Екскурзия до Индия

• 13 790
  • 63
  •   1
Отговори
# 30
За маларията няма ваксина, използва се Доксациклин за превенция. Пие се по схема, но периода е около 30 дена, взема се преди, по време и след приключване на пътуването. Мисля че има и едно маларон или нещо подобно, но предполагам че и то по подобна схема се приема.
Сребърната вода се ползва, като антибактериално средство.
Раджастан може би не е сред най-опасните, но то просто в цялата страна нивото на хигиена и мизерия е под всякаква критика, а и ако го съчетаеш с прахоляка, който те обгръща от всякъде в сухия сезон Wink Раджастан е много колоритен и цветен, аз успях да видя само Джайпур.Надявам  се да се върна отново, за да доразгледам.

Благодаря . Не знаех че толкова евтино лекрство като доксициклина е и средтсво против маларията.
Знаеш ли схемата или да тичам другата седмица до центъра по заразни болести ?
Съмнявам се , че личния лекар ще е наясно  Rolling Eyes

P.S. Относно ендемичните райони имах предвид за холера , та явно няма да правя ваксина  Laughing.

Последна редакция: пт, 17 фев 2012, 15:30 от ЛудаКрава

# 31
Маларон съм пила аз, но е доста скъп..
Схемата за 7 дни престой беше- 7 дни преди, по време и още седмица след.

# 32
Маларон съм пила аз, но е доста скъп..
Схемата за 7 дни престой беше- 7 дни преди, по време и още седмица след.
Май и не се продава  в България.
За доксациклина - 2 дни преди пътуването по 1 таблетка, по време на престоя по 1 дневно и след завръщането 4 седмици по 1 таблетка дневно. А с антибиотика трябва да пиеш и някакъв пробиотик - биогая или нещо от сорта.

# 33
Звучи ужасно !
Два месеца на доксициклин  Rolling Eyes
Май ще рискувам.

Вярно останалите са доста скъпи.

# 34
Някой подавал ли е самостоятелно формуляр за туристическа виза  ?
Имам нужда от малко разяснение  Simple Smile

По-конкретно на втората страница има точка :

http://www.indembsofia.org/shtml/en/pdf/visa_form.pdf

27. Name, Addresses and Telephone numbers of two referees (local and in India) who could be contacted
in case of need

Пътуването обаче е самостоятелно организирано и не мога да посоча  referees в Индия  newsm78

# 35
Мога да ти дам съвсем прясна информация Simple Smile

В това поле за което питаш е достатъчно да попълниш имената и телефоните на два  индийски хотела  ,  където ще отседнеш или дори произволно взети такива от някой пътеводител .
Явно никога не проверяват и това е пълна формалност !

Не трябва да оставяш празни полета и в тези които не те касаят отбелязваш просто N\A.
Дори да има нещо объркано мацката в индийското консулство е много разбрана и ще ти помогне с попълването.
Снимките трябва да са два броя 1.5 инча х 2 инча ( малко по-голям размер от БГ паспортния формат)

П.С Tърсейки в Google  инфо за туристическа индийска виза ми изкара резултати с куп агенции.
Стандартната им такса е 50 лева за обработване на документите.

Няма никакъв смисъл , защото всичко е безкрайно елементарно и може сами да си го изготвите.
usitcolours oбаче буквално ме втрещиха с техните 90  евро всичко ( при положение  , че  самата виза е 100 лева явно таксата за тяхната услуга е цели 80 лева !!! )
Освен това срока на издаване който дават е пет до десет работни дни , а в консулството си подавате документите сутринта и следобед същия ден си получавате визата.

Още по-впечатлена съм от това , че дори агенциите които организират екскурзии до Индия си слагат такса за услугата да ви извадят визите.
Доста неприятно при положение , че ще изкарат поне няколкостотин евро от всеки клиент да му начисляват и такса за тази елементрана услуга.
В крайна сметка един служител за час носи апликациите на групата в посолството и следобед още за час отива да ги вземе.
За група от двайсетина човека това са едни 1000 лева печалба за агенцията и то за няма и половин работен ден на някой служител...
Ясно е , че всички сме професионалисти и си изкарваме някак хляба , но си е дразнещо при положение , че тя има най-голям интерес вие да си получите визата.

# 36
rumi_anka  , какво стана с това пътуване ?
Сега мога да дам съвет където и да ходите по възможност отделете поне 2-3 дни за Udaipur.
Може би най-красивият и чист град на Индия....

# 37
Сега мога да дам съвет където и да ходите по възможност отделете поне 2-3 дни за Udaipur.

Ами какво стана, в последната минута променихме дестинацията, но Индия си остава за някое по-нататъшно пътуване.
Много ме притесняват тези ваксини, които трябва да си сложим...

# 38

Ами какво стана, в последната минута променихме дестинацията, но Индия си остава за някое по-нататъшно пътуване.
Много ме притесняват тези ваксини, които трябва да си сложим...

Ваксини не са необходими за Индия.
Между другото имам наличен Маларон, ако на някой му потрябва Wink както си и знаех не го пихме и жив комар не видяхме в зона отбелязана по всички карти в нета с най-висок риск...

# 39
И аз така без ваксини ...но четох , че е добре поне против бяс , защото някой маймуни са доста агресивни ( от личен опит - не ги поглеждайте в очите !) , а и има доста плъхове по улиците.

# 40
И аз така без ваксини ...но четох , че е добре поне против бяс , защото някой маймуни са доста агресивни ( от личен опит - не ги поглеждайте в очите !) , а и има доста плъхове по улиците.

Плъхове?! Лелей, че то там какво ли няма.....

# 41
Всичко има Simple Smile

За успокоение - плъховете излизат само вечер , но затова пък може дори да ги настъпите...

Като изключим богатото културно наследство това е истинската Индия ( централна улица в столицата на Раджастан) . Това не е екзотика , а обичайна гледка :

# 42
# 43

Когато пътувам, завиждам и на тези, които са на съседния гейт, че ще видят  нещо, което аз няма да видя.
И се чудех къде зачезна толкова време!
Мислех, че си към Скандинавия..
Аз я организирах, но малко скучно - само столици.

Последна редакция: нд, 22 апр 2012, 23:37 от delda

# 44
Питаш ли ме мен - на връщане от Доха се запознах с българи едни от които се връщаха от Сингапур , други от Виетнам , трети от Тайланд , някой от Австралия Simple Smile
Най-хубавото е , че повечето бяха млади интелигентни хора .
Толкова много са местата които искам да видя...

P.S. Между другото на отиване през месец март към Делхи пътувахме с екип на БНТ и се чудех какво ли ще снимат.
Преди малко видях анонса за филм на Надя Обретенова утре от 22.00 по Канал 1.

Последна редакция: нд, 22 апр 2012, 23:19 от mallkata

Общи условия

Активация на акаунт