Какво повече няма да купя - тема 2

• 87 841
  • 751
  •   1
Отговори
# 480
Малко оффтопик,но и аз съм в голяма чуденка относно детската кухня във Варна,защото очевидно готвят с картофено пюре на прах. Sick
Лоша работа...
Shocked
За държавна говорим, нали?
Да.

# 481
  • София
Малко оффтопик,но и аз съм в голяма чуденка относно детската кухня във Варна,защото очевидно готвят с картофено пюре на прах. Sick
Лоша работа...
Shocked
Да.

Това не го разбирам, честно!

Редно ли е сиренето Българеа да изчезне в миш-маша? Стопи се, стана на сос Rolling Eyes

# 482
  • София
Ама отвратителен козунак взех днес. Изсипали са шишето есенция вътре, освен че смърди от километър, горчи на вкус. Специално ще отида утре пак до магазина, от който го взех, за да видя коя фирма пише на етикета, че на този опаковката вече е изхвърлена.

# 483
Редно ли е сиренето Българеа да изчезне в миш-маша? Стопи се, стана на сос Rolling Eyes
Не знам на какво се дължи това. Имам смътен спомен, че ми се е случвало понякога като правя сирене по шопски. И някакви смътни спомени от детството, когато баба правеше домашно сирене. Понякога след топлинна обработка си седеше на парчета, както си е било, друг път точно ставаше на сос.

# 484
Добре де, каква луканка да си купя?  Thinking
[/quote]

Аз купувам само на Орехите,луканка ,салам шпек има и луканков,бекон.Прочетох темата почти цялата не видях лоши отзиви за тях,но може и да съм пропуснала.

# 485
Добре де, каква луканка да си купя?  Thinking
Аз купувам само на Орехите,луканка ,салам шпек има и луканков,бекон.Прочетох темата почти цялата не видях лоши отзиви за тях,но може и да съм пропуснала.
[/quote]
И ние купуваме от техните луканки,аз не ги харесвам заради някаква подправка,която слагат,но това вече не зависи от производителите,просто е въпрос на вкус.Поне в техните луканки не сме намирали разни гадости  Peace

# 486
  • I want it all and I want it now.
Добре де, каква луканка да си купя?  Thinking

И ние купуваме само техните продукти.
Последният път нямаше и купих суджук на Бони/телешки/ . Е не става за ядене.

# 487
Лоша работа...
Shocked
Да.

Това не го разбирам, честно!

по въпроса за картофените пюрета - има и такива на люспи, вижда се,че е дехидратиран картоф. Не виждам нищо лошо - купувам такова с над 99 % съдържание на картофи. Правя го основно когато имаме гости. Досега на всички им е харесвало.

За сиренето Българеа не знам дали е нормално.
Аз откакто писах тук,че съм очарована от кашкавала Българеа, досега не съм била разочарована, много ни харесва на всикчи.

Сиренето обаче не съм го пробвала, дори не бях видяла,че имат и сирене, ще го пробвам още утре.

# 488
Ама отвратителен козунак взех днес. Изсипали са шишето есенция вътре, освен че смърди от километър, горчи на вкус. Специално ще отида утре пак до магазина, от който го взех, за да видя коя фирма пише на етикета, че на този опаковката вече е изхвърлена.

Четете внимателно етикетите, слагат подсладители Sick

# 489
Къде да подам сигнал за подвеждащо съдържание на хранителна опаковка, където да реагират своевременно и адекватно? Става въпрос за подсладителя от бреза - ксилитол. В самия подсладител не виждам нищо нередно, но на опаковката пише, че не повишава кръвната захар, в допълнение, ако случайно някой не знае, че е едно и също пише, че не предизвиква хипергликемия и е подходящ за употреба от диабетици. Това изобщо не е вярно! Понеже този продукт се продава по здравословните и биомагазини, може някой човек, страдащ от диабет да се заблуди.

# 490
  • софия
Къде да подам сигнал за подвеждащо съдържание на хранителна опаковка, където да реагират своевременно и адекватно? Става въпрос за подсладителя от бреза - ксилитол. В самия подсладител не виждам нищо нередно, но на опаковката пише, че не повишава кръвната захар, в допълнение, ако случайно някой не знае, че е едно и също пише, че не предизвиква хипергликемия и е подходящ за употреба от диабетици. Това изобщо не е вярно! Понеже този продукт се продава по здравословните и биомагазини, може някой човек, страдащ от диабет да се заблуди.
КЗП.

# 491
  • София
Последните пъти като правих миш-маш беше със сиренето на Маджаров и също ми се втечняваше. Честно казано не знам дали е нормално. Вече купувам друго сирене, но с него пък не съм пробвала да правя миш-маш.

На Орехите купувам суджука, свинското и пуешкото филе - засега ми харесват.

gardje, кое е това картофено пюре?

# 492
  • София
На "Орехите" луканката ми е много мека.....на луканков салам ми мяза Tired
Един, единствен път ми е изчезвало сирене - Пършевица в попара Naughty Образува прозрачна пяна и спрях да го купувам. Тая работа с Българеа не ми хареса.

# 493
В темата преди няколко страници стана въпрос за хидрогенизирането на млякото. Аз се чудя тогава, има ли смисъл като купувам сметана за готвене специално да я търся да е животинска, като излиза, че и в двата случая е генератор на свободни радикали?

# 494
  • София
В темата преди няколко страници стана въпрос за хидрогенизирането на млякото. Аз се чудя тогава, има ли смисъл като купувам сметана за готвене специално да я търся да е животинска, като излиза, че и в двата случая е генератор на свободни радикали?
В растителната сметана пък, се мъдрят животински протеини в състава. Дано поне са млечни....

Зелен дух, за съжаление както се разбра - нямаш крава на село, не пиеш истинско мляко Confused
Засилила съм се уред за кисело мляко да си купувам....че то, прясно няма от къде да взема ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт