Какво повече няма да купя - тема 2

• 87 734
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
Аз купувам на Лудогорско пиле сърчица и дробчета: не съм ги чистила, само мия и това е. Воденички не съм взимала обаче и не знам с тях какво е положението.

# 151
  • у дома
Краве сирене на Маджаров - големите бели кутии - намерих вътре черупка от яйце  Rolling Eyes

# 152
 Shockedлеле,на такава находка не бях попадала,но и сиренето им не ми хареса.Знам,че е черен списък,но открихме едно страхотно сирене-Милки Лукс е фирмата,а сиренето се казва Българея,от Пикадили го купуваме,страхотен вкус има!

# 153
Как да разбера като купувам охладено рибно филе дали е било замразявано? Дали имат някакви документи, които мога да поискам и ако имат длъжни ли са да ми ги покажат ако ги поискам? Да речем на рибния щанд в Пикадили как мога да разбера охладеното филе от сьомга дали не е замразявано?
Дадена риба,ако е била замразена и после се размрази не става да се замразява повторно,защото ще се развали.
Размразената риба трябва да се сготви веднага тъй като бързо се разваля и съответно се съмнявам да я продават някаде за охладена.
Аз прясна риба си купувам само от рибната борса на колхозния!
Ето нещо интересно извадено от интернет

• Прясната риба се познава по червените хриле, бистри и лъскави очи; месото й е бяло, плътно и еластично. Когато се натисне с пръст, вдлъбнатината веднага се запълва.

а каква е тази рибна борса на колхозния и къде се намира? Варна сигурно... А някой да може да каже за София аналог? Аз повече не купувам обувки от "Тенденс" - на Аладин беше преди, сега не знам как се казва, скапаха се за 0 време, а също и чанти от магазина на Руски п-к (пише "Чанти "Айко",  но има не смао от тази марка) - за няма и месец се скъса и изтърка, чанта за 30 лв., мъжка, неособено натоварвана... Храни - не купувам пакетирана кайма, тестени (с маргарин са повечето и който беше писал за солети "Златна Добруджа" или каквото и да е - еми да, ама не!). Пасти, бисквити - не, освен от някой био магазин или тези на "Престиж", нехидрогенираните, когато не съм правила аз де. Също черни маслини не купувам, както и пасти за зъби извън "Билка" и някаква за малкия, специална (още я гълта). За него веч не взимам бебешлки ш-ни и сапуни, яд ме е, че толкова късно открих натурален сапун, с който си го мия и къпя изцяло, а и толкова е икономичен, че и безвреден!!!

Последна редакция: ср, 22 фев 2012, 16:50 от alen mak

# 154
Като каза, че черни маслини не купуваш, каква беше работата с черните маслини, с оцветители ли бяха?

# 155
  • София
Като каза, че черни маслини не купуваш, каква беше работата с черните маслини, с оцветители ли бяха?
Shocked
 И те ли? ooooh!

# 156
  • Пловдив

Да, оцветяват ги  Peace Аз също не купувам черни.

# 157
  • Sofia
Сирене на МИЛКОМ - гр. Луковит. Няма такава отврат и мирис, изхвърлих цялата кутия #Crazy

# 158
Никога повече бойлер Дипломат - издържа точно 11 месеца. Сменят ни го трети път и всеки път едно и също спукан водосъдържател.
Никога повече смесител за мивка или какъвто и да било от Мосю Бриколаж - вярно че ни го смениха 5 пъти ама такова мрънкане, такива проверки дали капе, дори се опитаха да ни изкарат виновни че не сме си сложили филтри на ВиК-то.
И понеже повечето коментари са за храна и аз да отбележа - никакви плодови кисели млека, за да ги оцветят ползват някакъв екстракт от бръмбари е не мерси.
Никога повече банички Бела и кашкавал Драгоданово - намерих косъм вътре.

# 159
От години не бях купувала разтворимо кафе Нескафе. Тези дни с огромни резерви взех една кутийка - ами не става, не! Горчиво, ужасно на вкус, нещо ме спира да преглътна. Обаче имах някакъв смътен спомен, че имаше нещо около това, че често продуктите на една марка в различни разфасовки са със съвсем различно качество и взех единични пакетчета пак Нескафе. Е този път кафето беше страхотно и нищо, ама нищо общо с това в кутията Rolling Eyes.

# 160
  • София
От години не бях купувала разтворимо кафе Нескафе. Тези дни с огромни резерви взех една кутийка - ами не става, не! Горчиво, ужасно на вкус, нещо ме спира да преглътна. Обаче имах някакъв смътен спомен, че имаше нещо около това, че често продуктите на една марка в различни разфасовки са със съвсем различно качество и взех единични пакетчета пак Нескафе. Е този път кафето беше страхотно и нищо, ама нищо общо с това в кутията Rolling Eyes.
Напълно те подкрепям!
Нескафе Класик, в стандартните кутии Sick
В пакетчетата е превъзходно, както и Грийн, но закупено от Метро!

# 161
Аз се обърках. Не бях купувала Нескафе Класик и горното се отнася до Класик-а. Преди купувах Йакобс, от една година взимам все Грийн и съм си свикнала Грийн и съм забравила, че е Нескафе. Но и това е странно, което казваш, че ако е закупено от Метро. От там и от Рода съм купувала и в една тема за препоръки за разтворимо кафе препоръчах Грийн и много се изненадах като прочетох, че на  някого не му харесвало, защото това, което имам аз не само на мен, а и на който и да дойде у нас му харасва много. Съвсем се обрках. Не само марки, а и разфасовки трябва да се гледат, че и от кой магазин се купуват Thinking.

# 162
  • София
Дам, профуках 9лв за Грийн от магазин Европа- за първи път кафе да ми мирише на гранясало Sick
От Метро е страхотно Peace
Както и шоколадите Милка на времето. Продавала съм хиляди, само по хартията на опаковката знаех кой е стока Wink
Кафе Лаваца не сме пили от много, много време Tired И на Лазарин посегнаха Confused

# 163
Да, да, Лаваца. Аз взимах Лаваца и Давидов за машината и не ставаше за пиене. Поради което реших, че е от прехвалената машина и спрях този вид кафе и минах на разтворимо. Машината ми седи няколко години така, като аксесоар. Изобщо не бях допуснала, че е от кафето.
Малко извън темата, обаче да знаете къде може да се намери кафе Синя планина? Някой ми беше казал, че идвало със специална пратка от забравих коя държава само и единствено за Мусала, после го пих същото и на друго място и си мисля, че това със специалната пратка е мит.

Последна редакция: чт, 23 фев 2012, 05:02 от Зелен дух

# 164
Е стига де! Какво й е на Лавацата?
Купувам от години само черната Лаваца - 100% арабика и е страхотна, суперароматна Heart Eyes.
Но може би, защото я купувам само от едно място и е италианска със сигурност.

Общи условия

Активация на акаунт