Какво повече няма да купя - тема 2

• 87 791
  • 751
  •   1
Отговори
# 450
И за мен купуване на млечни продукти е голям проблем.Минахме през какви ли не марки,веднъж става,следващият път е отврат.Ще ми се да пробвам тези Добрев,бихте ли споделили някакви орентировачни цени моля.

# 451
  • софия
И за мен купуване на млечни продукти е голям проблем.Минахме през какви ли не марки,веднъж става,следващият път е отврат.Ще ми се да пробвам тези Добрев,бихте ли споделили някакви орентировачни цени моля.
Мога да споделя цени на това, което купих: кисело мляко, 3.6% - 1.09 лв., краве сирене - 9.99 лв. (малко ми е солено, но е твърдо и вкусно. След изкисване ще си е ОК), прясно овче сирене - 14-и-нещо лв. (уникааално е това сирене  Crazy), кашкавал - 14-и-нещо лв.. Купувах и пресен кашкавал, но той е на бройка - 4-и-нещо лв. за около 300 гр., май newsm78

Другият път съм си заплюла да пробвам маслото им. Иначе имат всииичко.

# 452
Приключих с обувките Арайс  http://www.arise-shoes.com/
Все гледам да дам шанс на българското,а и изглеждат ефектно.
Колкото пъти съм пробвала главно ботуши,но и обувки-е не,твърди,неудобни...
Мислех си,че е до крак,ама не-кракът ми е средностатистически,без отклонения.
Миналата година се полъгах да взема едни чехли от тях.Налъми от едно време да сложа,пак ще са по-леки и удобни.
Преди седмица имах много тежък ден на тичане с токчета.Вечерта не издържах,минах покрай Арайс,и си взех едни много ниски меки обувчици тип цвички.А скъпи-89 лв.И като се започнаха едни пришки,едно убиване,едно чудо-а кожата уж мека?!Оставих ги за ден-два,сложих ги-същата работа,направо кръв се лее.И отпред взели да се разлепват.
Стигам до извода,че родните производители като работят естествена кожа,смятат,че това е лукс и такива следва да са цените.Нищо подобно.Лукс е да ушиеш обувката така,че клиентът да не я чувства изобщо.Българските обувки,за съжаление,в час по трудово ли са правени не знам,но масово нищо не струват.И като запели продавачките "ама то ще се отпусне,ще омекне"...
В момента съм с едни Тамарис,ест.кожа,намалени на 40 лв.от Джавари.Който я е правил,така я подлепил,така сложил където трябва каквото трябва,та сметнал шевът къде да се пада...днес им е първи ден,а все едно съм в удобни домашни пантофи.
Чао на Арайс,здравей,Джавари.Не съм си намерила парите и краката на пътя.

# 453
Да направя едно уточнение - кравето кисело мляко на Добрев е в кофички от 500 грама, а не от 400, както е с другите марки и предвид това цената от лев и 10 е оправдана. Млякото е хубаво.
Маслото им има вкус на мандраджийското масло от едно време. Явно вкусът ми е тотално извратен, но на мен не ми допада.
В момента хапваме от тяхното краве сирене - не е никак лошо, не е безумно солено след кратко изкисване, твърдо е.

# 454
с риск да ме разкостите Simple Smile според мен истинско зряло безсолно сирене нЕма ... по-безсолно е прясното сирене...
Аз винаги си слагам сиренето в саламура (чаена лъжичка сол на 200 мл вода - мерките са приблизителни) и солеността му намалява малко и не се променя докато си стои.
Ако не се сложи в саламура изсъхва и е нормално да става по-твърдо и по-солено.

ПП: Добрев в Била няма ... Sad а ми се искаше да го пробвам ...

# 455
Момичета относно сиренето бяха ме посъветвали да слагам в саламурата,ако ще го обезсолявам малко лимонтузу.Да постои така 2-3 часа и се вади,обезсолява се бързо,но не трябва да стои много при лимонтузуто,защото сиренето става по-меко  Peace

# 456

"добрев" не се продава в супермаркетите, трябва да го потърсите в малките магазинчета за сирена и вино.. аз знам едно такова на "иван асен II" и едно в района на "оборище"!
Wink

# 457
с риск да ме разкостите Simple Smile според мен истинско зряло безсолно сирене нЕма ... по-безсолно е прясното сирене...
Аз винаги си слагам сиренето в саламура (чаена лъжичка сол на 200 мл вода - мерките са приблизителни) и солеността му намалява малко и не се променя докато си стои.
Ако не се сложи в саламура изсъхва и е нормално да става по-твърдо и по-солено.

ПП: Добрев в Била няма ... Sad а ми се искаше да го пробвам ...
То въпросът не е да е безсолно съвсем, но да е овкусено точно толкова, колкото си трябва. Аз безсолно сирене не обичам, но път и наблъскано със сол - също е ми се нрави, а и освен това хич не е полезно. На Добрев рецептурата за краве сирене класик най-ми харесва. Иначе той има много и най-различни сирена, вкл. и прясно сирене.

# 458
  • Варна
Къде във Варна мога да намеря продукти на Добрев?

# 459
  • София
В София, в Халите има един сравнително нов щанд за млечни продукти - Ханджийски или Хаджийски. Много им е вкусен и кашкавала и сиренето. По спомен кашкавал витоша беше към 12лв/кг, овчето сирене 8лв/кг.
Лошото е, че не винаги имам път на там, а цените и качеството са много добри.

# 460
"Хаджийски" наистина са добри. Напоследък купувам кашкавал от голяма пита, много хубав, мисля, че "Мерони". А киселото мляко на "Домлян"  има в Карфур.

# 461
Домлян наистина е хубаво кисело мляко. Има го във веригите Фантастико и Била. Купих от Фантастико кашкавал Хаджийски от голяма пита и не ми хареса. Беше много мек и със специфична миризма. После прочетох , че такава консистенция е характерна за палмовите кашкавали т.е такива , в чието производство влагат палмова мазнина.  Кашкавал купувам само от голяма пита , защото винаги си личи ако не е узрял. Обикновено на Бор Чвор или Жоси. Малките вакуумирани опаковки в повечето случаи не ги изчакват да узреят , а в неузрелия кашкавал има опасни бактерии. При големите пити няма как да стане , защото се разпадат ако не е добре узрял кашкавалът.

# 462
мед Оберон - ужас, изобщо не е мед, чиста глюкоза, не мирише дори малко на мед!

# 463
Замразена скумрия от Карфур. За втори път взимаме и когато я размразим се разпада, месото се къса, има ужасен цвят и мирис.
Първия път реших, че е лош късмет, но втори път вече.... Опаковката идва около 6 лева, ми не са много, но не са ми и излишни, че да ги изхвърлям  Naughty
Попринцип купувам от Кауфланд замразена риба и няма такива проблеми, явно от Карфур не държат на качеството-само да изглежда добре и да е в срок, пък дали е "вярно с оригинала"-на никой не му пука.

# 464
  • I want it all and I want it now.
Замразена риба не купувам Peace има отвратителен вкус от където и да я купя. Също не купувам и замразено месо.

Общи условия

Активация на акаунт