В очакване сме на ритничета от АВГУСТовските мъничета!

• 34 165
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
  • София - град
Гунди благодаря , обожавам ги. Взимам си микс студентска закуска  Laughing кашу, лешници, бадеми  и стафиди. Аз да чукна на дърво до сега не съм връщала нищо. Мама каза че по време на нейната бременност дори не й се повдигало....

Като казах мама, та се сетих и за баба Laughing Онзи ден си говорихме и тя ми разказа че за първи път е отишла на лекар чак в 8ми месец  Shocked това преди 40 години, а преди 55 е отишла на лекар в началото на 9ти месец. Аз се втрещих.......

# 211
emi_v вече доста се изписа за това колко са несигурни и често подвеждащи подобни резултати, не си го слагай на сърцето и да се тормозиш! Дано следващите резултати опровергаят всяко съмнение!  Hug
Софи, суровите ядки са много полезна, но и тежка храна. До колкото знам някои от тях като фъстъци и кашу(за него някъде четох) не се препоръчват, защото пък са силни алергени. Другото е, че подуват, но то си е и до съчетание на храни и привикналост. Това, че са доста калорични мисля не ти пречи, стига да не са наистина в много големи количества. Имам познати и приятели с тенденция към суровоядство и те консумират сериозни количества, защото са им основния източник на калории. Знам, че е хубаво да се накисват във вода, за да освободят нещо вредно, ама какво беше  newsm78 не помня  Embarassed

# 212
Гунди благодаря , обожавам ги. Взимам си микс студентска закуска  Laughing кашу, лешници, бадеми  и стафиди. Аз да чукна на дърво до сега не съм връщала нищо. Мама каза че по време на нейната бременност дори не й се повдигало....

Като казах мама, та се сетих и за баба Laughing Онзи ден си говорихме и тя ми разказа че за първи път е отишла на лекар чак в 8ми месец  Shocked това преди 40 години, а преди 55 е отишла на лекар в началото на 9ти месец. Аз се втрещих.......
да не те отчайвам, ама както каза една акушерка- няма наследственост в това отношение.... мама е 5 сантиметра по- ниска от мен, това значи че е под 150 см. и е родила адски лесно два пъти, ние със сестра ми....нееее, а и с лошото е много различно, ще видиш втория път каква разлика ще намериш  Wink А и аз не повръщам, само ми е лошо и то толкова много,че ми се ще да Sick

# 213
Софи, ти си си взела 1кг, ама няма да го схрускаш наведнъж, нали?  hahaha

Фъстъкът е алерген, да, не е хубаво да се прекалява. Той не е ядка, кореноплодно е  Simple Smile
Аз обичам сурови ядки, но буквално след 2-3бр ми става ужасно тежко и изобщо не ги ям.

Еми, не се тревожи предварително, резултатите ти са добри  Peace Има момичета с риск 1:60 и няма абсолютно никакви проблеми  Hug

# 214
emi_v, аз нещо не разбрах ... защо ти дават два изчислени риска? По принцип се изчислява един общ риск, но от 3 (даже май 4) измервания - нухалната гънка, два биохимични теста (кръвните) и присъствието на ностната кост (май са намерили начин да вкарат и този параметър във формулата). Ако не са направени всичките, резултатите може да са подвеждащи. И друго - точно това, заради което не харесах тези тестове (както и големия процент фалшиви положителни) - това е само вероятност и нищо повече, този тест не ти казва със >99% сигурност дали бебето има проблем или няма. Дори и да са верни резултати това пак означава, че имаш шанс повече от 99% всичко с бебо да е ОК, риска ти не е прекалено висок. Освен това отклонения в самите биохимични може да има и по много други причини, които не са свързани пряко със здравето на бебето. И аз като другите ще кажа - опитай се да не се побъркаш от притеснение - доколкото ти е възможно.  Hug Hug Hug
Съжалявам, ако звуча прекалено научно, но имам професионално изкривяване плюс това не мога да коментирам просто ей така, без фактите.

А за лаптопите - моя мъж ме контролира стриктно - ако и да скърцам със зъби. Ако има как ще ми сложи лаптопа на глезените  Laughing. Аз го държа моя на краката върху възглавничка. Той малко се поуспокои като разбра, че понеже лаптопа ми е направен от метал (алуминий) нямало излъчване, поглъща се от метала. Изглежда пластмасовите излъчват повече. И редовно ме дърпа да не съм била близо до телевизора и до микровълновата като работят, много ме тормози. Добре, че вече развих условните рефлекси както ги искаше, та да ме остави малко на мира.  Crossing Arms

Добре, че може да си хапвате ядки, аз не мога, гади ми се от тях  Sick

Лек ден/вечер на всички  Hug

# 215
  • София - град
Блонди  Rolling Eyes Laughing Делим си ги с половинката  Laughing Но мога да ги изпапкам всички ако не ям друго през деня, аз за това питам хахах

Гунди Дааа така е, на мама майката каза че от първия до последния ден не е спряла да връща, мама не е въобще, а аз до сега не съм, но ми се повдига рано сутрин и късно вечер.

# 216
emi_v, аз нещо не разбрах ... защо ти дават два изчислени риска? По принцип се изчислява един общ риск

Дарлена, доколкото знам БХС пуска за тризомия 21(Даун), тризомия 13 и 18  Thinking

# 217
леле, сега ми се доядоха ядки  Laughing Laughing вчера в 11 ми се дояде салата, а аз по принцип не съм много по салатите  Laughing Laughing, и едва ли не ревнах, щото нямаме марула  Laughing Laughing та сега отивам да ям и риба, която също не обичам  Laughing Laughing иначе еми, не се притеснявай, ето затова се ядосвам на тези изследвания  #Cussing out #Cussing out няма страшно, мисли позитивно, ще видиш на втория тест, че ще имаш добри резултати, просто спри да мислиш лошо, защото си е доказано, че каквото мислим такова става - бъди позитивна и не се притеснявай, после ще ни се хвалиш как всичко е ок  Twisted Evil Hug

# 218
  • София - град
Бюти извинявай миличка, много е гадно така.
Аз пък много обичам салатка от маруля ама като се сетя колко са бъкани с нитрати по това време направо ми се отяжда .....Аз не съм кърмена точно заради разни нитратни зеленчуци основно маруля....

# 219
Момичета, много благодаря за подкрепата ви Hug
Да, и аз знам за това, че резултатите са несигурни и често подвеждащи, дори и аз го бях написала някъде, че според мен си е чисто тото това изследване.  Даже и въобще не исках да го правя, но АГ ме убеди и се съгласих. Само че, колкото и да знаеш, че това е само някаква вероятност, когато ти се случи на теб, да ти кажат има риск, по-висок от нормалното, някак си се стряскаш.... #Crazy
Ще се опитам да се поуспокоя докато се консултирам с док и да направя следващата ФМ при доказан специалист.
Darlena, нухалната гънка и носната кост ги измерват при ФМ и според АГ всичко беше в норми. А на БХС има 2 колони показатели: първата е ВАШИЯТ РИСК за Даун, Едуардс, Патау, Търнер, Триплоидия, а втората колкона е "ДОПЪНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЛЕКУВАЩИЯ ЛЕКАР" . Там има БИохимичен риск за ДАУН(точно той е 1 от 250) и ВЪЗРАСТОВИЯТ РИСК ЗА същите различни болести.
Това го цитирам точно от листа от НАЦИОНАЛНАТА ГЕНЕТИЧНА ЛАБОРАТОРИЯ.

Сега имам малко работа , пак ще пиша по-късно

# 220
да, и аз уж не искам да го правя, ама ще видим накрая  Laughing Laughing така е, от страни е по-лесно, но все пак.. бъди силна  Hug Hug
аа, Софи, нищо.. тоо аз по цял ден гледам Утилисима и бай Рудолф и точа лиги по всичко  Laughing Laughing  Hug Hug иначе зимата да.. оня ден в една салата ядох едни домати, бяха толкова пластмасови, че направо нямам думи  #Cussing out

# 221
Аз от доматките взимам само чери, много са вкусни. Другите не стават за ядене просто  Crazy

Мен днес цял ден ме боли глава, много рядко ми се случва. Изпих сега един парацетамол, то не се трае вече, само викам по детето  Tired

# 222
  • София - град
Ох много съм активна, ама гледам да се спася от обработването на снимки и само се шматкам Rolling Eyes Мен също днес много ме боли главата, не ми се беше случвало откакто съм бременна.

Да споделя едно линкче, което Мила беше пуснала в групата във фейсбук. Ама понеже постоянно влизам да го търся, ако мислите че е интересно може да го сложите на първа страничка за по-лесно намиране.

# 223
Аз пък избягвам писане по задължение...  Whistling и пиша тук  Embarassed .
Зеленчуци и плодове все ми се прияждат, ама точно тези, които не стават за ядене сега  Crossing Arms
Сочно да е, ама да не е пиле... не, че не ям други неща, нааапротив  ooooh! съвестта ме гризе, пък аз гриза друго  Outta Joint
Как се отнасяте към яденето на разните азиатски вкусотии... от всякакъв вид де - суши (знам, че не трябва заради рибата, ама има и без риба), китайско, индийско.... тайландско (жалко, че това е почти липсващо в София). Чудя се дали няма нещо друго противопоказно в този тип храни. подправките или... де да знам  Thinking

Блонди: Явно при вас има хубави, но тук колкото пъти взема чери-доматки и резултата е същия като с другите Sad.

# 224
Мислех си зза това дето сте писали, че не сте като майките си Simple Smile Попитайте (който може и иска разбира се) бабите си по бащина линия как са носили и раждали бебета си. Може да сте като тях.
Въпреки, че освен ген, специално за повръщането се смята, че си се дължи на токсикоза на организма.

Еми
, отложи притесненията си (доколкото ти е възможно) за следващия път (дано да няма причина за притеснения).
Блонди, на снимките на които Криско е с татко си повече прилича на него. На предишната също, но на тази определено си прилича на теб.  Нали имаше един виц в който мъж се обръща към жена си с думите: "Жена тези деца не са от теб!".  Mr. Green  Е, на теб няма как да ти го кажат  Wink
за ядките аз съм си правила алергия от прекомерно ядене на фъстъци. След това години на ред не вкусвах, защото без един мога, но само с един не Simple Smile Фъстък де, някой да не си помисли друго  hahaha
а за салатките -позволявам си. Ако е зеле и моркови с целина - ок, ако са краставици беля по - дълбоко, ако са салатки ги понакисвам.

Общи условия

Активация на акаунт