Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 253 487
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 3 600
  • София - Рим и обратно

Повече от половината жени имат или са имали връзка с по-възрастен мъж в живота си. Обяснението е малко фройдистко, но звучи логично - младата жена/момиче търси в любовника си и образа на бащата, по-опитния, по-зрелия и доказал се мъж във всяко едно отношение, и тя се учи от него, той я закриля и я въвежда в сексуалността. Един зрял мъж дори еволюционно се е доказал, че е стигнал полова зрялост, а ако е вече с деца, е доказал и че може да прави и отглежда поколение. Може момичетата да не се омъжват за такива мъже, но в един период от живота си биват много силно привлечени от такива. Случаите на връзки между студентки и преподаватели, млади служителки и по-възрастни колеги, също и връзки с приятели на родителите или бащи на приятелки.
Прочети пак Фройд. Образа на бащата се търси не в по- възрастен мъж, може да бъде всеки мъж. Търси се или повторение на травмиращи едипови ситуации или на травмиращи характеристики на бащата. Възрастта рядко има нещо общо. Някои момичета и жени търсят по- възрастен мъж, защото в общият случай момчетата се развиват по- бавно в някои отношения и за момиче на 18- 20 момче на 18- 20 е безинтересно и инфантилно. А и има много по- малко възможности в много области от мъж на 30+, например.

Kазваш същото нещо, с други думи.

# 3 601
  • Колибите
... но пропусна възможността единия (с по-нисък начален социален статус) да настигне другия брачен партньор. Когато има воля и любов, много упоритост и старание, може да се постигнат чудеса...

Подкрепям.

Свидетел съм как мъже с висок социален статус, са груби и цинични. Даже на елементарно битово ниво.

А мъже, с по-ниско образование, не си позволяват да изрекат и една по-груба дума, да не говорим за псувня. Щадят и уважават жената.

# 3 602
  • София - Рим и обратно

А мъже, с по-ниско образование, не си позволяват да изрекат и една по-груба дума, да не говорим за псувня. Щадят и уважават жената.
newsm78 това в кой филм?
Може и да има подобни единични случаи, не отричам, но масовият е - мъж с по-ниско образование, респективно социален и материален статус, е равно на комплекси и по-изявена агресивност като неосъзната форма на самозащита и компенсиране.

# 3 603
  • София
Цитат
Факт. Противоположностите може да се привличат, но трудно работят заедно. Когато се озоват с общ дом, общ бюджет, деца и тн или единия трябва да направи компромис с разбиранията си и да мълчи или ще са постоянни конфликти.

Бояна, уважавам мненията ти, но пропусна възможността единия (с по-нисък начален социален статус) да настигне другия брачен партньор. Когато има воля и любов, много упоритост и старание, може да се постигнат чудеса...
Социалният статус е най- малкия проблем. Разбиранията, интересите и образованието трудно се нагаждат при различните хора. У нас благосъстоянието не разделя хора, ние нямаме ясно изразени социални класи. А и много професии просто не позволяват да печелиш особено много, независимо колко си умен и образован. И обратното, възможно е да си пълен тъпанар и милионер, няма нужда да ви обяснявам защо.

# 3 604
  • София
Аз употребих "разлика в социалния статус" като разлика между заварчик и доктор на науките, да речем.
Много е трудно и е много рядко срещано да се навакса такава разлика.

# 3 605
  • Колибите

newsm78 това в кой филм?
Може и да има подобни единични случаи, не отричам, но масовият е - мъж с по-ниско образование, респективно социален и материален статус, е равно на комплекси и по-изявена агресивност като неосъзната форма на самозащита и компенсиране.

Съгласна съм за масовия мъж, но...има доста свестни мъже, не задължително с висше образование, но с добро домашно възпитание. Ами и аз като Звездата търсех все интелигентни, фини, красиви, те пък се оказваха или пълна арогантност, или пълна комплексарщина и смотянащина. А бе за всеки има сляпа неделя, и за мъже и за жени...важно е да не си изпуснем "'човека". Това важи и за мъже, и за жени.

# 3 606
Признавам си, че не бих излязла с мъж с по-ниско образование от моето.  Blush

Е, да, понеже тези с висше всичките са извисени и никога не псуват, абе сред тях простаци няма  Tired

# 3 607
    Всъщност основното за тия жени, дето толкова не ги разбирате, е че искат да се омъжат за някого в когото са ВЛЮБЕНИ, това е.
 А не им се е случило да се влюбят взаимно в някого който им отговаря по статус, външност, позиция и прочие.
  Защо пък да трябва да се насилват за едното омъжване?

ПП. Аз мога с всеки да изляза, не дискриминирам никого, ама какъв е смисъла да излизам с някой дето нИ мЪ кефи, защото бил понавит на брак? Чудно ще прекарам, няма що.

# 3 608
О, не, не заради това.
То самата аз не съм от най-извисените и мога да се държа безкрайно просташки.
По-скоро заради това, че предпочитам да мога да водя и интелектуален разговор някакъв, а не да ми обясняват как не знаят кой е Далчев, защото са прочели една книга през живота си - как да ремонтирам Рено 5.  Laughing

# 3 609
... но пропусна възможността единия (с по-нисък начален социален статус) да настигне другия брачен партньор. Когато има воля и любов, много упоритост и старание, може да се постигнат чудеса...

Подкрепям.

Свидетел съм как мъже с висок социален статус, са груби и цинични. Даже на елементарно битово ниво.

To това като цяло си е душевност, а не толкова до образованост. Познавам много мъже с няколко дипломи и уж ерудирани, пък пълни г....ве като характери, особено пък тук в БГ, където всичко винаги е на обратно.
Жена, която над 35 години не е свила гнездо, понякога е и натоварена психически от родителите си, които трудно се разделят с нея, не искат да живее и да се развива сама, често срещано при единствено дете-дъщеря. Имам и такава позната, мама и тате във всичко се месят, покровителстват, създали са и нереално-илюзорно самочувствие, че никой не е добър за нея, докато те не го одобрят. Всичките и връзки завършват в пълен крах, защото или мъжете са я използвали(като са я видели така несамостоятелна) или и изневеряваха с по-хубави момичета.
Все още няма брак и деца, живее с техните, а подмина 33 години?!

Последна редакция: пт, 18 май 2012, 11:34 от Зеринтия

# 3 610
О, не, не заради това.
По-скоро заради това, че предпочитам да мога да водя и интелектуален разговор някакъв, а не да ми обясняват как не знаят кой е Далчев, защото са прочели една книга през живота си - как да ремонтирам Рено 5.  Laughing
Laughing Значи, казваш, образованието прави хората интелигентни, интересно.

# 3 611
  • Колибите

Подкрепям.

To това като цяло си е душевност, а не толкова до образованост. Познавам много мъже с няколко дипломи и уж ерудирани, пък пълни г....ве като характери, особено пък тук в БГ, където всичко винаги е на обратно.
Жена, която над 35 години не е свила гнездо, понякога е и натоварена психически от родителите си, които трудно се разделят с нея, не искат да живее и да се развива сама, често срещано при единствено дете-дъщеря. Имам и такава позната, мама и тате във всичко се месят, покровителстват, създали са и нереално-илюзорно самочувствие, че никой не е добър за нея, докато те не го одобрят. Всичките и връзки завършват в пълен крах, защото или мъжете са я използвали(като са я видяли така несамостоятелна) или и изневеряваха с по-хубави момичета.
Все още няма брак и деца и живее с техните, а подмина 33 години и тя?!

Ти направо ме анализира мен Hug Hug Hug. Лелел-е-е-е-е Embarassed.

Само че, аз съм борбена жена - много кръв в боя хвърлям, ама побеждавам. Ставам, отръсквам се, крачка-две назад, засилка и пак напред. Няма как.

# 3 612
  • София
О, не, не заради това.
По-скоро заради това, че предпочитам да мога да водя и интелектуален разговор някакъв, а не да ми обясняват как не знаят кой е Далчев, защото са прочели една книга през живота си - как да ремонтирам Рено 5.  Laughing
Laughing Значи, казваш, образованието прави хората интелигентни, интересно.

Не съм Еовин, но да приемем, че ако интелигентността ти е заложена, образованието ще я доразвие до високоинтелигентност.

И изобщо доброто образование за мене е фундаментално важно.

ПП: Нямам предвид да завършиш Институт по пчеларство, както и всичките нароили се псевдоуниверситетчета като НБУ. Не че не не може да има интелигентни хора и там, но образованието в тях определено няма какво особено да ти даде.

# 3 613
  • София

newsm78 това в кой филм?

Аз определено съм уцелила и двата единични случая, на високо образования, с висок соц. статус грубиян (бившия съпруг) и обратното - със сегашния. Аз затова съм против обобщенията, защото животът е далеч по-многообразен, а ако следваш "типологията" (в смисъл клишетата - красив значи прост женкар и т.н.) има голяма вероятност да си проблееш истинския късмет.

Отделно, тук темата е за брака, който принципно е доста остаряла институция (принципно мога да обясня защо съм се е омъжила повторно, но не това е темата тук), и дали е задължително на 35 г. да си с подпис, за да угодиш на баби и лели да ходят на сватба???

# 3 614
  • София
Аз употребих "разлика в социалния статус" като разлика между заварчик и доктор на науките, да речем.
Много е трудно и е много рядко срещано да се навакса такава разлика.
То у нас и за това не се знае кой е на по- високо социално ниво. Години наред миньорите и заварчиците бяха управляваща класа. И днес доктор на науките никак не е престижно... Та не се знае кой каква социална класа е и на какво ниво е, грубо казано. Виж и в темата по- назад има примери само думите пари и образование как фрустрират масите.

Общи условия

Активация на акаунт