Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 253 446
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 3 585
  • Колибите
Леле... добре че съм хубава, под 35 и обвързана, защото четейки тук щях да се застрелям от отчаяние наистина.
Аз  съм болезнено груба и арогантна понякога,  но чак на мен ми стана жал за горките 35 сингълки. Не има е чак толкова безнадеждно положението де, имайте милост... Rolling Eyes

А споко, ний си знаем щолко чиним, тук чешем клавиатури... Joy Joy Joy.

Ред.: колко hahaha

Последна редакция: пт, 18 май 2012, 10:04 от Розмариня

# 3 586
Леле... добре че съм хубава, под 35 и обвързана, защото четейки тук щях да се застрелям от отчаяние наистина.
Аз  съм болезнено груба и арогантна понякога,  но чак на мен ми стана жал за горките 35 сингълки. Не има е чак толкова безнадеждно положението де, имайте милост... Rolling Eyes
Шанталова, ако закъсаш по някое време или пък мъжът ти те изгони, аз шъ тъ взема, ни съ притеснявай.  Heart Eyes

# 3 587
Никъсн.....първо на тебе ще се обадя, да знаеш... Whistling

# 3 588
 Вижте ся, то не е само въпросът да се омъжиш, а да се омъжиш добре. това ви го казвам като представителна извадка на омъжилите се на 35+. Laughing

# 3 589
  • София
Вижте ся, то не е само въпросът да се омъжиш, а да се омъжиш добре. това ви го казвам като представителна извадка на омъжилите се на 35+. Laughing

Кристална топка ли имаш? Дай я малко на заем. Никой не знае дали е добре докато не дойде края.

# 3 590
Не ви прочетох триста-та страници, но искам да ви кажа, че рядко, да не кажа никога, не съм срещала такъв "Панаир на злобата". Ето, аз гоня 28. Две дълги връзки, при първата човека реши, че много рано се е обвързал и кръшна. Бях прекалено млада да прощавам такова нещо. Втората дойде в момент, когато мъж не исках да виждам. Н-брой години живеем заедно, не искал да се жени, обичал ме, искал нещата да си продължат така. Ми не може. Не, че имам "Синдрома на старата мома", но при положение, че човекът дори и "устата не си прави" за брак и дете, съответно аз си правя вече планове за "ново начало".
Кажете ми, Вие, като вездесъщи съдници аз ли съм крива? Изисквания, да, имам. Не бих се омъжила за, де да знам, автомонтьор (осъзнавам, че тук изгубих половината форум). И то не заради заплатата- много монтьори изкарват в пъти повече от магистратите, но разговорът по време на вечеря няма как да е същият.
Да съм уродливо грозна- не съм, проста- не съм. Искам от мъжа до себе си не да е на по- високо ниво от мен, а просто на адекватно. Да речем, че бих вземала прохождащ стажант с 350 лв. заплата, но не и преуспяващ продавач на персийски килими с доход 5000 лв. на месец.
И да ви обяснявам, все аз ще съм крива. Просто ви моля от сърце да не косите с големия сърп.
Аз предпочитам търговеца на килими, но не заради парите. Просто имам слабост към такива използваеми красоти.

# 3 591
  • София

Една от сигурните гаранции за неуспешен бъдещ брак е гогато хората са с различен социален статус, образование, интереси.
Няма как да стане.
Това е положението.

# 3 592
Не ви прочетох триста-та страници, но искам да ви кажа, че рядко, да не кажа никога, не съм срещала такъв "Панаир на злобата". Ето, аз гоня 28. Две дълги връзки, при първата човека реши, че много рано се е обвързал и кръшна. Бях прекалено млада да прощавам такова нещо. Втората дойде в момент, когато мъж не исках да виждам. Н-брой години живеем заедно, не искал да се жени, обичал ме, искал нещата да си продължат така. Ми не може. Не, че имам "Синдрома на старата мома", но при положение, че човекът дори и "устата не си прави" за брак и дете, съответно аз си правя вече планове за "ново начало".
Кажете ми, Вие, като вездесъщи съдници аз ли съм крива? Изисквания, да, имам. Не бих се омъжила за, де да знам, автомонтьор (осъзнавам, че тук изгубих половината форум). И то не заради заплатата- много монтьори изкарват в пъти повече от магистратите, но разговорът по време на вечеря няма как да е същият.
Да съм уродливо грозна- не съм, проста- не съм. Искам от мъжа до себе си не да е на по- високо ниво от мен, а просто на адекватно. Да речем, че бих вземала прохождащ стажант с 350 лв. заплата, но не и преуспяващ продавач на персийски килими с доход 5000 лв. на месец.
И да ви обяснявам, все аз ще съм крива. Просто ви моля от сърце да не косите с големия сърп.
Аз предпочитам търговеца на килими, но не заради парите. Просто имам слабост към такива използваеми красоти.

Ама къде точно е проблема - в персийските килими ли? Ами ако продава мокети?  newsm78

# 3 593
  • Колибите

Звездичке Hug, понеже не мога да ти намеря постинга, та през този на бон на трета ти отговарям.

Блага Димитрова пише в книгата си "Лавина" - "Не отблъсквай отблъскващата те скала, научи се да живееш".
А пък съм сигурна, че знаеш приказкака за Хубавка и чудовището.
Щото ние, "жабите" искаме някой принц да ни целуне, ама ние не щем да целунем "Чудовището".
А мъжът е такъв, както го поведеш Simple Smile. Най-странното е, че се водят newsm78, пустите му мъже newsm78.

P.S. На 45 съм, неомъжена. В нещо като връзка, примерно.

Последна редакция: пт, 18 май 2012, 10:10 от Розмариня

# 3 594
  • София
тъй, тъй, значи количеството на потенциалните женихи намалява застрашително, защото в 35+ годишните мъже се целят и 20-годишните. Обаче 20-годишните момчета не наллитат да се женят за 35+ жени, най-много да се възползват на принципа "хвани си кака да те отрака". И пак се връщаме към старата ссметка - повече кандидати за младите жени и зрелите мъже, и по-малко за зрелите жени. Младите мъже са под въпрос.

Не, Андриел, истината е, че на зрелите мъже им се иска да е така. Момичетата в указания възрастов диапазон също търсят млади партньори, освен ако не говорим за daddy issues, мъж на 35 и нагоре има шанс да си намери по-млада жена, ако до тези години е успял да натрупа състояние и авторитет. Ако не - е на една летва с 35 годишните дами, че и по-зле в някои отношения, ако питаш мен. Wink

Повече от половината жени имат или са имали връзка с по-възрастен мъж в живота си. Обяснението е малко фройдистко, но звучи логично - младата жена/момиче търси в любовника си и образа на бащата, по-опитния, по-зрелия и доказал се мъж във всяко едно отношение, и тя се учи от него, той я закриля и я въвежда в сексуалността. Един зрял мъж дори еволюционно се е доказал, че е стигнал полова зрялост, а ако е вече с деца, е доказал и че може да прави и отглежда поколение. Може момичетата да не се омъжват за такива мъже, но в един период от живота си биват много силно привлечени от такива. Случаите на връзки между студентки и преподаватели, млади служителки и по-възрастни колеги, също и връзки с приятели на родителите или бащи на приятелки.
Прочети пак Фройд. Образа на бащата се търси не в по- възрастен мъж, може да бъде всеки мъж. Търси се или повторение на травмиращи едипови ситуации или на травмиращи характеристики на бащата. Възрастта рядко има нещо общо. Някои момичета и жени търсят по- възрастен мъж, защото в общият случай момчетата се развиват по- бавно в някои отношения и за момиче на 18- 20 момче на 18- 20 е безинтересно и инфантилно. А и има много по- малко възможности в много области от мъж на 30+, например.

Една от сигурните гаранции за неуспешен бъдещ брак е гогато хората са с различен социален статус, образование, интереси.
Няма как да стане.
Това е положението.
Факт. Противоположностите може да се привличат, но трудно работят заедно. Когато се озоват с общ дом, общ бюджет, деца и тн или единия трябва да направи компромис с разбиранията си и да мълчи или ще са постоянни конфликти.

# 3 595
  • София
Цитат
Факт. Противоположностите може да се привличат, но трудно работят заедно. Когато се озоват с общ дом, общ бюджет, деца и тн или единия трябва да направи компромис с разбиранията си и да мълчи или ще са постоянни конфликти.

Бояна, уважавам мненията ти, но пропусна възможността единия (с по-нисък начален социален статус) да настигне другия брачен партньор. Когато има воля и любов, много упоритост и старание, може да се постигнат чудеса...

# 3 596

Кристална топка ли имаш? Дай я малко на заем. Никой не знае дали е добре докато не дойде края.

Не...
  Просто повечето жени искат да се обвържат с нещо, което е на сходен и лекинко по-висок социален статус, имотност, личен и обществен престиж, обкръжение, външност... И някои така и не кандисват да си снижат претенциите, докато не установят че вече им се налага, че даже и тогава.
   Въобще не визирам дали ще се получи успешен брак, трайност и т.н., сега нали обсъждаме самото омъжване.

Например, неомъжена си, готина сравнително, остроумна адвокатка - можеш да омъжиш за себе си с относителна лекота почти всеки свободен продавач на сергия - обаче за какво ти е?

# 3 597

Ама къде точно е проблема - в персийските килими ли? Ами ако продава мокети?  newsm78
Проблем няма, просто мисля, че ако човек има преуспяващ бизнес с персийски килими, разбира от сувенирни изделия и красотички - поне една тема за разговор, която няма да ми писне на втория разговор и 3тата минута.

# 3 598
  • София - Рим и обратно
Вижте ся, то не е само въпросът да се омъжиш, а да се омъжиш добре.

Аз все това си мисля от началото на темата, но каканиженето за хващането на какъвто и да е мъж продължава все така. Явно за повечето жени е важна самата титла.

# 3 599
Признавам си, че не бих излязла с мъж с по-ниско образование от моето.  Blush

Общи условия

Активация на акаунт