Какво повече няма да купя - тема 2

• 87 748
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
Как да разбера като купувам охладено рибно филе дали е било замразявано? Дали имат някакви документи, които мога да поискам и ако имат длъжни ли са да ми ги покажат ако ги поискам? Да речем на рибния щанд в Пикадили как мога да разбера охладеното филе от сьомга дали не е замразявано?
Дадена риба,ако е била замразена и после се размрази не става да се замразява повторно,защото ще се развали.
Размразената риба трябва да се сготви веднага тъй като бързо се разваля и съответно се съмнявам да я продават някаде за охладена.
Аз прясна риба си купувам само от рибната борса на колхозния!
Ето нещо интересно извадено от интернет

• Прясната риба се познава по червените хриле, бистри и лъскави очи; месото й е бяло, плътно и еластично. Когато се натисне с пръст, вдлъбнатината веднага се запълва.

# 136
Точно на рибната борса на колхозния ми казаха, че няма от къде да намеря охладено филе от сьомга, защото винаги пристигало замразено и търговците го размразявали, пускат го за охладено и му вдигат цената. Но все пак на рибната борса може да кажат каквото си искат, особено пък да си продадат замразените филета, за това не им вярвам особено, но все пак остава в мен някакво съмнение.
И за мидите в черупки се чудя. Ние много често купуваме. Винаги искам сертификат. Но вече два пъти ми се случва от различни места да са показвали сертификат и да пише от коя ферма са, обаче да са пълни с пясък и да имат химически вкус. Изобщо какъв е смисъла от този сертификат, като те могат да си го имат от друга доставка на миди и да го показват за миди, които са събрани от езерото под ТЕЦ-а?

# 137
Според мен,ако го размразят и не се продаде в рамките на 2-3 дни ще се развали,но само така си мисля. Не съм купувала сурово филе от сьомга,взимала съм само едно пушено вакумирано от билата около 7лв. за 100гр. и е много хубаво. За мидите също не съм компетентна,но в днешно време неможем да бъдем сигурни в нищо  ooooh!

# 138
  • София
Не купувам замразено месо и риба.
И аз  Peace
Не купувам и храни от магазини Европа и Кауфланд.

защо, Helly? какво й има на храната в "кауфланд" и "европа" като цяло?  newsm78
В Европа, ако случиш веднъж на високосна- месото е страхотно!
В Кауфланд- ходила съм точно 3 пъти, последно взех мариновани чеснови бутчета за 2.99. Големи полемики бяха, докато ми докажат, че е прясно. Е, страхотни бяха!
Момичета, нали не вярвате, че като взимате прясно месо, то е прясно?! Тоест, не е замразено.
Мога да твърдя, че в Фантастико, Европа и Хит е точно такова Peace
Извинявай, но точно от Европа купих уж прясно охладени крилца, с които се натровихме и трябваше 3 дни да сме на лекарства, докато се оправим. Никога повече магазини "Европа"! Взимала съм и преди разни стари меса от там, но тях просто ги изхвърляхме, защото воняха от 2 км.От Фантастико сме изхвърляли три пъти колбаси. Ааааааа не, тези магазини са с нисък оборот и оттам - гадории колкото щеш. Не е така само в Лидл.

# 139
Аз като цяло от Карфур вече храна не купувам никаква: два пъти взех риба от там - пълен ужас при готвене. Същото с едни свински бъбреци, едно жарено филе, едни пилешки кренвирши и едно сирене. В общи линии там пазаруваме само в нехранителния сектор, но и не мога да не ги похваля, че примерно днес специално отвориха една каса, за да ни обслужат, защото бях с малката в слинга на опашката.

# 140

специално "кауфланд" едва ли е от магазините с нисък оборот..
така или иначе често купувам месо от там и нито веднъж не съм имала проблеми! Wink

# 141
Да не прозвуча рекламно, но ще кажа от къде купуваме млечни : кв. Мотописта, ул. Рикардо Вакарини, магазин маестро. Фирмата производител не мога да цитирам в момента.
 Сирене, кашкавал ВСИЧКИТЕ СА ИСТИНСКИ ии страхотни на вкус! Мога да ги сравня само с тези от една селска мандричка, от която също пазаруваме!
И тъй като, баба ми е била технолог в млечна промишленост, ги "проверява" сигурен човек  Laughing
НЕ купуваме:
"натурални" сокове;
газирани напитки вкл. кола;
Млечни продукти на верея, данон, маркели.
В т-маркет и про маркет не влизам - мн. ниско качество храни, особено плод и зеленчук.

Сухари можете да си поръчате в някоя фурна, тези тънките, сладките в опаковки нещо не ми допадат. Имам чувството, че са мн. изкуствени.
Можете да си направите сухар и у дома във фурната на мн. ниски градуси + вентилатор.
За киселото мляко - мъкаааа, след като се оказа, че бор чвор се дънят нещо...... newsm78

Хайде още малко похвали- за нещата на Джиев - яйца и пилета - БРАВО на хората, чак да не повярваш! Особено пилетата им са страхотни!

...ще допълвам..

# 142
Не съм срещала тази марка Джиев, ще потърся.
Тези Т-маркет и Про маркет не ви ли миришат ужсано и ако да, от къде се генерира тази миризма? Влизала съм няколко пъти в различни магазини и скоростно се изнасям. А гледам - хора пазаруват от там и се чудя дали аз не съм с изострено обоняние?

# 143
  • София
В такива магазини по мое мнение пазаруват или хора, на които им е близко или пенсионери и хора с органичен бюджет.

# 144
Не съм срещала тази марка Джиев, ще потърся.
Тези Т-маркет и Про маркет не ви ли миришат ужсано и ако да, от къде се генерира тази миризма? Влизала съм няколко пъти в различни магазини и скоростно се изнасям. А гледам - хора пазаруват от там и се чудя дали аз не съм с изострено обоняние?

Peace
то не е миризма, а смрад направо и е доста мърляво...... newsm78

Джиев имат сайт и там са изброени магазини......

# 145
Готварска сметана на май дей - никога вече.

# 146
  • Стара Загора
Повече никога няма да купя пакетирана кайма Чичовци - отврат!
Не купувам и български масла, нищо на Вълчев -Асеновград , и дробчета и воденички на Градус - не са почистени, дробчетата са с жлъчката, воденичките една по една трябва да ги белиш.

# 147
и аз пазарувам от магазин маестро. Страхотни са им млечните продукти и мед продават .И той е хубав.

# 148
Повече никога няма да купя пакетирана кайма Чичовци - отврат!
Не купувам и български масла, нищо на Вълчев -Асеновград , и дробчета и воденички на Градус - не са почистени, дробчетата са с жлъчката, воденичките една по една трябва да ги белиш.

Воденички често купувам и винаги ги беля една по една. Има ли марка, която предлага добре обелени да не се налага да беля? Същото се отнася и за патешките и пилешките сърца - едно по едно режа, почиствам, много време отнема.

# 149
  • Стара Загора
Има, но не мога да се сетя за марката. Купувала съм много чисти воденички и дробчета и български и вносни и като се замисля, май всичко, което не е на Градус не изисква чистене:)

Общи условия

Активация на акаунт