Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 260 960
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 1 935
  • София
Цитат
Водещ американски експерт по репродукция предупреди, че сред младите жени преобладават сериозни заблуди относно тяхната фертилност.

Проф. Паскале Патрицио от Университета в Йейл, директор на Yale Fertility Centre, заяви, че лекарите трябва да образоват по-агресивно младите жени. Той смята, че на младите жени, които по някаква причина възнамеряват да отложат майчинството за по-късна възраст, трябва да се предлага възможността да замразяват яйцеклетките си като превантивно действие.

Нарастващата популярност на асистираните репродуктивни технологии, подхранвана от вестникарските заглавия и телевизионните предавания за жени, родили на по-късна възраст, означава, че много жени вярват, че могат по всяко време да предприемат инвитро оплождане и да се сдобият с дете. Процентът на успеваемост при инвитро процедурите спада рязко с нарастване на възрастта на жената, но повечето жени не са наясно с този факт. „Ние срещаме все повече пациентки, които са разочаровани от неуспеха да имат собствено биологично дете след 43-годишна възраст”, казва д-р Патрицио. „Типичната им реакция е – как така не мога да имам бебе, та аз съм здрава!”

от тук:

http://www.facebook.com/note.php?note_id=274624229294935

аз съм последният човек, който би искал да се разочарова в теорията за безпроблемното забременяване на 40+, но съм прочела достатъчно, за да знам, че това е голяма заблуда. освен това, съм го изпитала на гърба си.

след 37 години, фертилността намалява много рязко, като след 40 г. вероятността от успешно раждане (правете разлика със забременяване!) е около 10-15% дори и с помощта на инвитро, а след 43 години, този процент спада до 2-5%.
огромен брой от звездите, родили след 40-те си години, са родили с донорска яйцеклетка. ако се ползва такава - няма проблем да се ражда и на 60, както видяхме.

вярно е това, което пише Андариел за разликата между първо и н-то раждане.

# 1 936
Да, обаче клиниките по репродуктивна медицина са пълни с хора под 30. Знам го, мой близък е шеф на такава клиника, знам какви са му масово клиентките. Отдавна вече не е постулат кога можеш да заченеш най-лесно, точно както спря да бъде постулат, че инфаркт ще получиш след 45, а инсулт и по-късно. Времената се менят. Млади хора са масово болни от какво ли не. Начинът на живот е в пъти по-определящ в момента от една гола възраст. И това са факти.

Какво общо има това с брака след 35 обаче не ми става ясно. Едни и същи хора с едни и същи тези във всяка тема въртяща се около брак/възраст/деца. Дежа вю отвсякъде. Животът си е на хората, могат да си го живеят както им харесва, не пречат никому.

# 1 937
Абсолютно никой не храни илюзии за лесност на репродукцията след 40, jam.
Никъде никой не го е твърдял.
Защитавам единствено правото на жената да реши кога иска да има деца, или съпруг.
Нищо друго. И ако е решила след 40 - това е избор, като всеки друг изобор - свързан с последствия.
И другото, което казвам е, че борят на жените над 40, които имат деца се увеличава и то драстично.

Начинът на живот е в пъти по-определящ в момента от една гола възраст. И това са факти.

Ей това е краят на темата за мен:) Приятна вечер!

# 1 938
  • София
общото е съвсем естественото продължение житейско - след брака обичайно се искат и деца, и че повечето жени първо предпочитат да намерят брачен партньор, и после да раждат. Моля, да не се засяягат изключенията, които искат деца без брак, имат брак без деца или изобщо не искат нито брак, нито деца!
Още повече, Симпли, се затягат нещата с децата! Щом все повече млади хора имат репродуктивни проблеми, представИ си какво става с възрастта нататък!

# 1 939
Не, не е така. Аз съм спортист човек, около мен се ражда без проблем след 35. И твърдя, че начинът на живот е много по-определящ. В същото време, този човек ми казва: "Не може да си на кафета и цигари от 14-годишен (на), да пиеш редовно алкохол, да си спортувал за последно в час по физическо в най-добрия случай и като добавим околната среда, да очакваш организмът ти да понесе без последствия" Това е. Думи на лекар, един от най-добрите в България по ин витро. Абсолютно се измества фокуса от възрастта. И това е тенденция, която няма да спре. Освен това, хайде да погледнем и извън България. Факт е, че българката е с начин на живот, който е стресиращ, но и тя не се старае особено. Аз накъдето погледна са захапали цигарите, лапнали чашката с кафе/бира/мартини и т.н. Има една надежда във фитнесите, но са малцинство все още. А като сме си в другото вкъщи, по улиците и парковете пълно - тичат, с колела, следят как живеят и раждат абсолютно след 35, имат си дълги образования и квалификации, кариери и т.н. И най-важното - никой не им наднича през вратата. Това насаждане на "общоприетото" мен ме влудява. И излизам от темата, по този случай.

# 1 940
  • София
къде го видяя това "общопието"! Ей, ама не знам вече, всеки дето се чувства по някакъв начин засегнат, си чете както му скимне и си го тълкува както му скимне! Начинът на живот 0 хубаво, но едва ли въпросният лекар ще ти каже, че няма проблем жените да раждат на 35, то си е като да си на 25, ако ще да не излизаш от фитнеса, да хрубаш само био-еко-моркови и всякакви органик фуудс! Простоняма начин един лекар да пренебрегне основния фактор - възрастта! Всичко останало е маркетинг.

# 1 941
В крайна сметка, ако не срещнеш човек, с който да искаш да живееш и той да го иска, не виждам защо трябва да изнасилваш личността си, заради биологията. Не е задължително да си възпроизведеш гените все пак, за да си щастлив, нали?Родител можеш да станеш и като си осиновиш. А ако на някоя жена и е първа грижа да роди дете на всяка цена и е здрава, това че не живее с мъж, не би я спряло.

# 1 942
Напротив, Andariel. Казва го. Един здрав организъм на 35 при него има много по-големи шансове за бърза успеваемост от един амортизиран на 25. Но съм забелязала, че ти въздигаш младостта в някакъв култ и едва ли не панацея. Така беше в теми за брака, за стабилност и продължителност на връзката, за интереси, за деца, за всичко. А за мен подобно схващане е недостатъчно и крайно незадоволително. Това е.

# 1 943
  • София
Чак в култ не я издигам, просто отчитам предимствата й пред всяка друга възраст. Най-много енергия, приспособимост, способности за учене в прекия и преносния смисъл, също и амбиция има през младостта. Нататък е компенсиране чрез опит. Дори мозъците са в разцвета си през младостта, нататък пак се кара на принципа на компенсираннето чрез опит. Младостта е единствената възраст на съзнателния индивид, по която той въздиша и е готов да направи всичко, за да си я върне или поне да изглежда по-млад. Какво да се прави, така сме устроени - младостта да е златният период! говоря за младост, не за инфантилност. За съжаление, наблюдавам все повече инфаантилни хора, които възприемат живота си до трийстата си година като тийнеджърство без край.

Последна редакция: чт, 03 май 2012, 23:11 от Andariel

# 1 944
Явно имаме коренно различни представи за младостта и особено за развитието на човешкия мозък, тъй че ти пожелавам лека вечер.

# 1 945
  • София
Ох, оставете я Andariel да си говори сама. За нея небракуваните и неразмножени над 30 годишни са инфантили от Сексът и градът, останалите са инфантили от Отчаяни съпруги, там не помня точно каква беше интригата, че те пък са бракувани. Laughing
Какво й се връзвате изобщо...

# 1 946
А дали един 35-40-45 годишен мъж, който е решил тепърва да създаде семейство и деца, ще тръгне да следи най-новите схващания в медицината и последните статистики относно репродуктивните възможности над 35 или просто ще си потърси жена на подходяща според него възраст ?

# 1 947
На "подходяща възраст"- не, съмнявам се, по- скоро ще потърси подходяща жена.  Simple Smile
Не познавам мъж, който търси умишлено ученички за тази, точно, цел, напротив, гледам, че хората се ориентират около по- близки в интелектуално и материално отношение спътници и за мен е по- логично.
И около мен възрастта се вдига масово над 30 /айде за 35 - не съм сигурна, но над 30 е масово/.

# 1 948
  • София
Ох, оставете я Andariel да си говори сама. За нея небракуваните и неразмножени над 30 годишни са инфантили от Сексът и градът, останалите са инфантили от Отчаяни съпруги, там не помня точно каква беше интригата, че те пък са бракувани. Laughing
Какво й се връзвате изобщо...

да, бе, нека Андариел да е виновна! Ако това те/ви кара да се чувствате по-добре, ама надали! Просто имам по-необикновен поглед върху нещата и използвам за илюстрация най-популярните женски сериали. То, каквото гледа човек, такъв се и припознава, често сериалите отразяват тенденциите и ги подсилват!  Laughing

Мъжете и те стават доста инфантилни и страхливи, дори бих казала, че те са по-тежък случай от жените, защото се дърпат от правенето на сериозна връзка и семейство, все едно някой иска да ги жигоса!

# 1 949
Интересна работа значи  Thinking
В нашата детска градина 70-80% от майките са на видима възраст около 30, което ще да значи, че са родили под 30. Съвсем нормално ми се вижда това. Има няколко дами, на видима възраст доста над 30, ама са единици. И това ми се вижда нормално.
Та в тази връзка се чудя, как така все пред моите очи са млади родители, а около вас - все родили късно...
Силно се надявам синът ми като стане на около 20 да си вземе хляба в ръце и да си поеме по негов път. Аз ще съм на около 45 - тоест в прекрасна възраст - да отделя време за себе си, ама наистина за себе си - и евентуално на мъжа си. Сега ще кажете - ама сега не го ли правиш...правя го, но е нещо съвсем различно  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт