И Априлската дружина първи късметчета вече има!

• 38 201
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
  • София
di_ - мерси за съветите за хемоглобина и моя беше малко нисък дадоха ми желязо да пия, но не съм особено редовна някак си ми се щеше да се справя с храна, гледам да хапвам месо колкото и да не ми се яде, правим си черен дроб сърца и такива карантии....отначало и аз ядях сусам не знам защо спрях...
За умората някъде четох, че може да е симптом за анемия...скоро ще се изследвам пак че се притесних
И аз почти всичко съм взела за бебето ...само козметиката чакам сестра ми от германия да ми донесе казаха ми да не купувам Simple Smile и дребни неща като лъжички, спирт трябва да добавя.
Иначе сме взели от сгъваемите кошарки ще видим до кога ще изкараме с нея , но поне няма да си блъска главата като сестра ми нали е от плат...ваничка и шезлонг имаме вече, от продавалника взех едно кошче за кола и едно сгъваемо кошче ...нещо като горната част на количка за вилата да може да го оставяме да си спи.Наследих и една по голяма кошара...всеки ме пита от какво има нужда но честно казано и аз не знам вече всичко имаме Simple Smile)) Имам и чували с дрехи от които харесах доста но няма да има къде да ги държа толкова са много!!!

# 661
  • София
имаме и слинг и кенгуру Simple Smile мисля да бъда мобилна мама пък да видим как ще се справя....

# 662
Аз имам една питанка - видях, че сте обсъждали темата с матраците. Може да ви се стори тъпо, ама сгъваемите кошари трябва ли да имат матрак? newsm78 Аз всъщност съм само съм виждала такава, нямах възможността да я разгледам за да преценя, така че не знам какво представлява дъното и - само плат или има и друго...

# 663
1см е матрака на сгъваемата кошара, т.е. трябва да купиш друг допълнително.

# 664
   ralitsa_tsaneva и ние взехме сгъваема кошара - на две нива на Bertoni - заедно с матрачето (8 см) ни излезе 105 лв. Иначе към кошарата си има едно сгъваемо твърдо дъно, което е покрито с нещо като тънък дунапрен, но не става директно върху него да се сложи бебето. Дъщеря ми я гледахме в дървена кошара, но сега смятам със сгъваема да я гледаме - имаме 5 стаи и ще ми е по-удобно ако мога да я взимам с мен, а не да притърчам постоянно до спалнята. А и свекървата живеят в друга къща в нашия двор, та като се налага да я нося там да не мисля къде да я слагам да спи по столовете. А за след това (като поотрасне) имаме детска стая с две легла...

Иначе и количка взехме ABC Astro - много си я харесвам. А от списъците, които съм си направила има още какво да се купува, но грубо като ги смятам около 150 лв ще ме оправят. Само мъжът ми от време на време се шашка, че спалнята още е на шпакловка, ама ще го натисна тия дни да я довършва. Имам мерак и за боядисването да се включа, ама да видим...

Аз уж съм спокойна, но честичко си ме присвива корема и понякога имам чувството, че натежава и увисва (корема ми) и почвам да си мисля дали не се почва... Май със всеки ден повече ще се засилват страховете

# 665
   Добро утро от нас - бодри и наспани!  preggo

Почти до 2 се въртях, но пък после съм спала непробудно чааак до 4:40...

Преди малко преглеждах първа страница и се замислих, че отдавна не съм засичала някои момичета, които преди бяха редовни - kukundrelka, gazolin, че и Къдричката се покри наскоро. Обаждайте се, да не ви мислим  Hug Hug Hug.

Ако някой знае нещо и за талисманчетата - да пише! Те до термин ли се държат в болница или докато наддадат до определени кг. Преди май 2800 беше критерия за тегло за изписване!

Целувки на всички и хубав ден!  newsm51

# 666
Добро утро и от мен  Simple Smile Ние с бебчо отиваме на лекции,хубав ден на всички  Hug

# 667
Добро утро! Днес ми е последният работен ден. Малко ми е мъчно, плашещо също, че животът ми тръгва в друга посока, но зная че като се роди бебка няма да има нищо по-важно от нея, е.. и от баща и Grinning Grinning Grinning

# 668
  • София
Добро утро!
Аз пук от вчера звъня на моите от ЖК за 45 дневния болничен кога да отида, но никои не ми вдига....Водя се болничен до днес включително а пак от днес трябва да ми почнат и 45-те дни....дано да не изпусна времето когато се пише....
Ще ни го позабавят доста нали (плащането)? Някои знае ли?

# 669
  • Пловдив
Добро утро ,мамчета!  oktavia_be моят 45 дневен трябва да ми го напишат на 4.03,но е неделя и тъй като трябва да правя и някакви изследвания ми казаха да отида направо на6.03 сутринта,та не мисля ,че 1,2 или 3 дни са проблем за издаването му.Относно изплащането,моя приятелка роди на 28.01 и още чака да и изплатят този болничен,при редовно внасяни осигуровки,но все пак мисля,че при всеки е различно.Надявам се да съм ти помогнала Hug

# 670
Добро утро и от нас с бебка  Mr. Green
Аз вчера посетих и лекарката на частно, та резултата е следният - всичко е наред, бебка се е обърнала вече с главата надолу  newsm44 Слава богу, защото се бях притеснила, че досега беше все седалищно  newsm17
Иначе и аз почнах да не спя, тази сутрин станах към 5 часа до тоалетната и после сигурно час и нещо се въртях и накрая в 8 се ококорих окончателно и станах  Rolling Eyes
Oktavia_be, не се притеснявай за болничния - онзи ден моя док по ЗК ми каза, че може да се издаде след датата на започване, преди това не може. Така че и по-късно да ти го издадат, няма страшно. Peace
Satori, ти успя ли да си вземеш всички документи от ЖК, пиши какво стана.  Hug
Geryto, успешен последен работен ден.  Wink Сега може да ти е малко кофти, но ще видиш после колко добре ще се чувстваш, когато останеш на спокойствие вкъщи - ще можеш на спокойствие да си приготвиш всичко за малката и за теб самата, ще си почиваш...  Laughing

Тези дни и аз се чудя нещо - дали козметиката, която предлагат тук при нас е със същото качество като в чужбина?  newsm78 Дано да не е като с праховете за пране - тук едно качество, в чужбина съвсем друго...   Naughty Аз по съвет на моята дерматоложка ще взема Sebamed за бебка, но се чудя дали от тук да я купувам...  Thinking Ако има някой компетентен, нека да даде съвет  Wink

# 671
  • Димитровград
Добро утро и от нас-в Димитровград пече страхотно слънце, сякаш на вън е +10, а всъщност е -2, но пък създава настроение  sun

Вчера подготвих доста обширен списък, тъй като през месеците съм купувала хаотично и това с което съм приключила са кърпи за баня (4 бр.) и одеала имам 2 купени за момента (колебая се за чувал или още едно тънко одеало).

Що се отнася до по-големите покупки-количката обсъждахме дълго време и се спряхме след оглед на Чиполино Перфекта ( с цветовете на 2011, че новите са черни с червено и не ми допадат), а леглото ще бъде дървено (струва ми се най-удобно за продължителен сън). Решили сме да купим и кошара-преносима за сън и игра, която да сложим в хола (имаме достатъчно място), за да може през деня да не сме затворени в спалнята, а да обръщаме внимание и на таткото, а като порастне, така или иначе ще ми е необходимо място където да го слагам да играе, докато аз върша нещо и е без наблюдение.

За козметиката бях решила Себамед, но вие говорихте и за А-Дерма и Мустела, та се разтърсих и се разколебах. Това за което се чудя е за след баня: олио или крем-чела съм, че олиото се препоъчва за зимата, а крема за пролетта, но също така, че с олио по-лесно се прави масажче на бебето от колкото с крем. А пък да взема олио за 15 лв., което да ползваме месец не ми се вижда вариант, та не знам-вие какво сте решили за след баня?

Последна редакция: пт, 17 фев 2012, 13:09 от biersdorf

# 672
Привет!

Да кажа за 45 дневният. Ей, досрамя ме малко.  Blush
Аз така казах че тя ме минава, а вчера и направление за кръв и урина и направление за микробиология(айде тва последното ок, ама за кръв нямах повече). Издаде ми всичко, обменна карта и направление за хоспитализация. Ако родя по-рано, педито на бебето щял да го оправи, ако родя по късно от термин-тя.
С целия си бременен мозък бях решила(запомнила?!) че съм от 13ч., даже спорих с момичето на регистратурата, а то се оказа че съм от 14, даже го имах на бележка записано, срам  hahaha

Oktavia_be както са ти казали, не се притеснявай. Няколко дни не са проблем  Peace

Браво на твоята бебка Andromeda_84!
В понеледник почвам да се следя при лекарката, която ще ме изражда и тогава ще я видя моята хубавелка колко пухкава е станала и как е застанала.

Явно това с неспането е масово  Hug

Не съм компетенция, но за козметиката е сигурно че е по-некачествена от чужбинската. Имах колежка, която си поръчваше чрез приятели пантен от щатите, защото нямаше нищо общо с тукашния(например).
Аз имам сравнение от Чехия-и да, там е по-добра(не всичко разбира се).

Мисля да взема един душ-гел/шампоан с невен на Веледа за бебка и до там да спра. Другото в движение, а и според мен всеки ден с козметика е излишно, та повече с водичка.

Пожелавам ви хубав ден   bouquet

# 673
Добро утро!
Аз пук от вчера звъня на моите от ЖК за 45 дневния болничен кога да отида, но никои не ми вдига....Водя се болничен до днес включително а пак от днес трябва да ми почнат и 45-те дни....дано да не изпусна времето когато се пише....
Ще ни го позабавят доста нали (плащането)? Някои знае ли?

Моя трябва да започне от 18, но тъй като моят доктор ще е на работа в тази болница, в която работи със ЗК чак на 24 ще ходя тогава. И друг път ми е издавал по-късно от датата, че почти никога не се съвпада. А колкото до това кога ще ти го изплатят, зависи кога счетоводителката кога ще го представи в НОИ, което предполагам няма да е преди началото на новия месец, така че не мисля че ще стане кой зная какво забавяне в плащането както при мен, така и при теб.

А да ви попитам, понеже трябва да съм с непрекъснати Здравни осигуровки, а аз все мисля, че имам да внасям за някои месеци, които са ми били дупки м/у работата, но като проверявам в нета в системата ми излиза, че нямам такива месеци, да не после да ми направят някакъв проблем? То щом при мен не излиза, значи и при тях, ама вече незная...

Каке времето при вас? Тук вчера беше супер, снощи вятър, сътринта сняг, сега пак взе да припича...абе луда работа Simple Smile Усмихнат ден ви желая  Hug

# 674
А да ви попитам, понеже трябва да съм с непрекъснати Здравни осигуровки, а аз все мисля, че имам да внасям за някои месеци, които са ми били дупки м/у работата, но като проверявам в нета в системата ми излиза, че нямам такива месеци, да не после да ми направят някакъв проблем? То щом при мен не излиза, значи и при тях, ама вече незная...
Щом ти излиза в системата, че си с непрекъснати права, значи си Simple Smile То от едно място идва всичко, няма как те да имат други данни.
Другия вариант е (аз съм го правила) отиваш в НАП и има "гише" на което ти издават статус за здравно-осигуряване, в който пише с какви права си и ако дължиш нещо...
Като имаш тази бележка (с подпис и печат от тях) вече може да си гледат където си искат  Wink

И тука пече! Искам да се стопля вече, че ме хванаха щръклиците  ooooh!

Като ви слушам как излизате вече в 45 дневния.. Аз имам още цял месец почти  Crazy
Ама като сте се "постарали" по-рано така е  Naughty  Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт