Какво повече няма да купя - тема 2

• 87 865
  • 751
  •   1
Отговори
# 495
Какъв е този уред, той не работи ли с прясно мляко?

# 496
  • София
Да, де.
Няма от къде да го взимам това прясно, че да правя кисело Laughing
Не ми се вярва с купешко да стане.

# 497
Правилно ли съм разбрала, че всичкото мляко, което е с фиксиран процент масленост, независимо дали е био, пак е преминало този процес на хидрогенизация?

# 498
Да, де.
Няма от къде да го взимам това прясно, че да правя кисело Laughing
Не ми се вярва с купешко да стане.

Мляко с много гъст каймак взимам оттук:
http://www.chemernik.com/products/milk
Не става за директна консумация,трябва да се превари,но за кисело мляко предполагам,че ще е страхотно.

# 499
Къде да подам сигнал за подвеждащо съдържание на хранителна опаковка, където да реагират своевременно и адекватно?
http://babh.government.bg/bg/signal.html

А относно месото, млякото може да прочетете тази книга - преди няколко страници беше цитирана част от нея, но по-добре в цялост да се казват нещата.

# 500
Днес щях да си купувам един продукт за гримиране и в последния момент видях, че няма срок на годност. От магазина казаха, че срокът бил закодиран в някакви кодове, които не могат да разчетат и да мина през седмицата, когато има консултанти на марката. Нормално ли е срокът на годност да е така закодиран, че потребителят да не може да го разчете или ме баламосват нещо?

# 501
Чувала съм,че има такива закодирани срокове.И това хич не ме кефи-да не знам годен ли е даден продукт.

# 502
Зелен дух, не е нормално. Козметиката трябва задължително да има или дата на производство (а на етикета да е указано колко години е срокът на годност), или срок на годност, или и двете. В България дори битовата химия задължително трябва да има срок на годност, отпечатан на опаковката.

В някои европейски страни явно не е задължително и върху продукта има само код, който не дава информация на потребителя. Гледам сега едни немски шампоани и балсами и на тях няма срок на годност, а само код.

В България обаче такъв е законът и производителят или вносителят е задължен дори да няма фабрично отпечатан, да намери начин да сложи бележка със срока. Продавачът пък трябва да има документи и веднага да може да ти даде исканата информация (ако приемем например, че си купуваш молив за очи и на него няма място да се сложи етикетче със срока). Това, което ти се е случило, е нарушение. Да не говорим, че това е грим и влиза в контакт с очите, примерно.

# 503
  • София
Никога повече Лидълски козунаци!  Crossing Arms

# 504
Днес щях да си купувам един продукт за гримиране и в последния момент видях, че няма срок на годност. От магазина казаха, че срокът бил закодиран в някакви кодове, които не могат да разчетат и да мина през седмицата, когато има консултанти на марката. Нормално ли е срокът на годност да е така закодиран, че потребителят да не може да го разчете или ме баламосват нещо?

Продуктите на Vichy също бяха с такъв код до преди година,сега не знам.
И аз винаги съм се чудела,как правят справки на разни хвърчащи листчета до кога е годен продукта.

# 505
  • Пловдив
А срокът на годност на продуктите на Нивеа, къде е отразен?
 Rolling Eyes

# 506
  • В градината...
Гледам почти нищо да не купувам, доколкото мога. Ето например козунаците - баща ми купил на някаква Добричка фирма - отврат, като гумени. Аз пък си направих - с домашните яйца, домашното мляко, което ми носят сутрин до прага, кравето масло, което пак е домашно и от брашното, което си мляхме.

# 507
  • Под гъбата
И ние купуваме само техните продукти.
Последният път нямаше и купих суджук на Бони/телешки/ . Е не става за ядене.
Много солен и неприятен на вкус! no

# 508
Сиренето на "Хаджийски" е гадно, за пръв и последен път купих.

# 509
Съгласна! Лидълските козунаци са пълен отврат. Особено този със сладко от череши-има вкус на сапун.

Общи условия

Активация на акаунт