Моля помогнете! Акне, белези, мазна кожа

• 82 121
  • 165
  •   1
Отговори
# 90
^ Добро ли е това на Гарниер? Малко съм скептична към техните продукти..
Да споделя и моя опит - Зинерит! Много ми помогна и не ми изсуши кожата прекалено, за разлика от салициловия спирт..който направо ми я гори. Само лошото е, че ми останаха червени петна и доколкото чета само с някакви процедури се премахват ..и все пак, ако някой знае някое кремче да казва : ))))

# 91
Здравейте, за пръв път пускам тема във форума, макар да вися тук нон стоп.
Знам че акне има хиляди теми из цялото интернет пространство, но не се сдържах...
Наскоро съвсем се побърках и реших че искам веднъж за винаги да се отърва от скапаното акне. Пробвала съм всичко от бочко крем до камфоров спирт с аспирин и тн....
Имам мазна към смесена кожа, реагира на стрес, лесно се опъпчавям, имам белези и доста петна от старо акне... На 24 години съм. Стигнах до извода че салицилова кисели не ми помага и не разчитам на продукти купени от Дм или козметични магаинчета. Единственото което полвам за измиване са продуктите на Нютроджина. Правя си домашни маски и се опитвам да ползвам по естествени продукти- без парабени, детски млека за почистване, судокрем, гроздово масло вместо хидратиращ крем (работи чудесно) и тн...

Като цяло обаче търся съвет какво е най-добре да ползвам, ако искам да се преборя с малкото останало акне и най-вече с белезите. Клоня много към Акне БП 5 или Биотрейд Пюр скин тоника. Изградила съм си система, но честно страх ме е да почна!  #Crazy  Laughing
Знам че и в двата варианта трябва да стане сега до Април (най-най-най -късно) и да ползвам крем с висок фактор, за да предпазя кожата.  Позлвала съм Акне аут системата и не мисля че ми се отрази много добре, не знам дали ползвах продуктите неправилно, или просто серията не беше за мен. Позлвала съм Зинерит, в началото супер после кожата ми започна да привиква. Сега съм на Далацин и судокрем вечер, домашни маски и гроздово масло сутрим вместо крем. Чистя си грима с тоалетно мляко Бочко и слагам малко чист зехтин в него.

Искам съвет от вас дами ако сте ползвали продуктите иимате ли впечатления? Ще съм много благодарна, на всеки един отговор. И да вметна от скоро спортувам, опитвам се да ям здравословно, пия вода, пия витамини и пурим за прочистване от вътре....
Честно вече се отчаях... cry no Моля помогнете!  Hug  bouquet

Здравей, и аз имах този проблем. Изключително неприятен Cry В пубертета имах пъпки, но това беше нормално, никога не е било нещо фрапиращо. Но когато родих положението стана отчайващо. 2 години непрекъснато бях с акне и толкова белези ми останаха от него.............какво ли не изпробвах. Ходих и по доктори и който, каквото ми беше казал, това опитах, но уви.......полза нямаше. Най-накрая попаднах на нещо подходящо. Закупих си от аптеката сапун за лице IMEX и едно мехлемче/бета дерм/ - това беше моето спасение и все още е. Крема е силен и не го използвам постоянно. Използвах го само докато пъпките ми минаха и забелязах много голямо подобрение. Сега си го имам у дома, но го използвам много рядко. Когато ми идва цикъла, съответно излиза и по някоя пъпчица, но с мехлемчето оправям всичко  Hug

# 92
Да споделя и моя опит - Зинерит! Много ми помогна и не ми изсуши кожата прекалено, за разлика от салициловия спирт..който направо ми я гори. Само лошото е, че ми останаха червени петна и доколкото чета само с някакви процедури се премахват ..и все пак, ако някой знае някое кремче да казва : ))))

Здравей, вече писах на едно друго момиче във форума, но нека кажа и на теб. Вземи се от аптеката мехлем "Бета дерм" - много е ефикасен. Също така използвайте само сапун за акне IMEX. Много съм доволна  Simple Smile

# 93
^ благодаря, но тук - http://apteka.framar.bg/30004777/%D0%B1%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%B4% … -15-%D0%B3%D1%80-  пише да не се използва върху кожата на лицето, а моите петна са на бузите.

# 94
^ благодаря, но тук - http://apteka.framar.bg/30004777/%D0%B1%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%B4% … -15-%D0%B3%D1%80-  пише да не се използва върху кожата на лицето, а моите петна са на бузите.

Да, аз също прочетох обстойно листовката, преди да го използвам. Това, че не трябва да се използва върху лицето, ме обезпокои и се консултирах други приятели, които са го използвали. Това кремче е било предписано на малко дете /1 год. и половина/. Да, наистина кремът е доста силен и не е препоръчителен за продължителна употреба. Точно за това споменах, че се мажех с него често само в началото, но след отличния ефект, не беше необходима толкова честа употреба. Дори белезите ми се махнаха за 1 година. Сега е останала много малка част от тях, но се надявам след време и те да се заличат. На този етап, не ми се налага да използвам кремчето. Само 2-3 дни в месеца /когато цикъла ми идва/.
Не съм доктор и не мога на 100% какъв ще е ефекта, но при мен беше отличен - единственото, което ми помогна, но да не забравяме и сапуна за акне. Според мен, той също е важна част от лечението.

# 95
Да, попринцип и аз не съм много доволна от тях, но това е страхотно, измива перфектно и предпазва от пъпчици.

# 96
к-т на Авен за проблемна кожа !

# 97
  • Марс
Здравейте, както сами сте забелязали не всички кремове действат еднакво на различни кожи. Козметик съм и ще се опитам да ви дам отзиви от машините и от кремовете за акне, белези, розацея и т.н. В София работех с продукти на Бергман /както някои от вас знаят, цените са космични от 150лв до 500лв./ резултата беше нулев или лек, и за бръчки и за акне, работих и с що годе сносни кремве и цени /използвани от повечето козметични салони/ резултат среден при някои имаше, но кремовете варират от 40лв. до 80лв. Попаднах на едни кремове съвсем случайно на една презентация, цени вариращи от 12лв. до 40лв. /най скъпият крем е 40лв./ работя с тях от почти година и няколко месеца и мога да кажа че съм адски доволна /за да не излезе реклама, който иска да ме попита нещо може на лични и след тва давам сайта за да си поръчате от там ако искате, те не са като другите кремове с процент за козметика, но просто ми допаднаха и се спрях на тях. Основното което виждам от много идващите с проблеми с акнето и сухата и излющваща се кожа т.е. нарушили са флората на лицето и то се опитва отнякъде да си набави мазнини и се получава обратния резултат а именно избиват още повече пъпки. Сега да кажа две думи за машинарията.
Безиглена мезотерапия - невероятен ефект откъм свиване на порите, избелващ ефект, намаляване подутината под очите, изравняване на тена, и изглаждане на бръчките. Ефект има от правене на поне няколко процедури, видим ефект на момента е когато кожата е дехидратирана и прави чудеса, аз добавям и хиалурон, но в много салони не г правят, естествено -излиза им по скъпа процедурата и се "набутват".
PTF - определено тук забелязвам ефект и то доста добър, лампата предназначена специално за акне убива бактериите и се постига ефект ще втория месец /прави се веднъж или най много два пъти в месеца/, няколко абитуриента оправих за около три месеца, и го препоръчвам с две ръце.
Диамантено микродермабразио - определено не го препоръчвам за хора с активно акне и гнойни пъпки, то и в употребата си е написано, действа при по малки пори, за изсветляване на тена, и за леки мимически бръчки.
Определено препоръчвам серуми с АНА-алфахидрокси киселини п малък процент за ползване в домашна обстановка, гори гнойните пъпки, премахва горния пласт и отпушва каналите, няма го онова лющене като при по големите киселини и можеш да си ходиш на работа и да си вършиш всички занимания.
Дано не съм ви досадила, но се опитах да ви обясня някои неща които не много козметици биха ви ги казали, ако имате някакви въпроси с удоволствие ще ви отговоря.
Желая на всички хубава и здрава кожа.

# 98
имаше и друга подобна тема, там писах за племенницата ми,че много и помогна това : http://kozmetikabg.eu/krem-korektor-lice-korekshan-ikstrijm-p-2187.html . На 13г и половина беше и имаше много мазна кожа, но след месец беше доста по-добре.  Hug

# 99
  • Пловдив
На 32 години съм преди 2 години ме нападнаха едни пъпки в долната част на лицето, в областта на челюстта.
Аз реших моя проблем със Зинерит - използвах три опаковки - за около 6 м. Пъпките изчезнаха, спряха да излизат, но останаха петната. Тях се мъчих да ги премахна с какво ли не, почти нищо не помогна.
Миналата година есента реших да направя химичен пилинг. Много съм доволна, всички петна изчезнаха, порите се свиха, тена на лицето се избистри.
Сега вече половин година всяка вечер си мия лицето с измиващ гел на Авен и след това крем за комбинирана кожа. Веднъж в седмицата използва маска за почистване на порите пак на Авен и веднъж в месеца почистване на лицето при козметик.
Сутрин лицето го мия само с вода и след това крема на Авен, същия който ползвам вечер.
ФДТ използва на Виши за комбинирана и мазна кожа.
Нямам никакви проблеми и кожата ми е страхотна.
Успехи.

# 100
Процедури с IPL намаляват възпаленията и заличават появилите се вече белези от акне.

# 101
  • Марс
Процедури с IPL намаляват възпаленията и заличават появилите се вече белези от акне.

Нали знаеш, че трябва да направиш безброй процедури за да има някакъв резултат, тук не сме на едно мнение...
За възпалението ПТФ го тушира да съгласна съм, но белези, категорично не.

# 102
На мен ми се появи мин. година гадно цистично акне, а съм на 25 год. вече и беше крайно неприятно на тази възраст да ми се появи подобна напаст.
След близо година да ви споделя моя опит. Разбира се като видях, че е сериозен проблема и се задълбочи отидох при препоръчана кожна лекарка, тя ми каза че това акне е хормонално и задължително да ида и при гинеколог. Така и направих. Тези лекари ми изписаха няколко неща и за вътрешно и за външно лечение на този ужасен проблем и след над половин година лечение акнето най-сетне изглежда изчезва.
Не мога да кажа точно какво помогна дали мазилата за външно третиране или хапчетата, които пих или и двете заедно, но все пак ще ги споделя като трябва да се има предвид, че особено за хапчетата не бива да се приемат без консултация със специалист. Кожната лекарка ми изписа  гелове на NeoStrata, марка която за пръв път чух тогава, но се оказа страхотна. Гела който ми беше изписан беше ексфолиращ Gel Plus и съдържа 15% Гликолова киселина, която върши чудеса при проблемна кожа с акне и спомага намаляването на белезите и спомага бързо заздравяване, чисти пори и какво ли не прочетете на сайта на фирмата. Другото беше измиващ гел пак NeoStrata. Хапчетата разбира се бяха контрацептивни, които са специализирани за лекуване на акне и прекомерно окосмяване. Преди да ида на лекар пробвах Далацин Т, но изобщо не помогна, може би помага при други видове акне.  Също да предупредя, че при такъв сериозен кожен проблем като цистично акне е редно да преустановите ползването на всички продукти за лице, включително и козметичните, защото и те може да спомагат за развиването на проблема или да го засилват. Вземете си специален фон-дио тен например, който е за склонни към акне кожи и няма масла и т.н. Аз след като смених и козметиката за лице тотално се убедих, че и тя играе голяма роля в това дали ще мине по-бързо акнето или обратното. Трябва ви козметика, която не запушва порите и няма алергени. Сега ми остава да се оттърва от червените петна и вдълбаните точки по лицето. Ако някой е намерил ефикасен метод за махане с мазило някакво да сподели.

# 103
  • Марс
 Lampi4ka, вземи си нещо с АНА киселини със среден процент примерно, веднъж в седмицата за да олющиш кожата и да се махнат петната и да се позаличат "дупките". Но го ползвай сега докато не е слязло слънцето по надолу. Лятото задължително фактор 50, че каквото тушираш после ако не запазиш отново цъфва.

# 104
Какво разбираш под среден процент, защото гела който ползвам е с 15% АНА. Ако знаеш за такива с още по-висок процент би ли ми написала марка за да се ориентирам, защото преди търсих, но не открих нищо на бг пазара. Благодаря ти за съвета и за високия фактор точно това търся в момента. Задължително е нужен и висок фактор на защита да се слага след АНА продукти, аз може би и за това още имам червени петна тъй като не ползвах особено висок фактор на защита. За акнетична кожа долколкото се информирах са подходящи на Clarins и  La Roche Posay слънцезащитни серии за проблемна кожа, които не са мазни и не предизвикват избиване на пъпки.

Общи условия

Активация на акаунт