Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са ползите и предизвикателствата от записването на по-голямо дете в детска градина, докато майката се грижи за новородено у дома?
Какви са различните преживявания на майките при избора между записване на по-голямото дете в ясла или детска градина, докато майката се грижи за новороденото у дома?
Какви са предимствата и недостатъците на грижата за по-голямо дете у дома, докато майката се грижи за новородено бебе?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са ползите и предизвикателствата от записването на по-голямо дете в детска градина, докато майката се грижи за новородено у дома?
Записването на по-голямо дете в детска градина може да осигури социални взаимодействия, игра с връстници и помощ при управлението на ревността. Въпреки това, това може да доведе до повишена честота на заболяване и чувство за отхвърляне. Решението зависи от специфичните нужди на семейството и способността на майката да се грижи за двете деца едновременно.
-
Какви са различните преживявания на майките при избора между записване на по-голямото дете в ясла или детска градина, докато майката се грижи за новороденото у дома?
-
Какви са предимствата и недостатъците на грижата за по-голямо дете у дома, докато майката се грижи за новородено бебе?
Грижата за по-голямо дете у дома може да осигури повече внимание и да намали риска от заболявания. Въпреки това, това може да доведе до чувство на ревност и липса на социализация. Решението зависи от способността на майката да се грижи за двете деца едновременно и от индивидуалните нужди на семейството.
Понякога имам чувството, че съм помъкнала не две ами не знам колко дини под една мищница. Но с времето нещата се нагаждат и всичко става по-лесно.
дори и да има желание, ако няма възможност...не става с помощта от бащата...Мъжът ми работа наблизо и е от 9,00ч. затова сутрин я кара, но това автоматично води до закуска в къщи, защото когато тя отиде, почти е приключила закуската. Може би трябва аз да я карам по-рано за да закусва там - тц..вече гледам да не си усложнявам живота. Но вечер я взимам аз и на -22 и на +39, така че каквото и желание да има той ...в много краен случай би могло да се организира, но в крайна с/ка не може всеки ден да излиза от работа. И да ходя с малкия...нямам избор...Всъщност доста майки около мен с доста помагащи съпрузи са на този хал с вечерното взимане...Чудят се до кога ще спи бебето, как де се организират...така че..
Да видим на бебка ще се размине ли. Каката разбира да не ходи при малката, ама малката не разбира защо да не ходи при каката и е едно блъскане и пищене, за да я пусна в стаята при нея. А и съм сама и няма как - и двете имат нужда от мен. 
Да ви е живо и здраво и да не се поддава на вирусите, носени от ДГ