Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 260 552
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 2 190
  • София
възрастната първескиня не е рискова родилка, а просто се има предвид възрастта й за първо раждане. Рискова бременност е всяка, при която родилката е над 35 години, ако ще това да й е десетото раждане и да има девет здрави живородени деца. Вие сега се шокирате, а аз какъв шок изживях, като ми го казаха това като бях на 28! Сега ми казват, че съм родила прекалено млада и двете деца, защо толкова съм бързала да ги натъркалям!  Laughing

# 2 191
"възрастна първескиня" (ужасно грозна дума е първескиня, винаги ме е дразнела   Crazy) на 30 години ми звучи малко пресилено. Не беше ли след 35 години по-скоро  newsm78

След 35 години е. Тогава се води вече "рискова бременност", както и преди 20 г.

И аз имам такива спомени. Доколкото съм чувала ЗК поема допълнителнни прегледи за жени над 35 години, защото след тази възраст се води "рискова бременност". 30 е една чудесна възраст и е рано според мен да се води "възрастна първескиня". Но нямам претенции да съм лекар  Laughing

# 2 192
  • София
"Въпреки потенциалните рискове, съвременната наука дава достатъчни възможности за точна и навременна диагноза и за предпазване от развитието на усложнения по време на бременност. Което налага и извода, че дори жената да забременее днес след 35 годишната възраст, това на практика не може да бъде съществен проблем. Защото потенциалните рискове могат да бъдат преодолени."
http://e-vestnik.bg/667

# 2 193
  • Paris, France
.......... че съм родила прекалено млада и двете деца, защо толкова съм бързала да ги натъркалямLaughing

Въх, преди няколко десетки страници потребители се възмущаваха, че мъжит ми казал, че сме произвели децата. Сега като те прочетат съвсем ще се замислят дали да имат деца. Абе, ние поне сме свършили с цвъкането  hahaha hahaha hahaha!

"Въпреки потенциалните рискове, съвременната наука дава достатъчни възможности за точна и навременна диагноза и за предпазване от развитието на усложнения по време на бременност. Което налага и извода, че дори жената да забременее днес след 35 годишната възраст, това на практика не може да бъде съществен проблем. Защото потенциалните рискове могат да бъдат преодолени."

И как точно се преодоляват рисковете след поставянето на диагнозата? Рискът е риск до поставянето на диагнозата. Как съвременнта медицина може да излекува фетус със синдром на Даун, Патау, Едуардс и хиляди други генетични дефекти?

# 2 194
  • В Космоса
Цитат
Рискова е една бременност, най-общо при следните показатели:
при възраст на бременната над 35 години,
при възраст под 20 години,
при кръвно групова несъвместимост с биологичния баща по АБО или резус фактор, тоест при отрицателен Rh на бъдещата майка и положителен Rh на бащата;
при риск от развитие на диабет,
с друг риск, произтичащ от външни фактори като: недохранване, фамилна обремененост, обременена акушерска анамнеза, излагане на йонизиращи лъчи, вибрации, прием на медикаменти и др.

Това е според програмата "Майчино здравеопазване".

Споменах я във връзка с "възрастната първескиня", защото според мен има общо. Щом до определена възраст няма проблеми да бременееш и не се водиш в риск, логично това е един нормален и навременен период. След него вече "става късно" и се появяват рискови фактори. Както и рискова е преди 20 г. и още се нарича ранна бременност. Пак казвам това според "Майчино здравеопазване".
Според мен до 40 и даже малко отгоре няма проблем. Peace
Сестра ми роди на 36 и на 38 г. 2 здрави и хубави деца по естествен начин без никакви допълнителни процедури прегледи и т.н. И с диоптър на всичкото отгоре. Но това в чужбина. Crazy Тук не знам как биха погледнали на нея разни хора барабар с докторите. Crazy

# 2 195
  • София

И как точно се преодоляват рисковете след поставянето на диагнозата? Рискът е риск до поставянето на диагнозата. Как съвременнта медицина може да излекува фетус със синдром на Даун, Патау, Едуардс и хиляди други генетични дефекти?
Що не четеш? Пише "точна и навременна диагноза и за предпазване от развитието на усложнения по време на бременност". Никъде не се говори за генетични дефекти, те могат да са налични и при млада родилка, но тя няма да е длъжна да се изследва. На възрастната избор дали да роди дете с Даун или не.

И все пак, за да е за 101-ви път ще го напиша пак, несъмнено е по- добре да се роди на 20, отколкото на 40 във физически план, но раждането на дете не е свързано само с тялото. Не е драма да се роди и на 30+, а и на 40. Имаме предвид факта, че не всяка жена е закърмена с идеята, че основния и дълг в живота е да роди деца. Някои въобще не мислят по въпроса преди да срещнат половинка, с която да изпитат нужда да имат общи деца.

# 2 196
  • София
"Възрастна първескиня" и "рискова бременност" са отделни понятия, едното е след 28, другото - след 35.

# 2 197
  • Колибите
"първескиня" - мале, селянка съм, ама хептен ще ме накарате да намразя селото и неговите хора с употребата на този грозен архаизъм.

# 2 198
  • София
не е нужно една жена да е закърмена с идеята да ражда като основен дълг в живота, то си идва естествено цялата работа, хормоните си казват думата, програмирани сме да се подчиняваме на природните закони за възпроизводството. Ако ли е, нямаше да се правят толкова много аборти в западния свят или да се използват активно хапчетата антибебе. Щом жените правят секс и забременяват, често напук на всички предпазни мерки, значи телесното е над рационалното, съвременното и всички теории за избора. Много е изкушаващо и човеко-его-чешещо да си мислим, че сме над плътта, но на практика е точно обратното - плътта е над нас.

# 2 199
  • София
"Възрастна първескиня" и "рискова бременност" са отделни понятия, едното е след 28, другото - след 35.

Едното се мени според епохата. Преди няколко десетилетия и 24-годишните са били "възрастни първескини".

# 2 200
Аз не мога да разбера какво се цели с тази тема - всички жени като навършат преклонната за първо раждане без да минават в графа дърти първескини 28 години, да хващат първия срещнат и да забременяват, защото часовника им ще спре след време ли?  

# 2 201
  • София
не е нужно една жена да е закърмена с идеята да ражда като основен дълг в живота, то си идва естествено цялата работа, хормоните си казват думата, програмирани сме да се подчиняваме на природните закони за възпроизводството. Ако ли е, нямаше да се правят толкова много аборти в западния свят или да се използват активно хапчетата антибебе. Щом жените правят секс и забременяват, често напук на всички предпазни мерки, значи телесното е над рационалното, съвременното и всички теории за избора. Много е изкушаващо и човеко-его-чешещо да си мислим, че сме над плътта, но на практика е точно обратното - плътта е над нас.
Ясно е, тленни и безпомощни сме, колкото и голямо да ни е егото, но все пак, човек може да има някакви идеи, възгледи, дори прост прагматизъм, който да го кара решава някои неща. да не говорим, че да бориш природните закони е да опитваш да родиш на 60+, но забременяването на 30+ не е нещо екстремно, неестествено и в разрез с природата. Напротив.

# 2 202
  • София
иде, и възгледи, ама накрая пак в кревата се случват най-големите идеи и възгледи! И после, оле, майко, какво стана, та нещо не го сметнах!  Grinning

# 2 203
  • В Космоса

Предполагам. Аз просто си правя някакви си мои разсъждения. След като преди 20 се води ранна, тази би следвало да е късна, а късно става след определена възраст... Иначе съвсем наскоро разбрах за думата "първескиня" в този форум, а сега и от тази тема разбирам, че имало и "възрастна" първескиня. А какви са критериите като не са физиологични причини?

# 2 204
  • София
възрастови -така са решили навремето, така е прието и описано. Няма да се изненадам, ако под натиска на отлагането на първото раждане, да го променят и това, че някак кофти ще звучи на родилките, а много се държи клиенто-пациенто-избирателите да са доволни. Според мен, ако се стъпи на реални физиологиччни и физически изследвания за цикъла на женския фертилитет, ще се потвърдят описанията за първескините и рисковите бременности. Физиологията и генетиката не се влияят от политическата коректност и социалните влечения и течения.

Общи условия

Активация на акаунт