Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 254 011
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 3 105
  • София
За никого не е добре да се отегчава и депресира. И за мен, но не съм седнала да нижа гоблени или да кроя ризи. Защо мъжът ми да трябва да човърка нещо из къщи? Може да чете, спортува, твори.

Зависи от потребностите  Grinning Гоблен не би ми хрумнало да бродирам; виж обаче сдобием ли се с някакво икейско нещо, ставам изключително зла, ако някой реши да му посегне да го сглобява. Щото просто няма такъв кеф да се пльосна на пода с винтовръта и сама да си сглобя шкафа за обувки примерно. Но това си е лична специфика.

# 3 106
  • Варна
Ходи виж в темата Бродирана красота, че повече жени са активни, майки, и не само. Имаме и няколко мъже, които бродират гоблени 2 на 2 метра. На възраст между 15 и 75 години.  Mr. Green
Бродирането отдавна не е за скучаещи застаряващи женици, повечето от нас даже едва намират време в напрегнатото ежедневие да бродират и подозирам, че ако те прочетат съфорумките, може и да се разсърдят от коментара.   bouquet  bouquet

О, съжалявам, изобщо не ми е била такава идеята.   bouquet

Да, Ред, всеки да се занимава с това, което му носи радост. Важното е да няма депресирани и отегчени, че е лошо за всички.

# 3 107
Не данък обществено мнение...
Виждам, че тук се коментират едни клишета, че в провинцията едва ли не по-бързо се остарява и не придиряме, пък ехей младите жени на по 35 в София, с образование и много готини как знаели какво искат. Няма такова нещо. Всички имат претенции, но на някои претенциите им имат покритие, на други не. Не винаги образованието и някаква имагинерна готиност за пред женския колектив сработват пред мъжете. Даже очевидно не сработват, като гледам тази тема Simple Smile

# 3 108
  • София

За никого не е добре да се отегчава и депресира. И за мен, но не съм седнала да нижа гоблени или да кроя ризи. Защо мъжът ми да трябва да човърка нещо из къщи? Може да чете, спортува, твори.
Аз предполагам, че ти и без гоблена и плетките, човъркаш предостатъчно - дори само ежедневните битовизми като готвене, чистене и подобни, освен ако нямаш 24 часов помощен персонал Simple Smile. Четенето и спортуването се подразбират, не пречи едното на другото. Четох веднъж, че заниманията на мъжа с дома укрепват и разведряват не само отношенията между двамата, но и неговата собствена психика в частност.
Аз се сещам за занимания, които по- сериозно укрепват психиката на мъжа, но то пък си зависи и от мъжа в крайна сметка.

Пичовете с гоблените не бих се наела да съветвам какво да правят, за да се чувстват по- добре.

# 3 109
tanch, точно същото съм го казала няколо пъти в темата, но не го отразяват. На мъжете им  е много по-трудно да се оженят, отколкото на жените! Жените сега си стоят стари моми, но не искат да теглят хомота с по-незаможен мъж. Има достатъчно мъже, но не ги искат! Кое момиче на 23 сега мечтае да се омъжи за момче, което ходи на работа с градски транспорт, живее в панелка с родителите си, няма маркови дрехи и хубава кола? А такива са повечето момчета в България.
Ами не на 23 г. вече не са момичета, а са жени Wink
За жалост когато аз си трсех мъж попадах само на малоумници макар и с висше образование! Така, че нищо не е критерий дали някой ставал или не ставал- бил малоумник като по-горните постове. По-скоро зависи от целите коит има човек.
А за тези жени мога да кажа, че са готованки. Ползвам друг епитет, но за сега ще си го спестя че не ми е от любимите теми.

# 3 110
  • София
вярно е това, че правенето на неща по дома укрепва психиката на мъжа. Така той чувства дома си дом, а не като стая в хотел, която може да напусне всеки момент. Когато човек съгради нещо с ръцете си, по0трудно се отказва от него в сравнение с друг човек, който образно казано, си е събул обувките на входната врата и е влязъл наготово.

# 3 111
  • Бургас
Не данък обществено мнение...
Виждам, че тук се коментират едни клишета, че в провинцията едва ли не по-бързо се остарява и не придиряме, пък ехей младите жени на по 35 в София, с образование и много готини как знаели какво искат. Няма такова нещо. Всички имат претенции, но на някои претенциите им имат покритие, на други не. Не винаги образованието и някаква имагинерна готиност за пред женския колектив сработват пред мъжете. Даже очевидно не сработват, като гледам тази тема Simple Smile
къде ги видя тез млади 35+ софиянки ти? нали 200 и кусур страници се обяснява, че са баби. трябвало да забършат като са чукнали 25 някой млад строител от улицата, пък те се охлянквали.

# 3 112
  • n/a
Бррр, тръпки ме побиват от мисълта - благоверният да го играе домашен всичко-майстор. Сакън!
Негов ангажимент е да направи така, че всеки да си гледа работата. Работата на елтехника си е
негова работа, на водопроводчика - също. Е, за разтуха може да си купи някое и друго сандъче с
инструменти, ако толкоз му е на душа.

Наскоро бях свидетел на празнуване на 34 годишнина на една дама. Млада, здрава, права, красива
(при това с близки до манекенски размери), че дори и не ѝ личаха преди този празник годините.
На самия празник проличаха, защото беше посърнала. Не е омъжена и няма изгледи. Вярно, че не
е баш 35+, но мъката ѝ беше откровена.

# 3 113
Странна работа, аз пък искам мъжът ми да разбира от дребните ремонтни дейности и не си представям да викам за всичко специалисти. Горе-долу се справя, само малко мързелът му пречи.

# 3 114
  • Варна
вярно е това, че правенето на неща по дома укрепва психиката на мъжа. Така той чувства дома си дом, а не като стая в хотел, която може да напусне всеки момент. Когато човек съгради нещо с ръцете си, по0трудно се отказва от него в сравнение с друг човек, който образно казано, си е събул обувките на входната врата и е влязъл наготово.

Е, хубаво де, този дом заедно сме го избирали, купували, умували, подреждали. Голяма работа, че пералнята (и всичко останало) е свързана от майстор.
Мъжът ми достатъчно си обгрижва дома - да не би да го поддържам само аз? Нали и той го чисти, подрежда.

Е, мъжът ми има дрелка, разбира се, че и за бетон  bowuu. Даже я ползва от време на време.

# 3 115
Сега искате да внушите на 35+ мацките,че освен ВСИЧКО ДРУГО, мъжа,който ще вземат трябва и да е със златни ръце  Whistling Rolling Eyes Уффф,много станаха изискванията. Tired

# 3 116
  • n/a
Вилико, не е странно. Просто сме различни.
Ментова, именно. То градежът на дома не е в смяната на крушките и поправката на капещо казанче
или каквото там се е повредило.

# 3 117

Е, хубаво де, този дом заедно сме го избирали, купували, умували, подреждали. Голяма работа, че пералнята (и всичко останало) е свързана от майстор.
Мъжът ми достатъчно си обгрижва дома - да не би да го поддържам само аз? Нали и той го чисти, подрежда.

Някои не са го избирали, купували и умували заедно.  Wink

Вилико, не е странно. Просто сме различни.
Ментова, именно. То градежът на дома не е в смяната на крушките и поправката на капещо казанче
или каквото там се е повредило.

Странно ми е, защото прочетох "Сакън" и тн - сякаш е нещо грешно чак.

# 3 118
  • София
много просто - мъжът ми го прави по-добре от всеки майстор. И го прави доста по-бързо, спестяват се цели дни, отколкото време и организация ще отнеме операцията "намиране и викане на майстор". Така се сдобивам с работеща миялна за отрицателно време след доставката й вкъщи, без да ни се моткат разни екземпляри.

# 3 119
Вероятно никой в темата не си прави сметката, което е похвално, но бих добавила - че всеки род услуги се заплащат и цената никак не е за пренебрегване за мен.

Общи условия

Активация на акаунт