Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 260 464
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 2 265
  • София
Е, на същия принцип и аз прозрях, че ако не са ме друсали майчински инстинкти от ранна детска възраст, нещо не ми е наред.
Освен това ако не съм изпитвала дива и необуздана любов към нероденото си дете, пак не съм наред.
Ако не изпадам в потрес от вида си на хипопотам по време на бременноста и не се считам за най-красива на света бременна, пак не съм в ред.
Там за фризьора, фитнеса и кърмачката в дискотеката вече ги споменахме, но все пак до тук все трябва да си придобила представа за какво става въпрос.

# 2 266
  • София
Ами всъщност никой не отговори защо, аджеба не иска да има деца.
При налични фактори - мъж, финанси, стабилност.
Ако някой си беше направил труда да обясни, друго щеше да е. Но до тук чета само "фръц, на теб няма да ти обяснявам".  Laughing

# 2 267
  • София
При налични фактори - мъж, финанси, стабилност.
Ако някой си беше направил труда да обясни, друго щеше да е. Но до тук чета само "фръц, на теб няма да ти обяснявам".  Laughing
Аз ти отговорих, въпрос на приоритети. По същата причина красиви жени не се омъжват макар да имат ужасно много възможности. Хората сме различни и да не искаш да имаш деца не е някаква патология.

# 2 268
  • София
Ти не влизаш в графата - не искам да имам деца, обаче.
На мен ми е ценно да чуя тези, които нямат. И не искат.
Обикновено красивите жени в един момент искат да се оженят, обаче... Peace Ако ще да е на 40. Не им е все едно. Не говорим за киселото грозде.
/И да вземем да си лягаме, че утре имам обедно женско парти вкъщи. А като добра домакиня съм обещала мъфини и Жадна монахиня. Без да споменавам, че преди това и децата ще искат закуска, нищо че щше бъдат безмилостно натирени со все баща им след това./

# 2 269

Ти явно искаш отговори от конкретен човек, който не ти е отговорил, защото аз ти отговорих за себе си, но не го приемаш.  Laughing Нищо привлекателно не виждах в идеята да стана майка гледайки примерите около себе си. Какво остава да ме тресе страх, че няма да ми се случи.

# 2 270
  • София

Ти явно искаш отговори от конкретен човек, който не ти е отговорил, защото аз ти отговорих за себе си, но не го приемаш.  Laughing Нищо привлекателно не виждах в идеята да стана майка гледайки примерите около себе си. Какво остава да ме тресе страх, че няма да ми се случи.
Извинявай, не съм те прочела.
И на колко години все пак се "предаде"? И защо, щом идеята ти се е струвала ужасна? Интересно ми е.

# 2 271
  • София
Ти не влизаш в графата - не искам да имам деца, обаче.
На мен ми е ценно да чуя тези, които нямат. И не искат.
Обикновено красивите жени в един момент искат да се оженят, обаче... Peace Ако ще да е на 40. Не им е все едно. Не говорим за киселото грозде.
Има си тема по въпроса в две части. Там пишат и жени, които не искат и наистина нямат деца.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=390898.1440
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=390898.1440

# 2 272
  • София
В леглото ли ме прати?  Crossing Arms

# 2 273

И на колко години все пак се "предаде"? И защо, щом идеята ти се е струвала ужасна? Интересно ми е.
На 30 родих. Забременях непланирано. При бременност вече е по трудно да убиеш детето си, освен това имах не само подкрепата, но и желанието на съпруга си, с който бяхме заедно доста години. И до ден днешен мисля, че ако не бях забременяла така, ами трябваше сама да избирам момента да забременявам, може би и нямаше да се реша. Може би щеше да ми дойде някакво по силно желание, но щеше да преценя,че вече е късно, знам ли. Не мога да съм сигурна.
Обаче не ми се говори за натиска на обществото върху двойка, която живеят заедно и нямат деца, То не бяха съжаления, мислейки, че борим стерилитет, то не бяха заклеймявания, разбирайки че не е така, то не бяха тайно съжаление, мислейки, че лъжем, че всъщност нямаме проблем.  Crazy Та за това ми е много неприятно това настойчиво питане на хора имащи деца към такива, които нямат с настояване за обяснение.Все едно трябва да се оправдават за някаква беля.

# 2 274
Защо когато едно момиче ти каже директно че иска да приключи всичко и да те забрави ( в буквалният смисъл на думата) неиска да те истрие от профилите си и от телефона си... и за да те забрави по този начин напълно, все едно вече несъществуваш за нея?

# 2 275
Защо когато едно момиче ти каже директно че иска да приключи всичко и да те забрави ( в буквалният смисъл на думата) неиска да те истрие от профилите си и от телефона си... и за да те забрави по този начин напълно, все едно вече несъществуваш за нея?
Какви момичета, тук говорим за дърти жени над 35.  Joy

# 2 276
  • София
Че 30 си е съвсем нормална възраст.  Joy
Обществото нито може да ме накара да родя, нито да не родя, нито нищо. Но аз си падам темерут.
Спи ми се. Лягам си.

# 2 277
  • София
За да те дразни? Защото не и пука дали ще те дразни? Защото всъщност не иска на приключи с теб? за да дразни новия си приятел?
Задал си много сложен въпрос, братле, за отделна тема си е. Peace

# 2 278
  • Варна

Аз се "предадох" на 30-ет. Замислих се, но не се сетих за конкретна осмислена причина да не се замислям сериозно за деца дотогава. В интерес на истината винаги съм искала да имам, мислила съм, че ще стана майка, но "по-нататък". Защо точно 30-ет? Не знам, тогава поисках, класическо "затиктака ми часовника". А със съпруга си живеех от 25-тата си година, в собствен (негов) дом, с прилични доходи. Да, не съм точно случаят, който те интересува, но да си кажа.

П.П. Сега видях, че случаи като моя, с тази ранна възраст, изобщо не те интересуват. Но останах с впечатление по-нагоре в темата, че и аз съм от закъснелите, затова се заобяснявах. Grinning Лека нощ!

# 2 279
"Въпреки потенциалните рискове, съвременната наука дава достатъчни възможности за точна и навременна диагноза и за предпазване от развитието на усложнения по време на бременност. Което налага и извода, че дори жената да забременее днес след 35 годишната възраст, това на практика не може да бъде съществен проблем. Защото потенциалните рискове могат да бъдат преодолени."
http://e-vestnik.bg/667
Явно и ти не четеш...    Laughing
Цитатът не отрича факта, че бременността след 35 е проблем.Не може да бъде съществен, но Е проблем.
И  ...."потенциалните рискове могат да бъдат преодолени."-да, явно могат, но ги има.   Simple Smile

Ох, толкова постове написах, все едно и също и пак те гони да се заядеш..............
Проблемна бременност и разни лоши развои съществуват и при перфектната възраст за раждане на дете.
Не се заяждам.
Но вероятността една бременност да се усложни при родилка на 40+ е в пъти по-голяма, отколкото при родилка на 25+.При равни други условия.
Обикновено проблемната бременност и усложненията при 25+ родилка не са от възрастта, а от други фактори,нямащи общо с годините й.
А в темата това масово се отрича....като че ли е най-лесното и безпроблемно нещо на света да забременееш на 40 и да родиш .
Не знам дали някой се замисля и за друг тревожен факт:масово децата на по-възрастни родилки са с по-ниско тегло при раждането,средно около 2 500-3 000 гр максимум.
Т.е., възможността на жената не само да износи , но и да "изхрани " едно бебе до 3 500-3 800 гр намалява с възрастта.
Може тези, дето са родили за пръв път след 35 да споделят колко гр бяха бебетата им....

Общи условия

Активация на акаунт