Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 259 314
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 4 920
  • София
Всъщност има. Липсват и контакти с подходящите хора. Важи за всяка възраст от пълнолетна нагоре.

За мен поне е обективна, а не субективна причина. Срещането на хора, които си подхождат добре, е до такава степен въпрос на шанс, че е грозно да се твърди, че която не се е омъжила, значи просто не е ставала.

Не твърдя, че не е ставала. Просто няма нужда от мъж. Който търси намира. Независимо от външност, възраст и  липса на среда.

# 4 921
Не мога да се съглася. И да има нужда от мъж, ако в нейните среди няма такъв, с който да си пасват, няма как да стане. Ако тръгне да издирва в друга среда, е много по-вероятно да се разделят рано, защото ще са твърде несъвместими (за да са били изначално в различни среди).

Въпросът не е просто да търсиш. Дори не е и до подбирането по възраст и доход. А да се намерите с човек, с който и за двама ви да има смисъл да стоите заедно. Това е абсолютен шанс.

# 4 922
Цитат
Иска им се, ама не им се полага

Схващам - не схващам - не съм съгласна.  Grinning
Обясни сега като на синеоко  Flutter какво значи не им се полага - според кого, защо, и въобще за кого аджеба е отправна точка това "полагане" в избора на съпружие. И партньорът, който има човек до себе си, все полагаемият му се ли е, или има и други сценарии.  Мерси  Peace

# 4 923
  • София
Не мога да се съглася. И да има нужда от мъж, ако в нейните среди няма такъв, с който да си пасват, няма как да стане. Ако тръгне да издирва в друга среда, е много по-вероятно да се разделят рано, защото ще са твърде несъвместими (за да са били изначално в различни среди).

Въпросът не е просто да търсиш. Дори не е и до подбирането по възраст и доход. А да се намерите с човек, с който и за двама ви да има смисъл да стоите заедно. Това е абсолютен шанс.

Аз самата и моят брак сме факт, койт напълно оборва по всички точки твоето твърдение по-горе:

1. Когато сме се намерили, аз не съм "търсила".
2. По среда, възраст и доход сме бил коренни противоположности. А сме се намерили, обичаме се, напълно се разбираме и допълваме и за двама ни има смисъл да стоим заедно.

Извод: използвала си клишета, а не факти от действителния живот...и не, не е въпрос на абсолютен шанс, а на неробуване на клишета, традиции и прочие ограничения. Щастието е в теб и до теб, само трябва да са ти широко отворени очите, за да не го подминеш.

# 4 924
Всъщност, Шарки, твоят живот подкрепя, а не оборва моето твърдение.

"Търсенето" да не се разбира в активен смисъл, а в смисъл срещи с хора, с които те сблъсква животът.  Възрастта и дохода не са от значение - както съм уточнила и в цитирания от теб пост.

Щом се разбирате, обичате и т.н., сте точно това, за което говоря - намерили сте се хора, които си пасвате. Щом сте се срещнали, все някаква пресечна точка е имало, а щом сте останали заедно, значи са били повече от достатъчно за вас брой точки.

Твоят извод е набор от клишета, но ще го подмина - когато човек е щастлив, обикновено прибягва до изтъркани формули. Все пак всички щастливи семейства си приличат, всяко нещастно е нещастно посвоему.

# 4 925
Аз колкото и да почнете сега да ме убеждавате, не мога да повярвам, че между две поколения може да има тази любов като в едно поколение от порядъка на +- 5 години. Единия е заради младото и се бие в гърдите, другия пак има някаква причина и то психологическа такава. Не някаква привързаност, партньорство или подобно, а чиста любов и всебеотдаденост, да мислиш ден и нощ за този човек или да ти е хубаво просто да лежиш до него. А и това да имате подобни мисли и интереси, а не единия да е отглеждан от по възрастния такъв. Може да има нещо, ама за мен не е такова и толкова страстно. Любовта няма разум, а търсиш ли по голям с 15 години е с някаква друга причина.

# 4 926
Именно, защото при любовта няма разум, не виждам кое е толкова чудно да има любов между "различни поколения" (не че цитираната от теб разлика от 5 години говори за различни поколения, ама карай  Laughing)
Любовта е любов, просто се случва, без много да има значение кой на каква възраст е и дали са от една "черга" или не.
Винаги съм се чудила на опитите да се постави любовта в някакви рамки и дефиниции Thinking

# 4 927
Именно, защото при любовта няма разум, не виждам кое е толкова чудно да има любов между "различни поколения" (не че цитираната от теб разлика от 5 години говори за различни поколения, ама карай  Laughing)
Любовта е любов, просто се случва, без много да има значение кой на каква възраст е и дали са от една "черга" или не.
Винаги съм се чудила на опитите да се постави любовта в някакви рамки и дефиниции Thinking

Не, за мен 5 години са нормално, говоря за 15. Това е много и аз бих се чувствал като дядка с някоя 15 годишна Joy Joy Joy Joy малиййййй за мен още не става Joy Joy Joy Joy  Joy Joy Joy Трябва да чакам да стана на 33 Joy Joy Joy Joy Joy

# 4 928
  • София
2pac, аз съм на 45 и определено не се чувствам баба в компанията на млади хора, мисля, че е въпрос на самоусещане. не е задължително един човек на 25 да е инфантилен, въпреки че повечето са такива. От своя опит мога да кажа, че зрелостта идва с опита, а не с броя на годините, затова човек на 25, който сам се справя с живота, може да е мноог по-зрял и достоен за любов от 35 годишен мамин син...

# 4 929
Колкото и да си зрял, разбирането са света около теб е друго. Аз съм работил с хора по големи от мен с 15 и на горе, и не съм се забавлявал с тях на банкети и други, защото мисленето им е различно. Като колеги да. А и като почнеш да усещаш един ден възрастта, а той или тя още е в разцвета си... А и сега обичам да се вдетинявам все още и ми е забавно да съм с по млади, но не бих бил с някоя консервативна и сериозна във всичко жена(не говоря в любовта там и аз съм сериозен), но обичам да правя понякога някоя глупост и да изтъпявам на моменти. Детето в мен не е заминало на пълно и това ми е плюс за всичко от детето ми с което играя и гледаме филми. Ама това да мисля за всичко на сериозно не ми харесва още. Има само три неща които са сериозни, а те са деца, работа и любов. За другото се чувствам на 15. Бих могъл да бъда с 20 годишна и да сме на един акъл ако се налага, ама не бих могъл да бъда с даскалица примерно. Това имам в предвид, че по възрастния, ако е някой сноб, а младото му се играе още, пък и другия ще пъшка като се навежда. Най добре нещо на твоя акъл и физ. форма.

# 4 930
  • Насред хаоса

Не твърдя, че не е ставала. Просто няма нужда от мъж. Който търси намира. Независимо от външност, възраст и  липса на среда.
Хм, понякога става така, че който не търси, баш него намират, без да ще.  Mr. Green

# 4 931
Схващам - не схващам - не съм съгласна.  Grinning

E, в този случай никой не може да ти помогне.  Laughing Остани си несъгласна и със здраве!   bouquet

# 4 932

Любовта просто се случва, във всякакви вариации, така е, но за брак, продължаващ двуцифрен брой години, е нужно повече от случилата се любов. И не е от значение чергата (началната среда), а средата, в която е/ може/ иска да е всеки един от двамата. Ако са от много различни среди и нямат амбициите/ възможностите да ги доближат, няма как да стане - хем всеки да си остане в неговата, хем да останат заедно.

2pac, аз съм на 45 и определено не се чувствам баба в компанията на млади хора, мисля, че е въпрос на самоусещане. не е задължително един човек на 25 да е инфантилен, въпреки че повечето са такива. От своя опит мога да кажа, че зрелостта идва с опита, а не с броя на годините, затова човек на 25, който сам се справя с живота, може да е мноог по-зрял и достоен за любов от 35 годишен мамин син...
Много точно казано.

Най добре нещо на твоя акъл.
  bouquet Как кратко и ясно може да се каже всичко, което опитвам да кажа в последните си постове.  Mr. Green 

# 4 933
  • София
2pac, ама да те открехна, ние на 40+ всъщност не сме сцупени, сериозни и задръстени -  Joy Joy Joy, макар повечето, които вероятно ти познаваш, са такива...ние обичаме същите неща, които и ти...ти ни имаш за друго поколение, обаче не сме, ние сме същото отворено, пътуващо, протестиращо, но и съзидателно интернет поколение, към което се причисляваш и ти. На нас не си скърцат кокалите и не сме 100 кила сланина, напротив, храним се здравословно и много се движим и тренираме...работим...отлеждаме деца, някои даже раждаме по още едно-две на тази възраст (защото знаем кое е ценното Laughing)

# 4 934
Всъщност има. Липсват и контакти с подходящите хора. Важи за всяка възраст от пълнолетна нагоре.

За мен поне е обективна, а не субективна причина. Срещането на хора, които си подхождат добре, е до такава степен въпрос на шанс, че е грозно да се твърди, че която не се е омъжила, значи просто не е ставала.

Много вярно твърдение, на база опит и споделен такъв чужд. Почти всичко опира до средата, съчетана с шанса да попаднеш на подходящ за теб партньор. По-близкият контакт става след забелязване, а забелязването е резултат на средата.

Общи условия

Активация на акаунт