Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 261 080
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 1 920
  • София
всичко това  е известно, но едва ли ще отречеш, че много услужливо се пропуска, и се създава илюзията, че годините са просто едно число, а всичко останнало си е същото като на двайсет. Семейно планиране винаги е имало и то е според знанияна на хората към конкретния момент. В момента, в който хората са започнали да си създават теории относно зачеването и раждането, какво улеснява и възпрепятства зачеването, са започнали да ги прилагат на практика. Ти също пропускаш, че докато стигнат да раждат на 45, преди това жените  "бабите ни", вече са навъртяли бройка от доста неуспешни бременности,  по няколко раждания и поне едно-две живи деца, постигнали полова зрялост, също и няколко мъртвородени или починали в ранна детска възраст. Не е като да са чакали да станат на 40-45, че тепърва да раждат. Има голяма разлика, нали?

# 1 921
И с какво променя това факта, че жената има един физиологичен период от  35 години в които да се размножава ( 15-50). Какво като се е 'сетила' за първо на 40? Или ако е десето - може, но ако е първо не.

# 1 922
защо приемаш думите ми толкова лично?

Е то оставаше и да не го приемам лично. Естествено, че лично го приемам, тука прочетох, че на такива жени като мен им хлопа дъската, че са егоистки, че нямало да изкарат до бала, до внуци .. да се връщам ли назад да извадя всички 'мнения'?  Че аз съм част от тази група - на 31 съм се омъжила, на 37 още не съм родила... за първо било адски късно ма за второ може.. оставаше и да не го приема лично. 

10 c's, интелигентно момиче си.  Hug
Как изобщо може да ги отбелязваш тези изхождания от напъни на болни мозъци?!   Crazy
Andariel за много неща е права. И аз също не виждам тя да те обижда. Peace

# 1 923
  • София

Колко жени, родили над 35 могат да си позволят да работят на облекчен режим, че и от къщи? Все още много компании изискват лично присъствие в офиса.

Около мен- повечето. На 35+ вече са изградили кариера или имат собствен бизнес и могат да си позволят и да не работят по 16 часа.

Ми, нали и аз това каазвам, че е личен избор! И че сега се плюе активно по стереотипа раждане през 20-те години на жената и упорито се прокарва друг стереотип - да се ражда доста по-късно, и този стереотип се прегръща с радост, защото просто такава е западната философия в момента - консуматорска и за безсмъртност.

Не е западна философия, а практичност. На 20 нямаш свои пари, кариера, другият родител най- вероятно също. През тоталитарно време са раждали на по 20, защото нещата бяха ясни и сигурни, реално някаква невероятна кариера без роднина партиец беше невъзможна. Сега е различно и е нормално все повече хора да създават семейство и деца, когато могат да си го позволят финансово, когато имат по- сериозен доход и собствено жилище или сигурно жилище под наем.

# 1 924
В Италия  самотни майки до 25-6г. ги водят 'момичета майки" и държавата им помага да си гледат децата. Имаме такава приятелка, роди горе долу тогава я водеха 'момиче майка".  Имаше някакво право на една баба да й гледа детето, докато тя беше на работа като сервитьорка в ресторант
Момичетата майки се дефинират именно от невъзможността да отглеждат децата си, защото нямат достатъчни доходи, работа, условия за живот. Това го има.
В момента трудовият пазар е такъв, че имаш сравнително малък прозорец са (добра) реализация. И този прозоред съвпада с този на висока фертилност. И това Е причина, хората да дърпат напред възрастта за ражане, защото след 35 вече се предполага, че си се установил някъде

Пипи, аз нямам нищо против да се аргументира едно мнение с някакви смислени аргументи, и с уважение към личния живот на хората. Има начин, както каза интелигентни хора сме. Уж.

Последна редакция: чт, 03 май 2012, 20:02 от 10 c's

# 1 925
уж гледаше сеир, ама доста дейно  го раздаваш откъм участие, че и го правиш вече този сеир! На кого му пука за твоята шефка и колежка, ходИ и им говори каквото искаш!

Розмериня, какво да ти кажа, тя твоята е ясна! а и не претендирам за алфата и омегата на знанието за раждането на деца. Всеки си ражда/осиновява и си ги гледа, няма аз да го гледам твоето я!

Не си спомням да съм питала тебе точно, ама както и да е, явно държиш да обсебваш тотално и тая тема с теориите си, нищо ново де  Grinning
Мисля, че има достатъчно интелигентни жени в темата, с които да обсъждам нещата от живота, ама все ще се намеси някоя кака да ни поучава да му се невиди.  Mr. Green
Айде мир и любов да има както казваше милата ми баба, макар че трудна работа сякаш...

# 1 926
  • Колибите
Андариел, за протокола bowuu.

Не е било мой избор да не раждам.
Подсъзнанието верно си е в моята глава, но си е подсъзнание и следователно не може да се нарече "избор."

# 1 927
  • София
И с какво променя това факта, че жената има един физиологичен период от  35 години в които да се размножава ( 15-50). Какво като се е 'сетила' за първо на 40? Или ако е десето - може, но ако е първо не.

разликата е в това като да можеш да изстреляш два пълнителя патрони, или  като да имаш един патрон и толкова. И без това вероятността да бъде заченато бебе и да се роди живо и здраво е твърде малка при равни други условия - да се случи точно в някой от възможните три дни на месец, сперматозоидът и яйцеклетката да са качествени, и яйцеклетката да се закрепи и да се дели качествено. Нататък дали ще се получи здрав ембрион, който да преживее първите три месеца, че да стане плод, че да преживее до деветия, че да се роди, че на всичко отгоре да е здраво и да преживее критичния период. Погледнато обективно, цяло чудо си е да се извърши целия този процес, дори само да го смятаме до момента на прехвърляне на първия месец живот на бебето! А в днешно време допълнително се усложнява процесът с амортизирането на организма, включително качеството на яйцеклетките. Просто стареем, това е положението, стареят и и яйцеклетките ни, и матките ни, и мускулите ни и мозъците ни!

Ти къде виидя в думите ми неуважение към живота на хората? Досега да съм написала нещо, което е фактичеси невярно?

Бояна, твоите познати и приятелки не са представителнаа извадка за женското население, което ражда на 35+. Далеч не всечки жени на тази възраст са със собствен бизнес и могат да си стоят вкъщи да работят. Ако ще говорим за обкръжение, а в моето обкръжение има само едно семейство, което няма деца. Повечето сме с деца на различни възрасти, като най-малкото е първокласник. Все сме набори, и нито мъжете, нито жените са  продавачи на сергия или обикновени работници, все са образовани хора и с добро финансово състояние. Ама, дали трябва да обобщавам на тази основа? Обичайно най-близкото обкръжение не е критерий, освен ако не попада статистически около средната.

# 1 928
  • София

Подсъзнанието верно си е в моята глава, но си е подсъзнание и следователно не може да се нарече "избор."

Сори, ама нямаше как дда зная, освен ако не се разровя в хисторито ти! От написаното в тази тема по нищо не личеше, че не е бил твой личен избор. В края на краищата, работя с това, което съм прочела, все още не съм станала ясновидка.  Peace

# 1 929
  • София
уж гледаше сеир, ама доста дейно  го раздаваш откъм участие, че и го правиш вече този сеир! На кого му пука за твоята шефка и колежка, ходИ и им говори каквото искаш!

Розмериня, какво да ти кажа, тя твоята е ясна! а и не претендирам за алфата и омегата на знанието за раждането на деца. Всеки си ражда/осиновява и си ги гледа, няма аз да го гледам твоето я!

Не си спомням да съм питала тебе точно, ама както и да е, явно държиш да обсебваш тотално и тая тема с теориите си, нищо ново де  Grinning
Мисля, че има достатъчно интелигентни жени в темата, с които да обсъждам нещата от живота, ама все ще се намеси някоя кака да ни поучава да му се невиди.  Mr. Green
Айде мир и любов да има както казваше милата ми баба, макар че трудна работа сякаш...

Айде, стига рипа като младо петле, търсещо своето място под слънцето, подмазвайки се на част от аудиторията и  опитвайки се да кълве по друга! на мен не ми минават!

# 1 930
  • Колибите

Сори, ама нямаше как дда зная, освен ако не се разровя в хисторито ти! От написаното в тази тема по нищо не личеше, че не е бил твой личен избор. В края на краищата, работя с това, което съм прочела, все още не съм станала ясновидка.  Peace

Хм. Имам свойството да мисля логично. Не много високо, но доколкот е, то е логично. Ето какво те запитах в прав текст, преди 2 часа:

Re: Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?
« #1895 Четв., 03 Май 2012, 18:08 »

Цитат на: Andariel в Четв., 03 Май 2012, 17:51

Наппротив, казвам й точно обратното - .......

А на мен какво би казала, ей така, приятелски?

На 45. Откакто съм се осъзнала като жена, съм искала да имам връзка, приятел, съпруг, семейство, деца. Стремежът ми е бил да съм добра в това, което правя, не съм гонила кариера. В момента съм неомъжена, със съмнителна връзка с човек, който и не иска да чуе за общо дете.
Вписана в регистъра на мамите-осиновителки. Да рече, с прилична работа. Да речем, с интелигентност, около средната, силно клоняща под нея.

Какво би ме посъветвала мен?

# 1 931
  • София
ок, пропуснала съм го това изречение! то да не е едно нещо, което да правя, докато чета и пиша тук, та стават грешки! Извинявам се!  Peace

Както се вижда, когато съм допуснала фактическа грешка, си я признавам и искам извинение.

# 1 932
  • София

Бояна, твоите познати и приятелки не са представителнаа извадка за женското население, което ражда на 35+. Далеч не всечки жени на тази възраст са със собствен бизнес и могат да си стоят вкъщи да работят. Ако ще говорим за обкръжение, а в моето обкръжение има само едно семейство, което няма деца. Повечето сме с деца на различни възрасти, като най-малкото е първокласник. Все сме набори, и нито мъжете, нито жените са  продавачи на сергия или обикновени работници, все са образовани хора и с добро финансово състояние. Ама, дали трябва да обобщавам на тази основа? Обичайно най-близкото обкръжение не е критерий, освен ако не попада статистически около средната.
Аз и не твърдя, че са представителна извадка, но не са и малко хора. Все пак, това беше в отговор на въпроса колко жени 35+ могат да работят по- малко и от дома си.
От моето обкръжение половината са без деца и семейства, а почти всички са 30+. И това не е представителна извадка, но има много такива хора. Един ден повечето ще си имат семейства и деца. Мнозина вероятно ще родят 40+ и съм сигурна, че ще са така стабилни родители като онези 40+, които вече родиха около мен.

и тук никой не спори, че чисто физически вероятно е най- добре да родиш на 20, но създаването на дете не е само физиологичен процес. Нормално е разумни хора да преценят и редица други фактори, които ще се отразят на детето и родителстването.

# 1 933
Просто стареем, това е положението, стареят и и яйцеклетките ни, и матките ни, и мускулите ни и мозъците ни!

И? Какво да не правим деца след 35. Какво точно искаш от нас, Андариел?
Да ти обещаем, че няма да искаме деца, защото ти смяташ, че ни е минало времето и че сме амортизирани? Да ти обещаем, че няма да искаме да се женим, да имаме връзки, защото ни е 'минало времето"?
Може би да ти обещаем, че и секс няма да правим, щото е неприлично на тая възраст  Twisted Evil

# 1 934
  • София
аз да искам нещо от теб?  Shocked Моля ти се, по-спокойно! къде прочете ти да съм писала нещо да искам от теб? И къде съм написала, че ти е минало времетто?! Ако имаш конкретни възражения или опровержения на написаното от мен - моля! До момента всичко написано от мен е въпрос на обща култура, пише го в учебниците по биология, акушерство и гинекология, не е някаквва специална конспирация срещу жените, които не са родили на двайсет!

Общи условия

Активация на акаунт