Успешно "олежани" бебета - 2 тема

• 38 357
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте, момичета!  Hug

Ето ме тук и мен при успелите мами!!! Сега когато пиша тук, дори немога да повярвам, защото мисията ми се струваше невъзможна! Е, да но ето с много търпение, мъка, и Божията помощ се присъединявам към вас. Надявам се да приемате нови членове мен и малкия Калоян! Simple Smile

Започнаха другите тревоги! Добре ли е бебето, от какво има нужда, какво му е сега???Егати колко много въпроси! Ще се радвам да обменяме опит, защото аз ще черпя много инфо от вас!

Прегръщам ви силно всички и ви желая хубав и усмихнат ден! Simple Smile   bouquet

# 691
  • София
Добре дошла тук, Аселинче!   bouquet Не се притеснявай,ще се справиш Hug

Аз пак с въпросче: време ли е вече да махам нощното хранене newsm78 Тя си има една 6-7 часова пауза,но е от 20-21 до 3-4. Заспива като по часовник в 21,а яде в 20. Още сме на смесено хранене.

# 692
  • Бургас
Добро утро!
И аз се чудя как да обличам Лъчи, че тук в Бургас винаги си има един лек бриз и сега ми е със сополки, а аз едва дишам болна, ужас сме.Обаче явноо го навличам, защото му слагам понякога боди с дълъг ръкав, блузка с дълъг ръкав и като му тупна и горнище и той не спира да пищи.От вчера е с боди с къс ръкав, блуза с дълъг и ако задуха -горнище.На крачетата е или с ританки, или с панталонки и чорапи.Струва ми се, че го обличам доста, ама ей го на, моя мъж оня ден го е поносил, докато се прибере, без горнище и вече е със сополки.При нас е гаден вятъра, че навсякъде става течение.

# 693
Шоки, какво даваш за сополките. И ние вчера цял ден навън и днес - много сополи - дави се, кашля, трудно диша. Лекарката му може да го види чак утре, каза да слагам Макситрол в нослето, но като прочетох какво е и няма да сложа. Имам виброцил и се чудя дали да капам от него Sad Иначе е весел и игрив. Дано е само хрема, че много ме е страх да не е лепнал пак някой вирус и го повтори Praynig

В тревогите си забравих да кажа добре дошла на Аселинка - много се радвам за теб мила, че най накрая и ти гушна своята рожба - да ви е живо и здраво момченцето и много да ви радва.
Нимфичка, ние още се кърмим през нощта - имаше период, в койт ос ебеше отказал, но сега все още се буди понякога около 3 ч. и си търси манджата. Не съм го насилвала да махам нощното хранене, винаги и за всичко съм се водила по детето. Ще дойде момент, в който Преси сама ще се откаже.

Последна редакция: вт, 01 май 2012, 11:59 от di_va

# 694
  • Варна
Аселина - Добре Дошла на теб и Калоян!!!!!!!!!  Безкрайно много се радвам за вас!!!  Много, много целувки!!! Нали е прекрасно, аз така от време на време се разчувствам и когато ми е трудно от всичките тривиални проблеми сега се сещам как се борих всеки ден само и само да ми се роди жив и здрав и ми става едно емоцианално!!!На фона на това, което преживяхме, само да не идват страшни неща, както казва Славчето, с всичко ще се справим!  Нека се радваме на дечицата ни и пропускаме по -малко безценни мигове залисани в ежедневни грижи и тревоги !!!   Hug Hug Hug Hug

# 695
  • Бургас
Мини, за около 7-8 дни минаха моите болки от гъбичките и бяха точно такива каквито ги описваш, не само на зърното, а и отвътре.Педи каза да мажа след всяко кърмене моите зърна и езичето на бебо.
Ди ва, засега слагам само "Стеримар" и после издърпвам /ако има какво/ с помпичката за нос.Иначе предния път когато го водих при неонатоложка и му прихъркваше нослето ми беше казала да редувам "Виброцил" с "Тобрадекс" за 3 дни, за да не слезели надолу сополките.Консултирайте се с вашето педи да ви каже какво можете друго да вземете.
Нимфи, и аз кърмя като се събуди през нощта, иначе не заспива и не се залъгва с чай/вода!
Аселинка, честита ви радост и тук!Нека Калоян ви е жив и здрав, много спокоен и усмихнат младеж!И добре дошли, мамче  Heart Eyes !

# 696
  • Варна
Нимф - забравих да споделя моето мнение.  Щом преси си е на смесено хранене,според мен е съвсем реалистично да и спреш нощното хранене. Аз на твое място щях да ''работя'' в тази посока.  Иначе при нас е абсурд- паузите станаха все по- малки,но вече не му стига, което е нормално.  Но той става на 5 м тази неделя.  Смятам да захранвам скоро и засега няма да дам АМ.  Дано започне да се засища от твърдата храна, но имам съмнение, че няма да се случи толкова бързо...

# 697
Здравейте,
Коле вече яде по 1 бурканче пюре тиква, морков, картоф и тиква, картоф и морков, останалото количество е кърма, не иска АМ и това е  Rolling Eyes
Мила, ние сме с phil&teds за породени, и коша на Коле е под седалката на Гоши, няма възможност за смяна докато не може да седи стабилно, тогава се мести в седалката която сега ползва голямото дете, нз дали ме разбра ooooh!
Асе, честито ти олежано бебе, питай, ще помагаме Hug
Нимф, аз си мисля че няма значение паузата кога е, важно е да я има  Peace

Хванах тен за 2 дни навън, не знам децата с какво да мажа и изобщо да ги мажа ли ???

# 698
Момичета, вие сте страхотни, незнам как щях да се справя без вас в трудните моменти през бременността ми!  Hug Благодаря ви от сърце и за топлото посрещане тук!  Hug   bouquet

Малко ми е трудно сега в началото докато вляза в ритъм с малкия, но се надявам скоро да се нагласим с него! Simple Smile Нещо не ми остава време за компютъра, но обещавам да съм редовна, защото ще ми е много полезен вашия опит, а и тук имам само сродни души по съдба! Simple Smile Нека да с ани живи и здрави малките ражби, да растат щастливи деца и да станат истински и стойностни хора! Simple Smile

Целувам ви!   bouquet

# 699
  • Пловдив
Аселинка, добре дошла  Hug  bouquet

Нимфи, аз не кърмя, но все пак да споделя, че вощното хранене при нас отпадна още преди да е навършил Васко месец. От десетина дни си премахна и храненето в 12 часа. Сега заспива към 8.30 ч. и се буди гладен към 5-6 часа. Много лесно свикна на този режим, но може би защото той донякъде си го пожела. А и аз му помогнах малко  Blush А и на мен педи ми каза, че доста наддава и да се махат тези хранения. За месец качи 1.5 кг.

# 700
Добро утро, момичета!  Hug

Да се включа и аз по повод нощните хранения. Аз кърмя, понеже за сега имам кърма слава Богу и малчо си похапва от мама Simple Smile но ние имаме нощни хранения към 1 и към 4 през нощта, просто се буди и си търси цицата! Знам, че трябва да има 6 часова почивка, ама нещо при нас не се получава, незнам как да го направя това чудо! Вие как го постигнахте? Сега в петък сме на контролно мерене да видим дали наддава.

Дони, много хубаво си му направила режима, браво на тебе! Simple Smile Искам и азззз! Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 701
  • Варна
Асе - при вас е съвсем нормално да е така!!!  Той е много мъничък и е на кърма, сметките са други Simple Smile 

Силвър - разбрах аз Simple Smile)) Бате Гоши скоро ще бъде само на кракомобил Simple Smile)) и Коле ще си поседне Simple Smile А ти ще си буташ половин челяд Simple Smile))  Аз смятам да го мажа - страх ме е да го оставя така, а скоро няма да мога да го крия от слънцето!!!  Сега това правя... но не е решение.  От друга страна толкова много си лапа ръцете,ч е не знам кое е по -малкото зло - да не ги мажа или да си изяде крема, май и в двата случ1ая няма да е намазан, а във втория, ще си е хапнал и химикали допълнително Confused   
Нашата педиатърка препоръча - А-дерма, Мустела, Себамед...

# 702
Асинка, добре дошла Hug

За сетен път се убеждавам,че многото четене и стремежа към перфекционизъм само вредят.Моя милост се скапа от нерви да  налива дребното с мляко, да му създава режим на 3 часа.Али реве,гърчи се,върти и плюе един час, накрая изпива всичко.Аз измивам шишетата потна от борбата,но доволна,че бебето  е яло...
Е, случайно се успах един ден с половин час и видях,че детето си яде спокойно.Започнах да давам  храната на 3,5ч и има мир;) Яде си 120мл,после  бие една пеперудка един час,прави бейби фитнеса и заспива. А аз почнах да спя по цели 4ч на нощ,лукссссс:)))
Е, след 2 седмици   отказ от моя страна да  разбера,че кърма няма,сега се примирих,яд ме е ,но това е.Али ще е на Хипп комфорт,харесва си го,ака редовно.

В жегите излизате ли и кога? Аз  слагам боди-потник,отгоре тънка блузка и  лятно панталонче.И треперя да не настине:(

Няма сваляне на тия 5 кила,пфууу.Вие върнахте ли си формата? Сега имам вече 4 ч сън , ще почвам   джогинга. Не се понасям.

Да ви  питам-има вероятност да пътуваме за повече от  месец и ще трябва ваксините да му се бият в друга държава. Трябва ли да си ги искам от  нашата педиатърка и там да му ги бият или да си ги купя?

# 703
  • Бургас
Здравейте и от мен! Grinning

За съжаление Крис имаше Т през почивните дни и не можах да пиша,че беше голям кривак и все се носехме на ръце.Днес вече няма Т и се чудя вирус ли беше или от зъби.Не вярвам да е вирус,защото една такав никаква Т правеше 37.5-38.
Днес излязохме за един час,но много я пазя,защото както и Шоки е писала,тук в Бс уж е топло,а пронизва вятър и се чудим как да обличаме или събличаме децата.
Шоки,оправяй се,че да правим по--дълги разходки.
Ди-ва,дано са минали на Алекс сополките.Една пуста хрема,а направо ги събаря дребосъчките.

Аси,добре дошла и от мен!  bouquet
Да ти е честит Калоян.Ей,как се притесняваше,мило дете,а сега вече си мама.Тук винаги можеш да питаш или да намериш подкрепа.Останахме малък,но твърд електорат,както казват политиците. Laughing

Мини,питай лекарката си.Не знам за коя държава говориш,но вън е страшно строго по отношение на лекарствата.По-миналото лято търсих в Гърция една ваксина за недоносената ми племенница и няма да забравя,че беше страшно трудно да ми я дадат.Хем имах рецепта от български лекар,те искаха и от гръцки и питаха къде и кога ще се постави,как ще я транспортирам.Показах им специална лекарска хладилна чанта,но пак се консултираха с по--висша инстанция дали да ми я продадат.Ужас! Shocked

Силвърче,като видя като твоята количка,все се сещам за твоите маймунки.Казвам го с най-добри чувства,на тази количка са като маймунчета на клон.Горките майки,влачат две  бебета.

Милла,аз мажа и къде не мажа с Чико,но това първите дни.Сега има лек загар и ако не прекаляваш с разходките,не го мажи много.Важното е децата да се изкарват в подходящи часове на слънце.
Аз прекалявах и сега на 42 тръгнах по онкодерматолози. Sad

Чао за сега,че моята вършее.забравих да ви кажа,че я слагам по малко на паяка.

# 704
Славче, радвам се че Криста вече е добре, вероятно са били зъбки. Hug
При нас не е хрема, повтаря ни вируса май, изписаха ни Изопринозин, малко ме е страх от него, но го почнах - дано е по - малкото зло. Момичета тия вируси са навсякъде, забраниха ни всякакви контакти в близките две седмици, излизане само на двора. Пазете си бебчетата, че е страшно да гледаш болно дете в това хубаво време.
За слънце още не съм мазала, но съм се спряла на Мустела, защото ползвам техните продукти и съм доволна, дано и слънцезащитния им е добър. Славче с тебе май сме с еднакви проблеми - и аз ходих на дерматолог, заради едни проблемни бенки, които ме притесняваха. Слава на бога няма нищо страшно. Питах го и за слънцезащита за бебето, каза задължително фактор 50 +. 
В паяка слагам отдавна, но все още върви само назад като раче  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт