Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 253 483
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 3 675
то и еволюционно, и социално, възрастни мъже се женят за млади жени. И сега става, колко втори бракове има, че и първи, при които разликата между мъжа и жената е повече от десет години в полза на мъжа, отколкотоо обратното. Възрастните мъже могат да изберат дали да се оженят за млада или зряла, но младите мъже се женят за млади жени, а зрелите жени рядко се женят за млади мъже, а търсят такъв на своята възраст или по-голям. И младите се женят за млади най вече. "И всичко това заради едната ниска лихва (възпроизводство)!"

Приведох аргументи, но си държиш на твоята теза. В болшинството от случаите е налице точно малка възрастова граница. Което всъщност е показателното. Това за голямата възрастова граница го наблюдавам при бабите и дядовците ми. Ама те са пък 2 поколения назад. Peace
Тенденцията в болднатото започва да се изменя, все пак говорим за културни и исторически наслагвания, светът в някои части се отърсва от патриархалното мислене, когато мъже на достопочтена възраст са се женили за девойки.

# 3 676
Вижте ся, то не е само въпросът да се омъжиш, а да се омъжиш добре.

Аз все това си мисля от началото на темата, но каканиженето за хващането на какъвто и да е мъж продължава все така. Явно за повечето жени е важна самата титла.

По-добре мъж в къщи, отколкото двама на улицата. Laughing
Вярно ли? Аз пък не схващам предимството Laughing.

Питай Мърфи, то и аз не го схващам. Simple Smile

# 3 677
  • София
да, повечето са с малка ввъзрастова разлика, като повечето хора са се оженили млади по днешните стандарти. Следващата група, тази с голямата възрастова разлика е при семейства, в които мъжът е достаа по-голям от жената. Групата с обратната голяма разлика - жената да е доста по-възрастна от мъжа е най-малка.  И затова правя извода, че жените в зряла възраст вече са в най-неизгодна позиция.
Светът не може да се отърси съвсем от патриархалното мислене, защото ще се позатрие в т-нар. цивилизована част, въпреки всичките съвременни възможности за асистирана репродукция. Природата винаги ще взема превес над културните особености.

# 3 678
  • София
...., а зрелите жени рядко се женят за млади мъже, а търсят такъв на своята възраст или по-голям. И младите се женят за млади най вече. "И всичко това заради едната ниска лихва (възпроизводство)!"

Да не искаш да кажеш, че зрелите жени не щат по-млади мъже? #Crazy

# 3 679
  • София
...., а зрелите жени рядко се женят за млади мъже, а търсят такъв на своята възраст или по-голям. И младите се женят за млади най вече. "И всичко това заради едната ниска лихва (възпроизводство)!"

Може и да щат, но не се омъжват за по-млади. А и все още са рядкост мъжете, които се чувстват комфортно в ролята на жиголо.

# 3 680
  • Tам през Атлантическия океан

Може и да щат, но не се омъжват за по-млади. А и все още са рядкост мъжете, които се чувстват комфортно в ролята на жиголо.
Laughing Moят мъж е жиголо значи  Joy

гАсимУ и предрасъдаците имат някои относно възраст , разлики  и т.н.  неща  ooooh!
Ту, не влизаме в общоприетите рамки за семейство  Wink и слава Богу като гледам  Wink че и аз щях да почна да рамкирам.

# 3 681
За възрастовата разлика - според мен жените съзряват по-рано от мъжете - и физически, и емоционално, и интелектуално.

Примерно, 14-15 годишните момчета са си масово деца, а момичетата вече се заглеждат по батковци. Т.е. нормално е донякъде да има естествена разлика във възрастта в браковете от няколко години.

# 3 682
Ако е добре изглеждаща мога да съм жиголо Joy Joy Joy Хем да се грижи за мен, че сам не мога Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Иначе майтап, майтап, ама предпочитам да е по любов, ако ще и по голяма да е стига да се влюбя.

# 3 683
то и еволюционно, и социално, възрастни мъже се женят за млади жени.

забелязвам , че и мъжете след една възраст остават сами ,

даже сега видях един познат лекар , който си е сингъл , а вече е взел да побелява   ,
образован , пари има , симпатяга , но е сам ,
някоя и друга женена любовница за секс и това е ...
доста такива мъже са забелязвам ...покрай тази тема ...

# 3 684
Мда, никой не ни ще. Трябва се споразумяваме с някойя след 30 години се оженим, че след още 40 да си подаваме ченетата.

# 3 685
Извинявайте, ама като гледам коментарите в тази тема, не мога да си обясня самочувствието на някои омъжени жени, а и женени мъже и желанието им да депресират останалите с това колко са сбъркани, че не са като тях. И аз съм една от "истеричките" дето са над 35 и не са се бракували.
Обаче какво виждам, някаква дама от форума разправя колко се радвала, че приятелките и не са омъжени, друга разправя за залежала стока, щото не била качествена и т.н. Ами вие като сте толкова удовлетворени от живота, какво удоволствие намирате да правите такива злобни забележки и коментари?
Колкото до истеричките - аз лично най-големите истерички, които съм виждала са омъжени и  упражняват тези си умения върху мъжете си.  
Разбира се има и добронамерени хора в темата и интересни коментари, слава Богу.
А на неомъжените дами от темата - не че моето мнение е меродавно, но ми изглеждат много приятни жени и ако има умни мъже вярвам, че ще ги оценят. Я си живейте живота и не допускайте ограничени хора да ви налагат глупавите си стереотипи и да си избиват комплексите на ваш гръб.
 Peace

# 3 686

А на неомъжените дами от темата - не че моето мнение е меродавно, но ми изглеждат много приятни жени и ако има умни мъже вярвам, че ще ги оценят. Я си живейте живота и не допускайте ограничени хора да ви налагат глупавите си стереотипи и да си избиват комплексите на ваш гръб.

Peace

# 3 687
  • София
Зузу, много лично приемаш нещата! Никой никого не иска да депресира, а аналогиите с пазара са доста популярни и в  никакъв случай не са обидни. Всички сме играчи на  брачния пазар.

Ако хората в преобладаващата си част бяха толкова над нещата, както се демострира тук, тази тема изобщо нямаше да я има. Ни по нашенско, ни в чужбина. Явно жените и мъжете живо се интересуват и вълнуват от това как да си намерят брачен партньор, иначе щяха цели индустрии да умрат досега. Ама, на, не умират бе! дори още се навъждат - книги от вида "как да хванем милионер за седем дни", "как да намерим подходящия мъж" и продължението "как да задържим подходящия мъж", "дали с точкета или равни обувки на първа среща"...

# 3 688
да, повечето са с малка ввъзрастова разлика, като повечето хора са се оженили млади по днешните стандарти. Следващата група, тази с голямата възрастова разлика е при семейства, в които мъжът е достаа по-голям от жената. Групата с обратната голяма разлика - жената да е доста по-възрастна от мъжа е най-малка.  И затова правя извода, че жените в зряла възраст вече са в най-неизгодна позиция.

Ти някаква дисертация ли пишеш по темата?
съвсем сериозно -  групи, тенденции, проценти..

# 3 689
Зузу, много лично приемаш нещата! Никой никого не иска да депресира, а аналогиите с пазара са доста популярни и в  никакъв случай не са обидни. Всички сме играчи на  брачния пазар.

Като гледам омъжените много лично сме ги приели нещата  Joy ние сме тези които ги нищим  Laughing

10 c's  Laughing може да пише книга  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт