Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 253 661
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 3 735
Гледам, надъхването на 35+ самотни дами колко са фйешън и колко им е добре в самотата продължава с пълна пара......     Laughing

Добре.Разбрахме.Убедихме се, че сте о.к. с това положение.    Peace
Защо продължавате?
Кого още се опитвате да убедите?    Grinning

# 3 736
Никой не ми отговори, ама брака не е ли безсмислица. Всеки един момент може да се развали. То е трябвало да го направят да не може толкова лесно, но тук в БГ е пълна идиотщина. Все едно не си женен. Само дето пари даваш за нищо и няма закон който пази брака като такъв.

ако умре единия по време на брака хич не е безсмислица мене ако питаш Laughing

# 3 737

Добре.Разбрахме.Убедихме се, че сте о.к. с това положение.    Peace
Защо продължавате?
Кого още се опитвате да убедите?    Grinning
Не се опитвам да убедя никой, лично пък теб в никакъв случай, понеже не е насочено към конкретен потребител Peace Както казах, това е една извадка от мои приятелки- семейни и несемейни. Освен това виждам, че неомъжените са много по- толерантни към семейните, отколкото обратното. Макар да е абсурдно да става дума за подобен тип делене по моите разбирания. При мен деленето на хората е изградено от впечатленията ми дали един човек ми е подходяща компания, а не дали е семеен, сам, или във връзка. Хората са различни, емоциите и възгледите им са различни, от там и факта, че всеки се чувства така, както му идва отвътре. Бракът не гарантира щастие, както и животът без такъв. Всеки има право да се чувства както сметне за добре и да живее живота си по същия начин Peace

# 3 738
  • София
когато човек е "женени с деца", няма как да не му личи, също както на неженените няма как да не им личи, че са неженени. Най-малкото съобразяваш ежедневието си с партньора, че и с децата, и колкото и да е отворена една връзка (не говоря за намесване на любовници, а за отношения), то затова се казва "връзка", защото нещо свързва и обвързва хората. Дори съквартирантите не са избити електрони, съществуващи съвсем независимо, най-малкото защото ползват една тоалетна и всеки трябва да почисти след себе си, че и едно "добър ден" си казват, и като не се разберат, стават конфликти почти като в любовните двойки.

# 3 739
Аз пък не разбирам защо темата се върти около това как жените трябва да се конкурират за наличните мъже.По принцип жената е тази,която избира,стига да няма някакви по-значими физически или психически недостатъци.И,ако на 35 години не се е омъжила,е по-вероятно това да се дължи на лично нейно решение,а не не невъзможност да го направи.

# 3 740
За да му нося името? За чий ми е притрябвало нечие име и титлата " госпожа " ?

tanch, не е необходимо да носиш името на някой и да се отказваш от своето фамилно име. Представям ти г-жа Тансу Чиллер:

Тя е първият и единствен (за сега) жена-премиер на Турция. Ръководи Турция в периода 1993 - 1996г. Според това, което съм чела, когато тя се омъжва съпругът й взема нейната фамилия, а не обратното.  Grinning Изключително впечатляващ факт, когато идва от страна като Турция.  Peace

# 3 741
Приемането на фамилията на мъжа е архаизъм и отживелица.
В Италия ако сте с една фамилия ще те мислят за сестра му  Grinning Хем католическа страна.
Всеки си носи фамилията, тази възможност я има и у нас мисля, но малко жени я избират, явно приемат патриархалната матрица, в която след сватбата жената губи изцяло или частично самоличността си.

# 3 742
  • София
Познатите ми във Франция семейни двойки са с една фамилия или жената е с двойна - личната и на мъжа си.
Не знаех, че е архаизъм, честно. И не, не губим самоличността си, просто правим още една “декларация“, че сме вече ново семейство.  Rolling Eyes

Тази тема ми е като “Сексът и градът“ и “Отчаяни съпруги“ в едно. Първите два-три епизода са интересни, после - пълна боза.

# 3 743
# 3 744
При мен деленето на хората е изградено от впечатленията ми дали един човек ми е подходяща компания, а не дали е семеен, сам, или във връзка.
А дали пък тези твои приятелки нямат наблюдения точно за "каква е като човек", а не дали е омъжена, или не, и затова да се държат така рязко с другата група?
Да твърдиш, че някой те отсвирва, защото не си бракуван/а издава много голям комплекс именно защото не си Wink

# 3 745
  Друга споделя следното " За какво ми е брак? За да имам деца ли? Деца мога да имам и без брак, че и без мъж до мен, достатъчно оправна съм, за да имам нужда някой да ме дундурка емоционално или финансово. За да му нося името? За чий ми е притрябвало нечие име и титлата " госпожа " ? И така се чувствам достатъчно пълноценна жена. И колкото и невероятно да му се струва на някой, около мен е пълно с мъже, много от тях сериозни, а не съм на 20, както и сама знаеш. "
Следващата " Да, бих се омъжила, но не на всяка цена. Бих се омъжила за човек, който е на моята вълна, с моите интереси и с моите разбирания за добре прекарано време. Няма да се омъжа за някой, само защото така трябва. Кой определя какво трябва и какво не? Аз определям. И предпочитам да си стоя неомъжена, но спокойна и доволна, отколкото омъжена за неподходящ тип, който да ми къса нервите всеки божи ден. "
Последната " Когато бях на 20 мечтаех да се омъжа. Имах възможност, но реших, че не му е времето. Сега имам отново възможност, но не държа на брак. Предполагам, че след още някоя година, пари да ми дават, няма да искам да се омъжа, пък било то и за идеалния. "

Потвърждаваш тезата, че в по-късна възраст омъжването е по-трудно, защото дамите не искат, независимо от причините, но и наистина, който е искал семейство и деца се е постарал да го създаде до към 30-35, после вече не им се занимава с подобни усложнения.

# 3 746

защо е толкоз смешно
не щат тук жените да им казват Лабрадоровица ( например) и от 70тте години не приемат фамилиите на мъжете си. Семействата, когато се визират се казват сем. Лабрадорови и толкоз. Децата приемат фамилията на съпруга.

# 3 747
  • Galaxy 13197853088
Смея се на ето това:
Цитат
която след сватбата жената губи изцяло или частично самоличността си.
абослютна дивотия.

# 3 748
Ох, спрете се с тез фамилии, че ме нападат едни ужасни мисли за дългостраничен спор по въпроса ....скоро беше.
Така е , обезличаваме се, носим бурки,каквото кажете, само стига със скучната тема :Чия фамилия?!
Моля!    Praynig
Да омъжваме момите, по-интересно е.   Mr. Green

# 3 749
Е, Краси, нали като ги омъжваме трябва да се вземе жизненоважното решение коя фамилия да носят  Wink

Общи условия

Активация на акаунт