На Януарчетата с Любов! Тема 32

• 28 820
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
  • В две тъмни очички
Еления, Кака Рала пишеше на бебешондел, ама се е обърна директно с името й.

Бебеш, не съм съгласна изцяло с твърдението ти за снегопочистването, но няма да споря...

# 661
Еления, Кака Рала пишеше на бебешондел, ама се е обърна директно с името й.

Бебеш, не съм съгласна изцяло с твърдението ти за снегопочистването, но няма да споря...
Сега вече разбирам. Peace

# 662

а какви са тези родилни петна, за които говорите?

Не са червени,а са кафеникави,слабо забележими,поне при Калина.
Вики има на крачето.
Голям страх ме тресе.Днес почистиха горната улица,а нашата не.Стела гледа през прозореца как баща и чисти цялата улица с лопата и ме пита "Мамо,защо тати е вън в този студ?"навън е снежна виелица....какво да и отговоря....остава ни да се молим да не ни се налага да ползваме пътищата.ММ утре е на работа и няма как. Rolling Eyes

# 663
# 664
  • Варна
Ехоу waveyКак са галдуващите Twisted EvilАз още се държа,но до вечерта ще започна да вия!Посетих ВЦ-то около 100 пъти,че и с Вики на ръце е мн забавно Laughing
Дребните са болни,Преско вече само кашля като стар пушач,но Вики започна от онзи ден-Т,гнусна кашлица и никакъв апетит!Не иска нищо,вече не знам какво да му предложа.При даването на лекарства е голям ад,работата все отива на повръщане SickДнеска си повърна Парацетамола,за АБ да не говорим!Вие как давате гнусарските лекарства? #Cussing outЧе и тоя тъпия Аугументин е 3 пъти през 8 часа!?Как го давате вие?Предният път забравих да питам УНГ-то,сега и педито забравих.Въпросът ми е може ли да се пие през 5 часа например,че така винаги трябва да има събуждане Confused
Спирам,че пак стана ферман
П.П.Дайте някакви свежарски теми,че пак зациклиха нещата.

# 665
  • Пазарджик

за предложението на Клече съм ЗА, но нека не се ограничаваме само до първа помощ, а да направим по-голям списък. Ето, аз веднага се включвам с предложение (изписаха ни го днес):

при суха кашлица и болки в гърлото - Фитолор сироп,комррес от извара
температура - Панадол, Нурофен,Хексалгин,свещички Ефералган

повръщане - ВОМИТУС ХИЙЛ супп. НАТРИЕВ ЦИТРАТ АЛФА сироп 100 мл.,Деган/от 3годишна възраст/

запек - Биогая,Дуфалак

диария - Хидрасек/за кърмачета/+Биогая/за да помогне Биогаята трябва да се задържи в стомахчето/,нар/сок от семената/или чай от кората,чай от шипки

кашлица - Синекод капки,др.Тайс сироп,ЕВКАЛИПТОВ БАЛСАМ д-р. ТАЙС-за деца над 2г.,Стодал

ухапване от комар - Псило балсам гел

хрема - Коризалия

колики ,болки в корема-ентерокинд
За кислородната вода ми се върти в главата,че след отваряне имаше малка годност,мисля десетина дни.
Когато Таня ми беше малка,в раничката за навън имах-ПсилоБалсам,лепенки,кис.вода,Топоцин,сега има и Йодасепт маз

# 666
  • София

Бимбим, коя е таз педиатърка? Нали си ми съседка, да не сме при една и съща, че този дръпнат стил ми е много познат  Mr. Green

Зън, при Ковачева сме. Като цяло не е лоша, ама днес беше супер заядлива

# 667
Момичета, искам да споделя нещо за застраховките, ама вече не го възприемайте като агитация, съвет или де да знам и аз като какво newsm78
Като си правите застраховки, говоря за автокаско, защото тя е най-масовата много внимателно си избирайте брокера/ агента, при който я правите. Нито една застрахователна компания няма като приоритет да изплаща обезщетения. И всъщност агента/ брокера е този, който трябва да направи всичко възможно да ви се изплати такова. Това не винаги става, защото самия агент не винаги има силни позиции в дадена компания, а и в повечето случаи работи за интереса на компанията, а не на клиента, защото получава по-големи комисионни от компанията

Абе и аз не съм съвсем наясно, но в повечето случаи става така, че те хваща някои, сваля ти звезди, сваля ти цени, но като дойде време да ходи  и да нахалства по твоя случай свива ушите, а ние като клиенти го издухваме. А когато той има позиции и понатисне компанията, критериите за изплащане стават субективни Peace

Последна редакция: ср, 08 фев 2012, 21:14 от kak@r@la

# 668
Не съм съгласна, че не могат да смогнат с почистването. Давам пример с нашия град. Миналия мандат имахме за кмет собственика на почистващата фирма в града. Снегорините тръгват още като завали, денонощно вървяха. Чувах ги и в полунощ как минават,живея на булевард. Циганките от фирмата му през деня ринеха и опесъчаваха главните тротоари. Тази година с новия кмет заспала работа.
В Бургас е по същия начин - главните улици са почистени, за малките не знам. Чистят денонощно, както съм убедена, че се чисти с всичката НАЛИЧНА техника навсякъде из страната. Но просто не е възможно да се почистят всички улици и пътища за толкова кратко време, няма го този ресурс от техника и работна ръка. Не съм излизала много и не съм наясно как е положението.
НО това, което се случва  в момента е проявление на природна стихия, не е обичайно и няма този ресурс за предотвратяване на последствията пак повтарям. Когато завали сняг в Барселона например, знаеш ли каква паника настава? И в Калифорния скоро имаше такива снежни аномалии. Или където и да е, където не вали обичайно сняг. Дали се купуват 2000 снегорина примерно за един ден? И дали са успели да почистят снега и то не е като да е спрял, а продължава да вали и навява и още по-големи проблеми се създават. Не е като да е заваляло и да спре.

Тук като ни залива морето и затварят пътища, нужно ли е да търсим някой виновен?  

Не ми се спори изобщо, та ще приключа по темата.  Peace

За сиренето попитах, едно че забравям да обезсоля, но и защото малкото се оказа, че много обича шопска салата, и й давам от моята чиния, барабар с парченцата лук и сирене Mr. Green
Трябва да започна да и отделям, че в общата има и сол доста  newsm78

Пепи, я кажи какво пи? Или направо ако ти е дошла непреодолима силна муза, а няма къде да си удовлетвориш желанията за чистене, с удоволствие ще ти предоставя терен  Mr. Green

Последна редакция: ср, 08 фев 2012, 18:36 от Христиана

# 669
Момичета, благодаря че споделихте за хапчетата за спиране на кърма. За сега сме далече от този момент, но задължително ще отида на мамалог да видим той какво ще каже.
А за родилните петна - ние имаме и червено и бяло Laughing Червеното е на кръста и така се роди с него, а бялото мисля че малко след това, но не съм много сигурна, и то не почернява на слънце. Незнам дали е опасно нещо. newsm78

# 670
Ехоу waveyКак са галдуващите Twisted EvilАз още се държа,но до вечерта ще започна да вия!Посетих ВЦ-то около 100 пъти,че и с Вики на ръце е мн забавно Laughing
Дребните са болни,Преско вече само кашля като стар пушач,но Вики започна от онзи ден-Т,гнусна кашлица и никакъв апетит!Не иска нищо,вече не знам какво да му предложа.При даването на лекарства е голям ад,работата все отива на повръщане SickДнеска си повърна Парацетамола,за АБ да не говорим!Вие как давате гнусарските лекарства? #Cussing outЧе и тоя тъпия Аугументин е 3 пъти през 8 часа!?Как го давате вие?Предният път забравих да питам УНГ-то,сега и педито забравих.Въпросът ми е може ли да се пие през 5 часа например,че така винаги трябва да има събуждане Confused
Спирам,че пак стана ферман
П.П.Дайте някакви свежарски теми,че пак зациклиха нещата.

Добре са гладуващите. Peace
Не било токова трудно колкото колкото си го представях.Следващата пълна луна е малко преди да свърши деня на 8 март.Ще празнуваме и после ще гладуваме. Mr. GreenТака съм склонна.
А за Аугументина какво да ти кажа...Стела като се разболя като малка се налагаше да и давам тези химии плюс урбазон на хапчета(отрова е)повръщали сме и двете.
Винаги имах много трудности с аб хапчета,сиропи,като минахме на хомеопатия се реши този проблем.

# 671
  • София, Лагера
Хау! Нещо цял ден не смогвам да се доредя до компа. Утре, за щастие, Пресиян тръгва на градина ще живна малко.
Иначе почти оздравяхме... но този домашен арест все повече ме потиска...
Ети, мацка, сподели!  Hug

# 672
Мацкии, много неща исках да пиша докато четях, но не съм по паралелните прозорци и всичко забравих.

Само не разбрах како Рала Лилия Попова с какво те превъзхожда, защото аз мисля, че е прекрасно да си министър на тази възраст и сигурно има нужните знания и умения жената, но има и мнооого други хора на същата възраст успешни в техните си области, които с нищо не й отстъпват.
Иначе съм много съгласна с повечето ти мисли споделени тук и ай мис ю ту и макар да не обичам торта бих ви се порадвала с Мартинката в този студ и преспи Hug

Исках да споделя за детските градини. Нямам много опит, но все пак някакъв... В района, в който живеем има няколко ОДЗ-та /когато кандидатствах с Макси яслите не бяха опция през системата/ и има страшно много деца, и почти нулеви шансове за влизане на общо основание. Когато наближи класирането се ориентирах към единственото ОДЗ, за което имахме минимални хипотетични шансове за класиране. Макси попадна в така наречената гранична група - 107 деца бяха с еднакъв брой точки и се бореха за 2 места. В такива случаи системата генерира допълнителни числа и ако не ме лъже паметта двата най-малки номера влизат. Чудесата се случват на тези, които вярват в тях. Макси беше едно от приетите деца. Сега вече Мона взе точка от него влезе съвсем безпроблемно в същото ОДЗ.
Късмет на Мелона и всички, които ще борят системата!

Клече и аз много харесвам идеята за списък със спешни лекарства и имам такъв, но може би е по-добре да пращаме предложения на някой, който да ги систематизира и сложи на първа страница за да не става много дълго тук.

# 673
  • София
Класирането за одз-тата почна ли, или е само за яслите все още? Не ми се рови, ако някой ми каже наготово ще съм благодарна.

# 674
  • Пазарджик

Клече и аз много харесвам идеята за списък със спешни лекарства и имам такъв, но може би е по-добре да пращаме предложения на някой, който да ги систематизира и сложи на първа страница за да не става много дълго тук.

Като попълвах списъка за лекарствата и аз си го мислех,ама там си остана Mr. Green
Леприконче ,все забравям да пиша за закуските след обед.Правя и крем с 2с.л.извара ,1банан или тиква,1с.л квасена сметана,1бисквита-Закуска и малко захар,почнахме и принцесите с кашкавал,филия с лютеница и сирене,препечена филийка с масло ,а вчера яде от на кака и кекса

Общи условия

Активация на акаунт