Отговори
# 660
  • София
Хай момичета,  Hug

ние се позагубихме за малко, но сега минавам да ви почерпя за половин-годишнината на нашето съкровище. Нека всичките ни деца растат здрави и щастливи

# 661
  • София
Здравейте отново!

Евита - аз почти нищо не знаех за олиото от рапица. Бях чувала само, че е диетично и се използва при диети за намаляване нивото на лошия холестерол. Доколко е полезно и вредно можеш да прочетеш различни мнения, ако го напишеш в Google рапица или масло от рапица - маслодайна култура, която се използва широко за технически цели, през последните години за производство на биодизел. не се прилага широко в храненето поради наличието на вредната ерукова киселин, която не се разгражда в човешкия организъм. Най- общо трябва да се отбележат 2 неща - ГМО и  наличието на вредната за организма на хората ерукова киселина. Твърдението на хората от Хип е, че те използват био рапично масло, което изключва възможността да е ГМО с контролирано ниско съдържание на ерукова киселина ( под 2%), което не е вредно. За мен обаче не е съвсем ясно как се отглежда биорапица при положение, че масово се отглежда  ГМО такава ( за справкаГМО рапицата е разрешена за производство и в ЕС и в България). Това означава, че дори в относителна близост до био насажденията не трябва да има ГМО.  По-скоро логично ми звучи аргумента, че се използва заради ниската и цена. От друга страна защо да давам на детето си нещо, за което има толкова въпросителни дали е полезно или вредно. Ще се въздържа. ( Кокетка аз с моите приятели не съм водила научни беседи, защото се чуваме по телефона, но те потвърдиха разсъжденията ми. Първата реакция при споменаването на рапицата беше - ГМО, а второто за еруковата киселина).
Днес ние също имахме неприятни преживявания, което беше последвано от писане на жалби по E-mail-a, но не ми се пише за това сега.
Малката през последните няколко дни е много нервна вечер - вероятно я тормозят зъбките. За сега давам Хамомила и може да се каже, че има някакъв ефект.
Исках да пиша още, но ставам, че ме викат за вечеря  и после къпане.
Приятна вечер!

# 662
Na mama Misheto, честита половин годинка на Влади  bouquet Да ти е жив и здрав. Красиво детство му желая.
Как е възможно всяка вечер да се повтаря един и същи сценарий, без да си взема поука. Уж заспал, отивам да се къпя и чувам от банята истерията. И няма успокояване, докато не го гушна още мокра.
Явно трябва преди да заспи или не знам какво да мисля. Като Тара, с него под душа. И всяка вечер се питам, как така има бебета, които дават възможност на родителите си да излизат някъде.
не съм видяла още сестра ми, че непрекъснато са нанякъде с гаджето /точно като нас Laughing/
Тара, Евита, Славче, съчувствам ви за гадните преживявания. Аз мисля, че са комплексни тези неща около възпитанието-  семейство, среда, контролирани и неконтролирани фактори, а и индивидуалност. Темата е много голяма и всеки си мисли, че е открил тайната, а не се знае въобще какво ще се случи след години.
Дана, дано да минава бързо. Пий една лайка и ще се оправиш Laughing. Виж на Сара как помогна.
jaded, аз стигнах до 125 гр. каша, мярката ми е едно малко бурканче от купено пюре на Хипп. Само че правя с АМ и малко плодово пюре. Знам, че по принцип се смятат , 1 отпред, месеците  и 0 т.е вместимостта на пет месеца би трябвало да е около 150 гр.
на мен оризовата каша ми мирише ок, но предполагам, защото много обичам ориз под всякаква форма, включително и чист. Но на Милупа кашите са по-добри, отколкото на Хипп /аз давам на Боби Хипп, защото такава намерих, но предпочитам на Милупа/.
neci, ние днес имахме сходно преживяване със спалнята, даже ми стана леко смешно като четох. Бяхме и тримата на спалнята и Иво реши да скача. Аз му казвам, че е опасно, защото има "синдром на раздрусаното бебе", а той ме пита няма ли синдром на раздрусаното дете, ти само за Боби се притесняваш.
при нас проблема с тока не е отстранен. Трява да викаме специалист. Боби нещо е доста кисел иставам. Само чакам баща му да се прибере и малко да се позанимават, а той точно вечер е най-сърдит.

Хубава вечер и спокойна нощ

Последна редакция: ср, 22 фев 2012, 19:59 от valerie

# 663
  • София
Евита  Hug Представям си колко тъпо ти е станало. Но не мога да не отбележа, че разказа ти искрено ме разсмя. Особено частта, в която идва мъжа ти и не пита какъв е проблема, ами директно ги почва. Кажи сега с какво почерпи Рада в Хепи, та после е станала неспокойна, нещо винце...биричка  Laughing  Hug Тя само да порасне, аз ще и припомня как и буташе шишето с вода, а тя гладна чака да получи мляко, но единственото нещо което вижда са бутилчета с лакове  Laughing .. и моята рошава глава.
Na mama Misheto Честита половин годинка на сладък Влади, да е жив и здрав, усмихнат и щастлив.
neci Същият сценарий при нас е почти всяка вечер  ooooh! Но в последните седмици е спрял да скача, и то защото баща му се скара на няколко пъти, пък той е по-големият респект в нашето фемили.
Тара, днес през деня ти прочетох поста на един дъх. Толкова интересно си го разказала, че дори си представих, че съм там  Laughing. На ъгъла на Витошка..и някой си улица и седя и слушам скандала  Laughing Дано нямаш вече такива неприятни емоции  Hug

Пюрета няма да правя вероятно. Ще купувам. Просто нямам търпение да дойде хубавото време, когато ще излезна сутрин в 10.00 и ще се прибера вечер в 19.00-20.00  Laughing. През цялото време ще си седя в парка с разни дружки на въздух и няма как да приготвям.
Исках да пиша още нещо....но забравих какво  newsm78
Вики днес яде тиквичка с картоф, мнооого и хареса. Отваряше уста с кеф. Обедното хранене вече ни е заместено. Също така получи и 3-4 лъжички ябълково пюре за десерт  Laughing. Не беше очарована особено.

# 664
Привет-мривет и от нааас  Party
Минавам за едно набързо-добре сме  Hug и не ви изпускаме от поглед:)Simple SmileПри нас пада голяма гимнастика, голямо чудо Mr. Green Mr. Green Mr. Green Захранването е на изчакване, Зак само на плодовите и тиквено-моркови пюрета се облизва, реших да го почакам да стане на 6 навършени месеца:)
Хайде, да става топло, че да мааме гащи по София   Laughing

# 665
  • София
Здравейте пак!

Валери, при нас същата сценка с банята на мама и разреваването се повтаря почти всяка вечер. А за електричеството - бъди внимателна! На мен също това ми е един от най-големите страхове. Особено се притеснявам, когато мъжът ми започне да прави нещо такова ( той сам се справя, че е завършил електротехника). Вчера имахме такъв момент - сменя един специален ключ за банята и репликата мукато пускаше бушона беше: "Сега, ако не съм го свързал правилно, ще гръмне", а аз изтръпнах.

На мама Мишето, честита месечинка! Да ви е живо и здраво и много послушно съкровището!

Евита, Тара, Славка , много неприятни изживявания. И мен такива неща много ме натоварват и тръгвам с рогата напред. Мислех си, че сега, когато вече съм майка ще стана много по-спокойна и търпелива, но съвсем не е така. Почти при всяко излизане се товаря много, а то има с какво достатъчно - непочистени тротоари; паркирали навсякъде, където не трябва коли; тотална липса на рампи или наличие на такива, които са абсолютно неизползваеми; пушещи в детето ми хора; постоянната опашка от поне 10 човека в съседния банков клон и тъпото обяснение от телефона за оплаквания, че работят за разрешаване на проблема ( от около 3 месеца) и т.н. и т.н.
Днес например, като се прибирахме от разходка двете с детето бяхме добре опръскани с вода, кал и сняг от един автобус. Ама така добре, че чак върху детето в количката отиде. Добре, че не се събуди. Писах оплакване и дано да го накажат този шофьор.

Дана,  да оздравяваш бързо. Пий Смекта или Ентерол, ако имаш. На мен ми ги бяха предписали като бременна, че аз си имам такива проблеми.

Евита,  дано да не се повтаря тази нощ на реване. То тъкмо взе да спи детето. Дали не са започнали да я мъчат зъбки.. Имам приятелка, на която малката така реве нощем от зъбки, а хамомилата много и помага ( но детенцето е на 1 г и няколко месеца и сега му израстват кучешките зъби).

Пипи, радвам се, че сте добре!

Спокойна нощ на всички!

# 666
Добро утро  Hug

На Мама Мишето, честита половин година на Влади!!
Да е здрав и много щастлив  Hug

Тара,  Laughing
Чак не мога да си те представя - една малка и нежна жена, в подобна сценка  Laughing

Пав,  Peace Hug
Недей да се ядосваш на непочистените улици и липсващите рампи  Hug
Аз колко жалби съм писала до общината и какво мислиш - все едно и също, пари няма. Молих и съседите да направим колективна молба - все пак едно е молба от мен, друго е от още 40-50 човека. Всичките казаха - да, да и в момента, в който ми трябваха техните подписи, до един се скатаха. Аргументите бяха почти идентични при всички - ми то сега какво като пуснем жалба, пак същото, защо да се занимаваме с глупости и т.н., и т.н.
За жалост първо трябва да преборим овцедушието, което ни е обзело и след това да си търсим правата.
Дано бъдещето е по - добро. Аз като че позагубих вяра в това.

Случката, която описваш с автобуса е просто потресаваща. Уви - честно срещана. Даже имам усещането, че на част от шофьорите подобно поведение им доставя някакво извратено удоволствие.

Дана, много се смях с пържените филийки  hahaha
То на теб не ти е било до смях, но си представих мъжа ти, а след това моя в същата ситуация и как после щеше цял ден да ми опява, че каквото и да прави, все съм недоволна  Joy
Бързо оздравяване  Hug
Аз, при подобни неразположения, спазвам диета - варен бял ориз, чист, без сол, без мазнина, може да сложиш дори повече вода и остатъка да изпиеш. Отврат е, но действа затягащо. Също така - препечени филийки, картофи, сирене, но задължително обезсолено, чай от шипка и много вода. В чая от шипка можеш да слагаш малко захар.
Добре е да хапваш по - недразнещи храни и и след оздравяването, защото стомахът ще е все още чувствителен.

Q-T, от известно време искам да ти пиша за водата и все забравям  Embarassed
Андрей от чашка не я пие, но от лъжичка я приема. С чашката се залива и задавя, като че по - скоро не очаква нещо да потече от нея, а с лъжичката няма проблем. Аз давам(х) по две - три лъжички след манджата  Peace

Имам едно питане към ЛЛЛ

От известно време кърменето е голямо приключение. То е едно дърпане, озъртане, оглеждане, протягане, ритане, удряне, бутане. В резултат на това засукването на гърдата често пъти е неправилно. Всичкото това ми причинява дискомфорт не толкова при самото кърмене, колкото разраняването на гърдите, особено на едната.
Четох, че при такива ситуации бебето се отстранява от гърдата и се поставя отново и така до правилно засукване, но при нас това просто не се получава. Дори и в началото да се позиционира добре спрямо гърдата, това трае точно половин минута, защото все има нещо, което да привлече вниманието му.
А той е пълен максималист - иска всичко да види и вземе плюс гърдата в уста.
Така или иначе, за да направя кърменето по - спокойно и изобщо осъществимо, вече го кърмя само в една стая, която затъмнявам, в легнала поза - само в тази иска да суче и при пълно отсъствие на всякакви дразнещи шумове, играчки, светлини и прочие. Въпреки това все намира къде да се отплесне и не суче правилно.
Всъщност не знам и какво точно искам да попитам. По - скоро може би да ми дадете идеи/съвет как да направя така, че да не се извърта настрани или назад с гърда в устата или пък да не се отблъсква с крака в корема ми пак с гърда в устата.

По другия ни проблем - отказът да се храни на различно място от вкъщи и колата, вероятно нищо не може да се направи  newsm78

Благодаря предварително за отделеното време и внимание   bouquet

Последна редакция: чт, 23 фев 2012, 09:00 от Кокетк@

# 667
Кокетка, почвам с теб, докато не съм забравила, че каквото съм станала куку, си нямам вяра. Не съм ЛЛЛ ама при нас също го има проблема с разсейването и намерих някакво решение (поне за момента има ефект). Взимам си един шарен шал и си го слагам на врата и върху другата гърда (въобще колкото по-голяма площ покрие, толкова по-добре). Но трябва да й е пред очите и да й обхваща по-голямата част от полезрението. Радина си суче, а с едната ръка си гали шала, или го дърпа. Като спре да му обръща внимание, на следващото кърмене сменям шала. На мен това ми е любим аксесоар и имам много най-различни, от най-разнообразни материи и разцветки. Не знам дали и при вас ще подейства, но може да пробваш.

Валери, много се смях със съвета ти към Дана за чая от лайка. То на нея горкичката сигурно хич не й е до смях, дано днес вече е добре...
Иначе и аз като теб се чудя как има бебета, които оставят майките си не само да изкъпят, ами и до тоалетна да идат на спокойствие  hahaha Не си представям да отида скоро където и да било. Повечето ми познати ми се чудят как така съм я "научила". Иди им обяснявай, че тя от раждането си е такава. В болницата всяка сутрин ми я носеха с думите: "Носим ви един сърдит и ревящ малък човек." А идва нахранена, с чист памперс, ама пак реве, та се къса. И като я взема, хоп: млъква! По цели нощи цивреше там и аз не можех да спя, защото я чувах и ми се късаше сърцето за нея. Та добре че има майки като теб, които да споделят същото, защото иначе щях да реша, че наистина нещо при нас не наред  Hug

Здравче, честито и тук! Бъдете много щастливи с малкия Влади... Леле как лети времето...

Да ви се оплача днес моите подопечни са решили да ме побъркат. Детето пак скочи в ранни зори, а котаракът прави беля след беля. И като накрая не ми издържаха нервите и му се скарах, си спечелих само един чудовищен рев от малката защитничка на косматия калпазанин. Опасна е: само му се хили и като някой от нас му каже нещо и той се насмете и се скрие, тя почва да реве. Голяма любов към него, милото се бъзика, че го обича повече, отколкото него Simple Smile Ама тя верно понякога на котарака раздава по-широки усмивки, отколкото на баща си  hahaha

Е оставям ви, че си забравих мислите и няма май какво още да напиша...

# 668
  • София
И като накрая не ми издържаха нервите и му се скарах, си спечелих само един чудовищен рев от малката защитничка на косматия калпазанин. Опасна е: само му се хили и като някой от нас му каже нещо и той се насмете и се скрие, тя почва да реве.
Много сладко си го казала  Hug Просто си представям Радина като порасне какъв тандем ще са, той ще бяга от нея, за да не го тормози...а тя ще е щастлива защото ще мисли, че това е игра и ще продължава да го тормози  Laughing Идилия  Hug

Кокетка, направо си разказала нашето ежедневие  Laughing. Моите хитринки са две, като едната е почти същата като на jaded , само че обличам суичър с връзки на качулката и Вики гепва едната връзка и се заиграва с нея. Понякога връзвам на връзката нещо да виси и пак го дърпа и играе. Другата хитринка е: тя лежи, аз почти. Моята поза е полегнала настрани на лакът, дупката, която се получава под лакътя и под мишницата е "прозорец към света". Най-добре е Иво да подскача и тя суче и зяпа през "прозореца", но ако е през деня пускам ТВ-то и успява да посуче 2-3 минути. Но поставянето на другата гърда вече става мисия невъзможна, когато е сукала 2-3 минути. На друго място е абсурд да яде, защто има много нови и интересни неща, които трябва да види  hahaha. В същност на друго място яде, когато е изнервена и й се доспи. Като естествено преди това е имало един половин часов мрън. Тогава като я сложа на гърда се успива и папка. Дано да съм била полезна  Hug

От вчера съм в едни размисли относно възпитанието на Иво. С мъжа ми сме на различни мнения по един въпрос. Та да използвам момента да попитам майките с по-големи дечица. Какво правите, когато дете, което вашето детенце смята за приятелче се държи лошо с него. Смисъл грубиянства /предполагам, че при момиченцата е по-различно, но ще се радвам на съвет/, бута грубо, бие...и подобни. Подчертавам, че става въпрос за детенце, с което са приятели и се търсят, а не с някое познато дете случайно срещнато на площадката.

# 669
Пиша ви набързо какво казаха сестра ми и една нейна приятелка, която работи в лаборатория в Германия.
В първия момент като чуха рапично олио- ГМО и евтино. После като им казах Хипп, и двете казаха, че щом е Хипп там контролът е убийствен и след като пишат, че е БИО е сто процента БИО.  Освен това и конкуренцията е огромна и не могат да си позволят компромиси с качеството. После приятелката й се сети, че е въпрос на традиция за немците, да ползват рапичното олио при захранване. Тя има дете с 20 дни по-малко от Боби.
после ще пиша по другите теми, че сме кисели

# 670
Добър ден и от нас  Hug

Днес ставаме на 5 месеца и по този повод викаме на поразия, че да ни чуе ако не целия свят, то поне съседите  Laughing Черпим ви с много беззъби усмивки и някой друг боен повик  Wink

Преди час се завърнахме от разходка из кишавата София и аз естествено влезнах да купя подаръче на малката бузана - лента за коса, че ни е малко и да даваме вид на момиченце  hahaha Та като видях играчките в магазина се присетих и за проблема на Кокетка със сукането. Момичетата са ти предложили интересни решения, за които съм чувала и от Ла Лече Лига да говорят като евентуално решение на проблем с папането. Но ние понеже много обичаме дървените играчки, а от няколко дена сме си захапали палеца и се мъча да пробутам най-накрая биберон (от къде тръгнах  newsm78), та в магазинчето видях прекрасни дървени джидживки, които се закачат на дрешката, а в другия край бибата, да не падне. Имаше и същите, но предназначени просто за игра, пак се закачат на дрешката, като дървено синджирче, много весели и шарени. Мисля си, че можеш да се пробваш с такава играчка, закачена някъде на твоята дреха. Ая (Ана Мария  Simple Smile) си играе с подобна до захлас! При всички случаи дано намериш решение, че си мъчително бебо да не иска да яде, а ти да се правиш на маймуна без успех  Thinking

Друго, което исках да попитам е дали някой е пробвал пюрета на Сънвал, вчера ми ги препоръча майка на по-голямо момиченце, като добра алтернатива на Хип.

Хубав  и усмихнат ден!  Hug

# 671
На мама Мишето, jobon4e, честити ви месечинки  Hug Все така здравички и прекрасни да са ви дечицата!

Кокетка, Емо от доста време като суче се разсейва много - оглежда всеки човек наоколо, върти се да гледа телевизора, а ако се кърмим някъде на гости или навън, направо забравя че суче и се ококорва в околния свят. И аз като Джадет съм откирла, че ако по мен виси нещо, му ангажира вниманието и с едната ръка си го държи, върти, опипва и оглежда и така забравя околония свят и суче. За целта си слагам някаквъ бижу на врата, например или шал, ако излизаме. Ако нямам нищо такова под ръка му давам косата ми или презрамката на сутиена, също вършат работа поне за малко, само дето аз нали мразя да ми пипат косата и той докато ме скубе, аз подивявам от нерви, ама в името на нахраненото дете  Laughing

Евитка, чудесно те разбирам и как си се почувствала и защо си реагирала така  Hug честно казано, ако и мен ме изплаши някой по същия начин за детето и като направя забележка, вместо да ми се извини, да ме напсува, гаранция, че ще скоча да го бия  Naughty А в тази ситуация, която си описала и без да ме псува ще ме ядоса - това е измет без никакво възпитание. Как така някой ще се подиграва с инвалидите и с майките с деца като си играе със съоръженията за тях и то докато някой ги ползва. Господ да ми прости, но този заслужава да попадне той в инвалидна количка, за да разбере какво е да си зависим от една рампа или един бутон... и най-вече да си зависим от поведението на другите хора - ако не да ти помогнат, поне да не ти пречат. А, за псуването, какво да ти кажа .... никой, ама никой няма право да ме псува или нагрубява. Аз не съм на този свят, за да съм изтривалка на някой. Хората се раждат равни, независимо от пол, раса, физически белези. Как така, някой ще си позволява да се гаври с мен  #Cussing out Айде, тоя в историята на Славчето е явно болен човек, то няма как да си нормален и да си го развяваш. Пак е дразнещо и неприятно и пак си е за бой, ама поне има обяснение. А този келеш дето теб те е псувал нищо не може да го оправдае за гнусното поведение.

Славче,  по принцип съм жалостива и като се замисля как някой мръзне по цял ден на някоя сергия да продава нещо (мартеници в случая), за да изкара някой лев и ми е по някакъв начин мъчно. Ноооо, съм категорично против да има привилегии за някой само защото е несретник. Първо да е учил (в България дори висше образование можеш да получиш без пари) и да е имал цел да постигне нещо повече от живота си. Няма да съжалявам никой за липсата му на амбиции и мотивация да се бори за по-добър живот. И второ аз в живота си не съм получила един лев, без за него да съм платила осигуровки и данъци. Много ме боли, че над 30% от доходите ми  потъват в осгуровки и данъци (а преди данъка да стане 10%, реално над 40% отиваха за такива неща). Обаче боли не боли си ги плащам. И няма как да позволя на който и да е да се скатава и да не ги плаща. Защо? Моя труд по-лесен ли е от неговия, че да съм "наказана" с данъци, а той не? Освен това законите трябва да се спазват. Категорично и без изключения  Naughty Той няма разрешение да продава на този ъгъл, има разрешение за две коопераци навътре в пряката. Да ходи там. Такива хитреци на дребно няма да им простя. Защото навътре в пряката е по-евтино разрешението и той е минал тънко, като си е платил за пряката, а се е изтипосал на Витошка. Или да си плати за Витошка и то за този адрес или да си ходи в пряката. И като за капак, ще ме праща мен в градинката  #2gunfire аз съм си пред вкъщи и той ми пречи, а мен ще ме праща в девета глуха, защото съм жена и съм беззащитна, че съм с бебе. Да бе, да. Ще види той кой е беззащитен  #Cussing out Аз бях някъде на 19 години като ме нападнаха двама да ме обират, да ми вцемат бижутата. носех две синдижрчета на врата си - едното с кръста от кръщенето, другото с една Богородичка от баба ми. И тия ме нападат да ми ги взимат. Ей, не сте виждали звяр в действие  Laughing От къде ми дойдоха сили, не знам, ама се хвърлих в мъжки бой и с двамат - ритах, удрях, скачах, въртях се. Накрая ме събориха на земята и единия легна върху мен, а другия ми държеше ръцете, но аз пак се извивах, въртях, ритах и се отскубнах. Хванаха ме пак, естествено, но то вече много време се биехме, а беше около 8 вечерта, минават хора и те се уплашиха, че ще дойде някой  и накрая се предадоха и ми оставиха кръста и Богородицата (аз им казах, че няма никакъв вариант да им ги дам и че Господ ще ги накаже, ако ми ги вземат) и взеха само двата синджира. Е, взеха ми и чантата, ама в нея имах само документи и ключ, нищо повече. Аз по принцип не нося в себе си пари, имам колкото за едни обяд или кафе и това е. А аз после като се добрах до кафенето, където имах среща с гаджето си (едно предишно гадже) припаднаха като ме видяха - цялата в прахоляк, издрана, абе все едно рейса ме е сгазил  Laughing Но от тогава си знам силите  Laughing и вече не ме естрах от никой  Laughing

Паф, аз също много се ядосвам на тротоарите, на колите... на всички тези неуредици... и един ден ще се заема и с тях, ама за сега съм още дребен играч - отговарям за продавачите на мартеници  Laughing

Кокетка, има един телефон дето "работи" - на него се обаждам за дупки, като се развали уличното осветление и т.н. и до ден-два идват и го оправят. така че явно не  есамо до пари работата, защото и дупките да се запълнят става въпрос за пари. Ще го изнамеря и ще ти го пратя. Колкото пъти съм звъняла до сега, винаги е имало резултат.

МишчицаHug

Валери, аз съм сигурна, че Емо се глези, когато съм в къщи. Когато ме няма и го гледа майка ми, казва, че нито мрънка, нито нищо. Щом се прибера, дори до тоалетната да отида, се започва това, което разказваш - мрънкане, преминаващо в плач, една тъга, една драма... страшна работа. Да, аз вече съм се научила и да се къпя с него и да се храня с него в едната ръка и всичко, но хич не се притеснявам, като ме няма, защото съм 100% убедена, че не страда без мен, а просто пред мен преиграва, защото знае, че минава номера  Laughing

Ох, сега пък рапчното олио е вредно... Евитка, мисля че има мазнина, която е напълно полезна - зехтина. Особенно двойно пресован с киселинност 0.1%, нито дразни стомаха, нито нищо.

# 672
  • София
Честито порастване на Ана Мария и на Влади /със закъснение/.
Тара, направо ме разби. Аз си те представям като много нежно и фино създание/каквото вероятно си/, но човек е по- добре да не те ядосва. Аз на млади години бях такава, репчех се на по- силни от мен, решили да ме тормозят, но обикновено си изяждах боя. Сега вече съм по- предпазлива, да не кажа страхлива. Браво и на Евита, в тази връзка.
Надничайки по чужди теми открих, че хората не си къпят децата всеки ден. Интересно ми е какво мислите по въпроса? Аз моето го къпя, още повече, че му е много приятно и се кефи да си цапка във ваната.
Вчера съдбата отново грубо ми намекна да спра да ям, че да ги сваля най- накрая тия 5 кила, дето са ми в повече. Счупих насред кухнята един буркан с туршия, един час събирах зарзавати и стъкла. Още мирише на оцет, обаче на яденето не ми повлия. То и детето явно много папка, защото на него пък му се счупи лъжицата. Сега съм в дилема същата ли да купувам или друга. Ще решавам на място в магазина.
Ох стига толкова съм писала щуротии,
усмихнат ден на всички

# 673
  • София
Лейдис,

Голямо тичане напред-назад му удрям тази седмица и не ми остават сили да пиша, но ви чета много редовно. Вечер лягам с телефона, информирам се как сте, радвам ви се и заспивам  Grinning

С леко закъснение честитя празниците на всички пораснали бебоци, мами и татковци. Бъдете много много щастливи!!!  Hug   bouquet

Тара, Евита, много неприятни случки, но много ме изкефихте. Браво и адмирации!!!

Във вторник и сряда бяхме на месечните консултации - нали си имаме 2-ма педиатри, които този месец освен да ме объркат за захранването нищо друго не направиха. Чудя се за какво са ми като ще си следвам схемата дето аз съм си направила (с ваша помощ  Hug). Добре, че изчетох толкова неща...

Макс е 7460 гр. и 68 см. Пораснал е само с 160 гр и с цели 4 см., та този месец никой не ми се скара, че много яде  Whistling Паснахме на стандартите на педи.

Днес ни беше дебюта в захранването. Почнахме с пюре от тиква, 3 л. Беше много изненадан какво е това в устата му, не изглеждаше очарован, но хапна без да плюва и с малко следи от тиква по лицето. Всичко това съпроводено с безценни физиономии  Laughing

Ще ви разказвам какви страхотни съвети и схеми ми дадоха за захранването при следващото писане. И двамата обаче бяха категорични, че трябва да започнем с готови пюрета и да изчакам още месец-два с домашните.  Според тях при Хип контролът е най-сериозен и заслужават пълно доверие, но аз така или иначе към тях съм се насочила. Даже успях да намеря и чист картоф - ще видим дали Макс ще го хареса.

И тъй като съм на вълна захранване и обещах, че ще питам Simple Smile - Валери, ти как въведе плодовото пюре? При следобедното хранене, между храненията?

Хубав ден и спокойна вечер от нас!!! Ще се върнем  Wink

Последна редакция: чт, 23 фев 2012, 16:02 от Raikony

# 674
От известно време кърменето е голямо приключение. То е едно дърпане, озъртане, оглеждане, протягане, ритане, удряне, бутане. В резултат на това засукването на гърдата често пъти е неправилно. Всичкото това ми причинява дискомфорт не толкова при самото кърмене, колкото разраняването на гърдите, особено на едната.
Четох, че при такива ситуации бебето се отстранява от гърдата и се поставя отново и така до правилно засукване, но при нас това просто не се получава. Дори и в началото да се позиционира добре спрямо гърдата, това трае точно половин минута, защото все има нещо, което да привлече вниманието му.
А той е пълен максималист - иска всичко да види и вземе плюс гърдата в уста.
Така или иначе, за да направя кърменето по - спокойно и изобщо осъществимо, вече го кърмя само в една стая, която затъмнявам, в легнала поза - само в тази иска да суче и при пълно отсъствие на всякакви дразнещи шумове, играчки, светлини и прочие. Въпреки това все намира къде да се отплесне и не суче правилно.
Всъщност не знам и какво точно искам да попитам. По - скоро може би да ми дадете идеи/съвет как да направя така, че да не се извърта настрани или назад с гърда в устата или пък да не се отблъсква с крака в корема ми пак с гърда в устата.
По другия ни проблем - отказът да се храни на различно място от вкъщи и колата, вероятно нищо не може да се направи  newsm78
Благодаря предварително за отделеното време и внимание   bouquet

Кокетк@, допада ми как си нарекла кърменето на тази възраст – „приключение”. Heart Eyes Това, според мен, носи заряд на нещо непознато и неизвестно, но в същото време и приятно и вълнуващо, в което би искал да се впуснеш. Wink Доста майки споделят, че забелязват подобна промяна у своите бебета около този период. Около 4-5 месеца, бебетата започват да забелязват големия, шарен свят извън майчината прегръдка и да не се концентрират вече така добре върху кърменето. Това не означава, че се интересуват по-малко от млякото, или са надрастнали нуждите си от кърмене. Ти отново чудесно се справяш и реагираш спрямо това какво би могло да разсейва Андрей – шумове, играчки, светлини и му предлагаш в затъмнена стая и в легнала поза, също и се опитваш да коригираш засукването.

Jaded, Мишчица, Jobon4e и Тара са ти споделили много ценни идеи – цвететн шал, шарен гердан, суитчър с връзки (и/ли играчка на връзките), презрамка на сутиен, косата на мама – обичайно всяка една от тези идеи bи могла да помогне на едно много любопитно и нетърпеливо да опознава света бебе да задържи малко повече вниманието си на гърдата. Grinning Страхотни сте, момичета!  bouquet  Споделеното от вас ни помага ние от своя страна да го споделяме и с други майки, преминаващи през подобни ситуации, и да им бъдем полезни и с вашите идеи! Мишчица, много интересно си описала вашия „прозорец към света” – чудесен вариант бебето да е на гърдата и в същото време да може да гледа разни любопитни неща! Hug Усещам колко полезен би могъл да бъде той за много майки! Peace

След толкова хубави идеи, бих могла да добавя малко други неща. Разбирам, че само в легнала поза иска да суче – ако отново го пробваш в друга, различна, дали няма да е склонен да съдейства? Ползвала ли си слинг? Опитвала ли си да го кърмиш в него? Контактът кожа-до-кожа все още би могъл да бъде полезен. Някои майки споделят, че в подобни периоди е помагало да кърмят бебето във ... ваната. Шалът, за който спомена Jaded, при някои бебета е изиграл и малко по-различна роля – като „перденце на прозореца” Mr. Green – т.е. да ограничава по някакъв начин гледката им към света. Това, разбира се, може да има и обратен ефект – да дразни бебето и да иска час по-скоро да го избута, за да вижда, но пък понякога би могло да свърши работа (шал или лека пеленка, за да има адекватен достъп до въздух, може да се метне така, че да му „скрива гледката” – някои майки ползват този вариант и за дискретно кърмене навън). Други хитринки, които биха могли да помогнат, е да му хванеш пръстчетата и/ли ръчичката нежно и да си играеш с тях, да му говориш нещо, да му се усмихваш и правиш различни физиономии – изобщо, да си общуваш с него. В такива периоди е възможно да зачести нощното кърмене – това е съвсем нормално, обичайно тогава бебето няма толкова „разсейващи елементи” и има нужда да си навакса пропуснатите кърмения през деня.

На тази възраст бебетата са се развили достатъчно, за да опознават заобикалящия ги свят, но все още не могат да съвместят едновременно и опознаването на света, и кърменето. Mr. Green Добрата новина е, че това обичайно отшумява, и растящото човече постепенно започва да успява да се справя и с двете дейности по едно и също време. Peace

Ще се радвам намериш и още неща, които да сработват при вас и да продължаваш да споделяш за вашето приключение. Wink

Момичета, утре (петък) от 10ч. сутринта ще има отново уебинар. Темата е „Най-често срещаните проблеми с кърменето в първите дни и седмици, как да ги избегнем или преодолеем”. http://www.anymeeting.com/WebConference/default.aspx?ip_ek=lllbg1 - от този линк може да се влезе директно, щом уебинарът започне. Тази тема вероятно не ви вълнува вече, тъй като вие вече преминахте през първите дни и седмици, но бихте могли да споделите на приятелки, за които може да е полезно. Благодаря ви!  bouquet

Последна редакция: чт, 23 фев 2012, 21:40 от Amorevole

Общи условия

Активация на акаунт