(Био) зеленчукова градина 14

• 109 416
  • 753
  •   1
Отговори
# 465
Хубави емоции на празнуващите   bouquet
bushkata,не бързай да прореждаш спанака-като направи по няколко листенца,тогава.Хем ще се разреди,хем за супичка.А останалия ще прави големи розетки.
Докато беше жив тате,всяка есен ровехме лозето.После от мързел и безхаберие спряхме.И се оказа,че презимува успешно и така.Имаме само една лоза от типа на липата,на чардак,която мръзне почти всяка зима/на пътя на течение между постройките е/.Но пък расте след това много буйно и ражда всяка година.Само дето ми е грозна,че повече прилича на дърво не же ли на асма  Joy

# 466
Благодаря за всякаквата информация!

А на всички фирми ли семената ги покриват с това нещо? И защо пък само на граха - други семена нямаха такова нещо?

# 467
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

А на всички фирми ли семената ги покриват с това нещо? И защо пък само на граха - други семена нямаха такова нещо?

и баклата и боба миналата година бяха така. чак не се разбираше какъв цвят са семената  Hug
това ме накара да се замисля колко био е биото продукцията ми, като купувам семена и тази година наблягам на лично събрани Simple Smile

# 468
  • Видин
    Честит празник и от мен на всички бахчеванджийки!!! Hug Heart Eyes

Да сте много здрави/особено в кръста,че идва време сеитбено/, да сте много щастливи, да ви се хванат всички разсади и да не се отървете от богат урожай! Hug  bouquet Hug

# 469
   Честит празник и от мен на всички бахчеванджийки!!! Hug Heart Eyes

Да сте много здрави/особено в кръста,че идва време сеитбено/, да сте много щастливи, да ви се хванат всички разсади и да не се отървете от богат урожай! Hug  bouquet Hug

Laughing Амин! Дай Боже!  Heart Eyes

# 470

и баклата и боба миналата година бяха така. чак не се разбираше какъв цвят са семената  Hug
това ме накара да се замисля колко био е биото продукцията ми, като купувам семена и тази година наблягам на лично събрани Simple Smile

Нямам много време, но ще потърся грах "домашен". Хич не ми харесва тая химия  Sad

# 471
  • на пъпа на Златията
Честит ви празник !
Бушката , това е калиев переманганат, предполагам, предпазва от гъбни болести.Не ги пази от попови прасета, скакалци .Ако са просрочили времето  за обеззаразяване семената не никнат. , Да кажат химиците. Поне моя боядисания боб не никна.
Да ви питам? Как съхранявате собствените семена?Семената , които се продават са пакетирани в фолио.Това фолио не задушава ли семената?Не трябвало да се съхраняват в стъклени бурканчета , че се задушавали, та се наложи да пробивам капачките на бурканчетата.

# 472
..Да ви питам? Как съхранявате собствените семена?..

Mr. Green в хартишка, прилежно надписани и после в кутия  Hug

# 473
Хе-хе,rorik
Аз ги съхранявам по бабешки-в парче вестник и в чекмедже,а някои си висят на бела в лятната кухня в стар чорапогащник.
Има семена обеззаразени,има и дражирани-вторите са като бонбончета,в обвивката им има стимулиращи препарати плюс обеззаразяването.Но това са скъпи семена.за сметка на това имат дружно кълнене почти на 100%..някои имат прибавен и инсектицид против мравки и други любители на семенца.
А розовите просто са обеззаразени с калиев перманганат.

# 474
Честит празник мили мами и дами! Пожелавам ви зелена градина пълна със зеленчуци, без плевели!   bouquet

# 475
Аз пък в темата преди бях чела някой, който си купува и сее грах от пакет от магазина, за готвене, миналата година купих грах за готвене, насях го, доволна съм от резултата, тая година пак от него насях. Вашият спанак поникнал, моя още не съм го сяла  Embarassed Днес извадих последния пакет от фризера и ми просветна, че останах без зеленичко. Ще чакам лапад и коприва вече. Кога да сея спанака ( дето още не съм го и купила  Embarassed ) ?

# 476
Признавам си-аз! Купувам от пазара сух грах, насипен, от чувал. Половин килограм излиза някъде към левче. Доволна съм както от цената, така и от граха-никне си, има много мустаци, с които се залавя за събратята си и зрее дружно.
За спанака-време е, както и за луците, баклата, моркови... ако времето позволи. Thinking
Честит празник, мили момичета!

# 477
  • Варна-София
Снощи моите имаха "яйца по флорентински", ще рече забулени яйца върху пюре от спанак. Да ама то не беше спанак, а де що има зелено във фризера - малко киселец, малко коприва, малко зеления от дайкон ... и то стана. Даже половин хапчица не оставиха по чиниите.
Тази година пак ще посадя дайкон, но не сега, а когато му е времето - в средлетната жега, както се казва в българския юнашки епос.

# 478
Видях аз миналата седмица едно южно парченце земя, под капчуците, на което снегът се бе разтопил и не устоях...между есенно засетите лукчета наръсих семена на моркови...
Сега ме е яд...дали ще измръзнат....

За грах искам да питам и аз - ако го сея април, при нас по-рано явно няма как да стане, дали ще е готов поне до средата на май, че да освободи място з а доматите?
Миналата година садих разсад домати измежду грах, още не ставаше за бране.

Друго - ако насадя спанак пак април, кога се бере и какво може да се сади след него?

# 479
http://www.youtube.com/watch?v=oIFmhye6fqw Поздрав за всички дами и мами! Красота и плодородие желая:)
И на мен ми се усмихнаха баклицата,лука и спанака, но не задълго- пак ги затрупа снежеца. Но от мерак успях да бодна малко арпаджик и да пръсна цветни семенца:) .Дано не съм избързала Hug

Общи условия

Активация на акаунт