CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 18

• 51 697
  • 752
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Само да вметна, понеже темата е за взаимопомощ - Гадинка е писала за уволнение свързано с несправяне с работата. Това е удобно за фирмите, защото в този случай не дължат обезщетение, а и първоначалната идея е да уплашат служителя и да кандиса на други условия. При уволнение по тази точка можете да съдите фирмата и статистиката е, че 90 % от делата се печелят от работника. След това фирмата дължи обезщетение в размер на 6 заплати + осигуровки. Така че, ако някой започне да ви заплашва с уволнение, веднага се консултирайте с юрист (адвокат) за да сте наясно със ситуацията и правата си.

# 526
  • Варна
Утре ми е последният ден на работа, обмислям текст за прощално съобщение към колегите по служ. поща  Mr. Green

# 527
  • Пловдив / София
Утре ми е последният ден на работа, обмислям текст за прощално съобщение към колегите по служ. поща  Mr. Green

Това е хубав начин човек да си тръгне.
Аз бих изпратила такова.  Peace

# 528
  • София
Касита- благодаря за отговора Hug, и аз мисля,  че при това положение, удачният вариант би бил да искаш да си работиш от вкъщи. Успех!
Джулиана- твоят пост ми доказа, че човек не знае какво ще му поднесе съдбата и как ще се завъртят нещата /получи се и рима даже/. Желая ти успех на новото място!
Такава съм, Киса, cecile_96- успех, дано скоро се похвалите с нова работа! Praynig

# 529
Пишете в кои сфери сте.

# 530
И аз тук да споделя...)
В събота реших да отворя джобса (по принцип няма нищо като за мен) и попадам на обява за конкурс за държавна работа. ) Е, мисля пак да се пробвам (макар вероятно местата да са "заети" вече). Поне до конкурс да стигна, пак е нещо.

# 531
  • София
Само да вметна, понеже темата е за взаимопомощ - Гадинка е писала за уволнение свързано с несправяне с работата. Това е удобно за фирмите, защото в този случай не дължат обезщетение

Привет Simple Smile
Тогава се замислих за този вариант, но от друга страна... да ми пише в тр. книжка тази причина за.. уволнение  Confused

# 532
Здравейте момичета ,утре съм на интервю, след 2 месечна суша.Малко ми  е притеснено, защото малката е болна и още незнам на кого ще я оставям за да ида на интервюто, но не искам да пропускам възможността и без това толкова рядко се обаждат.....

# 533
Само да вметна, понеже темата е за взаимопомощ - Гадинка е писала за уволнение свързано с несправяне с работата. Това е удобно за фирмите, защото в този случай не дължат обезщетение

Привет Simple Smile
Тогава се замислих за този вариант, но от друга страна... да ми пише в тр. книжка тази причина за.. уволнение  Confused

A кой ще ти обръща внимание на книжката?

# 534
Моля за съвет и насока как се постъпва при подобни ситуации- става въпрос за повтаряемостта на обявите. Когато дадена организация в рамките на две седмици пуска една и съща обява, то какво се изисква от потенциалните кандидати- да си пуснат ли втори път  CV-то ли?
Много ме объркват подобни неща. Аз ги разбирам като, че никой не е одобрен от предишните кандидатствали, но не виждам кой нов ще кандидатства при положение, че изискванията им са за определен кръг специалисти.  Thinking

Успех на всички започващи работа и поканени  на интервюта. Simple Smile

# 535
Според мен недей да пускаш пак, но пак зависи колко човека са кандидатствали и дали са прегледали всички...

# 536
Благодаря ви момичета,
но след толкова пуснати СВ започнах да си мисля, че за всяка обява имат определен човек, а са задължени да обявят мястото. Не знам дали и възрастта не ми е проблема, на 40 г съм, имам образование и стаж, но явно не е достатъчно, за да почна където и да било. Мисля, че дори и да не това, което съм работила до сега ще се справя... продължавам да търся.
Дано да успеем и да има повече напуснали този форум.  Hug

# 537
...
Не знам дали и възрастта не ми е проблема, на 40 г съм, имам образование и стаж, но явно не е достатъчно, за да почна където и да било. Мисля, че дори и да не това, което съм работила до сега ще се справя... продължавам да търся.
Дано да успеем и да има повече напуснали този форум.  Hug

E, ako 40 години са проблем тогава питам коя е предпочитаната възраст? Аз с 10 години повече се надявам да си намеря работа, ти къде отиде, 40 е най-подходящата възраст.

# 538
Здравейте. Къде мога да търся обяви за работа в ясли или градини? Също така на кабинет с някой лекар? Имам още няколко месеца до дипломирането, но ми се иска вече да се ориентирам в ситуацията Simple Smile

# 539
И аз съм почти на 40 и според мен не се котираме на пазара. Имам стаж, имам знания, имам необходимото образование, но никой не се обажда поне за интервю.

Общи условия

Активация на акаунт