Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 253 525
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 3 615
Цитат
Ти направо ме анализира мен   . Лелел-е-е-е-е .

Само че, аз съм борбена жена - много кръв в боя хвърлям, ама побеждавам. Ставам, отръсквам се, крачка-две назад, засилка и пак напред. Няма как.
Значи за теб има шанс все още, борбеността е пътят към победата и брака:)))

# 3 616
  • София
Така е, Бояна, но според мен с годините лека полека нещата ще започнат да си идват по местата.
Не е като други общества да не са минавали по същия път.  Laughing

# 3 617
  • София
Така е, Бояна, но според мен с годините лека полека нещата ще започнат да си идват по местата.
Не е като други общества да не са минавали по същия път.  Laughing
Неизбежно е, права си, но за момента такива неща не застават на пътя на любовта, освен ако не си много образован и екстроверт едновременно. Laughing

# 3 618
  • Колибите
Цитат
Ти направо ме анализира мен   . Лелел-е-е-е-е .

Само че, аз съм борбена жена - много кръв в боя хвърлям, ама побеждавам. Ставам, отръсквам се, крачка-две назад, засилка и пак напред. Няма как.
Значи за теб има шанс все още, борбеността е пътят към победата и брака:)))

А не, боря се за моя си живот и за моето си щастие Peace. Който иска да е с мен, добре дошъл. Който не иска, друм Joy.

# 3 619
  • София
    Всъщност основното за тия жени, дето толкова не ги разбирате, е че искат да се омъжат за някого в когото са ВЛЮБЕНИ, това е.
 А не им се е случило да се влюбят взаимно в някого който им отговаря по статус, външност, позиция и прочие.
  Защо пък да трябва да се насилват за едното омъжване?

ПП. Аз мога с всеки да изляза, не дискриминирам никого, ама какъв е смисъла да излизам с някой дето нИ мЪ кефи, защото бил понавит на брак? Чудно ще прекарам, няма що.

Това е чудесно! Най-хубаво е да има любов. Раотата е там, че една жена започне ли да мисли предимно за брак, и че иска да се омъжи, то не се замисля много за влюбването. Подозирам, че когато липсва вяра във влюбването, се започва с безкрайния списък с изисквания като в Адрес 4000. Случи ли се влюбването, нататък има повече шансове нещата да тръгнат по обичайния път.

# 3 620
  • София
Неизбежно е, права си, но за момента такива неща не застават на пътя на любовта, освен ако не си много образован и екстроверт едновременно. Laughing

А дали наистина?
Аз често обичам да се шегувам, че съм малко като цвете в саксия, защото така се е получило, че целия си живот съм живяла в обкръжение на високоинтелигетни хора.
И като си тегля чертата на всички онези връзки от леко далечната ми младост - вече - констатирам, че не е имало нито един мъж в живота ми, който да е от различно от моето тесто.
Някак подсъзнателно винаги ми е било заложено да търся себеподобни.

# 3 621
О, не, не заради това.
То самата аз не съм от най-извисените и мога да се държа безкрайно просташки.
По-скоро заради това, че предпочитам да мога да водя и интелектуален разговор някакъв, а не да ми обясняват как не знаят кой е Далчев, защото са прочели една книга през живота си - как да ремонтирам Рено 5.  Laughing
Laughing Значи, казваш, образованието прави хората интелигентни, интересно.

Не съм Еовин, но да приемем, че ако интелигентността ти е заложена, образованието ще я доразвие до високоинтелигентност.

И изобщо доброто образование за мене е фундаментално важно.

Доброто образование е фундаментално важно, за да имаш добра работа и професионално развитие.
А за да се омъжиш и да съхраниш брака си, образованието няма никакво значение.   Peace
В междуличностните отношения то не играе абсолютно никаква роля.

# 3 622
  • Колибите
Това е чудесно! Най-хубаво е да има любов. Раотата е там, че една жена започне ли да мисли предимно за брак, и че иска да се омъжи, то не се замисля много за влюбването. Подозирам, че когато липсва вяра във влюбването, се започва с безкрайния списък с изисквания като в Адрес 4000. Случи ли се влюбването, нататък има повече шансове нещата да тръгнат по обичайния път.

Опяланка-а-а-а-а, ключова дума и момент - влюбването- да, ама не.
Влюбваме се ние, влюбваме се, ама пустият му обект на нашите чувства като не ни иска Sad.
И ние бавно и полека остаряваме Sad.
Щото две-три яки, ама яки влюбвания, дето ме тресохо по 4-5 години, и то докато се осъзная и отърся от любовта, и младостта ми минала Rolling Eyes. (Хубостта - не. То е ясно.)
Та умната с влюбването и любовта, ще да река аз Peace.

Не че като се тръгне на осъзнат компромис, нещата се получават - пак не Sad.

Така че, бай бабо да не среща мечка никого  Praynigи животът сам по себе си е много ценен, за да бъде пилян в тръшкане.

# 3 623
  • София
Доброто образование е фундаментално важно, за да имаш добра работа и професионално развитие.
А за да се омъжиш и да съхраниш брака си, образованието няма никакво значение.   Peace

Е как бе жена, да не играе никаква роля!
С кого ще си обсъждам и анализирам два часа "Венецианският търговец", а?

Давам го за пример, понеже Шекспир ми е слабост - от английска гимназия съм. Мъжът ми не е.
Но скоро изгледахме иначе старичката екранизация с Ал Пачино, и просто и двамата се залепихме за екрана (тази пиеса нещо я бяха пропуснали в училище, явно заради антисемитските елементи). И накрая пак установихме колко гениален е бил пустият му Шекспир.

И въобще нали заедно гледаме филми, които ни харесват, четем и обсъждаме книги; т'ва ако не е част от междуличностните отношения, здраве му кажи!

# 3 624
О, не, не заради това.
По-скоро заради това, че предпочитам да мога да водя и интелектуален разговор някакъв, а не да ми обясняват как не знаят кой е Далчев, защото са прочели една книга през живота си - как да ремонтирам Рено 5.  Laughing

А сигурно пък ги опростачва, айде и ти.
 Даже и в нашето общество все още съществува релация образование-култура, статус.

В межА за да се омъжиш и да съхраниш брака си, образованието няма никакво значение.   

Аха, няма,  когато го нямаш. Ако единия го има, а другия не, тогава вече има значение.

# 3 625
О, не, не заради това.

Не съм Еовин, но да приемем, че ако интелигентността ти е заложена, образованието ще я доразвие до високоинтелигентност.

И изобщо доброто образование за мене е фундаментално важно.

ПП: Нямам предвид да завършиш Институт по пчеларство, както и всичките нароили се псевдоуниверситетчета като НБУ. Не че не не може да има интелигентни хора и там, но образованието в тях определено няма какво особено да ти даде.

Естествено, че е важно и без него днес не може, но пък да се слага черта чак, че нямало да може да се говори с човек без образование или по-ниско от това на жената...е някак смешно.

# 3 626
  • София
не всички хора се женят по любов, но това не означава, че не намират човек, с когото да са близки, макар и не влюбени, и да създадат семейство и деца. Според мен проблемът е в излишното самонадъхване. Не знам защо, ама сега се сетих за един много любим мой филм "Мадам Бовари от Сливен". Наскоро си го пуснах. Та, общо-взето, след като героинята се люшна от живот с нелюбим мъж към разочарование от неслучилия се живот с любим мъж, го преживя, само дето не знаем накъде е поела.

# 3 627
  • София

А дали наистина?
Аз често обичам да се шегувам, че съм малко като цвете в саксия, защото така се е получило, че целия си живот съм живяла в обкръжение на високоинтелигетни хора.
И като си тегля чертата на всички онези връзки от леко далечната ми младост - вече - констатирам, че не е имало нито един мъж в живота ми, който да е от различно от моето тесто.
Някак подсъзнателно винаги ми е било заложено да търся себеподобни.
За образованието се съгласих още в началото. За социалните измерения, които прозтичат от него уточнявам. Те тук са нелогични, доколкото изобщо ги има.
А образованието разделя още в самото начало. По- необразованите хора често изобщо не разбират какво се опитваш да им кажеш, най- малкото. Езиковата бариера е огромен проблем в общуването. Laughing

# 3 628
  • Колибите
не всички хора се женят по любов, но това не означава, че не намират човек, с когото да са близки, макар и не влюбени, и да създадат семейство и деца. Според мен проблемът е в излишното самонадъхване. Не знам защо, ама сега се сетих за един много любим мой филм "Мадам Бовари от Сливен". Наскоро си го пуснах. Та, общо-взето, след като героинята се люшна от живот с нелюбим мъж към разочарование от неслучилия се живот с любим мъж, го преживя, само дето не знаем накъде е поела.

А бе днес на каква вълна сте  Embarassed - преди две-три секунди си мислех точно за този филм Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed.

# 3 629
  • Варна

[/b]

Образованието, у нас, може и да не играе съществена роля в отношенията, да. Но не важи същото и за средата, в която са израснали партньорите. Накратко, виж как живеят, как се държат, как общуват майка му и баща му - ако ти хареса, има голям шанс да живеете добре. Не казвам, че задаължително ще живеете добре, но шансовете са големи. Или - ако у тях има томчета на Шекспир, дори и да не е завършило момчето добра специалност, има голяма вероятност да е чело "Венецианския търговец". Simple Smile
Сега, не ми излизайте с довода как много томчета са купувани, за да красят библиотеката в хола - има и такава вероятност, знам.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт