на ръба?

# 1 968
newsm78
Защо трябва да изведем някакво правило от тази тема? Просто ти давам обяснения с примери от живота защо е логично определени хора да родят над 30.

Ако искаш ще ти го опиша по- подробно. Девойка живее с майка си, татко си и брат си, а с последния спи в една стая. Любимият и е в сходна ситуация. И двамата помагат финансово на родителите. Как по- точно да се оженят и да имат деца преди 30?

Не искам да ми описваш частен случай подробно. Все си мислех, че всеки има определено мнение по темата, щом пише. Но от последните ти три поста - все не разбирам - какво точно мислиш ти?
Иначе ако си говорим в частност за една приятелка и тн - всеки ще намери подходящ пример и то противоположен на вече описания  Wink

Това, което все пак спомен акато пример - далеч не е практика.

Веднъж се споменава, че трябва по-късно да се роди, за да сме добре финансово, после се казва, че всъщност по-възрастните не са добре и имат нужда от помощ.

# 1 969
  • София
newsm78

Не чакаш, Вили, а бачкаш здраво, за да можеш над 30 да родиш и да си гледаш детето  Grinning
Голямото ми дете, родено на 24, е изгледано изключително с помощта на родителите ми. Ми не е много приятно, да ви кажа. Може и да има двойки на по 24-25, които могат сами да се издържат с бебе, но все ми се струва, че в масовия случай се разчита на баби.
Сега си се издържаме и се оправяме сами, че и помагаме ние. Чувствам се много по-пълноценен родител, ама много.
За мен лично (подчертавам личното), раждането на дете след като поне малко от малко си си стъпил на краката, е много по-удовлетворяващо. В този ред на мисли, преди 30-те ... трудна работа.

# 1 970
А кой има гаранция, че ще е материално добре след 30 ? Човек може само да предполага, но реалният живот е нещо друго и може да ти поднесе какво ли не...

# 1 971
Цитат на:  link=topic=637686.msg21869838#msg21869838 date=1336113130
Ако отидеш пред някоя от по- скъпите детски градини или частни училища повечето хора, които ще видиш ще са над 30. Ето това е разликата.

Въобще не виждам за какво се спори тук. Средната възраст на хората, които стават родители за пръв път вероятно е под 30, но се покачва по съвсем обективни причини. Да имаш дете е скъпо удоволствие.

И аз се чудя на подобни спорове.
Средната е вече около и над 30. Не само у нас.
Най- рано раждат не най- образованите, нито най- богатите.

"Средната възраст за раждане на първо дете е между 33 и 35 години. "
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=647607&audio_id=71237

"Жените раждат все по-късно. Както показват изследванията днес-средната възраст за раждане на дете в западна Европа превиши 30 години. "
http://---/article/488-%D0%9C%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B … D1%82%D0%BD%D0%B8

# 1 972
Тоест за 5 години очакваш да си финансово осигурен, стабилен, с дом, кола и банкова сметка?Родих на 26, работех отдавна, мъжът ми е по-голям - също отдавна работеше. Всъщност самостоятелната и здръжка за мен не е показател за готовност за бебе единствено.

# 1 973
  • София

Не искам да ми описваш частен случай подробно. Все си мислех, че всеки има определено мнение по темата, щом пише. Но от последните ти три поста - все не разбирам - какво точно мислиш ти?

Всеки ражда когато според него има достатъчно желание и достатъчно възможности. За всеки е различно и извън екстремните случаи да родиш на 15 и на 60, въобще не виждам повод да се спори. Разни хора, разни истории и причини да решат едно или друго. Възрастта за раждане на дете се покачва и това не е случайно. Проблемите със стерилитета също се увеличават, също не е случайно.

Summer Smile
Гаранции няма за нищо, просто казах как и защо хората си правят определени планове. Аз, например, никога не съм мислила по тези въпроси за себе си.

# 1 974
  • София
А кой има гаранция, че ще е материално добре след 30 ? Човек може само да предполага, но реалният живот е нещо друго и може да ти поднесе какво ли не...

Ами аз, да ти кажа, не мога да си представя някой да е по-добре материално на 20, отколкото на 30. Хайде, да кажем, ако е здрав, иначе наистина нищо не се знае.

Вили, моля ти се, къде съм казала нещо за дом, кола и банкова сметка?  ooooh!

# 1 975

Ами аз, да ти кажа, не мога да си представя някой да е по-добре материално на 20, отколкото на 30. Хайде, да кажем, ако е здрав, иначе наистина нищо не се знае.

Вили, моля ти се, къде съм казала нещо за дом, кола и банкова сметка?  ooooh!

Добре де - какво се променя след 30 - ако не финансите според теб? Аз така го разбирам - раждайте над определена възраст, за да сте добре финансово. Кажи ми... newsm78

# 1 976
Какво очаквате аз не знам.
Моите ги родих на 25 и 31 и не са ни помагали родители, вкл. за покупка на жилище и за бавачки и коли. Почнали сме от квартира, когато се роди големият.
Това не пречи да прозра истината за увеличаване възрастта на майките в развитите страни.
Всеки- със своите разбирания, възможности и личен избор.
Не разбирам надхващанията тук.

Цитат на:  link=topic=637686.msg21870241#msg21870241 date=1336115625

Всеки ражда когато според него има достатъчно желание и достатъчно възможности. За всеки е различно и извън екстремните случаи да родиш на 15 и на 60, въобще не виждам повод да се спори. Разни хора, разни истории и причини да решат едно или друго. Възрастта за раждане на дете се покачва и това не е случайно. Проблемите със стерилитета също се увеличават, също не е случайно.

Summer Smile
Гаранции няма за нищо, просто казах как и защо хората си правят определени планове. Аз, например, никога не съм мислила по тези въпроси за себе си.

Peace

# 1 977
  • София
Оф, аз си признавам, че тотално се омотах в спора, май трябва още едно кафе да пия, понеже вече не съм сигурна с кой и за какво споря  hahaha

# 1 978
Скоро се сблъсках с конкретен пример. Двамата били с доста над средните заплати, взели добър апартамент с голяма ипотека, имали възможности. Съответно от финансова гледна точка дошло ред за бебе. И в някакво кратко време кризата ги оставила без работа, тя с не голямо майчинство, той безработен. Апартаментът естествено заминава на кино, също и всичките им сметки и планове.

# 1 979
  • София
Скоро се сблъсках с конкретен пример. Двамата били с доста над средните заплати, взели добър апартамент с голяма ипотека, имали възможности. Съответно от финансова гледна точка дошло ред за бебе. И в някакво кратко време кризата ги оставила без работа, тя с не голямо майчинство, той безработен. Апартаментът естествено заминава на кино, също и всичките им сметки и планове.
Случва се, случват се всякакви неща, но в това не виждам повод да убеждаваме някого, че плановете и идеите му ще се окажат провалени или ще се променят.

Много хора от много професии до 30 изкарват твърде малко или нищо. Лекари, адвокати, архитекти учат повече, специализират и докато се реализират минава време. Трудно може да става въпрос за деца на по- ранна възраст. При някои трудно може да става въпрос и за много сериозни отношения и брак.

Общи условия

Активация на акаунт