Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 261 039
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 1 980
Цитат
Аз май възнамерявам и на 30 , 35+ да съм физически активна , здрава и работоспособна ,  също както сега
То това добре, ама ......има една приказка "Ако искаш да разсмееш Господ, разкажи му плановете си!"    Laughing   Та ние предполагаме, а Господ разполага.Дано да си!

Цитат
Да, обаче клиниките по репродуктивна медицина са пълни с хора под 30. Знам го, мой близък е шеф на такава клиника, знам какви са му масово клиентките. Отдавна вече не е постулат кога можеш да заченеш най-лесно, точно както спря да бъде постулат, че инфаркт ще получиш след 45, а инсулт и по-късно. Времената се менят. Млади хора са масово болни от какво ли не. Начинът на живот е в пъти по-определящ в момента от една гола възраст. И това са факти.
Точно!    Peace    Въпреки уж все по-добрия начин на живот, хората се амортизират все по-рано.По-рано ги "нападат" какви ли не болести, вече май всяка втора жена има хормонални проблеми още като тийн....та в този ред на мисли, вече е по-трудно дори на 20 да се забременее, а какво остава на 35+, или дори на 40+.....Да не слагаме на везните и каква е вероятността една жена на 40, с отровен от химии организъм (от мръсен въздух, химизирана храна, лекарства-химии, козметика-химии, и прочие), да успее да износи докрая едно здраво дете?!

Цитат
А дали един 35-40-45 годишен мъж, който е решил тепърва да създаде семейство и деца, ще тръгне да следи най-новите схващания в медицината и последните статистики относно репродуктивните възможности
Един мъж може и на 90 години да стане баща.Ама жената не може.Затова на него не му дреме за възраст и статистики.   Laughing

# 1 981
Оф, аз си признавам, че тотално се омотах в спора, май трябва още едно кафе да пия, понеже вече не съм сигурна с кой и за какво споря  hahaha

Joy

Краса - по тази логика - кога да раждаме?  Thinking

# 1 982
  • София
Ха, точно пък за Френския лицей, познавам няколко човека, чиито деца учат там, и о, изненада, бащите в общия случай гонят петдесетака, вече са с големи деца за женене, а въпросното първокласниче е дете или от любовницата, или от втори брак, или мъжът е бил дълго време стар ерген, а жената е младичка и родила под 30-тата си година.  Laughing Децата ми имат приятелчета включително от тези училища, с родителите на тези деца сме провисяли и провисяванме часове заедно, та сме си говорили доста какъв е профилът на родителите в тези училища. Впечатленията са, че майките хич не са дрямали да чакат да раждат на 35 първо дете.
Добре, Андариел, твоите трима познати са представителна извадка за въпросното училище.
И само за протокола, родих на 31 водя ли се дремала или на ръба?

ми, ориентирали са се момичетата, да си намерят заможен мъж и са побързали да родят, докато не му/им мине меракът! Такава е приказката сега! Аз говоря за 35 в случая и за критерия заможност - а именно, че не е нужно майката да е направила кариера и да се е замогнала, нито мъжът да е наин набор, че да се е замогнал покрай нея. Заможността обичайно я осигурява мъжът, а жената осигурява младостта и поколението.  Simple Smile

# 1 983
Ох, оставете я Andariel да си говори сама. За нея небракуваните и неразмножени над 30 годишни са инфантили от Сексът и градът, останалите са инфантили от Отчаяни съпруги, там не помня точно каква беше интригата, че те пък са бракувани. Laughing
Какво й се връзвате изобщо...

да, бе, нека Андариел да е виновна! Ако това те/ви кара да се чувствате по-добре, ама надали! Просто имам по-необикновен поглед върху нещата и използвам за илюстрация най-популярните женски сериали. То, каквото гледа човек, такъв се и припознава, често сериалите отразяват тенденциите и ги подсилват!  Laughing

Мъжете и те стават доста инфантилни и страхливи, дори бих казала, че те са по-тежък случай от жените, защото се дърпат от правенето на сериозна връзка и семейство, все едно някой иска да ги жигоса!
Laughing Боже, Андариел, наистина ли мислиш, че имаш "по-необикновен" поглед върху нещата?????????????  Joy Joy Joy Joy Joy Joy Мила, погледът ти е класическия поглед на семпла женица.

# 1 984
  • София
Ха, точно пък за Френския лицей, познавам няколко човека, чиито деца учат там, и о, изненада, бащите в общия случай гонят петдесетака, вече са с големи деца за женене, а въпросното първокласниче е дете или от любовницата, или от втори брак, или мъжът е бил дълго време стар ерген, а жената е младичка и родила под 30-тата си година.  Laughing Децата ми имат приятелчета включително от тези училища, с родителите на тези деца сме провисяли и провисяванме часове заедно, та сме си говорили доста какъв е профилът на родителите в тези училища. Впечатленията са, че майките хич не са дрямали да чакат да раждат на 35 първо дете.
Добре, Андариел, твоите трима познати са представителна извадка за въпросното училище.
И само за протокола, родих на 31 водя ли се дремала или на ръба?

ми, ориентирали са се момичетата, да си намерят заможен мъж и са побързали да родят, докато не му/им мине меракът! Такава е приказката сега! Аз говоря за 35 в случая и за критерия заможност - а именно, че не е нужно майката да е направила кариера и да се е замогнала, нито мъжът да е наин набор, че да се е замогнал покрай нея. Заможността обичайно я осигурява мъжът, а жената осигурява младостта и поколението.  Simple Smile
Е, обикновено... Този стереотип у нас не съществува от поне 70 години. Повечето хора работят по равно и по равно допринасят за семейния бюджет. И кажи мъж на 25, който осигурява себе си, жена и дете какво работи, къде е учил и тн, защото не мога да си го представя.

# 1 985
Осигуряват го родителите му, вероятно.  Laughing

# 1 986
  • на брега на морето
Един мъж може и на 90 години да стане баща.

rotfImbo Как? С помощта на съседа ли?

# 1 987
  • Варна
Силно се надявам синът ми като стане на около 20 да си вземе хляба в ръце и да си поеме по негов път. Аз ще съм на около 45 - тоест в прекрасна възраст - да отделя време за себе си, ама наистина за себе си - и евентуално на мъжа си. Сега ще кажете - ама сега не го ли правиш...правя го, но е нещо съвсем различно  Laughing

Може, ама може и да делиш жилище със снаха и да въртиш палачинки за внучето, всичко може.   Grinning

# 1 988
  • София
Ох, оставете я Andariel да си говори сама. За нея небракуваните и неразмножени над 30 годишни са инфантили от Сексът и градът, останалите са инфантили от Отчаяни съпруги, там не помня точно каква беше интригата, че те пък са бракувани. Laughing

да, бе, нека Андариел да е виновна! Ако това те/ви кара да се чувствате по-добре, ама надали! Просто имам по-необикновен поглед върху нещата и използвам за илюстрация най-популярните женски сериали. То, каквото гледа човек, такъв се и припознава, често сериалите отразяват тенденциите и ги подсилват!  Laughing

Мъжете и те стават доста инфантилни и страхливи, дори бих казала, че те са по-тежък случай от жените, защото се дърпат от правенето на сериозна връзка и семейство, все едно някой иска да ги жигоса!
Laughing Боже, Андариел, наистина ли мислиш, че имаш "по-необикновен" поглед върху нещата?????????????  Joy Joy Joy Joy Joy Joy Мила, погледът ти е класическия поглед на семпла женица.

Е, те такова като теб, какво да го направи човек! Дойде, окъка и се опи от миризмата на продукта си!

.............

Ми, то, работата дотук излезе така, че едва ли не е норма до трийсет вече да се е замогнал човек, и тогава да ражда. Както показва историята, деца се раждат и се гледат и без чакане за замогване преди това. Дори обратно - децата са много силен мотиватор за финансово и личностно развитие, защото най-малкото това дете/деца има нужди, които трябва да се задоволят. Който се е замогнал, той го е направил И с деца, дори повечето замогнали се са сигурно така - първо са се оженили и народили, а после лека-полека са дръпнали.

Да, така е, все по-късно раждат за пръв път.

# 1 989
  • София

Ми, то, работата дотук излезе така, че едва ли не е норма до трийсет вече да се е замогнал човек, и тогава да ражда. Както показва историята, деца се раждат и се гледат и без чакане за замогване преди това. Дори обратно - децата са много силен мотиватор за финансово и личностно развитие, защото най-малкото това дете/деца има нужди, които трябва да се задоволят. Който се е замогнал, той го е направил И с деца, дори повечето замогнали се са сигурно така - първо са се оженили и народили, а после лека-полека са дръпнали.

Да, така е, все по-късно раждат за пръв път.
Не, Андариел, не излезе това. Казахме какви са мотивите някои хора да раждат след 30. Не виждам защо от всяка тема трябва да произтече някакво общовалидно правило и всички да се равняват после по него.

На едни им харесва да живеят със свекърва или да бъдат издържани от нечии родители, а на други не. Например.

# 1 990
Така, така, Бояна, но като те попитахме как така след 30 изведнъж ставаш богат - бягаш от отговор. Значи тоя мотив отпада  Laughing

# 1 991
  • София

да, бе, нека Андариел да е виновна! Ако това те/ви кара да се чувствате по-добре, ама надали! Просто имам по-необикновен поглед върху нещата и използвам за илюстрация най-популярните женски сериали. То, каквото гледа човек, такъв се и припознава, често сериалите отразяват тенденциите и ги подсилват!  Laughing

Добре че си ти, иначе толкоз зле се чувстваме!
Толкова "необикновен" поглед имаш, че се припокрива със същия на събирателния образ на стрина Пена от Сусурлево. Laughing

ПП. А, те вече са ти казали...

# 1 992
  Оф, за какво спорите, не мога да разбера. Световната тенденция е известна, едва ли ще седнете да я отричате, защото вашите познати били други. Факта е, че се увеличава възрастта за раждане на първо дете. И какво от това? На вас нещо лично пречи ли ви това - нищо. Родили сте, когато сте сметнали за добре.
  Нека си се увеличава, на вас какво лично ви интересува? Дъщерите ни ще имат повече опции, това е всичко. Пък вие ако смятате друго - можете да си насърчавате вашите и те да родят на 20, нищо лошо няма.

Последна редакция: пт, 04 май 2012, 11:12 от Iris04

# 1 993
  • София
ма, то, няма никакъв проблем с личния избор! Нещата в една тема си вървят естествено към някакви опити за извличане на поне две основни линии, не е някакво необичайно нещо. Просто ми прави впечатление, че основно като отлагане на раждането аргументите са или желанието за финансова стабилност, или това, че едно здраво, поддържано тяло без проблем ще забременее и роди за пръв път и на 40. Вили и аз дадохме пример с това, което виждаме в класовете и групите на децата си, а ти даде пример с частните градини и училища, където хората били по-възрастни родители, защото били заможн. Греша ли в последното?

За мен лично, от гледна точка на годините и опита, няма особено значение дали родителите се издържат сами или възрастното поколение помага. На детето не му пука дали адаптираното мляко и памперсите са купени от заплатите на мама и тати, или от баба и дядо, нито дали живее в собствено изплатено жилище от родителите, или под покрива на баба и дядо. Всичко останало е самолюбие на родителите, т-е- те самите да се чувстват по един или друг начин.
Аз описах нещата за себе си - чувството, че съм като влак, закъсняващ по разписание и се улавям, че на моменти се държа и очаквам децата ми да са вече в гимназия. За мен лично е плашещо на шейсет да правя абитуриентски бал, защото я доживея дотогава, я не. Друг може да го устройва.

# 1 994
  • София

да, бе, нека Андариел да е виновна! Ако това те/ви кара да се чувствате по-добре, ама надали! Просто имам по-необикновен поглед върху нещата и използвам за илюстрация най-популярните женски сериали. То, каквото гледа човек, такъв се и припознава, често сериалите отразяват тенденциите и ги подсилват!  Laughing

Добре че си ти, иначе толкоз зле се чувстваме!
Толкова "необикновен" поглед имаш, че се припокрива със същия на събирателния образ на стрина Пена от Сусурлево. Laughing

ПП. А, те вече са ти казали...

И ти ли се опитваш да кълвеш най-малодушно! Ми, хайде, продължавай, белким ти олекне!

Общи условия

Активация на акаунт