Моля помогнете! Акне, белези, мазна кожа

• 82 148
  • 165
  •   1
Отговори
# 120
Много са неприятни пъпките и аз ги имам от доста години сега съм на 35 и пак ми излизат.Пробвах с противозачатачни и се радвах две години на чисто лице,но от хапчетата(диана 35) не се чувствах добре и ги спрях,а и след време ги забраниха в някои европийски държави,като опасни за живота(тромбози,..и др.).Няколко месеца след,като спрях хапчетата лицето ми беше все още добре,минаха няколко месеца и акнето се върна.Ходих на кожен лекар и остановиха ,че акнето ми е в лека форма.Пробвала съм различни кремове,джелове,..и т.н.,но никакъв резултат.От България съм си взимала един спирт,който ми действаше добре,спирта е- кризин.В момента почиствам,измивам по точно,лицето си с пяна на HIMALAYA-neem foaming face wash и всяка вечер се мажа с едно кремче специално за акне на   ZARQA-pure skin treatment.много добре ми действа в момента.Нанася се вечер на чиста кожа.Аз го ползвам  в почивните дни и през деня,като не излизам,че е бяло,като вар:) Ползвам го вече шест седмици и не ми излизат големи пъпки лицето ми е по чисто.Следващия път ще си взема цялата серия на ZARQA за акне.

# 121
Здравейте! И аз го имам този проблем, все чакам, чакам...някак..от нещо да мине, ама не...
Постнах го в една друга тема, ще питам и при вас, ако някой знае нещо за тази процедура, нека сподели: И един продукт, който ми попадна(уж е нов на пазара). Докато не се сдобия с него, пак ще чакам отзиви. На мен ми е помагал частично продукта, който е без тен, вероятно и този няма да е лош.

# 122
Привет на всички!
Сега да ви кажа как се излекувах аз от акне.
100 мл салицилов спирт 2%,5капсули хлорнитромицин,сулфатизол и сяра.За една година ми се махна акнето,изчистиха се белезите,излющи ми се горният слой на кожата.Но продължавам да го ползвам това лосионче вече седем години.
Разбира се,има и странични ефекти,но стиснах зъби и ги преодолях.
Само за хлорнитромицин трябва рецепта.

bouquet

# 123
Аз нямах проблем когато купувах хлорнитромицина, спокойно съм го взимала без рецепта. Обаче при мен тази рецепта не проработи. Изведнъж ми избиха страшно много пъпки, мазах се повече от месец и нищо. По никакъв начин не се отрази на пъпките. А и трябва много да се внимава защото прекаленото изсушаване води до появата на още повече пъпки. Сулфатиацол също съм слагала върху пъпките и бях добавила в лосиона със спирта и Аб. А за сярата прочетох наскоро тук във форума. Всяка сутрин на гладно взимах сяра с мед в продължение на две седмици. И два пъти си направих маска със сярата. Също никаква промяна в състоянието на лицето.
Знам, че хлорнитромицина е вреден, какви са страничните ефекти при теб?

Установих, че най-много ми помага ихтамол 20% Много успокоява пъпките и помага за по-бързото им избиване. Аз както вече писах в другата тема лазерните и химичните пилинги не дадоха кой знае какъв резултат и ще ги спра.Може би ще пробвам пак другата есен при друг лекар.
Ровейки се из нета онзи ден попаднах на рецепта с мед и канела за акне. При редовно правене до два месеца имало невероятен резултат. Не е нещо неприятно и трудно за изпълнение.
След два месеца ще споделя има ли ефект. Заличавали се петна, пъпки изчезвали... Laughing

# 124
Може да си вземала хлорнитромицин без рецепта,но вече не го даваме свободно.

В началото ми избиха още повече пъпки.Кожата ми загрубя.След около три-четири месеца започна да се излющва и така почти шест месеца.И след това вече нямам никакъв проблем.

# 125
Освен мед и канела, много добре действа и мед с клеева тинктура, има силно антибактериално действие прополиса. Колкото повече се пресушава кожата, по-зле става. Аз съм пробвала лосиончето със спирта локално върху пъпка- при мен не действа. Не бих намазала цялото лице обаче.  За мен една от най-добрите "ever" маски за проблемна кожа е хума с вода или с розова вода. Аз взимам хумата на Талодерма, много е добра, много фина и кожата става бистра и свежа.

# 126
А какво точно ги правите меда, канелата и прополиса? Пробвала съм ги всички спиртни мазила, до момента в който си разлях Зинерит по ръката. Да не ви разправям какво се случи с лака за нокти...

# 127
А какво точно ги правите меда, канелата и прополиса? Пробвала съм ги всички спиртни мазила, до момента в който си разлях Зинерит по ръката. Да не ви разправям какво се случи с лака за нокти...
С мед и канела трябва да се внимава, защото канелата е силна и аз лично повече от 5 минутки не съм държала на кожата, иначе канелата действа на възпаленията и на черните точки.
Иначе забърквам една лъжичка мед с няколко капки клеева тинктура (от аптеката) на око, нанасям на чиста кожа и ако имам време стоя и час. Кожата после остава много гладка и хидратирана и дори няма нужда от нанасяне на крем.

# 128
Аз от доста време си правя маска със зелена хума. Някой път я смесвам с вода, друг път с розова вода или пък с няколко капки чаено дърво. Няма ефекта който очаквам. Confused Купувам я от разни био магазини.
Аз вчера стоях около половин час с  меда и канелата. Прополис също имам, ще пробвам и с него.
Зинерит- първите два пъти като го ползвах имаше страхотен ефект. След време пак си го взех, но вече не ми действаше както преди.
Сребърна вода- от месец се мажа и с нея...
Успех на всички в борбата с акнето:)

# 129
Хумата на Талодерма не е зелена, да не звучи като реклама, но наистина на мен ми действа по-добре от другите видове, които съм пробвала. Много трудно я намирам обаче, не всяка аптека зарежда и затова сега съм си взела 0,5 кг от една онлайн аптека  Mr. Green Зелената ако се остави малко повече време на кожата и поизсушава, докато тази е по-нежна към кожата. Понякога добавям малко лимонов сок или натурален ябълков оцет. Но мъничко ако е по-чувствителна кожата. Много харесвам и розовата вода на Биофреш като тоник, много по-свежа е кожата. Сутрин след ставане почиствам с розовата вода, пропускам геловете и тн и определено през деня имам по-слабо омазняване.

# 130
  • Карлово

Сребърна вода- от месец се мажа и с нея...

Сподели за сребърната вода, ако обичаш. Praynig

# 131
  • Пловдив / София
Аз също съм с пазна кожа и разширени пори.
Да чукна на дърво сравнително рядко ми излизат пъпки. Но пък се боря упорито с/у черните точки.
Засега, освен изтискването им, не съм намерила др. ефикасен способ.
1 или два пъти седмично го правя след баня. Но пак не се изчистват хубаво.

Иначе сутрин и вечер си почиствам лицето с един лосион на ДМ, Балеа се казва за смесена и мазна кожа. Ползвам го от няколко години. И съм доволна, защото не ми изсушава кожата. Преди ползвах Гарние и мн. я изсушаваше.
За хидратация всяка сутрин ползват на Елеа крем за смесена кожа.

А за белези от акнето аз съм доволна от Биодерма, Цикабио крем.

# 132
И аз към вас...
Боря се с ужасните белези месеци наред, но явно всичко, което правя, е грешно?!?  #Crazy
Дадох си няколко дни почивка, не използвам никакви мазила и добавки и реших да измисля нова програма, която да следвам.
Затова и пиша тук - моля, препоръчайте ми почистващо средство мазна кожа, какво мислите за серията Здраве акне стоп и за почистващата пяна на Нивеа?
За тоник се спрях на сребърната вода.
Но нямам идея за хидратиращия крем и за нещо изсветляващо... Видях доста положителни отзиви за продуктите на Биотрейд, но не мога да се ориентирам кой да взема.

Накратко - не знам какво да правя, но е ужасно да ходя с обезобразено лице  Cry

Моля ви, помогнете...

# 133
Още едно мнение в подкрепа на маските с хума и розова вода. Друга, която много ми помага е карбон/активен въглен на прах/, мед и лимон.
Ако си правите маска с мед, по-добре използвайте озахарен мед. Така и ексфолирате. Задължително с добър крем за хидратация, много съм доволна от Ефаклар дуо на Ла рош. Преди правех голямата грешка да дехидратирам на макс.

Все още ми излизат тук таме, но не е както преди. Забелязвам обаче, че дясната страна на лицето ми е най-проблемна. По челото и лявата страна почти нищо не ми излиза, само дясната. Сменям почти всеки ден опаковката на възглавницата и не си пипам лицето през деня. Някой има ли подобен проблем?

# 134
Забелязвам обаче, че дясната страна на лицето ми е най-проблемна. По челото и лявата страна почти нищо не ми излиза, само дясната. Сменям почти всеки ден опаковката на възглавницата и не си пипам лицето през деня. Някой има ли подобен проблем?

АЗ съм така! Излизат ми пъпки в дясната половина на лицето... Лявата половина винаги е била по-чиста, а в момента е абсолютно здрава - дори 1 белегче от стара пъпка нямам...  Shocked

Иначе на мен зеленият чай ми действа много добре срещу пъпки -  по няколко чаши на ден и външно - под формата на кремове, които го съдържат  Peace

Общи условия

Активация на акаунт