Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Защо ме боли зъбът след умъртвяване на нервите?
Защо не е направена снимка преди умъртвяването на зъба?
Какви са стъпките при умъртвяване на зъб и запълване на канали?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Защо ме боли зъбът след умъртвяване на нервите?
Болката в зъба след умъртвяване на нервите може да се дължи на няколко причини. Те могат да включват възпаление в каналите, непълно умъртвяване на нервите, инфекция или други проблеми. В този случай е важно да се направи рентгенова снимка, за да се провери дали има останало нещо в каналите и да се установи причината за болката.
-
Защо не е направена снимка преди умъртвяването на зъба?
-
Какви са стъпките при умъртвяване на зъб и запълване на канали?
При умъртвяване на зъб и запълване на канали се следват няколко стъпки. Първо, се прави рентгенова снимка, за да се визуализират кореновите канали. След това нервите се отстраняват и каналите се почистват. След това каналите се запълват с подходящ материал и рентгеновата снимка отново се прави, за да провери качеството на пълнежа. В зависимост от случая може да е необходима и коронка или щифт за укрепване на зъба.
-
Какви са възможностите, ако зъбът продължава да боли след умъртвяване на нервите?
-
Какво може да причини болка след ендодонтско лечение?

На мен никога не са ми слагали арсен, когато са ми вадили нерви, докато съм била под упойка никога не съм усещала каквото и да е
Нямам кисти или грануломи, имам 5-6 снимки.