В очакване сме на ритничета от АВГУСТовските мъничета!

• 34 164
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
Добър вечер и честита ни течмичка   Hug Много е сладко името и бебето - Блонд - страшна си !!! Naughty
Хриска ,честит племенник, наистина е голям  Mr. Green да Ви е жив и здрав.
Аз не искам да се лигавя , но вече мисля че прекалява това мойто повръщане , Вие си говорите такива хубави неща , като пърхане , пъзели ,гоблени и др. , а аз само се моля да минава ли вече? Sick Sick Sick Аз ли съм единствената кекла измежду 124 девойки ? Mr. Green
Иначе съм на преглед на 02.02.2012 и сериозно ще говорим за повръщането , и непрекъснатата болка в главата отзад - високо ли е ниско ли кръвното , хормони ли са - вече спрях да чета  Mr. Green
Тъй като доки има 4Д , се надявам да види малкото диване , поне да знам кой така ме тормози  Mr. Green
Честито на всички с добри резултати - само така да продължаваме!
Лека вечер Hug Hug Hug

Не си разбира се, аз до такава степен бях свикнала с повръщане и от време на време главоболие, че онзи ден като се събудих и нищо ми нямаше - около 2 дена се чувствах добре и си казах, че нещо не е наред и като ме обзе паника и на другия ден пак гадене повръщане, преди поне беше вечер, а от известно време и на обяд. Като хапна почти винаги ми е лошо особено от готвено и предпочитам да повърна  поне малко, че иначе не се издържа.

# 76
и непрекъснатата болка в главата отзад - високо ли е ниско ли кръвното

Казабланка, по принцип болката отзад в главата е признак на високо кръвно. Не значи, че и при теб е така, де  Hug

дали някоя от вас, която си слага утрогестан е имала странични ефекти? че от вчера ми смениха дуфастона с него и съм като парцал, незнам дали е от това? Thinking

Абсолютно е това, съвсем нормално. Пълна развалина  Tired Споко, гледай да си почиваш  Hug

# 77
  • София
Аз пак така ни в клин ни в ръкав да взема да си кажа мъката Laughing. Та така както аз си мисля, чи не съм напълняла защото все още ми стават дрехите се оказва, че май само аз така аз си мисля. И ми се струва, че на работа много сериозно си ме подозират и дори днес ми беше подхвърлен един коментар и то от шефа, че съм понапълняла Shocked, пък аз уж голяма тайна пазя.

Да кажа и нещо по темата все пак.
За БХС-то и ФМ (ранни) аз направих малко проучване сред лекари и нещо май съвсем ме разубедиха, а аз за ФМ специално имах желание да я правя по-скоро от любопитство и нетърпение да го видя, ама то ако зависеше от мен сигурно бих ходила всеки ден да си гледкам Mr. Green
Та ми е чудно на вас, които сте ходили на ранна ФМ или мислите да ходите вашите лекари ли ви препоръчаха или вие си го решихте.

# 78
  • Пловдив
Блонд, купона е че кръвното ми е 90/60 Rolling Eyes

# 79
  • София

За БХС-то и ФМ (ранни) аз направих малко проучване сред лекари и нещо май съвсем ме разубедиха, а аз за ФМ специално имах желание да я правя по-скоро от любопитство и нетърпение да го видя, ама то ако зависеше от мен сигурно бих ходила всеки ден да си гледкам Mr. Green
Та ми е чудно на вас, които сте ходили на ранна ФМ или мислите да ходите вашите лекари ли ви препоръчаха или вие си го решихте.

моите и двамата лекари препоръчват и БХС и ФМ  newsm78

# 80
  • Обетованата земя
И моят лекар ги препоръчва, а и аз исках да си ги направя. Все пак не ходим на ехограф само за да си видим бебчето, а и да свършим нещо полезно.  За БХС донякъде може и да дава фалшиви резултати, но си мисля че в днешно време са задължителни тези ФМ. А и то не е кой знае какво, обстоен ехографски преглед от добър специалист, който измерва някои задължителни за възрастта неща на бебето. Никой не е застрахован, дори и след тези прегледи, Бог да ни пази!

# 81

дали някоя от вас, която си слага утрогестан е имала странични ефекти? че от вчера ми смениха дуфастона с него и съм като парцал, незнам дали е от това? Thinking

Абсолютно е това, съвсем нормално. Пълна развалина  Tired Споко, гледай да си почиваш  Hug

мерси Блонди  Hug

# 82
Казабланке, имаш ли у вас някакъв апарат за кръвно, с който можеш да си го следиш редовно?

Иначе 90/60 е супер  Peace Има много бременни, които ги боли глава. Преди боляла ли те е така?  Thinking

Момичета, аз все си мисля, че колкото повече знае човек, толкова повече се панира  Crazy Преди с Криско нищо, ама нищо не ми беше ясно дотолкова, че даже и фолиева не пиех. БХС, амнио, рискове - пълна Индия и изобщо не съм се интересувала. Не го отчитам като плюс, де, защото и с кърменето беше така и се провалих отвсякъде  Embarassed

# 83
Здравейте  Hug
Блонди, много е хубава новата тема   bouquet Аз с първата бременности интернет нямах, та ми беше като игра (не че бях далеч и от детската възраст  Laughing) Обаче кърменето тогава ми взе здравето за 1 седмица, имах много кърма, не успявах да изцедя всичко и се запушиха канали, температура, треска и ми изписаха хапчета за спиране. Вторият път мисля, че беше на психическа основа, ревях по цял ден, боляха ме гърдите и сама си купих хапчета, а имах желание, четох доста... Сега пак ми се иска да опитам, дано третия път е за щастие  Praynig
Smile_K, всичко ще се оправи  Hug
Аз на 20.02. ще ходя на ФМ, БХС няма да правя.
С 2 кила съм отгоре вече, предните два пъти закръглих 20-те до края, дано този път не  е така, че стартирах с 5-6 повече  ooooh!

# 84
  • Бургас
viv-miv, а при кой ще ходиш?

# 85
  • София
Моят док ми каза, че не препоръчва ранната ФМ и БХС или поне в моя случай защото съм на 28г първа бременност без никакви проблеми както преди така и сега. Та според него това е излишно и няма смисъл да си харча парите, което мен доста ме учуди имайки предвид, че до сега ходих при нега само на частно, а той хич не е от евтините т.е. парите не са ми най-големия проблем в случая. Междувременно след като прочетох тук колко хора се суетят около ходенето си на ФМ взех да се притеснявам, че нещо съм била подведена и даже се попритесних.
Та заръчах мама да проучи въпроса (тя работи в системата и има достъп до по-обективно компетентно мнение) и след сондажа на безпристрастни мнения сред лекарските среди се оказа за моя изненада, че всъщност лекарите или поне повечето никак не са привърженици на ранните изследвания без да има някаква причина и е по-добре да се правят на следващия етап 18-20 седмица. Честно казано ми спестиха част от доводите си, но в общи линии основното е, че на този етап вероятността за грешка е доста голяма и може да доведе до излишни притеснения, а така или иначе дори да има някакви съмнения за проблем и лоши резултати следва да се направи амниоцентеза, което става не по-рано от 18 седмица и пак се прави ФМ и БХС преди това.

Май се улях с писането, но се надявам поне да се разбира какво искам да кажа.

И сега вече съвсем се обърках newsm78

# 86
kalka, при Ризова ще ходя, при нея съм и на консултации.
Мислих за Варна, обаче не ми се рискува по пътищата, зимата няма да е от леките  Confused

# 87
danip точно така ще направя,иначе от личния лекър няма проблем каза че каквото направление ми трябва ще ми даде,то трябва да е специялно за ЖК нали?
Да ,специално за ЖК е.Трябва да ти го даде без проблем,то не е като онези ,за които все надвишават лимита LaughingДаже имаш право ,ако не си доволна да си смениш гинеколога без проблем-взимаш ново направление за ЖК и готово.
Smile_K,лежи мила и всичко ще се оправи! Hug
kalinka_bubolinka и ти се отдай на спокойствие!А за бактерията ,мисля че едва във  втория триместър ще се предприеме някакво лечение.
casablanka,не си сама HugСлава Богу аз не повръщам(макар ,че едва се сдържам),но съм "жертва" на целодневно гадене SickИ болката отзад в главата си я имам-при мен е от ниското кръвно.Аз така и не съм намерила моето "питие"Нищо не мога да пия-от всичко ми се гади-вода,чай,айрян,сокове...А една от причините за главоболие не само при бременни е недостатъчния прием на течности.
За морето-мин.година ходихме в началото на юли в гръцко и си издържахме жегите без проблем Simple Smile
Loa и ние бяхме в същия хотел през август миналото лято-и ние останахме доволни!Яна се влюби в един от аниматорите и му се лепна като марка,все още говори за "баткото от морето" LaughingЕдинствен недостатък виждам в многото водорасли на плажа на хотела.

# 88
  • Обетованата земя
Maqi q, да така е за ранната ФМ и БХС, и на мен при предната бременност един доктор ми каза, че дори и да излезе нещо притеснително, така или иначе се изчаква 2та ФМ за потвърждение и чак тогава се пристъпва към по-сериозни действия  Peace Но при първата се виждат неща, които при втората вече не могат, та затова сега си направих ранните, предния път бях изтървала срока. Като цяло съм ЗА добрата и навременна информираност по отделни въпроси, въпреки, че е истина че колкото повече знаеш, толкова повече се притесняваш. Simple Smile Разбира се всяка крайност не е ок  Peace
Сетих се да ви питам, това апаратче за домашно слушане на тоновете на бебето, изписва ли колко са тоновете в минута, или само си ги слушаш?
 И аз от време на време имам тази болка отзад на тила, пак от ниско кръвно, особено като ми дотъпее да стоя по цял ден вкъщи, а в този студ и с малкия, напоследък само това правя  Rolling Eyes Нооо, да си призная и не пия вода почти. Ужас, днес толкова малко съм изпила, ама като не ми се пие  Confused
 Smile K, преживяла си голям стрес, много прегръдки и от мен  Hug Hug Hug

# 89
Блонди, благодаря за новата тема  Hug

Тия дето се оплкавате с кг, направо не ми се говори за това  Embarassed. Скоро всички в работата ще се сетят, с толкова кг не са ме виждали никога. Исках първо да кажа и на двамата шефове. Днес казах на едната шефка, тя така се зарадва, направо ми стопли сърцето  Blush.
Днес лекарката ме успокоява, че не се притеснява от наддаването до момента, защото съм изглеждала добре, щом така мисли  Flutter. Ами като трябва да ям солидно на всеки 3-4 часа какво да правя, ако не ям ми става лошо. Успокоиха ме, че това постепенно ще отшумява и апетита ми ще се нормализира. Да видим  newsm78. Има ли мами вече минали по този път?
Reny_Maler, по принцип бебето трябва да е макс 84 мм, след това вече е късно да мерят нухалната гънка. Лимфната система започва да функционира нормално и ще намали естествено течността. Ако не друго поне ще го видиш  Wink
Princess Leia, 2.1 мм е добре, имай предвид, че тази стойност не е абсолютна и нормалната стойност се определя и от размера на бебчето. Горната нормална граница се покачва като расте. Мисля, че 2 мм е горната нормална ако бебето е 45 мм, ако е по-голямо е по-висока. Видяха ли ностната кост, това също е важен маркер. Не знам дали хормоналните препарати, които си взимала наистина оказват влияние върху двата бихимични маркера, това си е въпрос за лекар.  newsm78
magi_g, на нас ни препоръчаха тестовете още от ин витро клиниката (заради самото ин витро), а гинеколожката направо си ги отчита за задължителни. Но все пак са наистина само вероятност и има доста висок процент фалшиви негативни и фалшиви положителни. Не съм сигурна, че е нужно да са толкова агресивни, особено ако си по-млада. Снощи мъжа ми разглеждаше рисковете за моята възрастова група (33 г) и според него не си струваше моите нерви по чакането на резултатите.
 Smile_K, много съжалявам, направо настръхвам като си представя какво ти е било. Тук някъде май имаше тема за лежащи мами, сигурно много от тях имат точно твоя проблем. В проблемното имаше много майки с кървене, лежане и т.н., но всички приключиха бременостите си с щастлив финал. Дръж се и никакво отчайване  Hug
borebore, може да ти е висока дозата. Аз на твое място бих им се обадила, може малко да я намалят. Аз имах такъв момент при първото ин витро като слагах прогестеронов гел и леко ми промениха времето на дозите на втория цикъл, чувствах се много по-нормално.

Нашите резултати от скринирането излезнаха и си отдъхнах малко, защото не препоръчват инвазивни тестове, направо ми се гадеше при мисълта за тях  Sick. Дано да е така и след следващия скрининг.  Praynig  Praynig  Praynig. Днес на прегледа лекарката хвана сърчицето на бебо на доплерчето (за първи път го чухме, много е готино  Party Party Party, досега само ни го показваха на екрана по време на УЗ. Между другото тука се чудехте за доплеровия апарат и аз се бях замисляла и днес се отказах окончателно. Отне и около 10 сек да го намери, каза, че трябва да си на точно определено място. Освен това имаше още много шумове - моето сърце, шумове от корема, като мърда бебето силата се променя и заглъхва, тя си поигра да го гони известно време. Може би като порастне бебето става по-лесно, но на този етап е трудно, особено за аматьори  Simple Smile.

Аз пак зачезвам на тръстиката. Добре, че имате време за хобитатата си, много е хубаво. Мен са ме притиснали едни крайни срокове, но трябва да отметна много сериозни ангажименти и то скоро, няма как.

Много палчета на всички, дръжте се и си гледайте мъниците  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт