Въпроси към Класически хомеопати 20

• 53 242
  • 729
  •   1
Отговори
# 465
Но ако нямате хомеопат в момента, не означава, че утре няма да имате Simple Smile

# 466
  • И аз не знам къде...
Но ако нямате хомеопат в момента, не означава, че утре няма да имате Simple Smile

Дано да е така и скоро да имаме!

# 467
Та въпросът ми е - ако трябва да избирате между боаронски хомеопат (което знам, че не е хомопатия) и алопатично лечение какво бихте предпочели?
Нещо трето - да започна сама да уча хомеопатия.

# 468
  • И аз не знам къде...
Та въпросът ми е - ако трябва да избирате между боаронски хомеопат (което знам, че не е хомеопатия) и алопатично лечение какво бихте предпочели?
Нещо трето - да започна сама да уча хомеопатия.

Замисляла съм се, но за сега не мога да си го позволя нито финансово, нито от към време!

# 469
  • Пловдив
Да питам...Каква е целта/идеята/метода на повторенията на ХЛ???
Напр. за предписание лек."Х" се приема 3дни по веднъж,вечер.Потенцията е 30.

# 470
Идеята е, че ако снощи си имала много гости и сега чистиш къщата, бучиш с прахосмукачаката, децата реват, пералнята се разхожда из апартамента....и някой звънне един път на вратата в този момент, може и да не го чуеш. Но ако звънне пак, и пак, и пак вероятността да го чуеш нараства. Излишно е да казвам, че ти си в ролята на жизнената сила, бучащите перални и миялни са динамичното нарушение, а онзи който звъни е хомеопатичното лекарство.

Идеята е в по-честа стимулация, ако хомеопатът е преценил, че е нужна (зарад наличие на подържащи причини, заради потискане и т.н.) Ако е преценил, че чуваемостта ти е слаба, също може да се наложи да се звъни по често, или по-продължително.

# 471
Да питам...Каква е целта/идеята/метода на повторенията на ХЛ???
Напр. за предписание лек."Х" се приема 3дни по веднъж,вечер.Потенцията е 30.

За гранули ли става въпрос, че вече се обърках  Rolling Eyes след отговора на  Lavander.

# 472
Какво си се объркала?
Аз кога съм говорила за гранули?
Гранулите се разтварят преди прием. Това вече трябва да е супер ясно.
Става въпрос за това какъв е смисълът да се повтарят дозите от едно лекарство през определен интервал от време.
Смисълът е в това, да се накара жизнената сила да "чуе" и след това да реагира, така щото да има здраве.
Боаронските простаци повтарят гранули със същата идея, но проблемът там е че всяка гранула е в една и съща потенция и не се случва плавно изменение на стимулацията, както съветва параграф 247 на Органон.

# 473
  • Пловдив
Във връзка с дискусията ми хрумна въпрос. При такава схема на прием на ХЛ трябва ли да се очаква да има ефект още след 1-вата доза или не е задължително и зависи?Предполагам, че по-скоро зависи, но се замислих... newsm78 (това при положение, че ХЛ е точното, разбира се)...

# 474
Правилно си се замислила  Grinning.

Зависи от много фактори, не само един.

Зависи дали става дума за остро, хронично или обострено хронично състояние.
Зависи какви са активният и подлежащият миазъм.
Зависи каква е динамиката на конкретното състояние в момента.
Зависи от това, има ли възбуждащи и подържащи причини за състоянието, какво е тяхното естество и как повлияват чувствителността, възприемчивостта и реактивността на жизнената сила на пациента.
Зависи от това дали има пречки пред излекуването (паралелен прием на други алопатични средства, например).
Зависи на първо място от чувствителността, възприемчивостта и реактивността на жизнената сила на конкретния човек, в конкретния момент.

# 475
  • Пловдив
Идеята е, че ако снощи си имала много гости и сега чистиш къщата, бучиш с прахосмукачаката, децата реват, пералнята се разхожда из апартамента....и някой звънне един път на вратата в този момент, може и да не го чуеш. Но ако звънне пак, и пак, и пак вероятността да го чуеш нараства. Излишно е да казвам, че ти си в ролята на жизнената сила, бучащите перални и миялни са динамичното нарушение, а онзи който звъни е хомеопатичното лекарство.

Идеята е в по-честа стимулация, ако хомеопатът е преценил, че е нужна (зарад наличие на подържащи причини, заради потискане и т.н.) Ако е преценил, че чуваемостта ти е слаба, също може да се наложи да се звъни по често, или по-продължително.

Мнооого хубаво го обясни,Благодаря ти! Grinning Peace

Всъщност и хом. каза,че има нещо "недовършено" откакто карахме грипа ...ама и аз тогава се бях пищисала и не и се обадих,а явно е трябвало,за да даде още тогава 2 ли 3 приема и да се довърши започнатото ooooh!

# 476
  • Пловдив
Във връзка с дискусията ми хрумна въпрос. При такава схема на прием на ХЛ трябва ли да се очаква да има ефект още след 1-вата доза или не е задължително и зависи?Предполагам, че по-скоро зависи, но се замислих... newsm78 (това при положение, че ХЛ е точното, разбира се)...

Ами...на нас ни каза да очакваме промяна/подобрение седмица след 3-тия прием.Но това за нашия случай.

# 477
Какво си се объркала?
Аз кога съм говорила за гранули?
Гранулите се разтварят преди прием. Това вече трябва да е супер ясно.
Става въпрос за това какъв е смисълът да се повтарят дозите от едно лекарство през определен интервал от време.
Смисълът е в това, да се накара жизнената сила да "чуе" и след това да реагира, така щото да има здраве.
Боаронските простаци повтарят гранули със същата идея, но проблемът там е че всяка гранула е в една и съща потенция и не се случва плавно изменение на стимулацията, както съветва параграф 247 на Органон.

Объркването ми е от поста на tandonova79, откъдето не разбрах дали пита за лекарство на гранули или не  Peace А и преди малко писах в друга тема за повтарянето на приемите с гранули и сега прочетох, че се допуска такова повтаряне /но на разтворено лекарство, вече разбрах/ Както и да е.
Благодаря за отговора  Simple Smile

# 478
  • Пловдив
Сори,ако не съм написала ама...ние гранули отдавна не гризкаме Laughing Ей,научих нещо и аз...не беше късно,де. Peace

# 479
  • София
Благодаря на всички за отговорите, особено на esma за спокойствието  Hug

Темата е 20та, обаче предполагам разбирате, че не мога да изчета абсолютно всичко и са броени пъти, когато се е налагало да дам ХЛ след разговор с хомеопата.
Прочела съм част от линковете, които сте публикували, но поради причина, че не съм разбрала нещо, или съм го пропуснала, питам. А това, че е имало безброй други като мен, сигурно и в следващата тема ще има същите въпроси.

Сега по същество. Габи се изтърси одеве от дъската в тоалетната. Наведе се и падна на главата си. Има цицина, поплака известно време, но след това каза, че вече не я боли.
В такава ситуация дали е по-добре да се обадя на хомеопата и да говоря с него. Не забелязвам промяна в поведението й, игра навън, както обикновено. Но се замислих дали не е по-редно да говоря и с док?

Общи условия

Активация на акаунт