На Януарчетата с Любов! Тема 32

• 28 922
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
  • Пазарджик
Привет и от мене с нова усмивка,е не е 24 карата,ама пак се ядва.Сега имам друг проблем,като се усмихвам хубаво ми се виждат бръчките около учите Mr. GreenНе може всичко да е идеално. Embarassed
Даже успях едно кафенце от 2ч. да направя с вече бившата колежка,само как ме зареди.
Буби давам на Нелката грах,тя го обожава,няма проблеми от него.Правя и един ориз с грах и късчета пилешко /в къщи се уважава много/-в тигана на котлона,фасул готвя често ,но само на фурна,давала съм и да опита,но не и като основно ядене-харесва и.

Поръчах на Нелката герданче от кехлибар и на Таня гривничка,днес пристигнаха.Сега съм ги накичила,дано имат ефект.

Еления не съм много на ти с тази материя за пробиотиците и АБ,но досега каквото да съм гледала или чела,винаги съветват да се взимат заедно,а и в листовката на Биогаята също е описано,ето :
Възможен ли е прием на BioGaia пробиотични таблети едновременно с антибиотик?

Лечението с антибиотик може да доведе до диария и стомашен дискомфорт. В повечето случаи причината за диарията е неизвестна, но в голям брой от случаите причината е от свръхрастеж на потенциално болестотворната бактерия Clostridium difficile. Проведени са редица проучвания с оценка на ефекта на пробиотиците при диария, вследствие антибиотично лечение, доказващи тяхната неоспорима полза.

Каква е препоръчваната дозировка на BioGaia пробиотични таблети за дъвчене?

Антибиотично лечение
- 1 таблетка дневно, до 5 дни след преустановяване приема на антибиотика

Диария - 1-3 таблетки дневно по време на острата фаза, 1 таблетка дневно 5 дни след това

Засилване на имунната система - 1 таблетка дневно /продължително/

# 361
  • В две тъмни очички
Праз-лук Влади го яде направо така - гризка си от стръкчето

Бебеш, защо не пробваш с Цитросепт-а?

Момичета, аз да се пооплача малко - напоследък нещо ми е криво, всичко върви наопаки... старая се да не го приемам така и да не се настройвам, ама на - всеки ден нови гадости някакви  Tired Тъпото безпаричие също много ме мачка ... И какво ли още не! Случиха се някой работи около мен, които ме накараха да се замисля аджаба има ли хора, на които безрезервно бих споделила това, което ме мъчи и да не се притеснявам, че то няма да се разпространи , а може би и украсено даже. Предадоха ме хора, които не очаквах...разочаровах се от други, които не вярвах, че са такива ... И като за финал мисля, че в София останах с 1 мацка , на която не се притеснявам да споделя чувствата си, терзанията си и общо взето всичко, макар да се познаваме не кой знае от колко много време! Имам си и една приятелка от детството, която също се радвам, че мога да виждам и чувам често и....това е! Не че ми трябват повече верни приятели - 2-ма ми стигат, когато са истински, но всеки път ме боли, когато някой ме предаде...а напоследък само така става. Започнах да се чудя дали по-голямата вина не е в мен  Sad

# 362
Със закъснение (но принудително) Честити рождени дни на порасналите вече Краси и Рая!
Да са най-щастливите момиченца на света!

На Бенджи и Леприкон - много поводи  за гордост с малките госпожички!

Честити имени дни на патеричка на Мона и двете ни Симонки!
Здрави и усмихнати момиченца растете!

Последна редакция: сб, 04 фев 2012, 18:39 от Az i ti

# 363
БубеHug
Многото седене вкъщи и по-малкото контакти ни правят нервни и мнителни.
Кофти е.
А може и да не е от това...
Не се ядосвай, тези хора не са те заслужавали...
Добре, че навреме си го разбрала...

# 364
Пак ще се оплаквам предварително се извинявам.
Днес майка ми ми заяви че не можела да се оправя с Явор, защото правил кризи без баща си, и искака като оперират Тея, Коки веднага да се прибере още напървия ден,а не както се бяхме разбрали,когато излезе от реанимация. Разчитах през тези дни да останем малко на саме с мм,но явно няма да стане...
Второ мрън. Реших в 16ч да подремна за малко,разбира се на 10тата мин майка цъфна с Тея че мрънкала. Познайте колко спах. #Cussing out

# 365
  • София, Лагера
Хау! Не че искам за мрънкам, но да споделя - всички дОма се натръшкахме от някакъв гаден грип, ад от 2 дни съм парцал, вчера не свалих 39.5  Tired
Не съм ви чела, то с мрънкащи деца е невъзможно. Tired

БубеHug Hug Наистина сме изнервени от стоенето вкъщи  Confused Дали не е и от това тъжното ти настроение? Дали е предателство наистина? Дали ако поговориш с тези близки хора (предалите те), като видиш тяхната гледна точка и ситуацията от друг ъгъл, нещата няма да ти изглеждат не така черни?  Rolling Eyes За споделя личен опит - случвало ми се е да се чувствам така, но като проведа разговор очи в очи обикновено нещата си идват на мястото - или се оказва случайност обидата, или ако не е - не съжалявам да такъв приятел. БТВ така съм се справяла и с несподелените любови.

За безпаричието...  Sad Hug Praynig дано скоро се променят нещата!

И все пак, радвай се на любовта си и хармонията в семейството си, това ако се загуби става наистина тегаво!  Peace  Hug

# 366
Тути, хич да не ти пука, важното е да се усмихваш!  Wink
Бебеш, някой ден като си станете самостоятелни ще ти е най-добре и няма да се дразниш поне за такива неща. Но дотогава най-важното е всичко да мине добре, вярвам, че ще е така и тогава ще мислите за другите работи.  Flutter
Бубе, разбирам те много добре. Аз много лесно се привързвам към хората и съответно много страдам, когато ме разочароват. Но човек се учи и все в някакъв момент става малко по-дебелокож и не позволява на такива неща да го разтърсват емоционално. Ти си гледай мъжа и детето, да сте добре и да се разбирате, пък приятели все ще се намерят шепа, но верни.  Peace
Ноеми, много гадно! Пожелавам на всички ви бързичко да оздравеете и да ви е за последно поне тази зима!  Hug

Аз чакам на Зузу да й паднат батериите и да я кордисвам да спи вече...

# 367
Бубе, Hug
Аз също съм изпадала в подобни ситуации с приятелките.Но като и Ноеми първо разговарям с тях и когато вече наистина се уверя,че не са истински режа чертата.И за мен вече не съществуват.Лятото се раделих така с 10-годишна приятелка.Първите дни ми бе тъпо,но и за миг не съм съжалила че я отрязах.Винаги съм се придържала към следната максима за другарите: По-добре малко,но качествени".....маскари по улиците - Бол.Може да имам само 1-2 приятелки,но съм спокойна,че има на кого да си поплача,има и на кого да разчитам за подкрепа и помощ в труден момент.Както и те на мен!Това е най-важното.Ти не си сама!
А за безпаричието....то се измерва в най-различни величини.Едни се сдухват,че не могат да си купят ботушите които за на акция в МОЛ-а,а други се чудят какво да сложат на масата. Confused CryГледам да не го мисля много,защото алтернатива не мога да измисля.Чувствам се като мишка -пленница,затворена в малка кибритена кутия,оставена на произволно оцеляване.ММ също е силно притеснен ,защото не става въпрос за нас,а и за две невинни душички Cry CryДосега само повтаряхме,че сме обречени на мизерия,сега вече се запознаваме бавно с нея. CryРазстроих се много,но ако не си порева тук,ще се срина тотално....не ме питайте как сменям пелената на бебето.като се понамокри отпред,не слагам нова,а обръщам с лепките отзад. Cry,че като няма какво да му обуя скъсявам анцунзите на кака му.
Нова дрешка последно си купих като забременях,а червило преди 2 г.
мре ми се ви казвам Cry
А като си представя ,че има хора,които са по-зле и от нас,ми се мре и от тяхно име.
казват всички,нищо ,нищо само здрави да сме.....как ще си здрав в това положение,как може да си здрав нечовек?!

# 368
Здравейте и от мен Hug
Ей,тая вечер ще си легна щастлива защото най-после днес успяхме да отпразнуваме рожденния ден на моето слънце Hug Heart Eyes Heart Eyes

Ноеми мацко,много е гаден тоя вирус,съчувствам ти Sad Точно той ни натръшка всички в къщи /единия ден аз вдигнах 40 градуса температура ooooh!/. Заради него празнувахме чак днес Tired Но пък си стана купон Peace Hug Бързо оздравяване ви пожелавам Hug

Вал Как сте вие в къщи? Имате ли още високи температури?

Бубе
  action032 Hug

Бебеш
Стискам палци скоро всичко да се нареди за вас в най-добрата посока Peace Praynig Hug

Еления Cry Поста ти ме натъжи... Оф,да му се невиди Confused В такива случаи си казвам - Винаги може да е и по-зле,но пък някой ден може да е и по-добре Peace Hug Praynig

До утре Hug smile3507

# 369
Момичета, не така. Горе главите, нали знаете, че за да се оправят нещата трябва и да вярваме в това.
Бубе, хич не го мисли това с приятелките. Всеки го е преживял, приеми че е криза на растежа. Приятел си си ти сам на себе си. И то няма виновен в този случай, просто на една възраст вече хората ги завърта живота, всеки си е със собствените проблеми и нямаме време масово да си кажем по едно " Добро утро", пък камо ли да седнем да се изслушаме
Аз най-личните си неща ги споделям само с мъжа ми, в този смисъл, който ти влагаш само той ми е приятел. Оттам нататък имам голям социален кръг, с който ми е  супер готино да си общувам - с едни пия, с други пея, с трети плача..... Но вече съм стигнала до етапа, в който рядко споделям с друг освен с мъжо какво ми тежи. Просто с него няма накъде, така добре ме познава, че само докато вдигна телефона и вече знае какво ми е.
Аз също мнооооогооо тежко преживях сблъсъка с тази реалност, беше отдавна , на твойте години, но да ти кажа се радвам за много от трудностите, които преживях. Първо станах по-силно, и незнайно как по-позитивна. Усмихвам се, радвам се, поздравявам даже вечно намусени около мен персони и да ти кажа стигнах до извода, че това променя и хората около мен.
Но да не се отклонявам ...
 А за финансовите проблеми, на тоя етап не съм го изпитвала чак до такава степен, но всеки си има по някаква болка и драма- един финансов, друг здравословен, трети проблем с мъж, родител, колега и т.н
А я си помисли ако си женена за някой пияница и комарджия, да дойде пиян на кирка, без пари, да те набие и тебе и детето и да е профукал и 5те лева в скъсания си джоб. Че аз и такива доста знам
Еления, и ти така. Щом ТМ се притеснява, значи е отговорен човек, който си мисли за семейството.
Значи все някога ще намерите изход от тая ситуация

Така, че горе главата. Нещата с времето си идват на мястото.

# 370
ЕленияHug! Сещам се само да кажа, че след дъжд винаги изгрява слънце. За много от трудностите, които срещаме е виновна и самата действителност, в която живеем, но мен все ме крепи надеждата, че ще дойдат и по-добри дни.  spoko

# 371
Това слънце от кога го чакам,у комшиите грее,а у нас не. Mr. Greenи така години вече.Незнам къде гереша newsm78 И двамата с мъжо сме работеши и образовани хора.ММ дори работи на втора работа,и пак не се получава....
Хора извинете ме! Hug
Не се товарете pls Hug

# 372
  • В две тъмни очички
Аз и ти, Ноеми, Буби, не е заради времето или заради стоенето в къщи, както и - да, сигурна съм, че са ме предали. Попаднах, черно на бяло на материали , които ме потресоха когато ги прочетох. Не виждам смисъл да говоря с този човек, при положение, че часове преди случката пиехме винце в къщи и си говорехме за ужасното лицемерие при жените в компанията на ММ (от която и двамата вече започнахме да страним). И както казах, часове по-късно прочитам неща, от същия този човек за самата мен! За неща, които пред мен са показвани в една светлина, а сега разбирам, че никак не е било така! Ноеми и Ети знаят и за предишните случаи, когато дори се опитваха да ми разклатят взаимоотношенита с половинката и то жени, с които 2-3 години сме били дупе и гащи и сме споделяли всичко. Беше останала само 1 мацка, на която разчитах, която се интересуваше как сме, помагаше ми в много неща, както и аз на нея. Виждала съм как ме е защитавала пред другите, заставала е зад гърба ми и какво ли още не, за съжаление обаче явно не е точно така...
Преди 2-3 седмици се разочаровах и от една мацка, която също ми се пишеше за приятелка. Звънеше ми непрестанно, съветваше ме , когато съм споделяла за проблеми и какво ли още не. В последствие обаче се оказа лицемер, който гледа само личната си изгода, който обича да мачка останалите, да им се подиграва и да си преписва техни заслуги.

След като написах всичко това стигам до извода , че съм си виновна сама. Както Буби каза , лесно се привързвам към хората и след това силно страдам, което м/у другото си е част от зодиакалния ми път, но това е друга тема. Явно трябва да се науча, че светът в който живеем е пълен главно с лицемери и не трябва да се доверявам така лесно. Как ще стане тая работа не ми е ясно, но предполагам , че с времето и с натрупване на разочарованията , както и с напредване на възрастта ще се получи някак...може би...

КакаРала, опитвам се и положителното да извадя от случващото се, тъй като все пак рано или късно разбираме кои са ни приятелите ... Що се отнася до половинката - да, той е най-добрият ми приятел и както казваш още при вдигането на слушалката вече знае какво ми е! Абе радвам се, че поне той ми е такъв, грижовен мъж, баща и приятел!

Еления, тъжно е всичко това, което пишеш и като казвам безпаричие, изобщо нямам предвид пари за нови обувки  Tired Скапана работа........Надявам се скоро да изгрее слънце и на вашата улица (на нашата също)

Бебеш, толкова ли не може ТМ да тропне с крак и да каже "Така ще стане"...сори ама егати и мъжа.......

# 373
Бубе, то от това което описваш, не само, че не трябва да съжаляваш. Купон трябва да вдигнеш, че си се отървала от такива "приятелки". То такива хич не ти трябват, пък камо ли в къщата си да ги пускаш
Аз се радвам, че природата ме е дарила с качеството да се разделям лесно с хора, които усещам, че не са искренни с мене. Не съм преживявала нито любови, нито приятелства.
Бия им шута и след 3 минути хич не ги и помня. С годините се научих да не си товаря психиката ненужно. Но като цяло не съм и имала кой знае какви разочарования, първо защото съм много мнителен човек, второ защото де да знам, мисля, че много бързо преценявам хората и бързо усещам кой докъде да допусна.
И всъщност понякога си мисля, че дори не допускам хората много близо до себе си, точно от страх да не се разочароваме взаимно с отсрещния човек. Това на моменти води до някаква непълноценност в отношенията ми с другите, но просто нямам енергията да преживявам подобни драми, имам много други проблеми. Някакси като подходиш много открито към някой, и той не отвърне със същото се разочароваш, пък ако си по-обран и нямаш големи очаквания, нямаш и големи разочарования. Сложна работа са отношенията, няма формула, всеки си измисля работеща за него формула

За финансовия проблем, не знам какво да кажа. Много труден момент е точно сега. Работа никъде няма, ние вече сме и на възраст, младите ни дишат яко във врата. Аз самата си давам сметка, че ако си загубя настоящата работа, трудно ще намеря друга. Така, че добра, лоша гледам да я къткам

Последна редакция: сб, 04 фев 2012, 23:23 от kak@r@la

# 374
Бебеш, толкова ли не може ТМ да тропне с крак и да каже "Така ще стане"...сори ама егати и мъжа.......

Не може, все пак му в тъща не му е майка и живее у тях... За съжаление така са нещата, отново ще съм сама в най-важния момент  Sad

Общи условия

Активация на акаунт