Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 258 252
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 5 400
  • Колибите

Аз си мисля, че повечето хора, които са сами, са сами, защото те самите го искат. Peace

Отговор от  hahahaпърва ръка - не че искам да съм сама, но НЕ МОГА да си създам връзка Cry..

bouquet Peace

# 5 401
  • Отвъд алеята зад шкафа
И аз не мисля, че моите приятелки искат да са сами. Напротив, даже прекалено им личи, че искат връзка.

# 5 402
  • Бургас
Ами аз живях 5 години с един такъв скучен, мързелив и апатичен и накрая не издържах, помолих го да се изнесе...Сега е на 40, все още сам, но вече с жилище в София, сравнително добре платена работа - програмист е, и ходина на латино танци да си намери гадже/съпруга (за 6 години опити не е успял). Аз за себе си установих, че ако няма общуване, по-добре без мъж отколкото със статуя...
ами през тези 5 години нали пак е бил скучен, ама не е бил сам  Simple Smile исках да кажа, че това не е критерий. скучно за един може да е интересно за друг. Simple Smile
и една мисъл ми се върти...ами самият човек като започне да вярва, че няма да срещне подходящ или че не е способен да създаде връзка, приятелите му също като започнат да го приемат в такава светлина...влиза се в една матрица, от която трудно се излиза. програмираш се да вярваш, че ще си останеш сам и тогава е много вероятно точно така и да стане. един вид - задействаш някакъв защитен механизъм, но това ти играе лоша шега.

# 5 403
Меню в Макдоналдс е хапнал  Sunglasses

Обожавам макдоналдс ама там обяда ми е $4.61
2 чийзбургера, Чикънбургер и малки картофки.  Embarassed

# 5 404
Аз искам да върна темата в началото. Имам няколко приятелки, които от години имат трудности да си намерят гаджета. Едната е доста претенциозна, труден характер, свикнала е да живее сама, не обича никой да й навлиза в личното пространство. Имало е случаи през годините, когато разни мъже са се пробвали с нея, обаче все едно се сблъскват в стена, отрязва ги жестоко. Не са такива, не са онакива. Чака Единствения. Обаче ако не се промени и не стане по-отворена към хората, се страхувам, че ще си остане сама, само една котка й липсва. Другата ми приятелка имаше една дългогодишна връзка, която се изчерпи, после няколко краткотрайни, които не потръгваха, защото самите мъже бяха страшни лекета. Тя е хубава, умна, образована, с кариера, добри доходи и.....няма желаещ мъж за нея. Проблемът е, че тя внушава респект и все едно с огромни неонови надписи пише на нея, че тя чака сериозна връзка, брак и деца - съответно всеки мъж си плюе на петите с 200 км/час, сакън да не се излъже нещо. А и ние сме от по-старите поколения, свикнали сме мъжете да ни заговарят, мъжете да ни свалят, мъжете да поемат инициативата. Сега наблюдавам по заведенията, че е пълно с разни девойки на по 18-20 години, които като засекат човек от мъжки пол с радара си, направо се насочват към него, запознават се, след малко вече са в скута му, тоест инициативата отдавна е в женски ръце. А моите приятелки си седят и си чакат някой да дойде. Само че предлагането на жени е повече, отколкото е търсенето. Ако си на 30+-35+ мъжете, с които се срещаш покрай работата си вече са заети - кой със сериозна връзка, кой с жена, кой с деца. Сред моите познати и приятели има само жени, които са сами, но няма такива мъже, мъжете са отдавна заети. Даже и едно сватосване не мога да им направя, защото няма с кой  Laughing

Споделям впечатленията, това което познати приятелки са ми разказвали - така е в България.
Много свестни жени около 30 има които са сами, според мен защото няма свестни мъже в България, всъщност не съм прав, доста свестни мъже има в България ама как да правят семейство с доход от 2 хиляди лева месечно? Сигурно толкова е средната мъжка заплата, ми аз не бих направил семейство с такъв доход....

# 5 405
  • София
Аз също не искам да съм сама. Познатите ми, които са сами (и мъже, и жени), доколкото знам - също не искат. Не съм родена със секцио Joy И не съм скучна  Cry

Ух, Розмаринче, мила, много силно се надявам да не съм те засегнала със снощния си пост (дето писах, че Хищщник визира мене заради посочената цифра, т.е. възрастта) Embarassed. Въобще не съобразих в 2 ч. през нощта какво пиша... уж трябваше да е с хумор... и с цел да не приемаш насочената към друг обида  bouquet

За желанието на децата да имат млади родители: аз не съм имала такова, не помня и никое дете около мен да е имало... чак наскоро една приятелка ми каза, че като била малка, майка й и изглеждала възрастна в сравнение с останалите и я било яд Mr. Green Сега се смеем и двете на това... все пак детски желания, детски глупости....

gadamer, зачетох се... аз имам котка, и винаги съм обичала котки Simple Smile не смятам, че това е критерий за т.нар. "стара мома". Мммм, аз не знам дали твоята позната чака Единствения... щом е интелигентна и вече със жизнен опит - вече знае добре, че единствен няма.... Добре, дори и на нечие женско чело да пише "чакам нещо сериозно", това не е минус, нали? Има и мъже, които искат нещо сериозно - те защо да се плашат от тази жена? Всъщност често съм си мислила защо изобщо някой мъж трябва да се плаши от жена със сериозни желания и намерения... това никога не го разбрах. А за инициативата - да, аз също не мога да поемам инициатива (по описания начин - със сядането в скута след 5 мин. Mr. Green, иначе друг тип инициативи мога); но знам жени, които я поемат - и пак нищо. А свободните мъже/ жени след 35+ наистина са малко кът....

Матрица - не знам, за себе си съм си изградила защитен механизъм, но не се влияя от мнението на т.нар. ми "приятели", които отдавна съжалително са ме сложили в девета глуха...

# 5 406
...доста свестни мъже има в България ама как да правят семейство с доход от 2 хиляди лева месечно? Сигурно толкова е средната мъжка заплата, ми аз не бих направил семейство с такъв доход....
Joy  hahaha
Не си в час, man!

Впечатленията, които имам от самотните млади хора, покрай мен са, че точно те самите са си виновни за самотата. И те,уж, искат партньор, но непременно да е добър, красив, с чувство за хумор, да не слуша майка си, да владее готварство, стругарство, дърводелство, строителство, да е заможен, грижовен, благ, себеотдаен... и всичкото това в един човек. Е, разбирате ме! Crazy

Последна редакция: чт, 12 юли 2012, 10:32 от Пипи Дългото чорапче

# 5 407
  • Колибите
Цитат
Ух, Розмаринче, мила, много силно се надявам да не съм те засегнала със снощния си пост (дето писах, че Хищщник визира мене заради посочената цифра, т.е. възрастта) Embarassed. Въобще не съобразих в 2 ч. през нощта какво пиша... уж трябваше да е с хумор... и с цел да не приемаш насочената към друг обида  bouquet

РГ, споко Sunglasses, не съм Sunglasses.

bouquet

# 5 408
...доста свестни мъже има в България ама как да правят семейство с доход от 2 хиляди лева месечно? Сигурно толкова е средната мъжка заплата, ми аз не бих направил семейство с такъв доход....
Joy  hahaha
Не си в час, man!

Добре де, истина е, не съм.....колко е средната мъжка заплата в София примерно?
И тя стига ли за да издържа жена си мъж поне докато е бременна жената и първите 3-4месеца след като се появи бебето, после естествено жената ще работи, но докато жената има нужда от подкрепа, стигат ли средните мъжки доходи в София от заплата, нямам си идея, питам?

# 5 409
Не, не стигат.  Laughing Поне около мен младите семейства се оправят, защото момичетата взимат сравнително високо майчинство. Може би само в едно семейство нещата са по-добре.
И тя ще работи не след 3-4 месеца, а поне след година, толкова е високото майчинство.

# 5 410
И тя стига ли за да издържа жена си мъж поне докато е бременна жената и първите 3-4месеца след като се появи бебето, после естествено жената ще работи, но докато жената има нужда от подкрепа, стигат ли средните мъжки доходи в София от заплата, нямам си идея, питам?

Че що пък само в София?! Аз мога да ти кажа за провинцията, в която живея, средната заплата е около 800 лв.
И тук в България, като родиш, ти плащат цяла година процент /мисля 90 или 80/ от сумата, на която си се осигурявал две години преди раждането. Wink

# 5 411
Не, не стигат.  Laughing Поне около мен младите семейства се оправят, защото момичетата взимат сравнително високо майчинство. Може би само в едно семейство нещата са по-добре.
И тя ще работи не след 3-4 месеца, а поне след година, толкова е високото майчинство.

А тези жени дето взимат високи заплати, явно образовани и т.н
те какви са им семействата - жените слушат, готвят и т.н - истински жени ли са, или мъжете са по-послушните, просто наистина ми е интересно, не се заяждам наистина. Hug

# 5 412
  • Колибите

Че що пък само в София?! Аз мога да ти кажа за провинцията, в която живея, средната заплата е около 800 лв.
И тук в България, като родиш, ти плащат цяла година процент /мисля 90 или 80/ от сумата, на която си се осигурявал две години преди раждането. Wink

Пък ако детето е осиновено и е над 1 год. нищо не ти плащат. Вероятно се предполага, че го вземаш от институцията  и веднага #Cussing outго хвърляш в яслата или градината . Без значение, че майката се е осигурявала, в общия случай доста дълго време.

(Но това е друга тема.)

# 5 413
Не, не стигат.  Laughing Поне около мен младите семейства се оправят, защото момичетата взимат сравнително високо майчинство. Може би само в едно семейство нещата са по-добре.

А тези жени дето взимат високи заплати, явно образовани и т.н
те какви са им семействата - жените слушат, готвят и т.н - истински жени ли са, или мъжете са по-послушните, просто наистина ми е интересно, не се заяждам наистина. Hug
Леле, откога не си в България? Нещата не са такива. Да, някои от жените са образовани и са получавали големи заплати, НО доста от младите жени нямат и един ден трудов стаж, но си внасят осигуровки върху големи суми със задна дата и ето ти... Това беше възможно по-рано, когато срокът на осигуряване беше 6 месеци или година. За да намалят тарикатлъците, го направиха 24 месеца назад.

# 5 414
Добре, дори и на нечие женско чело да пише "чакам нещо сериозно", това не е минус, нали? Има и мъже, които искат нещо сериозно - те защо да се плашат от тази жена? Всъщност често съм си мислила защо изобщо някой мъж трябва да се плаши от жена със сериозни желания и намерения... това никога не го разбрах.

Защото и мъжете, и жените искат да ги харесват заради тях самите, а не защото са ги оценили като подходящи за предварително зададена рамка, и защото всеки предпочита спонтанността и естественото развитие на отношенията.

Това със сядането в скута е за жени, които не могат да предложат нищо друго, за да ги забележат и оценят, та не се кахърете, че не ви идва отвътре.

Общи условия

Активация на акаунт