Моля помогнете! Акне, белези, мазна кожа

• 82 089
  • 165
  •   1
Отговори
# 30
има ефект обаче само ако петната са повъхностни, ако са дълбоки няма да помогне,сега се сетих че месеца е бил юни и си спомних как козметичката разправяше че можело целогодишно да се прави

# 31
Знам че татуировки и фотоепилация не се правят лятото. Както и след почистване на лице избягвам слънцето цял ден. А след като е "смъкната" повърхностната кожа,която е свикнала на силните и вредни лъчи и излиза по-нежен слой е хубаво да се пази от слънцето....

# 32
Пробвала съм диамантеното дермообразио при дерматолог само веднъж, платих и 110 лв(30 за преглед и 80 за процедурата),не ми повлия добре. След всяко почистване, козметичката ми правеше 15минутен механичен пилинг с едно като гумен, грапав накрайник. Може би помага и това, ама при мен най-вече времето премахна петната, а добрата хидратация сви разширените пори  и заглади кожата.
Много вардене трябва след по-агресивен пилинг, слънцето е абсолютно забранено, но големия студ също.

# 33
Преди 4г, давах по 30лв на процедура( то и услугите в целия салон бяха доста евтини), знам че  на другото място в града, където я предлагали е била малко по скъпа(ама чак пък 80лв....). Мисля, че е от значение и това- тогава съм била на 20 години, млада кожа, скорошни белези( от пубертета), по-лесна регенерация...

# 34
Ами аз бях на 26, пък и съм правила само 1 процедура, на друго място беше 45лв и то с продукт, ама аз държах да е при дерматолог и си тръгнах със сълзи на очите като видях, че няма промяна, а толкова пари. Викаше ме пак, ама да не съм луда.

# 35
Аз мисля, че още на първата процедура имаше поне малък ефект- аз съм от хората, които почват ли да правят нещо, трябва бързо да видят ефект, за да имат желание или амбиция да продължат. Мен доста време ме стържеше, а в оня салон ходех на фризьор, козметик и маникюр и на мацката едва ли й се е искало да се разочаровам и да ме изгуби като клиент....

# 36
pepitttooo тези процедури се правят в серия винаги, минимум 3, средно 5-6.

# 37
Здравейте и от мен, и аз като вас се боря с проблемната кожа, ползвала съм почти всичко.Та сега съм пред дилема дали да си направя натурален билков пилинг, нямал нищо общо с химичният бил напълно безвреден, само от билки....много ми го хвали козметичката при която ходя.Мен по принцип мн ме е страх от такива процедури, някой от вас правил ли си е такъв пилинг?
Аз в момента си правя- вече за 3-ти път. Остават ми още два. Доволен съм, намали ми белезите от старото акне, че бяха много (с бръсненето пъпките винаги ги разранявах), порите ми почти не се забелязват, нямам вече черни точки, пъпки спряха да ми излизат. Но аз предварително си лекувах акнето в същия салон и може и за това да има толкова голям ефект.
Не е страшно и не боли- най-напред стоя на пара, после ме почиства с нещо и започва с билките за пилинга- те наистина на билки си миришат (защото съм с тампони на очите), разтрива се по лицето, малко драще, абе като със шкурка  Laughing , после малко пари и накрая се маха. Намазва ме с успокояващ лосион и се зачервявам като от солариум. После кожата се бели лекичко след 3-4 дни. Новата кожа е розова и чиста. Ходя си между хора докато се беля, не е грозно. Цената е 70лв, като безплатно дават билкови продукти (специален крем и крем със защита) да се мажа след беленето в къщи до следващия пилинг. Но се правят няколко пъти, с един не става, белезите са си дълбоки- за 5-те даже имам отстъпка. Бързам да ги направя, че козметичката обясни, че при силно слънчево греене не се прави. Ако трябва ще повторя с още 5, омръзна ми да съм с лоша кожа.
Не се плаши! Ако козметичката е добра- няма страшно!

# 38
Благодаря,  zelen_elen.На мен ми обясни, че цялата процедура ще ми струва 300 лв. от които 140 е пилинга и 160 за продуктите 2 крема и лосион, от които продукти си остават и има и до следващият път.Всъщност 140лв. включват 2 пъти ходене, един път самият пилинг и 2то посещение е 5 дни след самият пилинг. След 1 път ходене има ли някакъв ефект?

# 39
за билков пилинг такава цифромания? май ще плащаш за марката на салона... след 1 процедура кожата ти само ще светне и ще се заглади и това е , но това го постигам и в къщи със следното;
смесвам мед + лимон , намазвам изчаквам да засъхне  и започвам да отлепям, подупваш лицето все едно се пляскаш докато не побелее ефекта е уао
 и отмиваш
въпроскога след дълбок химичен пилинг може да се използват избелващи продукти?

# 40

натурален билков пилинг, нямал нищо общо с химичният бил напълно безвреден, само от билки....

Голям смях. А химичния какво му е вредното по-точно?
АКо искаш да видиш ефект от първата процедура, няма да стане с нещо леко и 'безвредно', ще си трябва доста сериозна киселина. Трябва серия, за такива процедури винаги.

yasmina няма отговор на въпроса ти, всичко е индивидуално. Аз например мога на следващия ден след пилинга, докато още се бели кожата да сложа избелващ продукт, но съм с доста опит, познавам кожата си, и съм изградила поносимост към киселини. МОже да си ок на 10 ти ден, а може и 1 месеца да ти е прекалено чувствителна кожата, няма как да се знае.

# 41
Знам, че тези процедури при тези механични пилинги трябва да има повторяемост, ама въпросната дерматоложка точно 5 минути ме мина с диска без продукт.Аз съм си правила механични при козметиката ми след всяко почистване( но не с диамантен диск) и то в продължение на 2 години.
А за химичните пилинги съм на мнение, че не са добри за млада кожа. Ако ги харесвах отдавна да си бях направила. Няколко специалилисти са ми казвали, че съм млада за химичен пилинг(на 27)-кожата ставала по-мързелива, повече се забавяло производството на колаген в кожата, все пак трябва да помислим как ще изглеждаме след 40.
Бях се насочила към билковия пилинг, но в момента нямам нужда, докато се наканя да го направя и нещата си дойдоха на мястото.
Ивон-Бонбона, много пари са за една процедура. По принцип вървят между 60-80лв максимум единия.

# 42
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Имам опит и с билковия,и с химичния пилинг. Не очаквайте чудеса,честно казано.Ако има такива,те ще бъдат времени.
Билковият наистина не е толкова агресивен както химичния.Освен едва забележимо лющене,съвсем леко зачервяване и омекотяване на кожата - друг ефект при мен нямаше.Направих серия от 5.

Химичният правих вкъщи,след поръчка на киселини онлайн.След прием на хормонални медикаменти ми излязоха пъпки по линията на челюста.Не много забележими,но факт.Отделно имам и широки пори,която допълнително ме мотивира за химичен пилинг.

Редувах гликолова киселина 30% и TCA,която увеличавах от 8% на 12,5% и стигнах до 18%.Гликоловата не ми понесе на кожата - нетърпим сърбеж и парене,пилинг имаше,резултат нямаше.Редувах с ТСА.Тук вече съвсен друга история.Дори на 18%-това,кожата ми понясяше добре,леко парене и с това приключваха неприятните ефекти.Видимо лющене на големи парченца още от 4тия ден и така през следващите 3дни.Ако това ви притеснява,защото гледката не е сред най-приятните,може да си стоите у дома. Резултат имаше,макар и не чудотворен.Сега съм в колебание,докато все още са студените месеци, да поръчам ли още ТСА или да пробвам 15% салицилова киселина.
Имам среща при дерматолог и ще съгласувам с него бъдещи интервенции.

# 43
АХРОМИН http://apteka.framar.bg/30011158/%D0%B0%D1%85%D1%80%D0%BE%D0%BC% … 2-1#axzz1lACOGT92
някой беше споменал в друга тема за този крем,отзиви?
за мойте белези всички казват че само аз си ги виждам , но това е достатъчно  ooooh!

# 44
ivon-bonbona, при мен и при първия път имаше видим добър ефект, но белезите ми бяха дълбоки и няма как да стане веднага! Обясни ми го козметичката- доверявам се напълно, защото мнението съвпада с това на дерматолози, дето съм ходил, но не ми помогнаха, защото само разтакават работата. Аз много се  ровя и в нета. Сигурно е и индивидуално, зависи какво е твоето положение! Ако козметичката ти е съвестна, а не търси само парата, ще ти обясни точно и няма да те подведе!
Иначе другите от темата са прави, малко е скъпичко- аз за 5 билкови пилинга платих сега 315лв с намаление, като продуктите за мазане в къщи влизат вътре! Дори ще направя и втора серия за да приключа съвсем, че като гледам цените дето казваш, аз съм направо на далавера! Laughing

Общи условия

Активация на акаунт