И Априлската дружина първи късметчета вече има!

• 37 967
  • 752
  •   1
Отговори
# 75
benitabeni -:pray: слагай bouquet.Да доста са скъпи комплектчетата.
   iasdre в комлектчето за исписване трябва да има-пелена,боди,шапка,ръкавички,буики/терличета/чорапчета/горна дрешка.Понякога има и лигавниче вътре.Взех и отделен комплект за баня голяма кърпа с къчулка,малка кърпа и ръкавица за бърсане на бебчето+козметика за овлажняване и подхранване на кожата.Ако съм пропуснала нешто за комплекта за исписване нека някоя мама да добави.

Последна редакция: сб, 04 фев 2012, 13:27 от Selvina_25

# 76
  • София
Случва ли се при вас да усещате бебето, че рита много ниско долу, а в горната част на корема - не?

И при мен е така. С каката ритничетата бяха високо горе, а сега бебка ме рита само ниско долу. Чудя се дали това няма да доведе до раждане преди термина.   Thinking Само за инфо - каката я извадихме една седмица след термина - 4150г - секцио, а аз не разбрах какво е това контракция и нямах и 1 см разкритие. Как ли е сега  newsm78

# 77
Здравейте и от мен в новата хубава темичка и благодарновти на Бени  smile3501
Ние с моята бебка сме доре. В 30 седмица вече тежи 1,7 кг. и докторката каза че е всичко е наред. Като първа бременност още нищо не сме купували но се надявам че всичко ще е наред и има достатъчно време. Приятен ден, въпреки че времето вън не е така хубаво, както твърдяха Simple Smile

# 78
Възможно ли е ако е седалищно затова така да го усещате? Моя бебок е с главичката на долу, но като си я движи също усещам, но не е ритник, а движение... Инъче като започне да шава го исещам на няколко места едновременно...

# 79
ReniM, plamena_1212, благодаря ви, че обърнахте внимание на въпроса ми.
Мойте опасения бяха да не би като го усещам толко ниско да е тръгнало да слиза вече...
Освен това два-три дни много ме болеше вътре, точно между краката, не знам как по-точно да го обясня..абе все едно при бъркане на гинекологичен преглед Shocked
Слава Богу днес са по-добре нещата, усетих го и близо до пъпа, а долу ме боли по-малко. Явно бебето още се върти и може преди крачетата да са били долу точно, та затова така.
Днес времето е чудесно - ведро и слънчево- и с него и мойто настроение Grinning

# 80
  • Sydney
Andromeda_84 браво за отпуската, крайно време беше да си починеш и ти  Hug за плетенето - ми аз харесвам плетени неща Simple Smile за другото - няма да коментирам  Rolling Eyes
виа радвам се, че бебето е добре  Hug за покупките - ние също сме на никъде, ама наистина на никъде... но мъжа ми казва, "щом аз съм спокоен, бъди спокойна и ти"  Laughing
Бончил1 радвам се, че си по-добре  Hug

# 81
Andromeda_84 очаква те един много приятен месец в подготовки за бебето и почивка.
Тя бабата да си говори за името, ако има кой да я слуша, не и се връзвай щом мъжът ти те подкрепя. Относно плетенето има жестоки шапчици за бебета(бухалче, зайче, кученце, меченце, цветенце), може такава да ви изплете за пролетта като е мереклия, ей тук хиляди шапки за пример - http://www.etsy.com/search/handmade?search_submit=&ref=auto& … view_type=gallery
Бончил1  така е било застанало бебето, за да те рита долу(хич не е приятно знам), не е тръгнало надолу да слиза, не се притеснявай. Нормално е и да предизвикват понякога контракции от силните ритници или от разпъването на корема наляво и надясно. Относно тази болка между краката и аз незная какво точно се случва и на мен ми се е случвало 2-3пъти, като единия път беше прерязваща. Но при гинекологичен преглед шийката не беше мръднала, все на 1см разритие си седи от 5тия месец.

Момичета на мен когато лежа в леглото по гръб тогава ми става задушно на сърцето, когато се завъртя настрани се подобрява положението, опитайте и вие, понякога и чаша вода също върши работа. Другата седмица съм на преглед на кардиолог за моите си проблеми да види сърцето.
виа важното е че сте добре, пък постепенно ще си понакупите и нещата за бебето, то като започнеш и няма спиране Joy
mimei стискам палци всичко да мине наред Peace
benitabeni дано все пак успеете да се разходите поне за малко с мъжът ти. Hug

Аз за първото дете толкова много четях книги и списание и всичко си бях приготвила отрано, а сега съвсем съм я подкарала през просото, пък то се забравят тези неща с времето, нито пък по списъците нещо съм придвижила....летаргия сякаш няма да раждам след месец и половина-два.

Последна редакция: сб, 04 фев 2012, 14:53 от laguna

# 82
При мен бебчо все още е легнал напречно!Надявам се скоро да застане правилно.И аз усещам болка като се движа и през последните 3 седмици все на легло Cry.Завидях на момичетата които ще се възползвът от по-мекото време Simple Smile.За плетените дрешки- много са красиви.Майка ми е започнала едно много красиво одеалце и вече чакам да го видя заваршено

# 83
Момичетааа, токущо се върнах от док. Бях на доплер и според него бебето е много добре, към момента няма забавяне в растежа, както беше предположил друг док., нооо заради високото кръвно, което имам каза, че иска да ме следи на 2 седмици и вече ще се виждаме много по-често. През седмицата трябва да си направя изследванията, кръв и урина. Малко се притесних за честите ми посещения, които ми предстоят, но това ще е явно. Към момента всичко е наред. Simple Smile

# 84
  • Sydney
mimei то е нормално да започнат честите прегледи Wink радвам се, че бебето е добре  Hug
laguna няма да се излиза... но пък какво толкова... после ще излизам  Laughing дано всичко е наред Кардиолога  Praynig Hug

# 85
  • Варна
Мойте опасения бяха да не би като го усещам толко ниско да е тръгнало да слиза вече...
Освен това два-три дни много ме болеше вътре, точно между краката, не знам как по-точно да го обясня..абе все едно при бъркане на гинекологичен преглед Shocked
Слава Богу днес са по-добре нещата, усетих го и близо до пъпа, а долу ме боли по-малко. Явно бебето още се върти и може преди крачетата да са били долу точно, та затова така.
Днес времето е чудесно - ведро и слънчево- и с него и мойто настроение Grinning
Бончил и аз така го усещам, понякога колкова силно ме рита ниско долу,че ми се доплаква ...а бебето е с главата надолу. Това трябва да са му ръчичките,но каква е тая сила ...страшни юмруци  Laughing

Болката между краката е от разтягането на малкия таз ...подготвяме се един вид...няма да излиза още, пътя му е дълъг , не става то така,ама ...днес малко тук боли, утре малко там..и като дойде момента се надявам да хвръкне като тапа  Laughing
Дано съм те успокоила, при мен положението не се е подобрило, все така ниско долу зверски ме рита, и на нивото на пъпа също, но поне когато имам контракции не са болезнени и си мисля,че всичко е ОК

mimei , не се притеснявай от честите прегледи, поне ще си спокойна,ч е те наблюдават...Моя док този път ще отсъства и на ЖК ще се видим само с акушерката, с бебето срещата ми ще е чак на 29ти фев. ....

За покупките исках да се включа и аз с коментар-почти всичко имам, т.е. дрехи, одеала, хавлиики...От баткото почти нищо няма да ползвам като за начало, дори и нови чаршафчета си купих ...не мога да се спра, изкушението е много голямо, сайтовете са пълни с хиляди нови цветове и варианти ...количката ви я показвах преди НГ още...

Шишета предишния път не купих, зор заман ползвах на помпата си,като се налагаше, този път си купих само едно шише-пак на помпата, за да подменя старото,че ми се вижда доста захабено(Medela имам и съм много доволна) ...

Биберонки също не съм купила, ще си покаже в родилното ще иска или не ,баткото не пожела биберон, при все че изредих на всички фирми и всички видове...играчките също ги пропуснах...още се офлянквам за една ваничка-сгъваема, чакам я да я намалят ,но май няма шанс, а съм се запънала да я купувам, но може да чака

Комплект за изписването-първия път си го направих сама, сега пак така, проблемът ми е ,че не мога да си напасна шапчица към дрешките и одеалото.... Crazy пуста суета ...едната шапка ми е проблем  Laughing

Толкова по пазаруването..

Спането ми е също като при повечето от вас-само се въртя, по-скоро се тътря в леглото, щото и това ми е трудно вече, сън на пресекулки, и така да ме болят странично бедрата-сигурно е от тежестта. Като легна по гръб ми е добре, но пък на бебето явно не, защото ако е в покой, започва сериозно да рита,  обърна ли се -спира ...общо взето нямам удобна поза Tired

# 86
Момичета,само да кажа,за всички,които не са във фейсбук групичката ни, важно съобщение от С.ков
"МОМИЧЕТА, дъщеря ми се роди тази нощ. Още не съм я видяла,но мъжът ми казва, че е като кукла и с руса коса.
Молба за още едно стискане на палци и молитви - тя е в кувьоз, но 6часа след раждането са я включили на автомат.дишане"

Да стискаме на малкото ангелче палци и да продължим да се молим за тях,те доказаха,че са много борбени и силни и аз вярвам,че скоро ще са вкъщи!

# 87
И аз имам някакви прерязвания м/у краката, но лекички от време на време...но преди малко на връщане от разходката малко се бях натоварила с покупки и доста си ме заболя по пътя явно от тежестта. Сега се прибрах и побързах да легна, даже малко съм се пооплашила.
Все още не бях в групата когато С.ков е писала,  но се надявам всичко да е наред с нея и нейното бебче. Сигурна съм, че ще успеят да се справят с напрегнатата ситуация  Praynig Стискам палци всичко да се нареди добре възмжно най-бързо!!!

# 88
Ще се справят с всичко,сигурна съм!С вас сме,с.ков. и ви пращаме цялата си позитивна енергия за подкрепа!
Аз пиша много рядко,за щастие и тази бременност я карам без проблеми.С всичко съм готова за появата  на малкия мъж,името също:)Леко и безпроблемно бременеене до края на всички!Малко остана да гушнем своите съкровища Simple Smile

# 89
  • Sydney
s.kov вярваме, че всичко ще е наред и ще се гушнете скоро  Praynig Hug

Общи условия

Активация на акаунт