Въпроси към Класически хомеопати 20

• 53 230
  • 729
  •   1
Отговори
# 480
Говорете с хомеопат за да ви каже какво може да правите в такива случаи. Най вероятно ще ви даде инстукции за това какви лекарства може да ползвате при първа помощ, или изкарайте курс.

Говорете и с лекар, ако това ще ви успокои.

# 481
  • София
Говорете с хомеопат за да ви каже какво може да правите в такива случаи. Най вероятно ще ви даде инстукции за това какви лекарства може да ползвате при първа помощ, или изкарайте курс.

Благодаря. Ще говоря с хомеопата. За курс - идеята е повече от добра, и е нещо, за което следва да могат се отделят пари, но не и на 240лв. личен доход в момента (още малко ще е така, надявам се).
Иначе вече имам контакти на школа, която провежда такива курсове.

# 482
Идеята е, че ако снощи си имала много гости и сега чистиш къщата, бучиш с прахосмукачаката, децата реват, пералнята се разхожда из апартамента....и някой звънне един път на вратата в този момент, може и да не го чуеш. Но ако звънне пак, и пак, и пак вероятността да го чуеш нараства. Излишно е да казвам, че ти си в ролята на жизнената сила, бучащите перални и миялни са динамичното нарушение, а онзи който звъни е хомеопатичното лекарство.

Идеята е в по-честа стимулация, ако хомеопатът е преценил, че е нужна (зарад наличие на подържащи причини, заради потискане и т.н.) Ако е преценил, че чуваемостта ти е слаба, също може да се наложи да се звъни по често, или по-продължително.
[/quote

bouquet Lavander невероятна си в отговорите,много те бива в това да обясняваш разбираемо!
Определено мисля ,че имаш преподавателски умения ,макар ,че не вярвам да ти се занимава с това дори и да е възможно.

# 483
Слаби са ми нервите и съм силно нетолерантна към простотията и плиткоумието. Не става даскалица от мен.

# 484
  • Пловдив
Оооо,не Shocked Вижте на какво попаднах http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=640720.0

Нямам коментар просто.

# 485
  • Пловдив
Lavander, благодаря за отговора!  bouquet

# 486
  • Varna
Моля ако някой знае от къде да си купя Реперториума на Фатак на български? Благодаря предварително!

# 487
Не зная да е преведен. Толкова малко неща преведени на български.

# 488
  • dobrich
Реперториум на Фатак на бълг.език е.
(може да поръчате на Маргарита Ангелова - 0885122846, цена около 27 лв)
За цената не съм сигурна.

# 489
A какво ще правите с реперториума на Фатак, ако е удобно да попитам?

# 490
  • Varna
Смятам да го ползвам по предназначение.

# 491
  • Varna
Реперториум на Фатак на бълг.език е.
(може да поръчате на Маргарита Ангелова - 0885122846, цена около 27 лв)
За цената не съм сигурна.

Хиляди благодарности!  bouquet

# 492
Простете, но освен ако не изучавате хомеопатия, ми звучи като виц...

# 493
Простете, но освен ако не изучавате хомеопатия, ми звучи като виц...
Точно затова попитах и аз. Да не говорим, че дори и да учи, никъде не преподават как се ползват реперториумите, освен на едно място Simple Smile

# 494
От собствен опит знам. А и за съжаление дори да се ориентира човек в някой реперториум, какво става? (така работят доста хомеопати, които познавам, за които чувам, чийто случаи чувам). Насипват симптоми и използват първото им "най-показано" изскочило напред лекарство. В най-добрия случай попоглеждат и второто или третото лекарство.

Тънкостта е в това да се преведе езикът на пациента на езика на реперториума. Да се намери кое е несъмнено болестното у човека. Това, което ви казва пациентът, в повечето случаи не е това, което иска да каже. Не мога да не направя аналог със "совите не са това, което са". После имаме миазми - активни, латентни и т.н. После имаме определяне на чувствителност, възприемчивост, реактивност на пациента, за да определим най-подходящата в случая потенция. Хронично ли е, остро ли е, обострено хронично ли е. Фактори на влияние като лекарства алопатични и други медикаменти, поддържащи негативни причини други... Модалности, СРО-та. Нива - фундаментални, лезионни и прочие. Нужно ли е органно предписание. Трябва ли антимиазмично лечение...
Изобщо един реперториум, който и да било той, в ръцете на неопитен човек би представлявал две неща - опасно оръжие във вреда на здравето на "лекувания" или в по-добрия случай просто куп листа, изписани с букви... От един такъв реперториум можете да ви е полезно само за да добиете представа за структурата на реперториумите и терминологията, особено ако е на английски. Оттук насетне без обучение нищо не можете да направите. Това е истината. И аз имам сешоар, четки, гелове, мазила, но повярвайте ми, никога не мога да си направя същата прическа, която ми прави фризьорката. На някой това сравнение между коса и здраве би се сторило неуместно, но не правя паралел, просто давам пример.

Ако ми остане време, ще ви дам пример на една от първите ми реперторизации в началото на обучението ми - тоест това, което аз съм взела като симптоми и лекарството, което получих.  ooooh! Паралелно с него ще ви напиша и това, което ТРЯБВА да бъде, след като супервайзор мина случая.

А как се сваля интервю и как всъщност интервюто трябва да го получим, а не да го вземем, това също е една изключителна тънкост, за която трябва опит, обучение, мислене. Непредубеденият наблюдател само звучи лесно.

Общи условия

Активация на акаунт