Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 260 239
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 2 280
  • София
"Въпреки потенциалните рискове, съвременната наука дава достатъчни възможности за точна и навременна диагноза и за предпазване от развитието на усложнения по време на бременност. Което налага и извода, че дори жената да забременее днес след 35 годишната възраст, това на практика не може да бъде съществен проблем. Защото потенциалните рискове могат да бъдат преодолени."
http://e-vestnik.bg/667
Явно и ти не четеш...    Laughing
Цитатът не отрича факта, че бременността след 35 е проблем.Не може да бъде съществен, но Е проблем.
И  ...."потенциалните рискове могат да бъдат преодолени."-да, явно могат, но ги има.   Simple Smile

Ох, толкова постове написах, все едно и също и пак те гони да се заядеш..............
Проблемна бременност и разни лоши развои съществуват и при перфектната възраст за раждане на дете.
Не се заяждам.
Но вероятността една бременност да се усложни при родилка на 40+ е в пъти по-голяма, отколкото при родилка на 25+.При равни други условия.
А в темата това масово се отрича....като че ли е най-лесното и безпроблемно нещо на света да забременееш на 40 и да родиш .
Не знам дали някой се замисля и за друг тревожен факт:масово децата на по-възрастни родилки са с по-ниско тегло при раждането,средно около 2 500-3 000 гр максимум.
Т.е., възможността на жената не само да износи , но и да "изхрани " едно бебе до 3 500-3 800 гр намалява с възрастта.
Може тези, дето са родили за пръв път след 35 да споделят колко гр бяха бебетата им....

И какво, Краси, жените след 35 да не раждат деца, така ли?
Просто не разбирам защо трябва да се стигне до някакъв нечовешки общовалиден извод и всички, щат не щат, да приемат, че ще раждат до 30, по- точно до 28? Какво би ти донесло това, ако имаше възможност да се случи? Хора разни, всеки си знае живота и кога и защо е решил да роди. Или да не роди.
Пък и все още повечето жени раждат преди 30, какво ви притеснява тук няколко души за мен остава в пълна мъгла.

# 2 281
  • Paris, France
Не знам дали някой се замисля и за друг тревожен факт:масово децата на по-възрастни родилки са с по-ниско тегло при раждането,средно около 2 500-3 000 гр максимум.
Т.е., възможността на жената не само да износи , но и да "изхрани " едно бебе до 3 500-3 800 гр намалява с възрастта.
Може тези, дето са родили за пръв път след 35 да споделят колко гр бяха бебетата им....
[/b]

2500-3000gr си е в норма и не е ниско тегло. Теглото на фетуса зависи от много фактори а не само от възрастта на майката. Може детето а е с нормално или даже много високо тегло заради диабет на майката, например. Вярно е, че с напредването на възрастта се влошава оросяването на матката, но обикновено плацентата успява да компенсира. Зная, че хемангиомите и лицевата асиметрия са признак за лошо оросяване и че са по-чести при бебета, родени от стари майки, дори и да са от донорска яйцеклетка на млада жена.

# 2 282
Синът ми имаше хемангиом. Родих го на 26. Ходихме по много лекари и всеки казваше, че науката още не може да каже от какво се появяват, за да знаем с какво да го лекуваме. Отстраниха го оперативно.
Случайно гледах едно филмче по Дискавъри точно за деца с хемангиоми. Едно момиченце имаше на носа. Горкото, оставиха го да провисне като клюн до устата му преди да го оперират. Crazy
Та на филма лекарите от някаква голяма болница в САЩ казаха, че хемангиома по структура много прилича на клетките на плацентата и се образува от навлизането на такива клетки в кръвообращението на плода в начален стадий от бременността. Изобщо не споменаха за възраст на майката или кръвоснабдяване на матката. Peace

# 2 283
  • на брега на морето

Споделям - първо раждане на 36 години - тегло на бебето 4000 гр, ръст 54 см
                    второ раждане-мечта на 40 години - тегло на бебето 3800 гр, ръст 53 см
Хранени с изкуствени млека.

# 2 284
  • В Космоса

Обаче не ми се говори за натиска на обществото върху двойка, която живеят заедно и нямат деца, То не бяха съжаления, мислейки, че борим стерилитет, то не бяха заклеймявания, разбирайки че не е така, то не бяха тайно съжаление, мислейки, че лъжем, че всъщност нямаме проблем.  Crazy

Леле... Представям си какво са мислили за нас разни индивиди. Живея с мъжа си от 19-20 годишна, а родих малко преди 30 г. Никой никога не ни е споменавал ни думичка за това, че нямаме деца (а ние си бяхме говорили много пъти за бъдещето и винаги сме слагали в сметките и домочадие, но винаги хипотетично без сериозни намерения за осъществяване в близко бъдеще. И ако не беше станало случайно, макар, че подсъзнателно явно часовниците са ни затиктакали, тъй като бяхме спряли да се пазим от известно време - защо не мога да кажа, някак си по-вълнуващо ни се стори да рискуваме  Joy). Радвам се, че роднините ни са били достатъчно дискретни, дори и да е било неприемливо според разбиранията им да си рзвяваме гъзягите насам-натам волни и свободни  Laughing без да мислим за поколение.  Crazy

# 2 285
  • сред маслини и портокалов цвят

[/b]

Споделям- на 37г. родих син-3350г, на 40г.- дъщеря-3650г.  Simple Smile
И както вече са ти написали 2500-3000 си е напълно прилично тегло за бебе. 

# 2 286
А, темата се развила логично спрямо нивото на оросяване на мозъците - към децата с увреждания с които старите майки пълнят света. Чудно.

# 2 287
  • София
Аз съм споделяла и друг път, че моето семейство просто е такова.
Баба ми, родена 1905 година, ражда на 36 първата си дъщеря и на 38 втората- майка ми.
Майка ми и тя на свой ред ражда мен и брат ми в тази възраст.
Аз май подраних с раждането, първа в семейството от век насам и първа с нормално раждане, а не секцио.
Така, че е въпрос на гледна точка, все пак.
За някои 30 е късно, за други- рано, за трети- навреме.

# 2 288
  • София
идеалното тегло за новородено е около три кила и триста грама. Преди двайсет-трийсет години, децата, родени с тегло под 3 кила, са били държани в болницата, докато не наддадат достатъчно поне до три и малко. Сега като гледам, две кила и седемстотин го смятат за екстра, а тези по три кила и нещо ги смятат за големи бебета. Колкото до границата около и над четири кила, там може бебето просто да си е едро, а може и да е свързано с проблеми при майката по време на бременността.

Има една хипотеза, според която ако майката е била недохранвана по време на самото нейно вътреутробно развитие, то това се повтаря и когато тя е бременна с нейното дете. Отразявало се на качествата на плацентата. Ако майката се е родила доносена, но с по-ниско тегло, най-вероятно и нейното бебе ще е доносено с по-ниско тегло (като нейното). Било свързано основно с вторичните фактори на средата. Правени са проучвания на хора, преживели лагерите на смъртта и сравнявани с нормалното население, и се проследяват поколенията през последните десетилетия. Не зная колко е вярно, просто сега ми изникна в  главата.

# 2 289
  • София
Добре де, а всъщност рисковете, свързани с една по-късна бременност и раждане, нали ги носи самата майка? Вас какво ви бърка, че някоя жена е решила да става майка около 35 и нагоре?
Това са толкова интимни, лични решения, понякога свързани и с други обстоятелства, че ми се вижда противоестествено страничен човек да се произнася категорично дали е правилно или не.

# 2 290
  • Варна
идеалното тегло за новородено е около три кила и триста грама.

Браво! Втората ми щерка, родена, когато бях на 36, е поне с идеално тегло! Първата е под нормата - 3, 050кг.

# 2 291
  • на брега на морето
ВЕрно, имат някои проблеми с мозъчните връзки.

# 2 292
  • София
Поименно, колежке, поименно!

# 2 293
  • Paris, France
Теглото на фетуса зависи от много параметри. Огромни бебета над 3.500 - 4 кила се раждат предимно в развития свят от майки от бялата раса. Жените от африкански произход по принцип раждат в по-ранна седмица и бебета с по-ниско тегло. В много части на Азия също е рядко раждането на бебе над 3 кила. В черна Африка повечето бебета се раждат под 3 кила а в някои части даже бременните ядат по-малко за да не се роди голямо бебе. Бебетата с наднормено тегло имат толкова проблеми колкото тези с поднормено и често стоят в кувиоз. Виждала съм бебе, родено НОРМАЛНО с тегло 6.600кг. Имаше счупена ключица, травми на главата и много други. Огромните бебета са предразположени към диабет и куп други заболявания.

Наистина в миналото в България за двойки, които след дълго съжителство нямат деца се говореше, че не могат да имат. Тогава хората се женеха ако жената случайно забременее. Развод за бездетна двойка се даваше бързо, особено ако мъжът вече чакаше бебе от друга жена.

И в миналия век са изписвали бебета под 2.5кг от родилното. Познавам такива хора, родени преди 50-60 години.

# 2 294
Любимата ми тема живнала  Sunglasses Laughing

И сега какво ?
Първо темата беше за това,че на 35 години - жените,които не са намерили мъжО на живота си нещо не им е в ред. После стигнахме и до биологията,генетиката ...,че те направо тия жени според тази тема няма смисъл изобщо да се мъчат повече в тоя живот. ...

Животът е хубав и на 20 и на 30 и на 40 и на 50 и на 60 и на 70 и на 80 и на 90 и на 100 !  Laughing

Зависи от очите , с които го гледаме  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт