Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 254 903
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 2 415
  • Once there was a Hushpuppy...
Е, колко да си походят, Andariel? До към 30, например. Точно са станали за женене.  Laughing Нито са много млади, нито пък може да се говори за каквито и да е наченки на старост. Ако са перспективни, вече освен с образование са и с добра работа, доходи....
Жените, както писах вече, често се задоволяват с по един-двама сериозни партньори и хоп- брак, деца, отговорности. И са склонни на много повече компромиси заради тях. А мъжете, които рано са създали сериозни връзки, често ги усещам, че към 35-тата си година се чувстват прецакани, сякаш не са успели да вземат полагащото им се от живота.
Да, то случаи най-различни. Ами, ако мъжа не е имал дълго деца и се наживял с половинката си? И това го има Wink

# 2 416
Да, всеки влага различно значение, Judy. Но дори и само натрупаният опит от наличието на повече от един сериозен партньор в живота пак е нещо, нали? Какво остава за възможността да работиш, пътуваш, да се забавляваш, необезпокояван от семейни задължения?

Ето, че е именно въпрос на приоритети. Ако нямаш други възможности ти остава тази- семейната академия. Но това не е избор, хващаш се за единственото нещо или за него, понеже тъй се "случило". Ако имаш различни възможности за реализация, контакти, различни източници на емоции, тогава ти подреждаш нещата приоритетно за себе си и според себе си. Според твоите виждания за важност.
А възможностите на човек на 20 са ограничени, в сравнение с тези на един 30 годишен, който вече е приключил с образование, започнал работа, има придобит доста по- широк социален опит /често, има и хора, които нямат такъв/, контакти, пътувания и т.н. Тогава изборът е по- осъзнат и по- малко емоционален или лотариен /което вече не е и избор/.

И аз споделям това, за което пишеш- с прецакването, също съм го установявала.

# 2 417
Ще рече човек, че на 20 + , който е създал семейство е точно защото е бил много рационален и улегнал в мисленето като го е направил. Айде стига!  Laughing Влюбваш се, правиш сватбата без да му мислиш много и това е. Да не говорим, че за доста от обвързалите се рано е било по причина непланирана бременност.
Все едно не сте чували хора да казват, ако не ме беше излъгал(а) едно време, още щях да си вея гъза.

# 2 418
Оф, с това хойкане и наживяване се навъждат едни инфантили, и от двата пола, та.....
В нашето обкръжение има двама мъже, над 40, които никога не са се женили....и не виждам коя ще ги вземе.Аз поне бих избягала поне със сто км....   Mr. Green

# 2 419
Ще рече човек, че на 20 + , който е създал семейство е точно защото е бил много рационален и улегнал в мисленето като го е направил. Айде стига!  ...

Именно, тогава често към подобна стъпка смятам че се пристъпва когато няма избор, когато няма опит или защото така се е "случило". Осъзнат избор има при осъзнати хора.

# 2 420
Да, всеки влага различно значение, Judy. Но дори и само натрупаният опит от наличието на повече от един сериозен партньор в живота пак е нещо, нали? Какво остава за възможността да работиш, пътуваш, да се забавляваш, необезпокояван от семейни задължения?

Ето, че е именно въпрос на приоритети. Ако нямаш други възможности ти остава тази- семейната академия. Но това не е избор, хващаш се за единственото нещо или за него, понеже тъй се "случило". Ако имаш различни възможности за реализация, контакти, различни източници на емоции, тогава ти подреждаш нещата приоритетно за себе си и според себе си. Според твоите виждания за важност.
А възможностите на човек на 20 са ограничени, в сравнение с тези на един 30 годишен, който вече е приключил с образование, започнал работа, има придобит доста по- широк социален опит /често, има и хора, които нямат такъв/, контакти, пътувания и т.н. Тогава изборът е по- осъзнат и по- малко емоционален или лотариен /което вече не е и избор/.

И аз споделям това, за което пишеш- с прецакването, също съм го установявала.

Само че претенциите също много скачат. То затова става по-трудно.  Wink

# 2 421
Разбира се, затова не споря.
Аз не казвам, че по принцип на 35 е по- лесно отколкото на 25.
Това не би ме подтикнало, обаче, да издигам в култ ранните женитби /условно казано/ и раждането в ранна възраст- само защото е по- лесно, т.к. човек по- няма претенции и опит.  Simple Smile

# 2 422
Омъжих се в първата половина на 20-те си години. И учудващо не бях бременна. Всички около нас смятаха, че се женим заради непредвидена бременност. Чак обидно ми беше. Но се поогледах и о, факт, повечето бракове на млади двойки, завършваха с раждане на дете по-малко от 9 месеца след това.

# 2 423
Нали? Странно, аз също имам такива наблюдения.  Grinning

# 2 424
Това не би ме подтикнало, обаче, да издигам в култ ранните женитби /условно казано/ и раждането в ранна възраст- само защото е по- лесно, т.к. човек по- няма претенции и опит.  Simple Smile

Ми то и аз така, но в темата не видях някой да издига в култ нещо.
Просто като се появи човек с неговия опит и пример - и настава мазало.
А де факто - в темата болшинството са родили под 30 и съответно женили пак под 30  Wink

Омъжих се в първата половина на 20-те си години. И учудващо не бях бременна. Всички около нас смятаха, че се женим заради непредвидена бременност. Чак обидно ми беше. Но се поогледах и о, факт, повечето бракове на млади двойки, завършваха с раждане на дете по-малко от 9 месеца след това.

Това лошо ли е? Детето за мен е стимул за много неща.

# 2 425
 viliko, е какво му е чак пък толкова стимулиращото на непредвидена бременност?

# 2 426
Това не би ме подтикнало, обаче, да издигам в култ ранните женитби /условно казано/ и раждането в ранна възраст- само защото е по- лесно, т.к. човек по- няма претенции и опит.  Simple Smile
Да ти кажа честно, тука никой нищо не издига в култ Peace
Всеки си защитава мнението както може,и когато на някой не му хареса нещо вместо да го приме с - "Да, може и да е така за теб" - започва да слага етикети, да заклеймява и обобщава, дори има потребителки дето започват да се обиждат, въпреки че не се говори за тях самите!
Е, защо така бе мили момичета след 35г., защо приемате това за което говорим останалите толкова лично? Нали сме тук за да си споделим вижданията, не да се сърдим и цупим Hug

# 2 427
  • София
на 35+ почти всички мъже се чувстват прецакани, ако ще мама да е пъхала в устата на малкото птиче! Това е възрастова криза, не е свързана със семейното положение. Почти на всички нещо им прищраква в главите да се изживяват като жертви на живота и жените.

# 2 428
viliko, е какво му е чак пък толкова стимулиращото на непредвидена бременност?

Не съм написала на непредвидената бременност, а съм написала ясно "дете"  Laughing
Или ти смяташ, че само планираните са искани и обичани?  ooooh!

# 2 429
на 35+ почти всички мъже се чувстват прецакани, ако ще мама да е пъхала в устата на малкото птиче! Това е възрастова криза, не е свързана със семейното положение. Почти на всички нещо им прищраква в главите да се изживяват като жертви на живота и жените.
Уфф, да, пак си много точна/да не кажа права, че веднага ще ми скочат от отсрещната страна/
Но, наистина на мога да се стърпя когато видя мнението си написано! Peace

Общи условия

Активация на акаунт