На Януарчетата с Любов! Тема 32

• 28 844
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Бенджи,киселото мляко що така го смятат за твърда храна? Mr. Green
Почти съм сигурна,че няма да издържа,но поне ще се опитам. Peace
Гладна мога да издържа само ако спя през този период. Mr. Green
......и странно за мен ,но от както започнах да работя,килцата спадат надолу.Нито диета пазя,нито се движа кой знае колко.Явно от вълнения спихвам. Embarassed

Ха добър вечер!

Няколко дни чета философските теми, които са ни налегнали темичката и все нямам време да се включа. Само мога да кажа, че подкрепям думите на kak@r@la. Дето се вика: няма да се дам без бой.

Когато си що-годе поне малко финансово стабилен думите излизат лесно от устата...Практиката и реалността за съжаление е друга.Колкото и да не искаш да се предаваш,колкото и да искаш да се бориш,има обстоятелства,които "натискат" надолу.Както казва Беджи,не всичко в Б-я трябва да се поставя под общ знаменател. Peace
Пате,честито щъпукащо Дани! Heart Eyes
Пепитка,и мойте са все отвити...дори и да не се пробудят ,аз си ставам по навик да ги завивам. Crazy
Някой предприел ли е "крачката" заспиване  без екстри?Аз се опивам ,но не ми се получава.Вики е свикнал гушнат в мен с млякото да заспива и с 30 минутно друсане и люлеене...като се опитам да го оставя легнал до мен,човека става и си заминава в хола при баща си. Rolling Eyes
Семки не давам,страх ме е.Пък и ние не сме по чопленето(само ако сме за риба) Grinning

# 586
еееех, аз влизам да се разведря, вие пак едни тежки темииии..... за нашата държава, за съгражданите  Joy Joy Joy  Не ми се взима отношение, мисля че съм го споделяла, аз съм си немски възпитаник и съм за дисциплината и за реда  Mr. Green

Пепита и ние с Емата сме като Пепинка мама завита през ушите, детенце голо се въргаля в леглото. С една дума Ема не търпи чувал, пищи докато го слагам, а ако успея да го сложа сама си го сваля. Та сме с боди къс ръкав и цяла пижамка от полар, тя се надявам да топли повечко от памука.

# 587
Ноеми, май всички се посмяхме на твой гръб, но нЯма такъв ден  Joy

Нощни, все се каня да пиша, че направих от твоя пастет с маслини и много се хареса.

Емили, разбирам те за млякото, ако не го продаваха тук, не знам дали щях да го поръчвам. Кали все още не иска да се пуска, иначе смело върви в избраната посока, но... хваната за мама  Grinning

Бенджи,  Hug надявам се да сте попаднали вече на "вашето" мляко.

Пепинка, Адис, Еления, Инка, благодаря ви за отговорите  Hug Вече съм по-спокойна, спокойно ще я оставям да спи отвита  Mr. Green Инка, и аз Кали в будно състояние не мога да я сложа в чувалче, слагах я докато спи. Диването спи непробудно по време на цялата процедура, в момента в който я оставя на мира и усети, че има нещо в/у себе си се пробужда и се измъква от чувала. Кали спи с пижамка от две части.

Щях да забравя  ooooh!  Чери, честито първо зъбче на сладката Изи!

Семки-слънчогледови, пека редовно, но Кали е хапвала само белен слънчоглед който слагам в домашния хляб.
И имам едно свързано питане: /Нощни, към теб  Heart Eyes/, мога ли вече да слагам семена в хляба, напр.: ленено семе, сусам и др.подобни

Последна редакция: вт, 07 фев 2012, 22:35 от pepita1973

# 588
  • София
Ноеми, е нЕма такъв ден, посмяхме се на твой гръб с ММ! hahaha Но, всичко е добре, когато завършва добре, та ... честита ви сделка и да повлечеш крак и ние да сключиме скоро такава!  Mr. Green
А иначе как си? Че гласът ти е забягнал разбрах, а темп. свалили я? Малките шушони как са? Hug

Кате, добре дошла! След толкова хубаво изкарване да не се похвалиш и ти скоро с две чертички! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Семки не давам, ама и хич не съм се сещала да давам. А бе не са ли доста мазнички слънчогледовите семки? То едва ли давате по цяло пакетче, ама ...  Thinking

Чери, честито ви първо зъбче! Дано следващите да излизат бързо и лесно! Hug

По темата няколко път и тръгвам да се изказвам и спирам, ама да си кажа де! Mr. Green
Съгласна съм, че българите са големи мрънкалници и мързеланковци. Прословутата ни работливост е останала доста назад във времето. Освен това обичаме да даваме много акъл, особено когато не ни го искат!  Mr. Green А и не умееме да поемаме отговорност, все гледаме да прехврлиме топката на някой друг.
Ама че и държавата ни не е цвете и това е факт. Давам пример. Родната ми къща се намира точно на 3 км от пилоните на НДК. Данъците ни са доволно високи (плащаме си ги редовно  Wink), но... над 20 г. никой не е правил ремонт на улиците на квартала, в следстие на което асфалт почти няма, а само огромни дупки. Зимата става страшно. Тъй като нямаме и канализация  Shocked, нямам да ви припомням в кой век живееме, водата се стича по улицата, заледява се, снегорини не са минавали откакто аз се помня и единствения начин да излезеш от там е да си сложиш вериги, а майка ми си слага едни гуми на ботушите, за да не си счупи нещо. Tired Всеки ден има по няколко заседнали коли, които само пътна помощ може да ги извади от хватката на зимата! Whistling

Та, да заключа, нека да има тежки санкции за тези, които са безхаберни и за тези, които нарушават правилата! Naughty Доста по-трудни нации са влязли в час по този начин, та ние ли! Mr. Green

Айде стига умозаключения, че преядох с шоколад и сега ми е тежко! Joy

# 589
Пате, Емили, и Зори се подрусва именно на тези три реклами, много ги обича, явно заради веселите песнички.  Wink

Мрм, все едно прочетох свои мисли в поста ти.  Peace

Ноеми, евала, че сте се справили, въпреки саботажите цял ден.  Laughing

Пффф, и утре го дават валежно цяяял ден... Лятоооо, къдеее си???

Лека и мека на всички!

# 590
За БГ и за ситуацията ни не ми се навлиза много в спорове! Навсякъде си имат своите дупки в управата, при нас обаче освен много дупки, има и много хора, които използват това като оправдание и не правят нищо по въпроса нещата да се променят  Peace

ето това е много вярно!
иначе и аз съм изцяло съгласна с кака рала и с ноеми. проблемът с човешкия мат'рял е много голям. кофтито е, че и управляващите ни са едни от нас, със същите кусури и със същите комплекси. говоря както за обсъжданото от вас мрънкане (рефлектиращо в непрестанното търсене на чужда вина), така и за чуждопоклонничеството, липсата на пари (рефлектираща в безпрецедентна корупция), бягането от отговорност, комплексът на малката, бедна държава и т.н. и др.

хвърлянето на вината върху държавата винаги ме е изпълвало с ужас, другото ми любимо е оплакването от това колко са ни мръсни градовете.  и винаги давам за пример манхайм. това е най-мръсният град, който съм виждала през живота си. вечер в манхайм земята е осеяна с боклуци - опаковки от цигари, от сладки неща, килими от фасове, ама много, адски много. човек не вярва на очите си и си вика "е, това ли е набедената за чиста германия!?" докато на другата сутрин не го посрещне най-прекрасно чистият град на света...

и в заключение ще кажа, че еления е права донякъде за финансовата страна на нещата. да, там държавата има пръст, но за да се оправят нещата се иска политическа воля и така се връщаме в началото на изложението ми - цитатът от бубето Wink

аааа, дара има по-любими от тези реклами. онази с "искам баба да ме види!" е, види ли го този пич веднага изпада в екстаз и започва да го сочи и да крещи от кеф! любовчийката на мама Simple Smile))

# 591
  • В две тъмни очички
Еления, съгласна съм и то защото и аз го изпитвам на гърба си. Уж се опитвам да извличам само хубавите моменти, както и да не падам духом, но когато става все по-зле  и по-зле и когато виждаш как вече се лишаваш и от покупката на продукти от първа необходимост няма как да е другояче... НО! Наистина се старая все още да вярвам, че няма да е все така  Hug Hug Hug И съм сигурна в това!

А относно заспиването, днес е 5-ят ден откакто Влади заспива сама! Нещата протекоха така -
1-ви ден - рев 10 мин (точно преди да се пречупя заспа)
2-ри ден - рев 2 мин
3-ти ден - рев+спане права 30 мин, като през 20 сек пререваваше и заспиваше права и после пак...
4-ти ден - рев 1 мин
5-ти ден - рев докато изляза от стаята. Даже не се изправи на кошарата, а веднага заспа.

4-я и 5-я ден обаче я слагам 30 мин по-късно от времето, в което по принцип я приспивам. Когато е изморена не плаче, така беше 2-я, 4-я и 5-я ден.
А най-важното е, че откакто я слагам да спи сама, не се събужда и нощем. Вече 5-ти ден спим непробудно всички поне до 6 часа, когато тя се събужда, взимам я м/у нас и си доспиваме до 8:30-9

Надявам се нещата да продължат по същия начин!

# 592
 Пате, ще пиша ЛС.
 Мерси за поздравите към припкащата Рая Simple Smile! Безаварийно на всички проходили и опитващи!
 Чери, честито първо зъбче на Изи! На Рая и изби 3-то днес, излизат на два месеца.
 Как приемат децата ви АМ 3? От няколко дни, почти седмица, давам Фризо 3 с ванилия, Рая буквално се пристрасти, постоянно си иска шишенцето, много и харесва. Почнах да се озорвам със следобедната закуска. Предлагам бисквити с чай, кремчета и нишестета (домашно приготвени и купени), плодове (под всякаква форма), само кисело мляко хапва или гореспоменатото АМ  newsm78, какво друго да предложа.

# 593
  • Варна
elenia чак сега сядам на компютъра,ето по-подробно отколкото аз мога да предамhttp://dietata.com/2011/08/31/%D0%BB%D1%83%D0%BD%D0%BD%D0%B0-%D0 … D1%82%D0%B0-2012/.Някъде бях чела,че ако си супергладен и не си свикнал още(правиш я за пръв път)можеш да приемеш малко пасирана супа Rolling EyesВсе е нещо HugПо-добре отколкото да се мъчиш половин ден и накрая да се "намахаш" яката Laughing
Лягам,утре ще чета.
Лека нощ

# 594
  • Пазарджик
Дребната заспа,чак сега.Чудех се да седнали пред компа или да лягам ,но реших да надникна Embarassed
От както стана толкова студено и излизаме за по 20-30мин.Нелката заспива по нощите,не мога да я изморя с нищо.
Бубе браво на тебе,завиждам ти за търпението и куража който си проявила Peace
Буби знаеш ли го този виц:
Водят малко момиченце при психиатър.
Започва прегледът. Психиатърът я пита:
- Как се казваш?
- Петя.
- А на колко години си?
- На 5.
- Кой сезон е сега?
- Лято.
- Е как лято, вчера вози ли се на шейна?
- Возих се.
- А прави ли снежен човек?
- Правих.
- Е какво лято е сега!
- Скапано!
Е представай си ,че сме скапано лято Grinning
Чери, честито ви първо зъбче!
Еления,киселото мляко не влиза в режима за прочистване,аз бих казала само чай и вода.Идеята е да се изчистят шлаките и токсините от организма,дните не са случайни,наистина нямаш апетит .

Ами да кажа и аз две думи за нашата действителност.Според мене,няма значение кой ни управлява,нещата няма да се оправят докато не се изкорени манталитета ни.Ей болни мозъци сме щом влагаме много сили и емоции да завиждаме на някого какво е постигнал,без да се замислим как го е направил,винаги някой друг ни е виновен,даваме рушвет за неща които по право ни се полагат,радваме се за подаръци,които нямаме право да получаваме,само защото сме си свършели работата на работното място и т.н.Гледаме да попием идея от белите държави,но те нямат почва у нас,защото хората там имат съзнание.

# 595
Кате, радвам се че сте се прибрали безаварийно. И тамън да ми стане много хубаво от разказа ти и моралната комисия се намеси

Тути, ама верно е егати и скапаното лято hahaha
И страшно ми хареса това: щом влагаме много сили и емоции да завиждаме на някого какво е постигнал,без да се замислим как го е направил, и понеже днес цял ден гледам министърката на МРРБ, която ми е връстница - еми и аз искам на 32 години да съм министър, ама явно доста неща не ми достигат и си давам доста реална сметка за това. На кой да се сърдя за това ......

Лека ... евентуално, но не много сигурно.мойто още не е заспало и явно няма никакво намерение да заспива, а точно в този красив момент се и изака Crazy
Така искам на моменти да го оставя да пореве едно хубаво, ама пусто не сме в къща и съседа отгоре на 3тата минута почва да тича като дива свиня, но ще идем скоро на вилата и ще види тогава дебелия край да видим дали ще ме разиграва така като маймуна Twisted Evil

Последна редакция: ср, 08 фев 2012, 00:39 от kak@r@la

# 596
pepink@, в таз бяла държава знаеш какви данъци се плащат  Wink. А тук се казва: "Какво ми дава на мен държавата, че и данъци да плащам"... а и в тази същата бяла държава какво е майчинството? Дето все не ни стигало и на нас, държавата ни не мислила за нас ooooh!... няма рай, това е положението!
Ноеми - права си. Мисълта ми беше, че едно е да чуеш, друго да видиш, трето да пипнеш. Аз не съм много по разсъжденията и философстването, но КакаРала го е казала. Всеки сам си решава как да приема нещата. Аз затова вече не казвам тук/там/това/онова е/ не е хубаво, а просто на МЕН ми/ не ми харесва.
Ноеми ти страхотен ден си имала, продавай сценария - може пари да изкараш. Хайде официално честито и със здраве.
И пак по сериозните теми - съчувствам, обаче не мога да се поставя на мястото на всички бедстващи и страдащи. Малко ме е срам, че го казвам на глас, но мъка има навсякъде, ако се вживявам дълбоко за всеки ме пишете умряла.
Да питам - някой забелязал ли е бенки? Рая вече има две  newsm78 

# 597
Само да кажа, че сме живи, Калин е 3-ти ден с 40 градуса и няма сваляне...вадим 3 зъба отдолу, сополи и кашлица. Весело е  Mr. Green

# 598
А в БГ всички са специалисти по всичко и всеки гледа да не се мине повече от другия. То държавата е ясно, че са хората, но като няма "мотивация" да се спазват правила..ще продължава да се минава на червено.

Добре де, съгласна съм с това по принцип. Обаче се замислих, аз като нямам мотивация, защо спазвам правилата. Значи не е само до оная "мотивация".

bubeto_d, направо светъл лъч просветна за мен Joy Сериозно, след тази нощ съм готова да опитам тая схема. До гуша ми дойде. Още повече, че Петър напоследък изпива толкоз вода през нощта, че се преобличаме понякога и по два пъти заради опикаване. Не мога да сваря да пера и суша бодита и пижами. Снощи беше върха вече и се зарекох, че някак ще го откажа от тая вода през нощта. Много ми е напушено тази сутрин. Аз съм ведър човек общо взето, но в момента още не ми е минало.

Мамо Зайке Hug

Последна редакция: ср, 08 фев 2012, 09:06 от dimara

# 599
  • В две тъмни очички
Димара, аз стигнах до извода, че водата и течностите нощем са навик - поне за децата на възраст като нашите. Ако дам на Влади да пие, ще пие , ако не й дам не мрънка за шишето си! Затова спрях да й давам, а тя намали буденията нощем наполовина. Гледам около час преди да заспи да спре с приема на течности. Преди се будеше на всеки час да суче и да пие чай
За съжаление тази нощ Влади се събужда много и накрая я взех при нас, а тя милата реши , че трябва да се разположи напряко и да ми бърка цяла нощ в пазвата(така заспива всеки път) и в очите ... а аз бях свита в много неудобна поза и почти отвита Sad

Тути, общо взето се бях зарекла, че ако Влади приема самостоятелното заспиване що годе добре и не драстично ревливо, ще устоя някак. Така и стана. Първата нощ беше най-драматична откъм рев, което предполагам е нормално. Плака доста, но не плачеше истерично и не се захласваше. Ако стигнеше до там щях да прекратя каквито и да са опити. В крайна сметка не е нужно на цената на всичко да стават нещата. Та добре е , че Влади съдейства в този случай , за да се получат нещата по-леко!

Пепинка и Влади има 2 бенки

Общи условия

Активация на акаунт